No pokud tím myslíš, naskenovat obálku a ktomu připsat názvy příběhů, tak to bych mohl. Ale já toho moc nemám. Taď sem si koupil akorát tu 1/1990 a 1/1991. Ale pokud by byl zájem tak to udělám. Ale retušneš si to sám:)
...jinak, detske comicsy od Egmontu jsou prave ted v reseni. Nasazet je do databaze bude tezka nocni mura a uz ted se kvuli tomu obcas nad ranem budivam zpoceny a s krikem. ;-) Jestli s tim nekdo dokazete pomoct (stacilo by mozna i zapujcit comicsy nebo poslat info na maila), dejte vedet.
Nakolik do toho vidim ja, tak Kacer Donald je primy nastupce Mickey Mouse, prejmenovalo se to nekdy zacatkem roku 1996. Serie jako Donald Duck, Duck Tales a pod. vychazely zacatkem 90. let, vetsinou jenom kratce a maji s touto "hlavni linii" urcity casovy prekryv.
Nevíte někdo, v jaký posloupnosti vycházely "mickey mouse, donald duck, kačer donald" od egmontu? Zda nasebe navazovaly, nebo zda třeba nějakou chvíli vycházely souběžně? Já sem si o víkendu koupil "mickey mouse" nr.1 z 1990, měli tam i jiná čísla a dotoho "donald ducka" a já se v tom začal ztrácet. Takže tak. Dík
to Zack: takovy maly napady, nic objevnyho... Kdyz si otevru "comicsy" nemohl by jsi nad horni listu (titul, rok...) hodit jeste abecedu - kdyz neco hledam, abych nemusel listovat po strankach - hledam Thorgala, clicknu na Tcko a naskoci stranka, kde jsou comicsy pod pismenem T. A druha vec, jestli by neslo ocislovat jednolitve radky. Ze by bylo jasne videt, ze treba Maus II je v zebricku jedenacta, kdyz si hodim razeni podle %.
Lidi, nějak vám nefunguje vyhledávání. Dal sem hledat "top ten" a napsalo mi to akorát 3x nebyl nalezen žádný relevantní záznam... musel sem to vyštrachat přes Moora...
4 Zack: Jo to víš, já se přihlásim a všichni budou chtít autogram a tvůrci "O (ne)mrtvých jen dobré" mě stáhnou z kůže, páč se budou podepisovat akorát tak sami sobě. :) Skromný MdS
mára: u comiczbattlu sem se pobavil i jen za tu kratkou dobu co sem viděl:) Ale skončili jste imho příliš brzo. Když sem se tam šel naposled podívat, bylo vše pryč...a nebyl sem sám kdo tam později hledal zbytečně...
to Zack: tak tomu rikam velmi dobra myslenka... zarid to a pristi rok si na prednasky udelam cas, i kdybych mel v sobotu udelat kompletni design casopisu!!!
de Sade: clovece, skoda, ze ses neprihlasil :) (jinak vsechno jde udelat lip... jako treba to muze moderovat sedumnactileta japonka ve skolni uniforme ... ted je spis problem, kde na takovy veci vzit a nekrast ... :)
No já jsem teda na conu byl a musim říct, že Vojta opět nezklamal. Ten člověk neni schopnej dát dohromady větu jednoduchou natož nějaký souvětí. Con nebyl špatnej, ale určitě jde udělat kvalitněji a jak už tu zaznělo profesionálněji. Jinak jsem tam poprve zjistil jak vypadá Zack, upřímně řečeno Slaine, toho bych nechtěl nasrat. Zašláp by tě jak hovno a ani by si toho nevšim. Přirovnal bych ho k takovému novodobému Bivojovi s moc pěknym foťákem v ruce. Což nemyslim nijak zle, takže tu snad nerozpoutám další debatu "o ničem". Zatim se mějtě jak chcete.
