Tak já jsem 18iletá pěkná blondýnka a komiksy sbírám pro to, že ty suprhrdinové jsou tak děsně sexy.:-) Přece vám nenapíšu že jsem postarší taťka jemuž se na krk visí tři děcka, u nichž vyvíjím lásku ke komiksům. A nebo jsem jejich matka? To je právě to kouzlo internetu.:-) Jinak skutečnost je taková, že postava komiksáka ze Simpsonů je takřka mé dvojče.:-)
Tak já se tedy nestydím a představte si ,že ani nebojím::
1.1962(pro mnohé z vás asi stará hajtra)
2.VŠ(lékař-neurolog)
3.Jistě budu pokračovat
4.Neznám(Zacku,číslo nepotřebuji,to je dobrý)
5.Evropský komiks(bez superhrdinů v kostýmech s vyjímkou Spidr-Mana,který je dělán docela vtipně))
A je to vyplněno hned.Naivní však asi opravdu jsem,protože jsou zde nejspíše samí velmi mladí ,ale nevěřím,že by kdokoliv z tohoto fóra,mohl být natolik neseriózní,že by těchto informací jakkoliv zneužíval.Spíše se opět bojím přehnaně negativistických a mnohdy agresivních názorů,že se chlubím apod.Buďme k sobě navzájem více tolerantní a ohleduplnější.Nebo se alespoň o to pokusme.Jinak lepší než blbá odpověď je žádná odpověď.Nikoho do toho přece nenutím.
to Misa:<br>1-3: hmmm<br>4) jasne<br>5) angloamericky<br>6) comicsy s "maskovanymi superhrdiny" mohou byt civilni, blba skatulka<br><br>Anonymni tahle "anketa" neni, vidis ten nick, pod kterym je odpoved? Cili neodpovida anonymni uzivatel, ale konkretni. A ja svuj nick pouzivam uz par let a nevidim jediny duvod, proc by kdokoliv mel vedel, kolik mi je a jaky mam vzdelani... pri predstave, ze by ostatni vedeli, ze je mi 15 a prave jsem nastoupil na ucnak "technologie masa" mi vstavaji chlupy na zadku:). A tvoje prohlaseni "M.j. takovéto studie probíhaly v daleko větší míře v nejrůznějších zemích" me teda rozesmala.
Míša: Hele nejsi ty Krvinkův táta? Pokud tě to opravdu zajímá, tak se zkus začíst do různých hodnocení a příspěvků do diskuze. Myslím, že se z toho dá hodně zjistit. Samozřejmě na to nesmíš nahlížet povrchně, páč na internetu jsme každej inteligentní, krásnej, dospělej, sebevědomej, bohatej, svalovec, ale musíš si tu mozaiku poskládat z těch malejch střípků, co lidi tak mimoděk vytrousej.
Misa: Myslim, ze tohle forum je pro podobny pruzkumy jedno z nejblbejsich (to uz nechme stranou, ze mas neskutecne naivni predstavy o sociologii, statistice a reprezentativnim vzorku). Konfrontace je to, co je na forech zabavny... k zjistovani informaci slouzi uplne jine kanaly. Ja nepokladam otazky, protoze bych se chtel neco dovedet, ale protoze chci rozproudit zabavu...
<br><br>
Mozna se obcas zamysli, proc jsi stredem posmechu, nez se citit ukrivdeny... ona socialne inteligence by mela patrit k zakladni vybave kazdeho zraleho jedince, vis?
Vždyť proboha nikdo po vás nechce bydliště,jméno,rodné číslo(vše přece probíhá anonymně),ale samozřejmě bych chtěl vědět jaké je složení tohoto diskusního klubu a není na tom nic špatného si takovýto průzkum udělat.Taková data přece nelze ani zneužít,kristepane!M.j. takovéto studie probíhaly v daleko větší míře v nejrůznějších zemích.Tak proč ho neprovést na úrovni těchto stránek,jako na reprezentativním vzorku.Kdo nechce může klidně jemu nepohodlné body ignorovat a nebo se na to prostě celé vyprdnout,avšak bez zbytečného posmívání.
