Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 10 dalších ukázek

Koupit
Za dávných časů vedla lidská chamtivost ke konfliktu přírody s ostatními tvory. Země se pokryla hustou mlhou a vesnice začaly být napadány divokými zvířaty.

Gerta, mladá hrdinka tohoto příběhu, poté co ztratí po útoku nestvůrného tvora oba rodiče, má jediné přání, aby už nikdo další nepocítil stejnou bolest. K dosažení svého cíle by se musela stát válečníci, avšak toto postavení náleží pouze mužům. Rozhodne se proto, tajně zúčastnit iniciační zkoušky; tak začíná dobrodružství, ve kterém jde o mnoho více než o obyčejnou pomstu. Gerta se naučí měnit úhel pohledu, přijímat odlišné názory a díky své mírumilovnosti zcela změní svůj osud i osud svého lidu.

Kniha vyšla za finanční podpory italského Ministerstva zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce.
Na internetu se pohybuje chybný náhled obálky, kdy je logo nakladatele umístěno na jiné pozici. Zde v ukázkách je náhled správně.


Scénář
Marco Rocchi
Art
Francesca Caritá
Lettering
Hanna Kurczyna
Překlad
Vladimír Zavadil (Zarkoff)
Redakce
Judita Hoffmanová, Michał Słomka
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-908185-7-6 (Centrala)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
195 x 270 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
825 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Gherd: La ragazza della nebbia (Tunué, 2019)
  • trudoš
    trudoš editor17.12.2023 12:50Gerta: Dívka v mlze
    Uzavřený příběh pro děti a mládež s nádhernou grafikou, ale se scénářem, který zůstal na půl cesty mezi finální dokonalostí a základním nápadem. Italští tvůrci Marco Rocchi a Francesca Caritá mají sice svůj svět parádně rozmyšlený a vizuálně vyšperkovaný, přičemž čtenáře baví jak ústřední myšlenka, tak spousta detailů kolem; jenže průběh vyprávění je ve svém důsledku zbytečně uspěchaný, častokrát zkratkovitý a při závěrečném vyústění až trapně fádní. Dost možná je to tím, že člověk má tendence obsah srovnávat s komiksy jako Hilda či Dobrodruh Timo. A ačkoli Gerta má v sobě zajímavou inspiraci tibetskou kulturou, zápletka se vine tou nejpřímočařejší cestou k cíli, až je přitom jednomu líto nevyužitého potenciálu. Na druhou stranu, z vyprávění čiší nadšení pro věc a bezmezný optimismus, který může být pro dětského čtenáře klíčový. Ostatně proč jim také hned zkraje sdělovat, že život je kromě napínavého dobrodružství také plný špatných rozhodnutí, promarněných šancí a nevyhraných soubojů?
14