Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Válka skončila... ale dokáže Aquaman žít v míru?

Ničivá válka mezi Spojenými státy a Atlantidou byla zásluhou Aquamana odvrácena. Odměnou za nastolení míru je králi Atlantidy respekt a uznání, které se mu vyhýbaly... a nová skupina zarytých „Aquafanoušků“, jaké by vůbec nečekal.

Ale zvýšený zájem z veřejnosti dělá z Aquamana cíl. Je tu Warhead, kyborg, který dokáže ovládat mysli lidí a používat je jako zbraně. Opět hrozí i Mrtvá voda a netvor, o němž si Aquaman myslel, že ho porazil, a o němž stále netuší, odkud se vzal. Aby je zastavil, bude muset vládce Sedmi moří uzavřít spojenectví s týmiž Aquamariňáky, kteří se ho pokoušeli zavraždit. A ono spojenectví bude možná stejně nebezpečné jako kterýkoliv nepřítel.

Neustálé hrozby nad i pod hladinou mezi obyvateli Atlantidy vyvolávají neklid. I když Aquaman uspěje a ochrání své království, udrží si trůn?

Obsahuje sešity série Aquaman (Rebirth) #16-24

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Daniel Abnett
Art
Philippe Briones, Scot Eaton, Brad Walker
Ink
Philippe Briones, Wayne Faucher, Scott Hanna, Andrew Hennessy
Barvy
Gabriel A. Eltaeb (Gabe)
Obálka
Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Andrew Hennessy, Brad Walker
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-225-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
216
Cena
299 Kč
Originál
Aquaman #03: Crown of Atlantis (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Aquaman #03: Koruna Atlantidy (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Aquaman #03: Koruna Atlantidy (Black edice) (2019)
  • sedw
    První část s Warheadem mě příliš nebavila, šlo ale o veskrze průměrný mainstream, takže ani žádný průser. Na druhou stranu, druhá a třetí část byly naprosto parádní a přečetl jsem je na jeden zátah. Napínavé, akční, zajímavý příběh, parádní kresba. Úplný konec pak obsahuje takový cliffhanger, že jdu hned číst další díl.
  • hroubek
    Tohle bylo hodně moc dobré. Abnett ubral na okázalosti a megalomanství, a mnohem více se soustředí na to co postavy znamenají pro ostatní. V těch dialozích je velká síla. Rozhovor s Erikou je toho jasným důkazem. Totéž platí i o tom jak se změnila Mera, a co pro ní Artur představuje a čeho by se byla ochotná kvůli němu vzdát. A samotný Aquaman je vyzrálejší a opět zajímavější postavou. Začátek mě tolik nebavil, ale ke konci to má parádní tempo a výborně prodané zvraty. Velká spokojenost.
  • Milo_Harwey
    Vlastním první díl akvamena, ale četl jsem jen pár stránek s despektem jak k postavě, tak k řadě znovuzrození... Vzápětí jsem díky okolnostem musel přestat, aniž bych začal číst sešit 1, začíná to nulou , myslím. Pak jsem si v knihovně půjčil tenhle díl s tím, že ostatní nemají (někdy je u nich nakupování tiskovin dost zvláštní:D) ... A zacal jsem číst hezky cestou domů ve vlaku po 12ce noční s tím, že akvamena moc nemusím :) a rebirth je na hovno :)) a upřímně ... Nejdřív jsem si myslel, že pokud se dostanu na 3*, tak to bude dobrý... První příběh je totiž nic extra. Skládá se ze tří sešitu a první spočívá v odklízení bordelu po předešlé bitvě, kresba je taková holcickovska s těma řasama. :D pak to pokračuje s warheadem (jenž je ukázán na konci prvního sešitu), proběhnou nějaký kecy, ale není to nic objevnyho. Jak říkám, průměr. Btw. Minispoiler: Arthur poskytne vorhedovi politický azyl, ale to, co způsobil se neřeší? A že se kvůli němu zabil clovek, atd.? Nic, nevadí... Malinko pachuť a další příběh se k tomuto prvnímu už nevrací...