Moje míry: 60-70-90, rád týrám křečky a bez devítky pod polštářem večer neusnu...
Anketa pro mě bezpředmětná, páč já comics nesbírám, já jej "pouze" čtu/prohlížím... Sem nevěděl, že se s nima dá dělat i něco jiného...
Miša: podobné průzkumy by měly snad úspěch mezi dětmi v mateřské školce, ale přesto se ho zúčastním.<br>
Otázka 1-2: co je komu proboha do toho<br>
Otázka 3: nevím co bude zítra (třeba konečně přiletí dostatečně velký meteorit :)<br>
Otázka 4: i podprůměrně inteligentní člověk odhadne procentuální výsledek této otázky<br>
Otázka 5: v současné době japonskému<br>
<br>
Opravdu nevím, jak mi to může rozšířit rozhled.
Spider-man-o to jde také(mimo jiné).Údaje to však budou jistě velmi zajímavé a rozšíří nám všem rozhled.Teoreticky tipuji,že komiksy sbírají lidé bez rozdílu věku a vzdělání.Je to však jen má vlastní domněnka,kterou si tímto stručným dotazníkem (resp. průzkumem)verifikujeme.A douška na závěr:Navštivte stránky BDDIRECT,Univers BD/a-bd.com/,budplant-vše nejlépe cestou Google.A Zacku,myslím si,že toto fórum je pro podobné průzkumy ideální.Všimni si ,jak úzkostlivě se vyhýbám jakýmkoliv konfrontacím a naopak musím konstatovat,že Tvá témata jsou velmi zajímavá.
To je zlo, jak se v kazdy spolecnosti vzdycky najde clovek, ktery pri strip pokeru zarve: "Podte hrat slovni fotbal se jmeny vyznamnych vedcu a politiku 19. stoleni!" :)
Já kupuju zatím u nás, možná někdy v budoucích časech, dá-li bůh a finanční zdroje, tak venku. To Míša: Pozor na pohlaví, možná z nás jsou polovina ženy. :-)
Pojdˇme si udělat takový malý průzkum mezi sběrately,který lze dobře naroubovat i na předchozí Zackovu otázku:
1.Věk(rok narození)
2.Vzdělání(základní,SŠ,VŠ)
3.Ve sbírání komiksů budu pokračovat určitě stále,je to pro mne spíše přechodná zábava,již nyní to beru jako okrajovou zábavu.
4.Znáte ze svého okolí i osobu ženského pohlaví,která by se vážně zajímala o sbírání komiksů,nebo je to pouze mužská záležitost.
5.Dáváte přednost americkému,nebo evropskému komiksu?Máte raději maskované superhrdiny,nebo "civilní"příběhy?
Ja bohuzel komplet cesky veci rozhodne nestiham... ale vcelku mi to nevadi, jsem rad, ze muzu vybirat. Tudiz bych stavaji pocet ponechal. A na zahranicni? :))) na ty budu pomyslet az v daleke budoucnosti... resp. premyslim o kupovani nejake jedne serky, ale spis z duvodu procviceni anglictiny :)
mara: ono te to z venku vyjde vetsinou levneji nez tady, plus nejsem nasranej z prekladu, plus muzu kupovat cerstvy veci a vklidu kompletovat. To uz neresim veci, co tu nevyjdou nikdy. Pro me jasna volba na vsech carach. Je to sice trochu hloupy priznat na strankach venovanych comicsum vydavanym u nas, ale sleduju vic amazon nez ceskou comicsovou scenu :)
ad moc/malo/akorat comicsu: minuly rok byl pro me, co se tyce poctu vydanych titulu idealni. Vetsi pocet bych uz asi nezvladl zkoupit a musel bych zacit vybirat, co vezmu. Ono se to nezda, ale preci jen za comicsy to pres patnact klacku rocne bude:)<br><br>ad cizojazycne tituly: minuly rok to vidim tak na 80:20 pro ceske veci.
