Hejtr. Chronický hejtr. Protřepat, nemíchat.

Jakákoliv podobnost je samozřejmě čistě náhodná.

  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum1.7.2022 21:55Perverzní páprda
    Jako pseudointoši tvrdí, že jejich život ovlivnil Kafka, jako pseudopodnikatelé tvrdí, že jejich život ovlivnil Kožený a jako pseudonakladatelé komiksu tvrdí, že jejich život ovlivnil chabý výběr titulů konkurence, tak já, jako pravý a nefalšovaný nepseudoúchyl, tvrdím toto: Bez Pepého bych se nestal tím, čím jsem.

    Nemyslím tím pedagoga, rozeného i vystudovaného (i když na pedagogiku jsem se dost možná dal s vidinou snadného přístupu k mladému masíčku), nemyslím ani milionáře (i když tím jsem se stal hlavně proto, abych si mohl mladé masíčko kupovat), nemyslím tím dokonce ani zdejší diskusní hvězdu, kterou jsem se stal z přesvědčení a nadbytku volného času (a stále doufám, že se tu nějaké mladé masíčko vyskytuje; napiš taťkovi, holčičko, a přilož sken občanky).

    Myslím tím hlavně a především kovaného úchyla, co obchází školy (deváťačky už maj' patnáct, tak si těch keců nechte) v baloňáku a dělá všechny ty legrácky, které se dají dělat jen v baloňáku a jen před školami. A že se toho dá dělat! Nebýt Pepého, tak zůstanu maximálně u tří čísel: Odhalení tvrdé, odhalení měkké a klasická kapsohoňka. Ale Pepé byl (a díky tomuhle komiksu je a bude), takže jsem mohl do svého reperotáru zařadit mnohá čísla pana Pepého a svůj už tak skvělý život vyhonit a vyšlehat do ještě skvělejší, a hlavně tvrdší, vlhčí a oplzlejší podoby.

    Nevím, co víc bych k dílu a k postavě, které ovlivnily, a dost možná i změnily můj život, ještě napsal. Jasně, mohl bych třeba napsat slovo dvě o komiksu samotném, ale lze impotentnímu kastrátovi popsat trápení a nadrženost, kterou zakouší samec v říji, lze slepému popsat krásy ženského těla nebo popsat rozkoš způsobující pohled na rýsující se lemy spodního prádla pod těsnou sukýnkou, lze popsat slovy nejrůznější vůně, včetně té, která není tak úplně za vůni považována, přesto je to ten nejrkásnější pach, který může úchyl do svého rypáku nasát? Ne, nejde ani jedno, stejně tak nejde popsat, proč je tento komiks tak skvělý, tak zábavný, tak poučný a hlavně tak krásně neškodně úchylný. Nejde to proto, že kresba je tady to, o co honí nejvíce, a je jedno, zda zrovna Pepé prdí do balónku, vaří s vibrátorem nebo si do kroku pohoňuje, zábavnost a unikátnost tohoto komiksu je v Gotlibově kresbě a v podání kohokoliv jiného by ty příběhy nejspíš vůbec nefungovaly a byly jen sbírkou nejrůznějších úchylných fantazií určených k pohonění, nikoliv však k poučení a k zábavě.

    Perverzní páprda není jistě pecka, ze které nebudou komiksoví fandové několik dnů spát, není to ani dílo, které by jednotlivcům změnilo nahlížení na komiks, není to komiks, který bude většina z nás zmiňovat při výčtu deseti nejoblíbenějších komiksových děl, ale zcela jistě je to komiks, ke kterému se člověk může opakovaně vracet a každým přečtením se bavit stejně, jako se bavil poprvé, a to bez ohledu na to, v jaké náladě se čtenář zrovna nachází. Za mě jasných pět do ruda vyhoněných hvězdiček a kdyby to šlo, přidám svíjeje se v orgastické křeči šestou, řádně mazlavou.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.6.2021 01:23NANITS chronicles
    Podíval jsem se ještě na artbook a je fajn. Žádný rozpad jako se stal uživatelce P.G. se u mě naštěstí nekonal a to jsem si artbook prohlížel dost dlouho. I když velmi opatrně. Jestli se vám líbí komiks a chcete navíc cokoliv, co je s ním nějak spojeno a rádi se kocháte obrázky, tak si ho pořiďte. Mám radost z čísla. Nejsem pověrčivý, ale když už tam to číslo je, tak ať alespoň něco symbolizuje. A těžko jsem mohl dostat lepší. Snad kromě 666. :-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum6.6.2021 20:04NANITS chronicles
    Jakožto nejen zdejší expert v žánru sci-fi (ano, jsem Psychorovo dvojče) uděluji tomuto komiksu pět hvězd z pěti možných a tuto informaci uvádím hned na začátku svého komentáře, jelikož je to naprosto zásadní sdělení, které se díky podivnému zvyku mnoha lidí číst texty od začátku a ne od konce k lidem takto dostane. A proč uděluji tomuto komiksu jakožto nejen zdejší expert v žánru sci-fi pět hvězd? Protože čtyři a půl dát nemůžu. Mám v tom systém!

