Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 2 další ukázky

Od největších hrdinů po nejhorší padouchy… Bible, jak jste ji ještě nečetli! Hrdinové biblických příběhů nebyli dokonalí, ale rozhodně nebyli nudní. Některým dala víra sílu pomáhat lidem a postavit se zlu. Jiní naopak podlehli temné síle. Něco ale stále chybělo… Hlavní hrdina. A Jeho největší bitva. Mezinárodně uznávaní umělci Siku (Soudce Dredd, Manga Bible) a Jeff Anderson (Transformers, kreslená Bible) svými typickými ilustracemi oživují slavné biblické příběhy.


Scénář
Jeff Anderson, Ed Chatelier, Richard Thomas
Art
Siku, Jeff Anderson
Lettering
Luboš Kendra
Překlad
Jan Prorok
Redakce
Alexandr Flek
Žánry
historický, mytologický, náboženský
ISBN/ISSN
978-80-87282-25-0 (Biblion)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
263 x 174 mm
Tisk
barevný
Stran
192
Cena
490 Kč
Originál
The Lion Comic Book Hero Bible (Lion Books)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.11.2016 11:37Akční příběhy knihy knih: Hero Bible
    Musím říct, že když Siku kreslil Manga Ježíše, tak to bylo překvapivě super. Tajně jsem doufal, že by to mohlo dopadnout podobně i tady. Jenže zde zůstalo z jeho strany pouze u kresby a scénáře se ujmul někdo jiný. No a výsledek je poněkud rozpačitý. Co se týče překladu, zdálo se mi, že překladatel využíval spíše modernějších verzí překladu Bible (nejsem ale v tomto ohledu takový znalec) a v různých pasážích mě to tahalo za uši, protože jsem zvyklý na jiné citace, ale to je jen asi můj problém, nechme to být. Horší je to se samotnými příběhy, které působí velmi zkratkovitě, a člověk biblického světa a příběhů neznalý, podle mě musí být naprosto zmatený a otrávený. Nejrůznější transformace biblických postav do superhrdinů a různé komiksové narážky (Faithman, Waterman, Soudce Dred, Perzekutor, atd.) může možná působit originálně, na mě ale spíše nudně a trapně. Přitom jsou však samotné starozákonní a novozákonní příběhy krásné, zajímavé a často poučné; člověk si rozhodně některé rád zrekapituloval. Často jsem si odběhl na wikipedii a googlil různé postavy a tím se pro mě četba stávala zajímavější. Ale z celkového pojetí nadšením rozhodně nehýkám.

    Celkový dojem: 50%
  • cyboy
    cyboy mecenáš28.10.2016 01:35Akční příběhy knihy knih: Hero Bible
    Jesus Christ Superhero. Ne, diky, na to si prilis vazim svych mozkovych zavitu. 192 stran za 490,-? Jedine jestli je to s predmluvou papeze Frantiska. Ale zase prelozil to Prorok...
  • Scaleo1
    WTF? :D
21