Conovský MdS
Slaine: jsem ochotny a dokonce schopny respektovat nazor cloveka, ktery vi, o cem mluvi... (s cimz prave souvisi i ten vek a zkusenosti). Nemusis mi 50x vysvetlovat, ze proti conu nic nemas, protoze je to informace s naprosto nulovou hodnotou (vzhledem k tomu, ze jsi tam nebyl). Pozu "drzeho mladika" si uzij, dokud je cas ... ale laskave me tehle pubertalnich projevu usetri, stejne jako naprosto lzivych prohlaseni (viz zamitnuti vsech propominek) a psychologickych rozboru... A to ze nevis, co slovo "profesionalni" znamena je fakt jen tvuj problem... najdi si to ve slovniku. Btw nemam rad Brnaky, protoze uz roky administruju nekolik webu a 99% problemu a pruseru se toci kolem Brnaku... (a nez placnes nejakou kravinu, tak ne, nejsem Prazak)
Zack: Nemáš žádný zkušenosti s cucákama ... copak nevíš, že něco jako úcta ke starším a zkušenějším, výrostkům jako já nic neříká :)... Hele jestli to znělo jako okřiknutí tak sorry. Nicméně pak by mohlo znít jako okřiknutí jakýkoliv vyslovení mýho názoru (ať už správnýho nebo špatnýho) odlišnýho od tvýho... Myslím, že kdybys byl natolik zkušenej a starej jak se tváříš, tak by ses se mnou, v případě kdybys věděl, že můj názor je absolutně chybnej, ani nezaobíral. Nicméně ti asi stále uniká, že já proti conu NIC NEMÁM. Chápeš?. Já jsem si jen dovolil říct něco o tom, že rezolutně zamítnout všechny možné připomínky (možná, žes to tak nemyslel, ale prostě to tak vyznělo) je divný. To tě ale nejspíš hodně pobouřilo jelikož slyšet něco takovýho od o pár let mladšího cucáka (kterej se navíc ani na con nedostavil, hajzlík jeden) je pro tebe asi hodně urážející. Argumentuju věcma typu - proč nejde udělat profesionálně (ikdyž sám nevím jestli třeba opravdu profesionální byl... teď tím profesionálním nemyslím komerčně udělanej, ale kvalitně moderovanej dobře rozvrženej atd... opět připomínám TŘEBA TAKOVEJ BYL) jen proto, že jsi mě k tomu přinutil žvástama o brňácích a vůbec tónem, na kterej se prostě musí odpovědět.<br>
<br>
Takže omlouvám se ti jestli to znělo jako okřiknutí, omlouvám se jestli jsi to pochopil jako kritiku na con, ale vyslovit můj názor na tvoje, třeba o dvacet let a dva řády zkušenější proslovy, mi prostě nezakážeš. Ber mě jako drzýho mladíka. Nebo tě budu brát jako kmeta-cholera :)...<br>
<br>
A teď si raděj jdu vzít příklad z Turlogha, kterej místo debat přidává komiksy :)...
Myslim, ze ?Sakyk?, chtel vydat sbornik s CZ comicsy - neco jako "Cesi sobe", nebo tak neco... V poslednim Bedemanu je to v novinkach. Ja ted Bedemana u sebe nemam, ale nevite nekdo jestli vysel, nevysel, vyjde?
Slaine: ty to porad nechapes... nikomu nevadi kritika... mne proste fascinuje, jak si me okrik co mam a co nemam delat... kdyz si to udelal poprvy, tak to bylo spis prekvapive, nez cokoliv jinyho... ale kdyz se v tom ted rochnis uz poctvrty, tak uz je to pouze otravne...
<br><br>
treba d) kdyz uz polozis takhle hloupou otazku, tak je jasny, ze ti fakt ledacos unika. Ale pokusim se ti to vysvetlit (ty ses zas pokus to pochopit). Amaterske akce se delaji pro naplneni urcite potreby organizatoru, nejedna se o komercni akce za ucelem vydelku, ale proste o chut neco udelat. Da se pro ni ledaskoho nadchnout a vlozene financni prostredky jsou minimalni (rekneme od 5-10 tisic) a v pripade neuspechu v pohode utahnutelne z penezenek poradatelu. Naopak profesionalni akce je uz od zakladu vec ciste komercni, a pokud to ma fungovat, tak rozpocet by musel byt nekolikanasobne vetsi. 5-10k jsme schopny utahnout ze vstupneho... predstav si, ze bychom meli vydelat 50-100k. Ja mam proste radeji amaterskou zabavnou akci pro comicsare, nez nejakou komercni akci tak nejak vseobecne pro luzu. A rad poradani takovych akci prenecham Sakykovi, ktery to ma v planu, jen se zatim nenasel sponzor, ktery by to dokazal zafinancovat, protoze, co si budeme nalhavat, comics TOTALNE NIKOHO NEZAJIMA :) Je to jasny, proc amaterska akce a ne profesionalni?