    Kniha NANITS Chronicles předhazuje ke konzumaci tři příběhy plus prolog a epilog. (A nějaké ty bonusy, aby měl Áda radost!) Příběhy se od sebe liší jak obdobím, ve kterém se příběhy odehrávají (blízká budoucnost, ne tak blízká budoucnost a budoucnost vzdálenější než ne tak blízká), subžánrem (biopunk, postapo), tak stylem vyprávění (klasika, retrospektiva, 1. osoba à la drsná škola, kdy informace čtenáři sděluje hlavní postava), tak samozřejmě dějem.

    U každého z příběhů si asi většina lidí řekne, a to bez ohledu na to, kolik má přečtených knížek nebo komiksů a zhlédnutých filmů nebo seriálů, že to či ono už někde někdy četli nebo viděli. Pandemie, zlá korporace, kolonie na Marsu, hoši, kteří mstí smrt svého domácího mazlíčka a jsou u toho sprostí a sem tam někomu prostřelí palici, zkorumpovaná policie, data v počítači nesoucí zásadní informaci, prostě klišé, kam se podíváš. Nebudete pak moc překvapeni, když záporák vleze do sprchy za hlavním hrdinou a během hraní na housle mu sdělí, že je jeho nebinární otcomatka a zmizí tunelem ve zdi. Pokračování příště...

    Klišé sem, klišé tam, ničemu to nevadí. Ať je ho klidně habakuk, když je servírováno v rozumném poměru a při správné teplotě. To u NANITS Chronicles platí. Ani jednou jsem si při čtení neřekl, že tady už to autor trošku přehnal, že se začíná rozmáhat nešvar s názvem trapnost, že za každou cenu cpe do příběhu něco, co tam nepatří a tlačí na pilu až příliš. Nic takového. Pokud jsou postavy sprosté a dialog je o chcankách, tak proto, že to k těm postavám v podobných příbězích prostě patří, i když to je stá variace téhož. Když v situaci, kdy záporák může hrdinu rozstřílet na sračky a místo toho si neodpustí pár vysvětlujících vět („Že jsem ti ho tam kdysi na swingers fouknul zezadu já, tos celou tu dobu nevěděl, co?!") a hrdina tak dostane pár sekund k dobru a využije je k zabití záporáka, tak to nepůsobí pitomě a samoúčelné, čtenář to čeká a ví, že to tam být má. Stejně tak násilí. Je tam a je ho tam dost, protože tam být musí. A tak dále a tak dále, situací a dialogů, které už byly použity někdy jindy a jinde je tam více, ale ani jednou jsem nic nenamítal. Což je co říct, protože já namítám poměrně často.

    O čem příběhy jsou si může každý přečíst v popisu, proto jen uvedu, že mě bavily a už teď se těším na další čtení, protože po přečtení komiksu si komiks vyloženě říká o repete.

    Pokud jde o kresbu, tak překvapivě v komiksu nechybí. Fakt je tam! A je podle mě skvělá a nejen to, různé styly se skvěle k jednotlivým příběhům hodí. V příběhu delegace z Marsu je lehce do mainstreamu, jsou tam jasnější barvy, kulaté ksichtíky, v postapokalyptickém příběhu je vše trochu do uzena a lehce rozmazané. Umělecký záměr je zřejmý a funguje to. Z ukázek si může každý udělat představu sám.

