vasek: no, oni to nejsou až tak úplně jen dedektývové, postavy jsou opravdu různorodé, já jsem hrál za nějakého doborodruha, který vede expedice, jeho schopnost byla Leadership, takže nahecováním byl schopen zachraňovat životy/zdravý rozum. Další postavy jsou třeba médium, námořník, archeolog, spisovatel, uklízečka, přeblafávačka (..no dobře, tady už asi trochu přeháním...) a kdoví co ještě. Zkrátka každá postava má něco do sebe, pak se vybere Ancient one, tzv. Prastarý a každé kolo se tahá karta Mythos a s ní se vždy otevře brána to the other world, s ní přijde do hry příšera a ještě se stane nějaká nepříjemnost, např. se začnou šířit drby, roste panika nebo se objeví nějaký massacre-macabre-terror a půlka postav skončí v blázinci nebo prokletá. Za každou otevřenou bránu se Prastarý probouzí o něco více a vy musíte stíhat ty brány zavírat a pečetit, zabíjet příšery, které terorizují město atd., než se Ancient one probudí, protože pak je to asi dost hardcore (nevím, nestihl jsem dohrát do konce a kluci zapečetili 6 bran, čímž zvítězili). Prastarý se probouzí samosebou i dalšími způsoby. Hráči musí spolupracovat, navzájem si pomáhat, domlouvat se, kdo co udělá, jinak to nejde. Je to fakt promakané, nijak zvlášť těžké, akorát musíš sledovat spoustu různých věcí a nesmíš na nic zapomenout. Já se perfektně bavil a už čekám, kdy mi přijde balíček a prokletým zmarem Cthulhu začnu terrorizovat mé okolí;-)
kapis: tak na Arkham horror se chystám už přesně rok. CCa před járem jsem tuhle věc chtěl (a, světě div se, nedostal) k narozkám a proto jsem si řek, že jakmile nastane vhodná příležitost a nebudu mít zrovna co dělat, okamžitě běžím do lokální půjčovny stolních her a půjčuju si Lovecrafta minimálně na tejden. Jenže k týhle situaci furtevá ňák nedošlo :D Kdybych to bejval dostal nebo si to v nějaký nákupní mánii natruc koupil, tak stopro dopadnu jako DeG. Budu mít doma krabici s pěkným obrázkem a v ní ňáký plastový pajduláky, který jsem si jednou prohlíd... Každopádně tahle hra mě i přes skutečnost, že na ní nemám čas, neustále láká vzdáleným voláním Cthulhu do svejch osidel. :-)
Celkem by mě zajímalo jaký jsou tam dedektývové a jaký mají vlastnosti? Případně bych klidně uvítal i nějaký info o herním principu. Má to snad nějak spočívat v uzavírání dimenzionálních bran, přičemž nehrajou hráči proti hráčům, ale hráči proti hernímu systému. Víc o tom nevím. Pusť ňákej chlup, parde, když už jsi nabral ňáký ty zkušáky... Ď.
DEG: tak přelezu s tím ARKHAM HORRORem do tohoto napínavého fóra: Taxem to včera zahrál, kluci měli k tomu Dunwich+Insmouth a bylo nás 5, přičemž dva jsme to viděli poprvé, takže se to táhlo jak hovno, ani jsme to nestihli dohrát, bo jsem musel jet, abych nebyl doma bit;-) Takže na ty dva rozšiřovací herní plány výše zmíněné jsme se ani nedostali. Ale hra super, úplná bomba, kupuju základní sadu a začneme to hrát tady s bandou pěkně postupně pomalu od základu a nějaká rozšíření chci dokupovat postupně jak to vycházelo a vstřebávat je pomalu i s novými herními principy. Jak jsem to tak viděl a cosi četl, myslím, že nejlepší je hrát s tím základem jedno velké + jedno až dvě malé rozšíření max. Jinak to docela zapadne - tak jak včera. No takže jsem se zase pro něco nadchnul, už ať to mám doma:-)
Tak jsem se koukal pod dlouhé době na "žebříček" komiksů podle hodnocení a nestačil jsem se divit:)) Zatímco ještě před rokem bylo řazení podle hodnocení relativně lehoulince (no prostě aspoň trošku) vypovídající, dnes se v čele nakupila hromada Kačerů Donaldů a Asterixů. A můžete hádat, kdo za to může:)