    Druhý příběh!!! H2O je složený ze 4 sešitů a zde se začíná můj dojem hodně měnit... Kresba je o level výše (Philippe Briones), příběh je temnější stejně jako kresba, svízelný, tíživá atmosféra s prvky hororu v beckovskem duchu, pro mě ideální... Něco jako třeba film doom s rockem a Urbanem ;) a úvaha Mery na jedné stránce před koncem vyzněla fakt dobře... Kecy scavengera byly dobrý... Následný cliffhanger k dalšímu příběhu ve mně opět vyvolal dojem, že spadneme do průměru a víc jak 3* nedám, ALE!!!!

    Třetí příběh složený ze dvou sešitů, z nichž první je jmenovcem knihy a druhý po vzoru Ježíše "koruna z trní" :D rozehrává politické drama pod vodou a to mě fakt hodně bavilo... Se zakončením, že bych si nejradši koupil 4.dil (ač je to klišé, na mě to zafungovalo)

    První příběh 3* (řasenka kresba:D)
    Druhý příběh 4* (nej kresba)
    Třetí nejkratší 5* (druhá nej kresba)

    Ještě dodám nějaký hlášky, co mě zaujaly:
    "Ricochova... To je mrtvá voda. Žije!"
    -- "Ne na dlouho! Huaaa!" :D

    "Vy Američané máte ve zvyku ničit věci jen proto, že je neznáte." - velmi trefne, platí na celé lidstvo s USA na piedestalu

    "Ďas tě sper, Rathe! Toho tvého extremismu mám dost ...." A "...povstává rod Rathův!" : Rath na hrad... :) Jen mi to jméno připomnělo naseho, zajisté všemi oblibeneho, politika ... :)

  • karl173
    Daniel Abnett ukazuje jak moc mu postava Aquamana sedla a celý její universum zvládá velice slušně. Tentokrát se nám kniha rozdělila na tři příběhy. Ten první začíná velice slušně a až do samého konce je velmi zajímavý a poutavý. Konec mě však příliš neuspokojil a doufám, že tak děj ještě k něčemu povede. Druhý příběh má dobrou atmosféru a opět zajímavý děj. I zde je ale neuspokojivý konec a příběh se dá brát jako akční rubanice s lehce hororovým nádechem. No a na závěr třetí dějová linka. Ta má sice povedený závěr, ale její průběh je něco, co už jsme v této sérii viděli a co se kolem Aquamana točí pořád dokola.
    Jak to tedy celé zhodnotit. Určitě se stále jedná o velmi dobré čtení a Aquaman se rozhodně řadí mezi to nejlepší co nám doposud Znovuzrození DC mohlo nabídnout. Nicméně na pomyslný trůn si tato kniha neusedne.
    Abych ale ještě nezapomněl, tak co se povedlo na naprostou jedničku je kresba. Svět působí velice živým dojmem a postavy jsou hezky detailně vyobrazeny. Zde nemám žádné výhrady. 4*
  • Darth Raelchi
    Tohle se mi opravdu blbě hodnotí, protože to je pro mě první Aquaman této série, která nemá jeden velký příběh v jedné knize, v podstatě tam jsou tři dějové linie, které spolu navzájem souvisí a zároveň propojují předchozí a i budoucí příběhy. Tím pádem to působí nekonzistentně a celá kniha tak nedrží pohromadě. Zároveň je to ale pořád zajímavé a každý příběh je jiný a i ta kresba už se ustálila, byť se to točí kolem 3 kreslířů - prostě už to jde pojmout a pokochat se tak tím. Do toho všeho mě ty příběhy moc nezaujali, resp. první s tím robotem ještě šel, na konci se to projevilo jako slušný příběh, který drží. Pak je tam H2.0 a to mi nesedlo. Takové typicky superhrdinské a jediný důvod, proč tam je (podle mě), aby to ukázalo neadekvátní chování krále Atlantidy. Prostě ta klasická golden-age-ovka. Poslední dva sešity už byly nejzajímavější a cliffhanger na konci je fakt dobrej - prostě epic. I když teda nejsem z toho bůhví jak odvařený, pořád má Aquaman vysoký standard a ve finále to na mě působí, že všechno hraje pohromadě tak, jak má.
  • cyboy
    Neveril bych, ale asi se mi zacina libit Aquaman.
    Kazdopadne u tohoto dilu jsem zazival cistokrevnou hruzu. Predstava, ze Ratha vytahne z vezeni parta autokratu, aby ho v ramci prevratu instalovali k moci, je skutecne desiva. Dalsi dil si urcite koupim, protoze doufam, ze Aquaman da Rathovi do drzky a ten pujde zase brucet.
    70%
15211