    Protože příběhy nejsou ukončené (fakt vzala/vzal/vzalo roha tunelem ve zdi!) a jsou vzájemně propojené, tak očekávám nejen pokračování, ale i dokončení. Stejně kvalitní pokračování a dokončení takové, které dává smysl a díky kterému vše do sebe perfektně zapadne (doufám, že ho mají autoři dávno na papíru a nebudou ho štykovat dodatečně, aby to teda nějak skončilo) a jednotlivé příběhy tak ještě získají na kvalitě a čtení od začátku do konce bude o to šťavnatější. Zda jsou autoři schopni servírovat jednu dvě knihy ročně stejně zábavné, tak ať to klidně končí až po deseti knihách, ty světy mě totiž baví a čím víc dobrých příběhů z nich bude, tím víc spokojenější budu. V kategorii sci-fi v kvalitním provedení je pro mě tento kousek vážným aspirantem na nejepší komiks tohoto roku, společně se Cyberpunkem 2077. (Akira je mimo jakékoliv kategorie, to aby bylo jasno.) Nečekal jsem vůbec nic, dostal kvalitu a opravdu se třesu na další knihy. Řeči na obálkách knih mě z principu sejří a málokdy je beru jako bernou minci nebo s nimi souhlasím, ale zrovna zde uvedené „Tohle je něco, co chcete mít v knihovničce a číst stále dokola." fakt platí. A bude platit dvojnásob, když těch knih bude víc a budou stejně dobré.

    Nejlepší hláška: Ať si hoši chytí v poušti nějakýho medojeda a toho si oprcaj! (Vzhledem k tomu, že medojedi v Americe nežijí, se nabízí, aby hláška byla interpretována někteří víte jak ;-))

    Ale abych jenom nechválil, v komiksu jsem narazil na pár chybek: Úmrtnost místo smrtnost, vytáří - vytváří, zůčastnila - zúčastnila, kteréni - kreténi, v pouští - v poušti, potencionální - potenciální, minimálně jednou !? místo ?!, sem tam chyba v ji/jí, svoji/svojí, víc než tři vykřičníky, chybějící tečka na konci textu v bublině. Ale polovinu jsem zaregistroval až u druhého prohlížení a pečlivějšího čtení některých pasáží, takže si spousty překlepů a chybek většina lidí nejspíš ani nevšimne a nejde o nic, co by komiks sráželo. Ale pro příště by to chtělo lépe vychytat, protože čím lepší dílo je, tím víc pak tyhle chybky zamrzí.

    Papír je kvalitní, voní jednou z několika papírových vůní, které bych mohl fetovat od rána do večera, navíc je vůně typicky ovulačně silná a vyloženě si tak říká o rozevření a čtení. To rozevření je možné na plné kule a kniha sama drží, takže ji lze číst položenou na stole bez asistence údů, a ani tak nehrozí poškození. Nechybí záložka. Provedení je prostě výborné a i fobikům bude chutnat a obsedantům čvachtat. Stejně jako Darth Raelchi i já mám přebal z vnitřní části trošku začerněn, tyhle vazby to ale dělají. Některá špinění jsou holt normální.

    NANITS chronicles se po všech stránkách fakt povedl(y) a ta pětková hodnocení a vychvalující komentáře, které se zde budou jistě dále kupit, nejsou náhodná. Chci víc a chci to hned!
  • SlouzimStarymPsum
    Dinik: Že by byl Pecina génius tu nikdo nenapsal, aby byla potřeba to rozporovat. K tomu dost hloupě, kdy podle jedné dle tebe nepodařené práce (výkonu) se posoudí, zda někdo géniem není. Asi jako by Beethoven složil průměrnou odrhovačku a vše ostatní by se tím vymazalo.

