DEmnoG: jde vsechno, zatim to ale neplanuju. Az budeme mit interne domluveny nejaky sofistikovanejsi zpusob celkoveho hodnoceni, bude to podle ceho radit, pak ma smysl to dat do razeni. Ad sbirka... nedavas pozor, uz se to resilo :)
<br><br>
Miso: narozdil od tvych osobnich udaju, kde ti jejich spravu uklada pomerne neuprosny zakon a jeho poruseni bys odsral asi hodne slusne, tak kdyz vyblijes cokoliv o sobe do netu, tak jejich pouziti se trestat nijak neda. Je rozdil mezi tvymi lekarskymi zaznamy a tim, kdyz nekdo v opilosti (nebo neskutecne naivite) rve na namesti "jsem gay!".<br>
BTW zase jsi neodpovedel. Delas to schvalne nebo proste jen mas problem s udrzenim pozornosti? Ja jestli ma smysl se te vubec na neco ptat.
<br><br>
Oblibeny zanr nemam. Spis mam oblibene autory.
<br><br>
DEmnoG: prirozeni si neholim
Milý Míšo, zde je pár odpovědí na tvůj dotazník. Doufám, že tě pobaví jeho čtení stejně tak, jako mě bavilo jeho psaní.
1.) 2. června 1740
2.) Škola lehké kavalerie ve Versailles
3.) Ve sbírání comicsů budu pokračovat určitě stále, alespoň dokud neumřu nebo nezešílím nebo mě zase nezavřou.
4.) Neznám ve svém okolí osobu ženského pohlaví, která by se vážně zajímala o sbírání comicsů, ale znám ve svém okolí spoustu osob ženského pohlaví, které se vážně zajímají o mě a to je dle mého názoru důležitější.
5.) Dávám přednost comicsu americkému. Mám rád maskované superhrdiny v "civilních" příbězích.
Všechny jmenované Jodorowského tituly mám v polštině.Vím však, že Matabaronů je celkem 8 alb (v Polsku to vydávaji podle francouzského vzoru u amerických titulů nevím),Incal před Incalem (kreslil Janjetov 8 alb vřele doporučuji) , Incala od Moebia mám komplet v 1 několikasetstránkové knize(doporučuji ještě vřeleji-je sice starší a první díly vyšly v Metal Hurlant).
To jsem ti asi prd poradil co. Ze zkušenosti vím,že v USA jsou mnohé evropské tituly číslovány poněkud jinak např. Major Gruber od Moebia vyšel jako paperback,v německu vyšel jako pevná a o poznání tlustější kniha.
Pro DEmnoG
to Misa: no jo, Schizo... prvni dil byl vazne fajn, skoro jsem Brunettiho nerozdejchal:). Dalsi dva dily byly na muj vkus teda az moc hnusny. Nicmene bavit se o tomhle na auditku je trosku mimo, me hodnoceni si muze kazdy precist, cili diskutovat neni zas tak o cem. Co tahle, kdybys zacal hodnotit ty? Veru nas moc neni:). A mel by na tebe prosbu, mohl bys za interpunkcnimy znamenky delat mezery? Nic ve zlem, ale takhla smrsknuty text se fakt blbe cte.
to Misa: no, neco jineho vysetreni, neco jineho ptat se v klubu, kde jsou devy oblecene, poloopile a tancujici:).<br><br>BTW netusi nekdo, jak je to s Metabarony, mam v tom trosku mrdnik.<br>V US schopech prodavaji:<br>Metabarons Vol 1 Othon & Honorata <br>Metabarons Vol 2 Aghnar And Oda<br>Metabarons Vol 3 Steelhead And Dona Vicenta<br>na strankach Humanoids Publishing jsou nasledujici booky:<br>The Metabarons Trade Paperback #1 - Path of the Warrior<br>The Metabarons Trade Paperback #2 - Blood and Steel<br>The Metabarons Trade Paperback #3 - Poet and Killer<br>The Metabarons Trade Paperback #4 - Immaculate Conception<br><br>Takze bych rad vedel, jestli kdyz si koupim US radu (3booky), tak jestli nahodou o neco neprijdu:). Mimo to mam doma par sestiku klasicke US rady a v shopech jsem nasel posledni ?dostupny? sesitek cislo 17. Je sedmnactka skutecne posledni dil a pote Matabaroni skoncili?
