Fimi : zase tak kritický bych k těm superhrdinům nebyl. Já to četl když jsem byl malej a miloval jsem to, pak jsem se k superhrdinům vrátil někdy po roce 2000, kdy už bylo mnohé jinak. A bylo to taky super. Ale časem mě to nějak znavilo a začal jsem je dost nesnášet a pohrdat jimi. Prosazoval jsem "normální" věci jako třeba ten Brubaker. Pak jsem začal číst Lemirea, kterej mě svým nadšením zase nakazil. Především Black Hammer mě vrátil do dětství se vší tou absurditou kolem toho subžánru. Naučil mě na něj zase koukat dětskýma očima bez popření dospěláckýho přístupu a nehledat v pulpu až popu antické drama, nebo nějakou hlubokou myšlenku. Přijmout zpátky pravidla žánru. Naučil mě se oprostit od všech těch vážných traumatických témat a prostě si užít držkovou. Jako malej jsem to uměl automaticky, pak jsem o schopnost číst to nějak přišel. A teď už mi to zase jde. Přečetl jsem zpětně pár retro věcí z UKK a bavím mě zejména ty co tady mají to nejmenší hodnocení :-) Samozřejmě to čtu v jiném duševním rozpoložení, než třeba Criminal. Ale dokážu si v tom najít kouzlo.
Kdo z nás na superhrdinech nevyrůstal a byť jen na chvíli je nehltal, hoď kamenem. Úsměvný mi naopak přijde inverzní rádoby dospělý novodobý trend "čtu jen Image, vydejte mi všechno od Image" (před patnáci lety to bylo Vertigo). Ano Image, má skvělý série. Ale není jich zase tolik kolik se traduje. A rozhodně to nejsou VŠECHNY. Nadpoloviční většina je docela šit. Dark Horse má taky skvělý série. A taky ne všechny. Evropa má super věci. Ale fakt ne všechny. Proto bych nejradši kdyby se vydávaly hlavně dobrý komiksy (který to jsou určím já ;-) ) nezávisle na značce. Hlavně ne celá produkce jednoho vydavatelství. Marvel sám o sobě není špatnej. Chyba je v nás, že jsme se jím přežrali. A s Image to může dopadnout úplně stejně. Ale holt si k tomu musí člověk dospět. Není každej z nás čistokrevně rozenej nerd tělem i duší (v čechách snad jen Pavlovský a Lenny) kterým ten nadhled padá tak nějak shůry.
KJ No já komiksy okolo Brubakera sleduju hodně, teda myslim NEpláštěnky i když Daredevil není špatnej, stejně tak Cap nebo Batman...ale věci jako Fatale, Velvet, Incognito, Kill, Criminal nebo Fade out, to jsou prostě klenoty....ovšem novinky až tak nesleduju,...děkuju za link
Fimi: Taky jsem celkem rád, že se Brubaker vrátí k tomu nejlepšímu, Criminal a Fade Out je pro mne nejen TOP co se týče Brubakera, ale i komiksu obecně. Pokud by tě zajímaly nejčerstvější novinky z jeho tvorby, tak já již dlouho navštěvuji tento web:
louza: no ten je prostě jasná koupě, na to se fakt těším i když Kill, mě ke konci už trochu nebavilo ale pořád vysoká úroven a tu třetí book už si asi nekoupím, snad prodám na hubičku první dvě volumka abych si koupil deluxe...Brubaker je výbornej
no ten Luther já nevím, Dobrodružství se mi moc nelíbilo a to druhé mě už tím pádem nelákalo a tohle je jen dva v jednom...sakra, fakt nevím.....
Fimi : já teda čekám zásadně na deluxky, ten Kill vypadá asi na dvě. Fade out možná nebude fade out 2, ale něco jiného, jinak pojmenovaného, ještě to není jistý. Má to být jiný příběh z filmového prostředí, kde se nejspíš mihnou některé postavy, nebo situace z původního fade outu. Připravuje to už dva roky tak věřím, že to bude stát za to. Červen je tedy finiš a od podzimu duo uvede něco dalšího. Jsem zvědav co to bude. Ten criminal měla být ucelená graphics novel, pokud se něco nezměnilo.
louza: bude to končit jo? výborně, mám teda první dva booky a ten třetí bych rád koupil, ale možná bude lepší počkat na soubornou deluxe....Fade out bude pokračování? no to je výborná zpráva....Brubaker je pro mě naprostá topka, ted mám rozečtený opět Velvet a seru u toho blahem.
Jo, jo! Ed nezklamal. Kill or Be Killed přes skvělé prodeje definitivně končí 20. sešitem v červnu. Paráda. Sice je trochu škoda, že to zařízl zrovna ve chvíli, kdy už to zase začalo bejt zajímavý, ale pokud to dobře uzavře, nemám námitek a těším se na jeho anoncovaný návrat ke Kriminálu a hlavně připravovanou druhou knihu Fade Outu. Ed Brubaker, jistota příčtnosti, kvůli které stojí za to žít.
