Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Petronely, táborské píšťaly, hákovnice… Jak vypadaly první palné zbraně a jak se vlastně přišlo na to, že se prach dá využít ke střelbě? Vlastislava Tomana toto téma natolik inspirovalo, že o vzniku střelných zbraní napsal několik příběhů a v časopise ABC postupně vycházely komiksy, které vás zavedou do nejrůznějších dob a míst. V této knize najdete všechny povídky i komiksy pohromadě a budete se tak moct ponořit do příběhů, ve kterých není o dobrodružství nouze.

OBSAH:
Čertův dar - úvod autora

Petronely (komiks - Miloš Novák)
O kolečko víc (komiks - Miloš Novák)
Turecké varhany (komiks - Miloš Novák)
Mnich (ilustrovaná povídka - Jiří Petráček)
Zákeřný kord (komiks - Miloš Novák)
Tichý střelec (komiks - Miloš Novák)
Sázka o sekeru (ilustrovaná povídka - Jiří Petráček)
Osm kulí (komiks - Milan Víšek)
Střílející ruka (komiks - Milan Víšek)
Přerušený souboj (komiks - Milan Víšek)
Velký Apač (ilustrovaná povídka - Jiří Petráček)
Kapitán Karibského moře (komiks - Luboš Hlavsa)
Pán hromových štítů (ilustrovaná povídka - Jiří Petráček)
Pán vlků (komiks - Milan Víšek)
Silvestrovský souboj (ilustrovaná povídka - Jiří Petráček)
Pirátova dcera (komiks - Jiří Petráček)
Říkají mi Rukablesk (ilustrovaná povídka - Jiří Petráček)

Galerie tvůrců

Mírumilovný milovník zbraní Vlastislav Toman - O autorovi

Na internetu je obvykle uváděna obálka prvního vydání - nové vydání má v levém dolním rohu logo nakladatele XYZ viz ukázka obálky zde v DB.

Scénář
Vlastislav Toman (Vlastimil Kočák)
Art
Lubomír Hlavsa, Miloš Novák, Jiří Petráček (Oskar), Milan Víšek
Obálka
Art007, Jakub Karman
Redakce
Roman Křivánek, Milan Pohl, Barbora Pokorná, Tomáš Toula
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-7683-143-8 (XYZ (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 297 x 22 mm
Tisk
barevný
Váha
1189 g
Stran
240
Cena
599 Kč
Varianty
Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana 2 - Příběhy psané střelným prachem (2. vydání) (2022)
Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana 2 - Příběhy psané střelným prachem (2016)
  • Darth Raelchi
    Tohle bylo opravdu milé překvapení, když to vyšlo. Vůbec jsem tenkrát neměl ani potuchy, že něco takového Toman dělal. Proto na sebe nenechalo dlouho čekat a vzal jsem i tuto sbírku v obchodě. Líbí se mi, že Toman umí využít svůj potenciál i v jiné oblasti než sci-fi apod. Historie a dobrodružství mu také jde dobře od ruky. Krátké povídky mi ve sbírce přišly jako rušivý element, ale nakonec jsem je vzal na milost a dvě mně přijdou dokonce vynikající. Tady mi chybí víc kreseb od Petráčka, jedna na povídku je málo. Mnich a Silvestrovský souboj jsou pro mě top mimochodem. Zbytek je takový průměr, spíš pro fanoušky a děti. Co se týče samotných komiksů, tak pro mě je to půl na půl. Příběhy od Nováka jsou krásné na čtení (zvlášť první tři), ale jeho kresba mě moc nebavila. Občas mi toho přišlo moc na jednotlivé panely, navíc způsob navazování někdy nebyl ideální, že se jde doprava k většímu a pak nám řekne do levého spodního rohu. Není to úplně ideální a rušilo to plynulý průběh četby. Víšek už mi přijde trochu lepší, ale také to není úplně můj šálek. Vyvažuje to scénář a konkrétně Pán vlků je z celé série nejlepší. Kresbou naopak mi přijde nejlepší Kapitán Karibského moře, ale zase scénář mi přišel tak matoucí a bohužel jsem si ho vůbec neužil, kresba to ale zachránila. Díky krajane! Poslední příběh mi přijde v rámci podílu scénář/kresba úplně to nejvíc pravé ořechové. Dostatečně vyvážené a propracované. Nemate to, dává to smysl, dobře to odsýpá a ještě se to krásně čte a dívá na to. Celkově je tato série zajímavá už tím, že dané kreslíře vůbec neznám a pro mě to bylo skvělé seznámení se s další stránkou českého komiksu. Za mě 4 z 5. PS: Oceňuji ten vzdělávací přesah ohledně historie palných zbraní. I zde výborná práce.
  • kaylin
    Dostanete komiksy a povídky, které se dnes jeví trochu naivní, ale nejsou to příběhy bez toho, aby zde lidé neumírali, jen se o tom tolik nemluví. Střelná zbraně s sebou nesou zajímavé dějové linky a Vlastislav Toman je se svými kreslíři představil skutečně poutavě. Dýchne na vás stará škola, která je ale funkční i v dnešní době. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1324-zlata-kniha-komiksu-vlastislava.html