Koupit
Grafický román podle slavné předlohy z pera Jerome Klapky Jeromeho.

Příběh začíná setkáním tří dobrých přátel. Obklopeni tabákovým dýmem si vzájemně začnou stěžovat na přerůzné neduhy, které je poslední dobou pronásledují. Po pečlivém rozboru všemožných nemocí a problémů pánové usoudí, že jediné, co jim může zachránit psychické i fyzické zdraví, je příjemná dovolená. A tak se rozhodnou vyrazit i se psem Montmorencym na řeku. Tak začíná nesmrtelná kniha Tři muži ve člunu, kterou bez velké nadsázky můžeme označit za základ moderního britského humoru. Dočkala se mnoha filmových i televizních zpracování a časopis Guardian ji zařadil mezi padesát nejvýznamnějších literárních děl všech dob.

Scénář
J. Vince Pospíšil
Předloha
Jerome Klapka Jerome
Art
Martyn Pospisil, J. Vince Pospíšil
Obálka
Martyn Pospisil, J. Vince Pospíšil
Lettering
Martyn Pospisil
Redakce
Tomáš Krejčí, Anna Krejčí Besserová, Milan Soutor
Žánry
adaptace, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7642-095-3 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
120
Cena
399 Kč
  • trudoš
    trudoš editor17.9.2022 06:57Tři muži ve člunu
    Jaroslav Vince Pospíšil se netají tím, že román Tři muži ve člunu je nejoblíbenějším románem jeho mládí, takže převedení do komiksové podoby pro něj bylo stejnou měrou výzvou, jako splněným snem. Naneštěstí z toho nevyšel právě jako vítěz. O tvůrčí invenci se skoro nedá mluvit a projevuje se převážně v současných výrazech, jež se kolikrát rozcházejí se slovníkem spisovatele Jerome Klapka Jeromeho. Což v kontrastu s originálním textem, kterého autor ponechal v doprovodných bublinách úctyhodně, nepříjemně bije do očí. Má to alespoň tu výhodu, že se člověk může bavit nádherným britským humorem v množství větším než malém.
    Grafické zpracování Martyna Pospisila je pak kapitolou samou pro sebe. V některých momentech působí obrázky jako vtipy z časopisu Trnky-Brnky, jindy zas kazí dojem artefakty moderní doby zasazené do 19. století, nebo známé tváře napříč světem slavných. A tak jsou ty tři hvězdy jen za milý dojem z původního díla, jež ani po sto třiceti letech neztratilo nic ze své kvality.
11