DEmnoG:Četl jsi před lety Netopejrem 3 vydané sešity Schizo od Ivana Burnetiho(nevím zda to píšu správně) je to sice poněkud brutální avšak docela sranda.
Tak mne u comicsu ani tak o zanry nejde, porad me dokaze baivt jako superhrdinsky (Straczynski), underground (Andersson), scifko (Talbot), fantasy (Trondheim), noir (Miller), pseudohistoricky (Moore) + ty tuny, ktere se ani nedrzi v jedne skatulce...<br>to Misa: taky by se asi tvym pacientum nelibilo, kdybys jejich diagnozy vyrvaval do cekarny:). Tve otazky tykajici se veku a vzdelani mi prijdou na netu stejne vhodne, jako chodit po clubu a ptat se slecen, jestli si holi nebo neholi prirozeni... jako ne ze by ti jich par neodpovedelo, ale taky bys mohl dostat paradne do drzky:). BTW Asterixe mas asi namysli triatricateho, vid? Jo a Metabarony potazmo Incal ci Technopriests bych si nekdy dal moc rad.
Jo,to je fakt,také se mi velmi líbí Tintin,Lucky Luke,Asterix(i když díl 31 vypovídá o tom,že Uderzo poněkud senilní-ale ostatní díly jsou velmi dobré),v poslední době mě celkem chytl Jodorowskyho epos(mám jej v polštině):Metabaroni,Megalex,Technokaplani,Incal a Incal před Incalem.
Mě v poslední době chytl žánr "pro celou rodinu": asterix, lucky luke, tintin, spirou a fantasio, mosaik (abrafaxové), nick knatterton, ....... no dobře je to spíš pro děti, ale mě to baví. ....... Ale jinak čtu tak nějak všechno.
No dobře,co se dá dělat.Ve své profesi přicházím do styku s celou řadou osobních údajů a nikdy by mne nenapadlo je zneužít.
Jaký máte oblíbený komiksový žánr?V poslední době mne poněkud více zasčala zajímat manga s hororovou tématikou.Velmi dobrý je Junji Ito a Kazuo Umezu.
to Slaine: mulatska maserka jako vino, jo? Tak za sebe musim rict, za takovou maserku bych teda nikdy v zivote potkat nechtel:).<br>to Misa: jde o to, ze tohle auditko je otevreny a cist si ho muze absolutne kdokoliv, kdo ma pripojeni na net. A je hezky podle sebe soudit ostatni - " údaje nikdo nezneužije.Alespoň já bych si to nikdy nedovolil" - a spolehat na "solidnost", ale take dost kratkozrake.
Míša v tomto absoultní souhlas s DEmnoGem je blbost na internetu cokoli udávát.A říci že sem chodí solidní lidé zapomínáš na fakt že to sou volné stránky a kolik sem příde jen takovejch čumylů co jen koumají co kde o někom vyzystit.Uvědom si kde žiješ,a taky pokud máš mejlovou adresu tak odkud se berou spamy.