    valon: Mně se to právě takhle líbí a to hodně. :-) Narušuje to takovou tu fádnost, stejnost, když by ty hřbety byly, až na barvu, stejné, jako se to dělá běžně u většiny sérií, které mají nějaký mustr a podle něj se jede. Šlo by pak o dvě knihy s naprosto totožným designem, zapadly by mezi většinou, když budou v knihovně. Takhle ne a je toho docíleno jen tím kouskem bubliny. A jak ten pruh není zarovnán, tak je hřbet "útulný, měkký", ne ostrý a chladný. Obě obálky jsou jednoduché, Pecina jen něco vybral z komiksu, dal vedle sebe, nic si tam neříká o pozornost, přesto tu pozornost obálky i hřbet(y) mají.
  • SlouzimStarymPsum
    Jsem se koukal na další obálky toho, kdo má tohle na svědomí, a až na pár výjimek mi všechny přijdou skvělé a originální. A tenhle 2. díl Šípů jako majstrštyk. Dohromady s 1. dílem je to ještě lepší. Mimořádně nadaní a talentovaní dělají lépe to, co už někdo udělal před nimi, géniové přicházejí s novým a jedinečným.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.10.2022 12:15Růža: Podzimní patálie
    Ňu ňu. :-D
    Když koukám na kus skály, nebo co to je, na straně 24 vpravo dole, a na tvar jeskyně či stínu pod dětmi, tak se mi ta nepovedená kompozice jeví jako záměr. Takové "easter eggs" pro dospělé čtenáře. Oproti Lajce od A. Klimta je to ale pořád hodně slabý čajíček.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.9.2022 12:16Bez vlasů
    Milo: Tak dokud tu nezačne pobíhat Will Smith, tak zůstane naštěstí jen u té diskuze. ;-D
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.9.2022 21:26Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Na takové ceny bychom si asi měli začít zvykat, minimálně někde. Jako jo, je to fajn, ale zase je tam červíček pochybností, že se vydá pár takových dílů, aby to pak od jedničky nikdy nezačalo. Kdy dost lidí bude čekat, a až se ukáže, to fakt v téhle úpravě budou dělat od začátku, tak ty omnibusy vydané jako první už budou fuč. :-D
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.8.2022 19:22Tomie
    Recenze na idnesu. A výživná diskuze.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum18.8.2022 21:40Rváčov 1
    Fananek: Druhý díl měl vyjít na podzim minulého roku. Možná v tom hrál roli covid, kdy chtěli s druhým dílem počkat, až bude situace normální, když už vyšla jednička v té asi nejhorší možné době? Nevím. Ale že by další díl nevyšel se asi nemusíš bát, protože jednička měla minimálně jeden dotisk a sbíralo to nominace na nejrůznější ceny, snad i přímo nějaká ta cena byla. Nejlepší by asi bylo zeptat se na Facebooku nebo přes mail, který je uveden jak na FB, tak na webu nakladatelství.
  • SlouzimStarymPsum
    Tak jestli je Eaglemoss v něčem jako v nucené správě, tak je pořád zájem na tom, aby ta společnost nějak fungovala. A jestli ten Batman byl výdělečný, tak spíš budou hledat cesty, jak v tom pokračovat. Ale sám bych si vsadil na to, že to je konečná.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum15.7.2022 18:48Alias (limitně limitní edice)
    Limitně limitní? Není to blbost?

    yogi: To je sloupávací. A sběratelsky sběratelské vydání má ten obláček pravidelný.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum3.7.2022 16:55Perverzní páprda
    deefha: KLAN jsem měl dlouho jako hlavní zdroj informací o komiksu. Sem tam tam byly články převzaté z Crwe (nebo naopak), ale dost toho bylo k přečtení jen tam. A do KLANu, na rozdíl od Score, psal i docela dost Petr Litoš. Vedle komiksu se mi líbila i rubrika o filmu Tyhle dvě rubriky a články té čtyřky (Dobeš, Kopřiva, Litoš, Pavlovský) stály za přečtení čistě pro zábavu, byla to pokaždý prča a u něčeho jsem se řehtal nahlas a opakovaně se k tomu vracel (Absolutní žaketky a popis filmu, ve kterém přijedou do města na divokém západě kovbojové, kteří zjistí, že žen je ve městě málo, nebo jsou hnusné, tak si raději kovbojové vzájemě dávají najevo náklonnost, si pamatuju dodnes.) Určitě ale KLAN vycházel dřív, protože tam byla reportáž o koncertu U2, což bylo v roce 1997.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum3.7.2022 13:59Perverzní páprda
    baatcha: Jestli si chceš přečíst víc podobných článků, tak se podívej na oldgames.sk do sekce časopisů a někde v roce 96 začínají články o komiksu od Š. Kopřivy a J. Pavlovského ve Score. Úplně první byl o Lobovi.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum2.7.2022 00:48Perverzní páprda
    Než začal Pepek vycházet v Crwi, objevil se jeden jeho strip, a hlavně povídání o něm, ve vánočním Score v roce 1996. Představení úchyláka si vzalo na starost duo KP (Kopřiva, Pavlovský) a podařilo se navnadit všechny úchyláky náramně. Posuďte sami:

