Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

sleepless: Mas nejaky link na to transparentni vysvetleni, protoze na strankach jsem to nenasel, na facebooku za 2016 taky nic, mail na tohle tema si taky nevybavuju. Ale sem starsi clovek, jsem mohl prehlednout cokoliv kdekoliv. Dik.
Nevíte co plánuje BB art na tento rok?
no očekával jsem spíše názory ohledně toho tématu - smutek, nadšení, vztek, modlitby. Koukám, že ale se lidé raději zaměřují na vkládání rádoby vtipnejch a trefnejch poznámek na mě, takže už otevírání témat prdím. :-) Já mám želvy rád, že nevycházej mě mrzí, vtipné mi ale (když už jsi to nakousl) přijde naslibovat hory doly a přitom to nemít pojištěné, potvrzené, 100%tní... Každopádně za mě držím palce ať se stihnou do dalšího filmu - jak zní současný plán..
jayjay86: tak hlavně že máš z komplikací někoho jiného radost, to je hezké :)
nespavec: ano očekával jsem, že v tom budou komplikace a v tuzemsku slíbená periodika jistě po celých 10let nevydrží, takže děkuji za pochvalu. :-) .právě, že by mě strašně překvapil opak - ať už je tedy důvod nevydání jakýkoliv...
jayjay86: Co jako co? :-) Neni v tom treba nic hledat, ComicsCentrum je naprosto transparentni a jasne informuje, ze preruseni nastalo z duvodu zmeny majitele prav a jednani jsou zase na zacatku. Pokud jsi toto ocekaval, tak gratuluji, jsi uzasny jasnovidec ...
Tak co lidi? Želvy Ninja zdá se, že přerušili (naprosto neočekávaně :-) )svojí pravidelnou čtvrtletní šňůru... :( :)
Nevíte někdo, jestli u nás výjde serie DC Comics Graphic Novel Collection? Případně, nedokážete ji někdo sehnat?
Neví tady někdo, jak je to se dvěma variantama obálek u komiksu Arrow, který má BBArt vydat teď v březnu? Bude to půl na půl a obě verze budou k dostání všude, nebo jedna z nich bude nějak limitovaná a k dostání jen v Comicspointu?
vachudik007 - díky za odpověď
monty.cl: jeden kus z celku..
ClimbVibe: Je to mazez,ale na séře punťa ! "-)
kaluž:díky za tip, pustil jsem se do stahovani uz. . Mám známého, který se vyžívá v pročítání právě všech těch starých inzercí, co se dají v komiksech najít...)
:)a to jo, zvolením barev to jsou jasný Rychlý Šípy.
jayjay86: Najednou mám neodolatelné nutkání si ty kozačky objednat :)
Tyhle dobové inzerce vždycky měly svoje kouzlo. Mimochodem, když už jsme u toho Simpsona, tak aktuálně v internetovém éteru visí pilot zbrusu nové kriminálky, která pečlivě rekonstruuje dění odehrávající se na pozadí jednoho z mediálně nejprovařenějších případů moderní doby. Okoštujte, stojí to za to ;) http://youtu.be/b9Qoo8vh-Ms
jayjay86: Mirek Dušín a Jarka Metelka meet O. J. Simpson :)
ahoj lidé, o toto se musím podělit, prtže v dětském komiksu by jste O.J.Simpsona už nějaký pátek hledali rozhodně zbytečně! Toto jsem nalezl na vnitřní obálce z roku 79. ! :-)

Nevíte někdo, jestli se plánuje u nás vydat DC Comics Graphic Novel Collection? Případně je tu někdo, kdo by to dokázal sehnat?
Toe: Díky za informaci
Dneska, 9.2., údajně :)
Nevíte někdo, kdy má vyjít ten nový bublifuk?
jayjay: toto je úryvek z odpovědi "...Po přezkoumání případu bylo zjištěno, že je možné u daného zboží zažádat o uplatnění snížené 10% sazby daně z přidané hodnoty. ...."

A jelikož zboží nemělo větší hodnotu než moje "běžné" balíčky, ale doplácel jsem cca 2x tolik než normálně, tak předpokládám, že to bude tím, že se jedná o knihy (ale třeba mě někdo opraví) .... normálně do prohlášení vždy píšu například "Usagi Yojimbo - kniha - pevná vazba". A prochází to bezproblémově.

