Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Říkají si Devátý kruh. Jde o zločineckou banku, která financuje války, teror a vraždění, to vše ve jménu vyšších zisků. Ukradli Oliveru Queenovi firmu a téměř zničili Seattle, aby ho pak přestavěli k obrazu svému jako Star City, město pod hvězdou. Teď si brousí zuby na zbytek Spojených států.

Ale to si Ollie nenechá líbit. Jako Green Arrow vyráží na cestu po USA, aby dal jednu rvačku po druhé dohromady stopy, které ho dovedou až k Devátému kruhu. A i když nebyl Green Arrow nikdy moc týmový hráč, zkříží cestu s hrdiny, jako je Batman, Flash, Green Lantern, Wonder Woman a Superman. Než budou moct spojit síly, bude Ollie muset napravit, že se v minulosti choval jako osel.

Bude Green Arrowovi stačit podpora celé Ligy spravedlnosti, aby zlikvidoval organizaci tak mocnou, že zdánlivě stojí mimo zákon? Nebo z něj jeho cesta jen udělá tak snadný cíl, že už ani on sám nevyvázne?

Obsahuje sešity série Green Arrow (Rebirth) #26-31

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Benjamin Percy
Art
Stephen Byrne, Jamal Campbell, Juan Ferreyra, Otto Schmidt
Ink
Stephen Byrne, Jamal Campbell, Juan Ferreyra, Otto Schmidt
Barvy
Stephen Byrne, Jamal Campbell, Juan Ferreyra, Otto Schmidt
Obálka
Otto Schmidt
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-336-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Green Arrow #05: Hard-Traveling Hero (DC Comics, 2018)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #05: Hrdina na cestách (paperback) (2020)
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #05: Hrdina na cestách (Black edice) (2020)
  • karl173
    Tato série je ukázkou toho, když má scénárista něco co chce sdělit, ale je líný, aby to celé hezky zabalil a předal. Benjamin Percy svůj příběh podává v prapodivné, nehezké kouli obalené tunou izolačky, aby to vůbec drželo. V tomhle je bohužel tato kniha snad ještě horší než ty přechozí. Na druhou stranu, pokud čtete už pátou knihu, tak byste na to mohli být tak trochu zvyklí že? Jenže ono je to pořád tak do očí bijící, že to zkrátka kazí dojem a vy se musíte setsakramentsky snažit, abyste tu křišťálově průhlednou propagandu vytěsnili a užívali si ten zbytek. Jenže bohužel v tom zbytku toho už moc nezbývá.
    Jedním z plusů by mohlo být spojení s těmi největšími esy z DC čili Ligy spravedlnosti. To by ovšem polovina z těchto hostovaček nesměla být tak hloupá a nudná. Wonder Woman, která kritizuje a sama o vteřinu později dělá totéž, aby vás pak nakonec mohla pochválit za to, co jste dělali celou dobu, ale najednou už to nevadí a je to v pořádku. Lidé skákající z 30. patra, protože někdo o nich zveřejnil jejich zlá tajemství, přičemž se všichni rozhodnout o tu stejnou sebevraždu. A to vám ani nebudu vyprávět, jak to dopadne. Ve výsledku jsem si užil jen sešit s Batmanem. Zbytek byl buď čistý průměr či podprůměr. Čili tady kniha také neoslnila.
    Dále tu je kresba, která tuto sérii drží výš už od samého začátku. I tady to není výjimkou, byť zdejší větší počet kreslířů by mohl být pro někoho problém. Ovšem každý z nich dostane svůj vlastní prostor na jeden či více sešitů, kdy se děj odehrává na jiném místě a s jinými parťáky, tudíž za mě je vše v pořádku.
    Když to tedy celé sečtu, tak tato kniha toho moc nenabídne. Je to stěží průměr, který funguje především pokud zrovna nic neočekáváte a chcete jen vypnout. Na druhou stranu pokud jen trochu budete u tohoto čtení přemýšlet, tak vás to bude bolet a to asi není něco, čím by se měla kniha pyšnit. Tudíž za mě nakonec spíše za 2*
  • Spike