to Zack: jak jsi nedavno nadhodil, ze prekopavas DB, tak nesly by zmenit priority pri razeni comicsu podle procent, aby byly ty nejlepsi na prvnich prickach? Tedy nejak zohlednit ty comicsy, kde je vic prispevku pred temi, kde je pouze jedno-dve absolutni hodnoceni. Fakt me ta Regina na prvnich mistech znervonoznuje:). Dokazu si predstavit, ze sem pujde nejaka snazivy otec a bude chtit synatorovy koupit "dobry" comics a jako ty nejlepsi na nej vybafne prave zminovana Regina:). Co se tyce osobnich stranek, kde bysme si mohli vypsat (zaskrtat) co mame, tak bych ocenil, kdyby bylo mozne nekterym uzivatelum "povolit" pristup. Nevim, jak to mas vymysleny, treba je to normal, ale aby to nefungovalo bud ANO, muze se kouknout kazdy, nebo NE, slouzi jen pro me, abych vedel, co mam.<br><br>to Misa: prostym zagooglenim jsem ziskal nasledujici informace: Mudr. Michal Kroutil, neurolog, ma ordinaci na Sušilove náměstí 5 v Olomouci a externte vyucoval v letech 2005/2006 na SZŠ a VOŠz Emanuela Pöttinga taktez v Olomouci. To by mohlo uplne stacit k tomu, abych zjistil tve bydliste a to uz je krapet osobni, nemyslis? Samosebou jde o to, ze pocitam s tim, ze si pises pravdive udaje a nejde o zamenu jmen. Ja mam narozdil od tebe neobvykly nick, a nechci, aby kazdy vocas, kterej se pripoji na net a umi zadat do googlu par udaju mel tuseni, kolik mi je a jake mam vzdelani. Nebo nedejboze ziskal natolik osobni udaje, ze by mohl ziskat adresu meho bydliste ci pracoviste... a bud me sel vykrast nebo mi kempoval pred bytem. A navic, za par let treba budu imperator znameho sveta a kdekdo by mi mohl hazet do xichtu, co jsem kde a kdy blabolil na netu:).
Tak já jsem 18iletá pěkná blondýnka a komiksy sbírám pro to, že ty suprhrdinové jsou tak děsně sexy.:-) Přece vám nenapíšu že jsem postarší taťka jemuž se na krk visí tři děcka, u nichž vyvíjím lásku ke komiksům. A nebo jsem jejich matka? To je právě to kouzlo internetu.:-) Jinak skutečnost je taková, že postava komiksáka ze Simpsonů je takřka mé dvojče.:-)
Tak já se tedy nestydím a představte si ,že ani nebojím::
1.1962(pro mnohé z vás asi stará hajtra)
2.VŠ(lékař-neurolog)
3.Jistě budu pokračovat
4.Neznám(Zacku,číslo nepotřebuji,to je dobrý)
5.Evropský komiks(bez superhrdinů v kostýmech s vyjímkou Spidr-Mana,který je dělán docela vtipně))
A je to vyplněno hned.Naivní však asi opravdu jsem,protože jsou zde nejspíše samí velmi mladí ,ale nevěřím,že by kdokoliv z tohoto fóra,mohl být natolik neseriózní,že by těchto informací jakkoliv zneužíval.Spíše se opět bojím přehnaně negativistických a mnohdy agresivních názorů,že se chlubím apod.Buďme k sobě navzájem více tolerantní a ohleduplnější.Nebo se alespoň o to pokusme.Jinak lepší než blbá odpověď je žádná odpověď.Nikoho do toho přece nenutím.
to Misa:<br>1-3: hmmm<br>4) jasne<br>5) angloamericky<br>6) comicsy s "maskovanymi superhrdiny" mohou byt civilni, blba skatulka<br><br>Anonymni tahle "anketa" neni, vidis ten nick, pod kterym je odpoved? Cili neodpovida anonymni uzivatel, ale konkretni. A ja svuj nick pouzivam uz par let a nevidim jediny duvod, proc by kdokoliv mel vedel, kolik mi je a jaky mam vzdelani... pri predstave, ze by ostatni vedeli, ze je mi 15 a prave jsem nastoupil na ucnak "technologie masa" mi vstavaji chlupy na zadku:). A tvoje prohlaseni "M.j. takovéto studie probíhaly v daleko větší míře v nejrůznějších zemích" me teda rozesmala.
Míša: Hele nejsi ty Krvinkův táta? Pokud tě to opravdu zajímá, tak se zkus začíst do různých hodnocení a příspěvků do diskuze. Myslím, že se z toho dá hodně zjistit. Samozřejmě na to nesmíš nahlížet povrchně, páč na internetu jsme každej inteligentní, krásnej, dospělej, sebevědomej, bohatej, svalovec, ale musíš si tu mozaiku poskládat z těch malejch střípků, co lidi tak mimoděk vytrousej.
