Ukázka
Ukázka
Komiks bulharského autora vypravuje reálný příběh tří studentů, kteří měsíc poté, co vojska Varšavské smlouvy vstoupila v roce 1968 do Československa, aby potlačila pražské jaro a začínající demokratické reformy, vyrobili a roznesli letáky proti účasti bulharské armády na této operaci s nápisem: "Vojska loutky Živkova pryč z ČSSR!" Po akci Státní bezpečnosti s krycím názvem "Loutky" byli všichni tři vyloučeni z univerzity, zatčeni a odsouzeni. Jejich čin dokládá, že i v podmínkách totalitní společnosti může přežít občanský smysl pro spravedlnost.

Scénář
Veselin Pramatarov
Art
Veselin Pramatarov
Překlad
David Bernstein
Redakce
Jaroslav Ježek, Jana Kudělková, Stanislav Škoda
Žánry
historický, protiválečný
ISBN/ISSN
978-80-7516-042-3 (Ústav pro studium totalitních režimů)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
223 x 286 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
520 g
Stran
48
Cena
290 Kč
Originál
Na konci. 1968. (Kibea, 2021)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 10:36Na nitkách 1968
    Je jedno, zdali se jedná o třetí říši, současné Rusko, nebo někdejší komunistické Bulharsko - roznášet letáky je významný zločin. Komiks přibližuje méně známé události týkající se našich vlastních a vysoce formativních dějin roku 1968, přičemž dává alespoň lehoulince nahlédnout za závoj moderní bulharské historie. Přes tragické okolnosti i místy vtipné, hlavně poučné, a to já vždycky cením.

    Celkový dojem: 70%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:23Na nitkách 1968
    Schematicke a stylizovane. Dobra latka neni automatismus k dobremu komiksu nebo prijmout vse jen proto, ze je to angazovane. Bohuzel tahle latka si zaslouzi mnohem lepsi zpracovani. I kresba me nebavila a komiks je velmi fragmentovany na muj vkus. Plus max vidim v seznameni se s latkou z jineho uhlu, ale je to vazne malo a dalo se s tim udelat mnohem vic. Skoda.
11