    Stránka první.
    Stránka druhá.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.6.2022 16:01Zámek a klíč - Kompendium
    skepsi: Já lynčuju zásadně s tvrdým, protože mě to jako sadistu rajcuje. ;-D

    Ale teď koukám, že v té bublině se autor, pokud ne překladatel, dopustil možná faktické chyby. Když se stojí na holku fronta v kontextu, o kterém ten pán ve slušivých botkách a s křídly mluví, tak se tomu neříká afterparty, ale gangbang. Kdy jde pak o gangbang sekvenční. U toho je dobré mít něco na čtení s sebou, aby čekání rychleji uteklo. U gangbangu simultánního čekání odpadá, ale jsou tam zase jiné nevýhody.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.6.2022 15:02Zámek a klíč - Kompendium
    Kdyby někoho zajímalo, o co jde, tak se může podívat:



    Fotka je lantanova a já si ji bez jeho souhlasu vypůjčil. Odkaz není zločin! ;-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.6.2022 19:08Lucky Luke: Koleje v prérii
    Tak kdyby se začlo od 1. dílu, pár kousků se vydalo a nebyl by zájem, tak by to nakladatel dost možná zapíchl a neměl by z toho nikdo nic. Takhle by při přípádném nezájmu vyšlo pár dílů, které navazují na to už u nás vyšlé, takže aspoň sběratelé LL z toho budou něco mít. A když se to bude prodávat dobře, můžou pak někdy vydat i to, co tu už vyšlo, a pak zase uvidí, jak to je s prodeji. Takže pro nabrání čtenářů, nových i starých, a udělání si nějakého přehledu o prodejích, je to asi nejlepší způsob. Já to kupovat budu a budu doufat, že to jednou Crew v jednotné úpravě vydá komplet.
  • SlouzimStarymPsum
    Nemohou být některé změny způsobené tím, že Němeček víc používá počítač? A že stárne?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum23.5.2022 00:22A zrodí se hvězdy...
    Milo: Tak ono to nebylo nějaké velké zkoumání a už vůbec ne do hloubky. Jsem se podíval na ten ranč, pak přečetl celý komiks, kdy jsem se dostal k tomu časopisu (sešit č. 9), kde je uvedeno, že od událostí v Coloradu do července uběhlo pár týdnů, a bylo tak nějak jasné, že za a) k těm událostem na ranči muselo dojít někdy v červnu, možná v květnu; b) ten sníh dává v tomto čase právě v Coloradu někde v horách (na panelech s armádnímí vrtulníky mířícími k ranči hory jsou) smysl. Akorát jsem pak chtěl mít jistotu, tak jsem hledal víc a dál.

    baatcha: Je možné, že autor komiksu sám originál pozměnil a překladatel pak musel udělat změnu původního překladu též. Protože když originál není 1:1, tak nemůže být ani ten překlad komiksu totožný s překladem originálních textů.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum23.5.2022 00:01Rychlé šípy, sešit číslo 1
    V těch článcích nejde proti ideálům. Upozorňuje na to, že RŠ se rozhodně ideálně nechovají a píše proč. A právě ten kontrast mezi příklady, které uvádí, a mezi rychlošípáckou dokonalosti, je vtipný. A je to pravda.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum22.5.2022 18:42A zrodí se hvězdy...
    Milo: Tak to mohl napsat každý, kdo si to tam přečetl a zároveň má na FB profil. Stačilo si vzít ty komiksy k ruce (vyšlo to kdysi v Crwi), nebo se podívat někde na netu na originály, a trošku zapátrat, zda to chyba je, nebo být může, nebo spíš není, nebo jistě není. Nebo se prostě jenom zeptat, jak přišli na to, proč to mají za chybu (sněžení není žádný zázrak přírody), proč si toho těch snad dvacet let od prvního vydání nikdo, včetně autorů, nevšiml. Na fórech a v recenzích není o chybě se sněhem podle všeho, hledal jsem fakt pečlivě, ani slovo. A jestli takový zásah do díla je vůbec na místě. Bylo to především v zájmu těch, co byli v době, kdy tohle CC hodilo na FB, kupujícími, aby se zajímali, co dostanou do rukou a jestli o nějaké opravy vůbec stojí.