Možná to bude tím, že běžně komunikuji s oddělením pošty co se mi stará o celnici mailem, ale tentokrát jsem zkusil "nový" formulář na stránkách. ... nevim no
to andre: tak po mnohadesetiminutovém telefonátu s CÚ zní verdikt: Snížená sazba pouze na knihy(TPB,HC), ve kterých navíc nesmí být více jak 50% reklamy a musí to člověk prokázat fakturou, že je to opravdu kniha, nebo fyzickým rozbalením a překontrolováním pracovníků CÚ. Sešitovky apod mají smůlu a podléhají plné 21% dani...
to: andre . Ano, berou to prostě z ceny, kterou jsi z ćech odeslal do zahraničí(popř. z paypalu) takže včetně všeho. Že je DPH pouze 10%? na knihy, to jsem nevěděl, já mám ve všech papírech od celňáků vždy uvedeno 21%. Nejsem si jist, jestli to platí i takto u knih ze zahraničí, myslel jsem, že tam se prostě bere 21% na úplně vše, co sem dovezeš. To jsem se mýlil?
invape: Františka. Nebo Barbora. Prostě Franta nebo Bára, holka do nepohody.
Draco nobilis: spíš to jméno mě zajímá.
invape: Jakej komiks budu číst? Asi co vyjde a Calvina a Hobbse. A Pupíky :D
jayjay: ano to souhlasí, akorát pozor! Do těch 22 eur se započítává i poštovné - což mi připadá úchylný. ... Naštěstí tyto levněnší balíky, alespoň doposud, na celnici ignorovali (když bylo ZBOŽÍ do těch cca 22 eur). .......... A jak jsem psal, DPH je u knih 10% (to je co nás tady zajímá:) a kde byl patrně můj problém, že mi to špatně zařadili/spočítali ).
to andre: žádné CLO ani DPH do 22eur, 22-150eur 21%DPH bez CLA,a nad 150eur 21% DPH. + CLO 2-4% dle výměru CÚ.. tak to bylo min.rok. Souhlasí to zhruba?
Tak už nic, pravdopodobně jsem našel zakopaného psa. .... Pokud by se vám to někomu také stalo, tak se koukněte, zda vám nenapočítali 21%DPH. Jedná se přeci o knihy!
Draco nobilis: a když bude příště holka?
Kapis: no hlavně že to nejni Rajmund;-)
Z "vážnešjího" soudku. Nevíte někdo zda se od nového roku neměnila pravidla (zákon) při dovozu zboží (komiksů) z USA - jedná se mi o clo/DPH? Posledních 3-5let mi, dá se říct pravidelně(jednou za cca 2měsíce), chodí bálíček s komiksy. Poměrně často v podobné hodnotě jako mi přišel nyní v roce 2016. Ale na místo obvyklého doplatku 400-600Kč (asi 190 z toho je polpatek poště za vyřízení - ten se nezměnil) jsem musel doplácet "DPH" přes 900Kč. Tolik jsem nepaltil ani když mi přišly balíky dvojnásobně dražší.

Například - počítalo se vždy DPH i z poštovnýho? ... Nyní mi ho počítají. Což mi přijde z logiky (nevým co říká zákon) jako ptákovina, když platim já DPH za SLUŽBU třetích osob (pošt).
Draco: tak to Káči taky gratuluju. To jsou věci, na co ty kozy jdou všechno použít, co;)? Žena bude brzy taky číst u kojení... říká, že musí dohnat Mýty a Lucifera.
Reinhardta škoda, takové krásné germánské jméno:)
invape: Moje matka navrhovala Thor. Myslela to naprosto vážně. Ale je to Horác. Reinhardt ani Vernher neprošli :( snad příště.
DN: nejsi....... já nesčetněkrát četl komiks, když žena vedla kojila;-) ..... gratuluji
Draco nobilis: blahopřeji a jak se chlapeček jmenuje?
Vsadím se, že jsem tady první, kdo četl komiks při kojení. Calvina a Hobbse. Snad mu to přejde s mlíkem do krve.
brkowycz: no nevím, já si tudle spletl první hvězdičku s prvním čtverečkem, když jsem chtěl do sbírky zařadit "MS ALCHEMIST". A od té doby má "MS ALCHEMIST" v hodnocení jednu hvězdu ode mě a jinak nic. Říkal jsem si, že to případně opravím, až si to přečtu, ale nevím, kdy.
Nejde a je to dobře, aspoň si člověk dvakrát rozmyslí, než něco plácne a navíc vždycky může napsat "po letech, když sem zestárl, změnil jsem názor" - nebo tak něco. Je to náhodou super, člověk aspoň pak vidí, že něco, co mu nesedlo třeba v 18ti, se mu naopak může velmi zalíbit v 30ti (a obráceně) - pro mě je to přínosnější, než pokoutné mazání komentů.
To je mi jasný, ale úplně to hodnocení smazat asi nejde, co?
Jo, ohodnotíš znova a lépe
Zdravím, mám takovej dotaz, jde nějak zrušit ohodnocení komiksu?
baatcha a invape: Ten článek je dělaný stejným způsobem, jako reportáže televize Nova o videohrách.
Pro ty, kdo nevědí, o čem mluvím: http://www.youtube.com/watch?v=bvBLMNiCQc0
invape: To patřilo celkovému moralizujícímu vyznění článku, jehož autorka by nejradši cenzurovala i ty články o sexu v časopisech pro 11leté dívky. Citovaná věta se asi nedá číst jinak, než: "Jako zodpovědná matka bych svým dětem nic z toho rozhodně nekupovala. A vy to radši taky nedělejte."
baatcha: nerozumím: "jako, no potěš.". To je snad jasná věc, nebo ne? V článku zmiňovanou TOP Dívku jsem kupoval před týdnem dceři (13 let). Obsah jsem považoval za odpovídající věku.
seneke: "Zdá se, že rodiče by se měli začít více zajímat, co jejich potomci čtou a co jim oni sami dobrovolně kupují." Jako, no potěš. Nejvyšší čas seznámit Čtyřlístek, ABC, Mateřídoušku a všechny magazíny, co tisknou ten nevkusný komiksový brak, s pojmem Comics Code Authority!
ty jo :) ten čtyřlístek jede. ..To aukro je vážně zábavná ukázka..