Press kit obálka
Koupit
Sexualita, pohlaví, sex. Přečtení zvýší vaši empatii na 120 %.

Druhý díl nevšední komedie o sexuální výchově, ve které nekonformní učitelka přednáší o tom, jak si užívat sex a udělat svět lepším.

„Jakou máme odpovědnost, když navrhujeme sex?“, „Jaká je pravda o fimóze“, „Oblékáme se, abychom se líbili?“, „Jaké menstruační pomůcky máme kromě vložek?“.

Tohle musíme určitě vědět! Díl, který se zaměřuje na souhlas k sexu, problémy těla opačného pohlaví, stereotypy o genderových rolích a mnoho dalšího. Jako host se objeví youtuberka Šiorine.

Série je známá především pod názvem Sex Ed 120% (anglický název), než pod originálním názvem Seikyōiku 120%.

Scénář
Kikiki Tataki
Art
Hotomura
Obálka
Hotomura
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Markéta Linhart
Redakce
Radmila Klásková, Vladimíra Staňková
Žánry
naučný
ISBN/ISSN
978-80-277-4203-5 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 11 mm
Tisk
černobílý
Váha
137 g
Stran
132
Cena
199 Kč
Originál
Seikyōiku 120% #02 (ASCII Media Works, 2020)
  • deefha
    deefha mecenáš16.2. 16:37Sexuální výchova na 120 % #02
    Já už jsem na to asi přišel. Tahle manga není myšlená vážně, ale je to poměrně vychytralá parodie. Protože pokud by to tak nebylo, tak by to byla myslím docela nebezpečná agitka, protěžující všechno kromě snandardních heterosexuálních vztahů. Ty jsou totiž opravdu nezbytně potřeba, víme? Místo toho se ale na straně 24 všichni naučíme nové slovo - heteronormativita. Já ho neznal, takže jsem uvítal vysvětlivku pod čarou: Heteronormativita je přesvědčení, že heterosexualita je normální sexuální orientace a je nadřazena jiným orientacím. Nevím úplně přesně, co bych na to měl říct, ale jako heterosexuála mě to docela uráží (aspoň už ale vím, jaký to je, žejo?).

    Abychom si rozuměli: mám známé a kamarády prakticky z každé barvy duhy, když to řeknu poeticky, a měl jsem je už kdysi dávno, kdy to ještě nebylo v módě. Taky mám pár zálib, kterým se už dnesky myslím říká "odchylky", ne úchylky :-) Beru to jako normální věc, každý máme něco a kdo tvrdí že ne, ten toho má nejvíc. Ale nikomu to necpu do ksichtu a taky je mi úplně u prdele, co kdo s kým dělá doma ve sklepě (ačkoli můj gaydar funguje naprosto spolehlivě a párkrát mi to tu prdel zachránilo, pun intended). Tahle manga oproti tomu všechno tak strašlivě láme přes koleno, až člověk opravdu začíná pochybovat o tom, jestli je to myšleno vážně. No, ale asi jo.

    Nejvíc ze všeho mě vyděsila kapitola o obtěžování, kde jedna z ženských postav (btw. mužské se v příběhu zatím prakticky nevyskytují, a pokud ano, tak jen v tom negativním světle - například zástupce ředitele školy, který bez výslovného dovolení chytne jednu z žákyň za rameno, oh fuck!) popisuje, jak se jí na ulici někdo zeptal na cestu k nádraží, a když mu to řekla, tak chtěl telefonní číslo, aby se jí mohl ozvat a nějak se revanšovat. Normální flirtování, řekl by rozumný, dospělý a vzdělaný člověk - ale ono ne! Je to obtěžování, nesmí se to dělat, s nikým se nemá mluvit a hlavně ne s muži. O moc lepší je seznámit se s lesbickou spolužačkou na BL festivalu. Tývole!

    Fakt jako, kupte si to, okamžitě pro to běžte a za týden pro další, poslední díl! Nemůžu se dočkat, co se v něm ještě dozvíme. Vzhledem k tomu, že tahle kniha končí políčkem, ve kterém, cituji: "Kašiwa kontroluje zadek svého kocoura" (Kašiwa je ta, která nemá zájem o lidi jakéhokoli pohlaví a o sex s nimi tím pádem už vůbec, ale má doma toho kocoura a... no víte jak, člověka hned napadnou různé věci...), tak mám dojem, že se té trochy zoofilie přece jen dočkáme. Ale hlavně hygienicky! Možná kdyby toho kocoura přelízla orální rouškou, tak by se zas tak moc nestalo. Samozřejmě ale s jeho výslovným souhlasem, to dá rozum.

    Tohle je masterpiece!
11
  • deefha
    deefha mecenáš17.2. 06:54Sexuální výchova na 120 % #02
    @Qvestor Díky. Pobavit byl sice účel a i já jsem se při čtení v tramvaji vlastně smál, párkrát i nahlas.. Ale byl to úsměv typu:



    Každopádně si myslím, že vydat u nás zrovna tohle byl od Dobrovského geniální tah.
  • Qvestor
    deefha: Dobrej komentář. Pobavil.