    Tak a mám za sebou pátý díl moderního Green Arrowa. Tentokrát je to díl cestovatelský, který má asi evokovat příběh Krušné časy hrdinství pročež hlavní hrdina projíždí Amerikou a řeší nějaké problémy. Ale to je jen naoko. Ve skutečnosti cíl je jasný a všechny zastávky proběhnou čistě kvůli hostovačkám ostatních hrdinů. Ačkoli postavy i lokace se mění a na jednu stranu je to pestré, je to dokola jedna a tentýž formulka - Arrow se potká s nějakým členem Ligy Spravedlnosti, nechá se (už pátou knihu) pokárat jaký že to byl dřív zlobivý hoch, pak spojí síly protože společný problém, a nakonec je pochválen za to že se změnil k lepšímu. Ne vážně, dost na tom že s tím se setkáváme už od první knihy, ale točit to samé během jediné knihy 5x za sebou... Benjamine Percy, trochu zapoj fantazii, oživ to trochu, neopakuj se tolikrát hned za sebou, proboha... 🤦🏻‍♂️ Abych nekřivdil, ne vše je jako přes kopírák. Třeba úvodní příběh s Flashem, ačkoli zápletka hloupoučká, tak má celkem fungující chemii mezi oběma postavami. Ty hlášky a dialogy jsou sice někdy vtipné trochu jinak než bylo asi zamýšleno (nesmějete se s nimi, ale jim) ale pořád příběh beru jako jeden z těch lepších.
    To ten druhý s Wonder Woman už je celkem bída. S ní Green Arrow už žádnou chemii nemá, zápletka slabá, a to vše korunované dalším rádoby vážným a motivujícím proslovem o lidství a Americe. Nic proti tomu, ale tohle se prostě musí trochu umět, jinak to vyznívá dost směšně. U dalšího příběhu se Supermanem se zase člověk může pousmát tomu jak Oliver probudí svědomí v Lexi Luthorovi který ze svých vlastních příjmů zvýší všem svým zaměstnancům plat. Wow. Když přejdeme k Batmanovi, mihne se nám tu Soví tribunál, oba hrdinové si dají souboj trvající asi jednu stranu, aby si čtenář mohl říct "Wow, Green Arrow se porval s Batmanem!" přičemž na mě tenhle konstrukt moc nezabral, asi jsem handicapován tím že je mi více než 10 let. Nakonec je Ollie zase poplácán po zádech, a jde se ke Green Lanternovi. Sice hned zamíří do vesmíru, ale konečně je tu opět fungující buddy chemie a hned jsem si v dobrém vzpomněl právě na jejich týmovku z DCKK. Sice nám tu logika, fyzika a všechny ostatní maličkosti dostávají dost zabrat, jinak s vypnutý mozkem je to fajn. Nebál bych se tenhle příběh, potažmo celou sérii, nazvat obdobou těch stařičkých superhrdinských komiksů, které byly naivní, doslovné, na logiku a smysl moc ohled nebraly, jen aby tam byla akce, vtip a mladý čtenář se bavil, jen zde v moderním provedení. S tím rozdílem že podle všeho tahle série nemá být pro až tak mladé čtenáře, jen tak bohužel působí. Závěr pak pokračuje do Metalu, který už tu vyšel komplet takže víme co následuje.
    Jak to shrnout... Některé části byly lepší, jiné horší. Ta 'vážná a aktuální témata' tu nebyla tlačena tak moc jako v jiných dílech, což je určitě plus. Postavy jako Black Canary nebo Ollieho sestra Emiko tu mají jen pár scén, takže jsou docela snesitelné. Co se týče kresby, k našim dvěma stálicím přibyly dva nováčci, ale styl je tak podobný že to ani neregistrujete, tedy co se vizuální stránky týká tak pořád dobrá úroveň. Pořád jsem zvědav co bude dál, Green Arrow si zachovává status série která neurazí, nenadchne, a klidně ji budu kupovat a číst dál. Ačkoli výhrad je pořád spoustu, s výjimkou druhé knihy se daří držet přijatelnou úroveň tak to beru, nadějí že Percy se naučí líp psát už se po páté knize můžu asi v klidu vzdát. Opět 6,5/10.
  • cyboy
    Tak dalsi serie se kterou koncim. Zmatene je to porad a ta levicova ideologie, ktera vystrkovala ruzky uz minule, tady jede naplno. Nehodlam akceptovat zadne ideologicke traktaty vydavane za "zabavu". A to ani levicove, ani pravicove. Jdete do pr... s vychovnymi komiksy, navic s plytkym dejem.
    40%
2555