Jojo Comics Point, jedna věc je vidět figurky na obrázcích na netu a druhá je viděl je na "živo" před sebou. Díky tomu jsem schopen i zakázat mozku mi říkat "... tamhle na tý stránce na netu to maj lacinější..." páč obchod je obchod a viděná platí, tam si člověk holt rád připlatí aby nekupoval zajíce v pytli. ..... Naštěstí ale vyhraje, většinou, ta část mozku co říká "...a kam to jako dáš?... na záchodě máš origoše, v herně starou sbírku figurek a v obýváku plnou knihovnu komiksů. Vzpamatuj se! .... ", Ale kdybych byl tak o 10-15let mladší, tak asi nechám kompletní peníze v Comics pointu, to je tutovka a možná bych měl i zdravější játra:)
Dnes jsem se konecne dohrabal do Comics Pointu v Londynske (Je to pro mne desna dalka, jsem tam zhruba za 15 minut, coz je presne ta zabijacka vzdalenost, kterou se clovek skoro nedokope dojit, pac to ma "kousek", takze to jeste "pocka". Za par let clovek zjisti, ze obchod je uz zavreny:)). A moc pekne to tam je, prostorne, comicsy jak BBarti, tak ostatnich (koupil jsem si Upirka), anglickych se taky par najde, stolecek se sesitovkama je uzasny, figurek tri prdele, tricka, hrnicky a ostatnich picovin tez hromady. Skoro bych uz rekl, ze se blizi "zapadnim" comicsarnam. Kdyby mi bylo tak 13-14, tak se v takovem obchode zacnu natvrdo kempovat. Jeste ze si comicsy kupuji prubezne... Jo a za pultem je tam krasnej prodavac, hezci nez predchozi slecna. Jen ten brnenskej prizvuk to lehce kazi:).
jenom poznamka: neslo by ten seznam lidi u maji/chteji nejak zkratit nebo ukazat az po kliknuti? Prece jen az nejakej skvost bude mit 500 lidi, zabere to pul stranky:)
U niektorých kúskov je to ťažko prehliadnuteľné... za to na hlavnej stránke sa tá infoška stratí rýchlo. :-)
Btw, info typu: "V zbierke má X užívateľov" a "Do zbierky chce Y ľudí" resp. dohľadať komiks, ktorý má v zbierke najviac užívateľov, budeme môcť očakávať asi až od CDB numero 3, jest tak?
Oho, Fryova přednáška (samože o TOM, co mu říká, který comics za to stojí a který ne!) je jediná věc, která by mě přinutila alespoň na chvíli opustit Horu Smrti a navštívit Crwecon. Takže prosím zodpovědné osoby, aby podnikly patřičné kroky a Fry měl k dispozici na pár minut nějaký sál (nebo podobnou reprezentativní místnost).
brkowycz: Tohle je trochu složitější (Myslím, že kdo si mě příští rok na Crewconě odchytne tak to mužeme řešit třeba hodinu)
Ale skráceně - něco mi prostě řekne že to stojí za to a něco ne!
Fry: Tak to se nediv, že si do tebe rejpnou a říkaj ti entito. Říkat jedním dechem, že se ti nelíbila představa stripu o nějakém klukovi s tygrem, a pak si koupit komiks "Žížaláci"a vychvalovat si jeho obálku... nepřijde ti, že je to trošku protimluva?
Na tom je vidieť aké "seriózne" spravodajstvo na Slovensku máme. Tu všade tvrdili, že v Čechách protestujú odbory proti vláde a ono to bol Fry proti Calvinovi...Shame on you, slovenský novinári!
Fry (reakce na komentar u Calvina a Hobbese): Muzes mi prosim vysvetlit, proc jsi proti tomuto stripu 'protestoval', obzvlaste kdyz jsi zadny pred tim necetl?
Tim padem jsem se na Balbinku dokodrcal az v pul desate, lidi byli venku, mel jsem bobky, ze jdu s krizkem po funuse. Odchytnul jsem Woffci a ten mi objasnil, ze maji jen prestavku, takze jsem jeho ansambl konecne slysel na vlastni usi a videl na vlastni oci. Kupodivu narvano a dobra pulka lidi znala texty. Slusny, mozna si z toho liberecaka prestanu delat prdel:).
Woffecka to udelal fikane, ozval se mi v sedm vecer, ze za hodinu zacinaji... podle jeho slov mi daval sanci, abych pripadne odmitl, pac mam neco jineho na praci a nemusel si komplikovane vymyslet vymluvy, kterymi bych chtel zamaskovat fakt, ze me to jejich brnkani vubec nezajima. Coz nebylo vubec potreba, ale uznavam, ze je mi tato strategie sympaticka:).
Kdyz uz jsem u tej hospody, tak jsem vcera Na Balbince slysel koncert Woffce and his boys a velmi slusne, vskutku jsem se pobavil a prijemne naladil. A to jsem mel jen 3 piva, aby bylo jasno.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.