<br><br>
nebo K - nic takovy sem nikdy nerek... Bylo to jasne postaveny tak, ze se tam vetsina lidi zna a ze to je fajn... ne ze se to dela pro lidi, co se navzajem znaj (rozdil je pro me naprosto diametralni). A samozrejme je tam kazdy rok spousta novych lidi... Ale ma to smysl vysvetlovat cloveku, ktery je schopny se hadat o akci, na ktere vubec nebyl?
Z me strany jenom jedna poznamka:<br>
Priznam se, ze by me ani ve snu nebylo napadlo, ze potom, co jsem tam cely den pobihal, zarizoval, nosil veci, mluvil do mikrofonu, rval v predsali, usmernoval lidi, atd., atd., (fakt jsem nesedel ani 5 minut za cely den) atd.,... Fakt by me NEBYLO napadlo, ze ve mne PO TOMHLE VSEM nekdo NEPOZNA organizatora...
Nekončím :). Hele nechcu abys to chápal jako, že kritizuju Con. Já kdybych tam byl, tak by se mi tam určitě líbilo, zvlášť ten bar a tak a je mi jasný, že tě dokáže nakrknout, když nějakej Slaine na internetu, co udělal velkej prd a navíc tam nebyl začne prudit. Akorát sem zareagoval na to, žes zamítl valnou většinu připomínek. Tak a teď už končím.
Jak neovlivníme? Seš monarcha, ty můžeš ovlivnit všechno ne :)? Třeba D - a proč by měl být Comiczcon amatérská akce copak nejde udělat profesionálně? nebo K - myslím, že dělat to jenom pro lidi co se navzájem znaj je taky trochu zcestný - to to rovnou může být soukromá akce. Fandové se tam navzájem najdou a nový lidi poznaj že "komiks je cool". Ale ono to asi nejde - jelikož já nemám ani zkušenosti ani věk. A přinejmenším v druhým případě jsem rád. Takže mi ani nemusíš odpovídat počtvrté na tu samou demenci :). To víš, že v reálu bych si na tebe netrouf ... ani nápad :). A jen tak pro připomenutí já už to chtěl zabalit - kdybys ses nezačal ohánět brňákama a rezechvělýma děckama apod. (viz Slaine 20:00:47 18.01.2005 ). Zkus někdy ubrat na povýšenosti a přidat trochu tolerance... To je rada ze života od cucáka :). Končím.
Slaine: muzu te uklidnit, ze az me jednou opravdu rozpalis, tak se na comicsDB ani neprihlasis, natoz ze bych si dal tu praci a odpovidal ti trikrat na tu samou demenci. Pokud zajo kritizuje chovani vydavatelu na conu, tak to vazne neovlivnime, i kdybychom chteli ... prober se, proboha. Analogie s designem je pitomost uz hlavne proto, ze mne se osobne pripominky zaja netykaji, protoze jsem "organizoval" uplne jine casti conu, nez ktere zajo zminoval. Proste me zajimaji konkretni veci, na ktere se ptam a u tech bodu, ktere imho ani do budoucna neovlivnime, to pisu. Ty v tom vidis obhajovani, asi ctes mezi radky, ale nejak si zapomnel nejdriv precist ty radky. A ano, vek a zkusenosti, to jsou dve veci, ktere v diskuzich hraji obrovskou roli... a pochopis to, az ten vek a nejaky zkusenosti budes mit a bude na tebe zkouset nejaky cucak rady "ze zivota" :) Bohuzel je net takovy free prostredi, ze ma kazdy potrebu se vyjadrovat ke vsemu, vedomosti nevedomosti... (a kdyz ho nekdo okrikne, tak ma jeste pocit ukrivdeni) ... pochybuju, ze kdyby to bylo v realu a ja se zajem probiral, jak se mu libil con, tak ze bys me okrik jako tady... to je proste net...