Tormentr: To není myšleno zle! Každé hodnocení je subjektivní a od toho tu komiksová databáze je, nikomu neberu jeho vkus. Já jen říkám, že můžu Badoovo hodnocení brát jako nepřímo úměrné doporučení:-)
Kapis: no jasný, začal jsem s UKK někdy když to začalo a pak to šlo hopem...jenže mě pomalu ale jistě přestávají bavit pláštěnky od DC a Marvelu, (samozřejmě jak který) kupoval jsem každou blbost co prostě je prej dobrá a já zjistil že není, tak to ted všechno pomalu prodávám a budu si nechávat jen věci které fakt chci mít doma ajsou pro mě dobré, takže jsem prodal všechny Predátory, ted prodávám Witchblade a Darkness, Nikdykde a další....třeba jsem měl možnost si koupit za litr Luthera Arkwrighta, ale vůbec se mi to nelíbilo a už to nechci....prostě nechci mít každej komiks co u nás vyjde....no a do toho jsem se nadchnul do Image protože jsem začal kupovat komiksy v angličtině a vše co mě zaujalo a přimělo ke koupi je náhodou Image (Velvet, Fatale, Lazarus) no a ještě Vertigo jako třeba Sweet Tooth....ted jsem narazil třeba na omnibus Vycházející hvězdy, tak to asi koupím, no a nekup si omnibus Planetary když u nás vyšla jen půlka....samozřejmě že umí i Marvel nebo DC a samozřejmě Dark Horse, nebo Valiant...nejsem vyhraněnej
Kapis: Ten Baltimore je dobrej, ale zase ne tak, záleží, jestli jiného Mignolu můžeš nebo ne. Já nemám rád ani Hellboye ani UPVO, ale tohle se mi i přesto líbí. Kdybych si však měl vybrat mezi Baltimorem a třeba Punisherem, tak Punisher u mě vyhrál :) Je na tom fajn, že to na nic nenavazuje, nemá to milion odkazů a odboček, spinoffů nebo prequelů. To je to, co se mi na tom líbí asi nejvíc.
Kurva me serete s tim nadsene hodnocenym Baltimorem, jsem to vubec nechtel kupovat. Nic ale pokud mi to nekdo neproda pak komplet za polovinu tak proste nehrozi.
Fimi: ja uplne cumim, jestli to dobre chapu taxes dostal ke komiksu pomerne nedavno a resis v podstate jen zahranicni serie. Vzdyt u nas toho vyslo/vychazi takova mracna. On nejen Image umi.
Bado alias Radek: stale se snazim pochopit co ty od tech komiksu ocekavas krom akce aj ked to je popici pekne nakreslene.
Baltimore 2 zrovna objednávám, zbytek mám už doma, ale zatím jsem se do ničeho nepustil, pořád váhám, zda to není lepší si nechat, až ke každému vyjde více pokračování:).
Tak práve mi domov prišli komiksy - Baltimore 2: Prokleté zvony, Černá palice 1: Tajemství počátků, Fatale 1: Smrt je mi v patách a Umbrella Academy 1: Apokalyptická suita
Komplety jsou super - první řada UKK měla desítky skvělých komiksů, co by tu nikdy jinak nevyšly; UKK2 zas několik zásadních a kvalitních retro momentů (Strankův Nick Fury, Galactus, Smrt Gwen). NHM je kvalitativně rozlítané, ale plní úkol - seznamuje i s méně známými postavami Marvelu.
To já se zas musím všech těch Marvelovských a DC kompletů zastat. Ne že bych byl z každého alba na větvi, ale objevil jsem alespoň kus historie, který byl pro mě jinak velkou neznámou - čistě proto, že anglicky neumím. A vzhledem k tomu, že Crew zvysoka dlabe na nějaké seznamování se s předchozími událostmi, bez UKK a NHM bych ve většině jejich komiksů lítal v souvislostech. Za mě spokojenost.
Já mluvil o DCKK, když jsem psal, že jsou to sračky. Ačkoli UKK mě nebavilo taky, tam jsem to vzdal asi u 11. čísla. DCKK čtu furt, primárně ale kvůli mému youtube pořadu DiCKK. Zatím tam byl asi tak jeden komiks, který bych potřeboval mít (Dlouhý Halloween) a ten už mám. Jakmile to dovyjde, zkusím střelit komplet DCKK pod cenou. Pokud tedy nějakým zázrakem najednou nevyjde 30 božích komiksů :)
zrovna o ty speciály mi jde nejvíce, celou ságu Crisis a hlavně tam je Brightest day...doufám, že to nestopnou i když ta Brightest day je dobrá, když máte načteného i Lanterna tak nějak celkově, jelikož je to tak nějak v polovině celého runu. čili omnibus 1,2 pak BD a omnibus 3....vřele doporučuji....škoda, že tu není nějaká ImageKK (IKK) ani nevím, zda něco takového exustuje, ale nebylo by to špatné, akorát tam je co komiks to originál
mearez: jo komiksy dovydaj to snad jo, ale určitě se nedočkáme těch speciálních, to se jim podle mě prostě nevyplatí za 600 si obyčejnej konzument nekoupí o trošku tlustší komiks. Řekl bych že prodeje toho prvníhop speciálu pro ně byla indikace, že další bohužel ne. A to je dobrje odhad do konce roku, řekl bych že to sedí.