Misa: Myslim, ze tohle forum je pro podobny pruzkumy jedno z nejblbejsich (to uz nechme stranou, ze mas neskutecne naivni predstavy o sociologii, statistice a reprezentativnim vzorku). Konfrontace je to, co je na forech zabavny... k zjistovani informaci slouzi uplne jine kanaly. Ja nepokladam otazky, protoze bych se chtel neco dovedet, ale protoze chci rozproudit zabavu...
<br><br>
Mozna se obcas zamysli, proc jsi stredem posmechu, nez se citit ukrivdeny... ona socialne inteligence by mela patrit k zakladni vybave kazdeho zraleho jedince, vis?
Vždyť proboha nikdo po vás nechce bydliště,jméno,rodné číslo(vše přece probíhá anonymně),ale samozřejmě bych chtěl vědět jaké je složení tohoto diskusního klubu a není na tom nic špatného si takovýto průzkum udělat.Taková data přece nelze ani zneužít,kristepane!M.j. takovéto studie probíhaly v daleko větší míře v nejrůznějších zemích.Tak proč ho neprovést na úrovni těchto stránek,jako na reprezentativním vzorku.Kdo nechce může klidně jemu nepohodlné body ignorovat a nebo se na to prostě celé vyprdnout,avšak bez zbytečného posmívání.
Moje míry: 60-70-90, rád týrám křečky a bez devítky pod polštářem večer neusnu...
Anketa pro mě bezpředmětná, páč já comics nesbírám, já jej "pouze" čtu/prohlížím... Sem nevěděl, že se s nima dá dělat i něco jiného...
Miša: podobné průzkumy by měly snad úspěch mezi dětmi v mateřské školce, ale přesto se ho zúčastním.<br>
Otázka 1-2: co je komu proboha do toho<br>
Otázka 3: nevím co bude zítra (třeba konečně přiletí dostatečně velký meteorit :)<br>
Otázka 4: i podprůměrně inteligentní člověk odhadne procentuální výsledek této otázky<br>
Otázka 5: v současné době japonskému<br>
<br>
Opravdu nevím, jak mi to může rozšířit rozhled.
Spider-man-o to jde také(mimo jiné).Údaje to však budou jistě velmi zajímavé a rozšíří nám všem rozhled.Teoreticky tipuji,že komiksy sbírají lidé bez rozdílu věku a vzdělání.Je to však jen má vlastní domněnka,kterou si tímto stručným dotazníkem (resp. průzkumem)verifikujeme.A douška na závěr:Navštivte stránky BDDIRECT,Univers BD/a-bd.com/,budplant-vše nejlépe cestou Google.A Zacku,myslím si,že toto fórum je pro podobné průzkumy ideální.Všimni si ,jak úzkostlivě se vyhýbám jakýmkoliv konfrontacím a naopak musím konstatovat,že Tvá témata jsou velmi zajímavá.
To je zlo, jak se v kazdy spolecnosti vzdycky najde clovek, ktery pri strip pokeru zarve: "Podte hrat slovni fotbal se jmeny vyznamnych vedcu a politiku 19. stoleni!" :)
Já kupuju zatím u nás, možná někdy v budoucích časech, dá-li bůh a finanční zdroje, tak venku. To Míša: Pozor na pohlaví, možná z nás jsou polovina ženy. :-)
Pojdˇme si udělat takový malý průzkum mezi sběrately,který lze dobře naroubovat i na předchozí Zackovu otázku:
1.Věk(rok narození)
2.Vzdělání(základní,SŠ,VŠ)
3.Ve sbírání komiksů budu pokračovat určitě stále,je to pro mne spíše přechodná zábava,již nyní to beru jako okrajovou zábavu.
4.Znáte ze svého okolí i osobu ženského pohlaví,která by se vážně zajímala o sbírání komiksů,nebo je to pouze mužská záležitost.
5.Dáváte přednost americkému,nebo evropskému komiksu?Máte raději maskované superhrdiny,nebo "civilní"příběhy?