Zack: To víš, že sem brňák Monarcho (a taky sem na to patřičně hrdej) - no nevím, kdo by tady měl chládnout Zacku...<br>
Já nediskutuju o conu, ten mohl bejt suprovej já jenom poznamenal, že když se ptáš na připomínky tak mně přijde docela trapný je pak okecávat. To je jako kdyby se někde na webu zeptali jestli se lidem líbí design a všem co by napsali, že ne tak odpověděli, že jinak udělat nejde... Nechtěl jsem dělat chytrýho jen sem to tak prohodil,což tě asi hodně rozpálilo. Celkově mi přijdeš jako člověk co se rád hádá. A když tak o tom přemýšlím tak já asi taky...<br><br>
A to že je to jasný, že si připomínky berete k srdci? No z tvé odpovědi by normální člověk usoudil spíš opak. Každej neumí z tvých keců obrat tu tučnou vrstvu sarkasmu a ironie a přehlídnout dávku nevážně myšlených urážek :)...<br><br>
Ale stejně promiň vůbec to že con děláte je super, já jen chtěl napomoci aby byl lepší. Jelikož hlavně připomínky účastníku můžou další ročník zlepšit.<br><br>
A ještě bych tě chtěl o něco poprosit netahej do diskuzí věk...
DEmnoG: mne za ten den poplacalo po zadech tolik cizich lidi, ze kdyby se jejich pocet mel zvetsit, tak odmitam na nejaky con vubec jit, natoz se podilet na jeho poradani :) Add Brnaci - proste sou to rozeny prudilove... asi jim neco sypou do vody nebo co...
to Zack: to by asi nevypadalo uplne nejlip, klidne si zapichnete do vlasu orli pera:)). Je dobry vedet, ze ten clovek co tam u dveri neco hulaka patri mezi kastu organizatoru, tedy asi rika neco co je dobry si poslechnout. Mimo to vas budou uplne neznami lide poplacavat po zadech a nabizet vam svoje spinavy ruce, coz taky neni k zahozeni, ne?:) Add Brnaci - no fuj, ty mas dnes ale epesni naladu.
zajo: kdyz nas nekdo potreboval, tak nas sehnal ... ale at se klidne napriste Turlogh oznackuje ... nemyslim, ze mu to praci nejak usnadni.
<br><br>
Co koho nuti, aby o comicsove scene vedel vsechno? Porad nejak nechapu, k cemu tim miris? Co presne bys udelal ty, aby ti to vyhovovalo?
<br><br>
Slaine tezko muze k tematu diskutovat, kdyz tam ani nebyl. Slaine tudiz nediskutuje... z nejake uchylne potreby se musel nutne podelit o tu genialni myslenku s ponaucenim. Co na to rict? To je jak kdyz decko prijde s prelomovou vetou "1+1 je 2" a ceka cely rozechvely, jak ho ostatni budou chvalit za jeho genialitu... To uz do toho nebudu ani tahat fakt, ze ponauceni si bude brat Turlogh, ne ja :) Takze ano, z nazoru lidi si organizatori berou potrebne ... ale boze muuuj, to je snad jasny, ne? To jeste neznamena, ze o tom nemuzu s nekym diskutovat, zvlast kdyz to jsou pripominky mirne receno abstraktni (a ty vecne, jako ze chybel mikrofon mezi lidma, ty sem uznal rovnou, o tom zadna)... takze mi ted nekdo vysvetlete, o co Slainovi slo, krom toho, delat chytryho :)
comiczcon: v sobotu jsem mel bohuzel jine povinosti a cas jsem mel jen po ranu:(. Do Mlejna jsem decentne nakalanej dojel, koupil par comicsu a zase vypadnul. Tak snad mi to vyjde pristi rok a poslechnu si i nejaky prednasky...
zack: asi by organizatory oznacit nejakou peknou plackou nebylo od veci a ten mikrofon pro tazajiciho by se taky hodil. A brnaci nemaji mluvit o conu ci co?:)
Zack: ok beriem , to kto je organizator som pochopil asi az po polovicke, nevedel som to a fakt to bolo tazke poznat a ten fakt ako zvolavanie ze niekto vybehol do miesnosti kde sa podpisovalo , diskutovalo a predavalo a skrikol nieco ako vydavatelsky kotol nepovazujeme zaa zvolavanie fakt mi pripadal ze je to fanusik. To stym celnmi klubu chapes po svojom , jasne ze tam boli ludia ktory vedeli co to o komikse ale nemusia poznat celu cesku komiksovu scenu a vsetko co sa na nu viaze . Nie kazdy ma pristup na net , pripadne ho nevyuziva. Pochybujem ze znackovanie organizatorov je o dolezitosi. neviem si predsatvit fest kde sa v pripade zaujmu neviems nikoho nic dotazat a pritom organizator je hipik vedla teba. A myslim ze Slaine diskutuje od toho je auditorium.