Carnage: Hele, komiksy podle mě dovydaj. Většina jsou celkem sračky, ale lidi to kupujou, ať už kvůli tomu, že je to prostě DC, nebo kvůli obrázku na hřbetě. Figurky podle mě ukončí jenom ten hate na FB, protože co jsem viděl, tak ve skupinách zaměřených na sběratelský figurky se tomu lidi vysmívali a vesměs jedinej, kdo to trochu zastával byl Lenny. Takže jo, ukončej to dřív a myslim si, že to bude ještě do konce tohohle roku.
mearez: tak ono je vtipný jak Eaglemoss tolik propaguje ty figurky, víc jak komiksy předtím a přitom to lidem chodí polámaný a je to jak kdyby to malovalo 3letý dítě...a to po asi 2 minutovym hledání ještě člověk zjistí, že to co prodávají u nás je nějaká low budget verze, teda ještě víc low budget (materiál, malování) než ta normal a proto to vypadá jak to vypadá. Jako nevěřim ani za nic že vydají těch 70 kusů co mají naplánovaných. Prej vycházel nějakej James Bond kolekce aut a to taky museli ukončit předčasně tak se trochu bojim jeslti vůbec dovydaj komiksy, o speciálech si iluze už nedělám to podlě mě nevyjde vůbec. A to i už mají problém dovybavit trafiky co jsem vypozoroval Wonder Woman nebyla chvíli nikde k sehnání prej.
Carnage: Eaglemoss nemá moc lidí rádo. Znám pár cápků z comicspointu, který na Eaglemoss nadávaj, a já se k tomu musim taky přiklonit. Pěkně na to nadávali, okolo půl hodiny trvala diskuse na téma Eaglemoss Collections CZ :). Eaglemoss neni kvalitní a neměl se vůbec pouštět do těch figurek. Upřímně bych byl radši, kdyby tu vydávali ten Star Trek, přecejenom DCčka je tu už dost a o pitomosti typu Catwoman a Harley Quinn, popřípadě Brave and the Bolt, nestojim.
Fimi: obávám se, že prodloužení DCKK nebude když si člověk vezme jaký je postoj k dalšímu speciálu a nebo k tomu jak šel marketing úplně do koše. Dokud si nezačali lidi u Eaglemoss stěžovat že na FB furt propagujou ty čínský ošklivý sošky tak Eaglemoss úplně přestal posílat info o DCKK jako kdy zrovna co vyšlo atd. až po vlně negativních komentářů se to pohnulo. Co se týče Marvelu tak když teda UKK3 nic tak doufám, že bude prodloužený aspoň NHM...později tam jsou fajn kousky který se do 60 už nevejdou.
jh666 děkuju za info, no snad to i u nás prodlouží...ale je to škoda že tam nebude Vertigo, nebo takové věci jako Gaslight, Whatever happened to the caped crusader, třeba i ten Superman či něco Země jedna
mearez: no je tam jak co, ale to i první UKK měla mnohem lepší tituly než ta druhá. v DCKK bude plno dobrých věcí, hlavně ted Justice od Alexe Rosse, potom Red Hood a samozřejmě Flashpoint, který je asi nejlepší z celého UKK...jako je tam plno super věcí...nevim zda je nějaké DCKK2 ale snad ano protože tu není žádný vertigo jako třeba Swamp Thing, Constantine, atd...třeba Aquaman tam není, tak snad jenějaké DCKK 2...
Fimi: Já osobně čtu z ,,kákáček'' jen vybraný kousky, ale co jsem viděl, tak DCKK se postupně začíná zvedat kvalita. Sice začali nešťastně, ale teď celkem válí.
Walome: tak u UKK a NHM opravdu jak co, jsou tam velmi dobré kusy jako v UKK Daredevil, Civil war, Punisher, Klan M, 1602 nebo Old man Logan a v NHM také najdeš dobré kusy...ale to je jako v DCKK, tam prostě na jeden perfektní komiks je pět průměrných až k hovnu....
MG: Mě to třeba motivovalo k tomu, že zrovna v případě NHM a UKK popřípadě DCKK, si počkám na hodnocení na comicsdb a pokud hodnocení není vysoký a já ten komiks vyloženě nechci, tak si ho nekoupim. Dřív jsem kupoval všecko, ale povětšinou to byly sračky.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.