    Já se na ta ostatní vydání hned podíval a nezdálo se mi, že to je chyba, ale jednak jsem si úplně jistý nebyl, jednak ta "oprava" zase není nic, co by nějak ten komiks ku***lo (a ten doplněný sníh vypadá pěkně), takže si jen kvůli tomu zakládat účet na FB, abych to někam psal, to se mi nechtělo. Až když to vyšlo a já se rozhodoval, zda koupit, či nikoliv, jsem se na to podíval znovu a hledal další informace (a našel tu časovou osu, na kterou jsem dal odkaz) a pak došel k závěru, že to chyba na 99,99 % není. A to už byl ten komiks dávno na světě.

    Na tom ranči si pak s tím sněhem hrají děti, je tam vidět, že z něj mají radost, takže další vodítko, že ten sníh prostě napadl náhle, jako kdyby třeba u nás zapršelo a děti se radovaly, že z nebe padá síra. ;-) (A tak jsme se po návštěvě paní učitelky poprvé koupali ve vodě.)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum21.5.2022 19:43A zrodí se hvězdy...
    Díky zmínce v Pindárně o českých SFX u Comics Centra jsem si uvědomil, že jsem původně, když jsem se sem regnul, chtěl napsat komentář ke Hvězdám (ale k vydání od Crwe) a dát najevo nesouhlas s "opravou" ze strany Comics Centra, ke které se CC uchýlilo v tomto jejich vydání. Protože jsem to neučinil a v Pindárně jsem to naťukl, tak činím teď. Takže, o co šlo.

    Na FB CC před vydáním A zrodí se hvězdy napsali: V originále nedávala nezasněžená krajina, v návaznosti na další panely, smysl. Řeč byl o sněhu na farmě (sešit č. 8), kdy CC přidali i ukázky z komiksu.

    1. I kdyby to smysl nedávalo, je to v původním díle (v sešitech, knihách i v kompendiu), takže by to mělo zůstat beze změny, aby i český čtenář dostal to, co všichni ostatní na světě.

    2. To jako v CC předpokládali, že si kreslíř nakreslil na jedné stránce ranč bez sněhu, na další z plezíru přidal sníh, jen tak, protože ho to zrovna napadlo? Nebo sníh nakreslil kreslíř podle scénáře autora, který si do scénáře napíše, že zničehonic se na ranči objeví sníh, aniž by k tomu byl důvod? A kreslíř to bez řečí načmárá, aniž by se scenáristy zeptal, jak to vlastně myslel? Že si pak ranče bez sněhu a následně se sněhem o kousek dál autor nevšiml, když si hotový komiks prohlížel, nebo si toho ani nevšiml někdo z nakladatelství? Aby si toho, že ten nesníh - snih nedává smysl, konečně všimnl nakladatel z České republiky, a přidá sníh i jinam, aby ta pasáž konečně po všech těch letech dávala smysl, když to do té doby všichni, včetně autorů, přehlíželi? No, vyloučit se to nedá, ale spíš se dá předpokládat, že ten sníh tam nebyl a pak byl z nějakého důvodu a žádných "oprav" nebylo potřeba.

    3. Ranč, na kterém se partička sejde, je v Coloradu. V Coloradu v březnu a v dubnu sněží nejvíce za celý rok (statistiky lze najít), v květnu sem tam zasněží taky, jako tam občas přijde sněhová přeháňka v červnu a sníh pár dnů vydrží. Takže nenadálé sněžení, ke kterému došlo v komiksu, tam je naprosto běžné a normální. Ale především to naprosto souhlasí s tím, co je pak uvedeno ve zvláštním vydání toho časopisu, který byl vydán k deseti letům od událostí, o kterých ten speciál je (začíná tím druhý díl vydání od Crwe, v originálu je to sešit číslo 9). Je tam jasně napsáno, že se všechny ty události odehrály v následujících dnech a týdnech po razii na coloradském ranči, kdy výročím té hlavní události v Chicagu je pak červenec, takže se bavíme o dnech a týdnech od razie na ranči do července. Zde odkaz na část toho časopisu, kde se o dnech a týdnech píše: Vpravo dole.