Já si myslim, že minulý rok byl tak akorát. Jak do počtu, tak do žánrů. Možná bych lehoulilince ubral u mainstreemu a přihodil u "né tak úplně mainstreemu" ((nevím jak to nazvat)), třeba věci z minulýho roku, který mě nejvíc potěšily byl Torpedo a Pascin. ...... nu dobrá a ještě Lucky Luke a Tintin .... možná ještě Usagi. Nejsem ten typ, který by žil pouze komiksem (i když...), takže peníze, který jsem minulý rok šoupl do komiksu byly tak akorát abych to moc nepocítil já, natož moje přítelkyně(vše co vyšlo v ČR + cizojazyčný). Takže větší kusový nárůst bych si už asi nepřál.
Díky za dobrý téma. Dneska už vychází docela dost i dobrejch věcí. Protříbila se nakladatelství a ta lepší se udržela. Horší už je to s počtem kupujících. Aby se vyplatilo vydávat další komiksy chtělo by to víc kupujících fanoušků. Okukovači komiksům nepomáhají. Ale to stejně jen opakuji rubriku č.k.d. z nové stránky Crwe. Ale se současnou nabídkou na trhu jsem spokojen a myslím si, že každý si najde něco pro sebe.Samozřejmě když se bude vydávat víc věcí tak se zlobit nebudu. :-) "gentlemanský" Spider-man
Zacku,to je velmi dobré téma.Na náš malý stát stát,domnívám se,je to relativně dobré.Soukromě bych však uvítal(zdůrazňuji,že je to čistě můj soukromý názor)by toho mohlo být tak 4-5x více,což však žel,Bohu,vzhledem k poptávce ,asi nebude hned tak realizovatelné.To se týká kvantity .Kvalitativně bych uvítal více komiksů frankofonní provenience.
Tak se mladezi uklidnime (zvlast vocasove, co maj potrebu zrovna me okrikovat, si vemou laskave sedativa a provedou preventivni reality check :)
<BR><BR>
Nove tema: vychazi u nas moc/malo/akorat comicsu?
to Misa: mozna je to pro tebe prekvapujici, ale to je zalezitost tveho veku a netove gramotnosti. Usuzuji podle toho, ze comicsy sbiras 35let a predpokladam, ze si nazacal comicsy sbirat hned jak jsi vypadnul z delohy, takze ti prijde zdejsi auditko a tedy vlastne jakekoliv comicsove auditko utocny, naprozuzeny. Ber to tak, ze pokud placnes kravinu (comics je literatura) navic predvedes nemastny, neslany stranky, tak ti to da kdokoliv pekne sezrat. Jak pise Mara, vitej na netu. Anebo si delas paradni prdel:).<br><br>to Markyz de Sade: gentlemani? Markyzi, ty jsi se snad zblaznil... jsi posledni tri dny chlastal na horach, co?
Pánové, pánové, člověk tady tři dny není a Vy se hned chováte jako banda malých comicsových spratků. Copak nejsme gentlemani? Jasně, že někteří z nás nejsou a někteří ani neví co to znamená, natož aby to uměli vyslovit nebo napsat, že krvinko. :) Ale proto ještě nemusíte popisovat stránku a půl audítka. Myslíte si, že mám snad čas to tu po Vás číst??? Nemám, tak se zase uklidněte a dočkejte času jako Petr Litoš vlasu. Výchovný MdS
Krvinka má samozřejmě pravdu.Je to vážně nedůstojné a navíc mám nepříjemný dojem ,že mnohdy nejde vůbec o komiksy.Nebylo by opravdu rozumnější nastolit zde poněkud pohodovější,podstatně tolerantnější atmosféru,kde by si mohl svobodně napsat každý co chce,ovšem pokud možno slušně a neagresivně?
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.