Ja bohuzel komplet cesky veci rozhodne nestiham... ale vcelku mi to nevadi, jsem rad, ze muzu vybirat. Tudiz bych stavaji pocet ponechal. A na zahranicni? :))) na ty budu pomyslet az v daleke budoucnosti... resp. premyslim o kupovani nejake jedne serky, ale spis z duvodu procviceni anglictiny :)
mara: ono te to z venku vyjde vetsinou levneji nez tady, plus nejsem nasranej z prekladu, plus muzu kupovat cerstvy veci a vklidu kompletovat. To uz neresim veci, co tu nevyjdou nikdy. Pro me jasna volba na vsech carach. Je to sice trochu hloupy priznat na strankach venovanych comicsum vydavanym u nas, ale sleduju vic amazon nez ceskou comicsovou scenu :)
ad moc/malo/akorat comicsu: minuly rok byl pro me, co se tyce poctu vydanych titulu idealni. Vetsi pocet bych uz asi nezvladl zkoupit a musel bych zacit vybirat, co vezmu. Ono se to nezda, ale preci jen za comicsy to pres patnact klacku rocne bude:)<br><br>ad cizojazycne tituly: minuly rok to vidim tak na 80:20 pro ceske veci.
Já si myslim, že minulý rok byl tak akorát. Jak do počtu, tak do žánrů. Možná bych lehoulilince ubral u mainstreemu a přihodil u "né tak úplně mainstreemu" ((nevím jak to nazvat)), třeba věci z minulýho roku, který mě nejvíc potěšily byl Torpedo a Pascin. ...... nu dobrá a ještě Lucky Luke a Tintin .... možná ještě Usagi. Nejsem ten typ, který by žil pouze komiksem (i když...), takže peníze, který jsem minulý rok šoupl do komiksu byly tak akorát abych to moc nepocítil já, natož moje přítelkyně(vše co vyšlo v ČR + cizojazyčný). Takže větší kusový nárůst bych si už asi nepřál.
Díky za dobrý téma. Dneska už vychází docela dost i dobrejch věcí. Protříbila se nakladatelství a ta lepší se udržela. Horší už je to s počtem kupujících. Aby se vyplatilo vydávat další komiksy chtělo by to víc kupujících fanoušků. Okukovači komiksům nepomáhají. Ale to stejně jen opakuji rubriku č.k.d. z nové stránky Crwe. Ale se současnou nabídkou na trhu jsem spokojen a myslím si, že každý si najde něco pro sebe.Samozřejmě když se bude vydávat víc věcí tak se zlobit nebudu. :-) "gentlemanský" Spider-man
Zacku,to je velmi dobré téma.Na náš malý stát stát,domnívám se,je to relativně dobré.Soukromě bych však uvítal(zdůrazňuji,že je to čistě můj soukromý názor)by toho mohlo být tak 4-5x více,což však žel,Bohu,vzhledem k poptávce ,asi nebude hned tak realizovatelné.To se týká kvantity .Kvalitativně bych uvítal více komiksů frankofonní provenience.
Tak se mladezi uklidnime (zvlast vocasove, co maj potrebu zrovna me okrikovat, si vemou laskave sedativa a provedou preventivni reality check :)
<BR><BR>
Nove tema: vychazi u nas moc/malo/akorat comicsu?
to Misa: mozna je to pro tebe prekvapujici, ale to je zalezitost tveho veku a netove gramotnosti. Usuzuji podle toho, ze comicsy sbiras 35let a predpokladam, ze si nazacal comicsy sbirat hned jak jsi vypadnul z delohy, takze ti prijde zdejsi auditko a tedy vlastne jakekoliv comicsove auditko utocny, naprozuzeny. Ber to tak, ze pokud placnes kravinu (comics je literatura) navic predvedes nemastny, neslany stranky, tak ti to da kdokoliv pekne sezrat. Jak pise Mara, vitej na netu. Anebo si delas paradni prdel:).<br><br>to Markyz de Sade: gentlemani? Markyzi, ty jsi se snad zblaznil... jsi posledni tri dny chlastal na horach, co?
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.