    Takže "oprava", která nacpe sníh na všechny panely s rančem, indikuje, že je na tom ranči zima, možná maximálně březen až duben. To pak ale nesedí těch pár dnů a týdnů, o kterých se v časopisu píše. Nebo "oprava" cpe sníh do období, kde sníh sice je, ale jen občas, což je pak v rozporu s tím, co nám tím sněhem autor a komiks sdělují - že je květen až červen, kdy rozhodně tolik sněhu, jako bylo v úpravách od CC (ukázky byly na FB), v reálu ani náhodou není, a pak zase nedává smysl to, co se píše v tom zvláštním čísle časopisu.

    Na fanouškovských stránkách autora jsou události z Hvězd pěkně sesumírované a vyplývá z nich totéž, co píšu, tedy že sraz na ranči proběhl na konci jara. Kdy náhlé zasněžení ranči odpovídá počasí v Coloradu. Jakékoliv změny tak jsou když ne nesmyslné, tak minimálně zbytečné.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum21.5.2022 18:45Ozvěny (sběratelská verze)
    Fimi: To není povinnost obhajovat své hodnocení, nebo uvádět důvody. A on hlavně nepsal, že to je špatné, ani že jde o slabý průměr.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum18.5.2022 22:53Ozvěny (sběratelská verze)
    Gocek to ohodnotil (slovně), není povinnost hodnotit hvězdama, je to možnost. Navíc mohl komiks číst v zahraničním vydání a na rozdíl od některých zdejších chápe, že české a zahraniční vydání není totéž, takže to české, které nečetl, hodnotit hvězdama nebude, a jen napsal svůj názor na samotné dílo.

    Ale jestli někdo vyloženě vyžaduje hvězdičkové hodnocení za každou cenu, tak já tomu dvě hvězdy z online čtení, které v mém případě proběhlo asi před osmi lety, klidně dám. S tím nemám nejmenší problém. Ale někteří sektáři asi mít budou.

    Fimi: A ty čekáš jinou odpověď než kladnou? Protože to buď fakt četl, nebo nikoliv, ale pak to asi těžko přizná, když napsal ten komentář, který napsal.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.1.2022 16:53Batman: Černé zrcadlo
    Tři nebatmanovské komiksy a zároveň legendy? Tak to bych si po vyloučení toho, co už u nás vyšlo, tipnul jako překvápko Secret Six, minimálně jednoho Supermana (All-Star Superman, Secret Identity nebo Superman for All Seasons) a to třetí něco s Wonder Woman, nejspíš Hiketeia (s Batmanem) a k tomu další příběh, protože Hiketeia je do stovky stránek. Protože jsem s tipy téměř vždycky mimo, navíc Secret Six asi není zrovna zajímavý titul pro české čtenáře, Superman tu popupární není a ta Wonder Woman je napůl s Batmanem, tak můžete tenhle můj výčet brát jako seznam toho, co v těch Legendách určitě nebude ;-)

    A ať je toho Batmana klidně víc, má dobré příběhy a z těch nej toho ještě u nás něco nevyšlo, tak klidně houšť a větší kapky.

    P. S. Snad to nebudou Titáni.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.1.2022 14:01Sin City #01: Drsný sbohem (4. vydání)
    deefha: Jsem si dělal srandu ;-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum5.1.2022 00:08Sin City #01: Drsný sbohem (4. vydání)
    Milo_Harwey: Ježíšek možná, ale já ne, protože to nemám. Třikrát to mít nemusím, nechávám si komplet 1. vydání a pak komplet 2. vydání v pevné vazbě. Když se ptáš na rozdíly a k dispozici je kompletní jen to nové vydání, tak předpokládám, že nějaké starší vydání už máš. Můžeš si podle pár stránek ukázek tady nebo na webu CC udělat porovnání. Rozdíly v tom překladu jsou, ale ne nějak zásadní. Ta nová grafická úprava se má týkat efektů (bum, křach, mrdymrd), které jsou v češtině. Bonusy těžko, když mají všechna vydání stejný počet stran a v těch předešlých žádné extra bonusy nebyly, jen pár kreseb. Jo a ještě jedna změna tam je, ale to je známá věc, protože se o tom už stejně baví na zahraničních fórech a je to dnes už naprostý standard, který se bere za samozřejmost - v celé sérii jsou z dvou původně bělochů uděláni černoši. Je to myslím ve 3. a pak 6. dílu.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.12.2021 15:25Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Matthew: Minimálně u druhého a třetího sešitu je to číslo koncem kapitoly, ne začátkem. U čtyřky už je to normálně.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum2.11.2021 17:01Jágr, legenda
    yogi: A nezapomínej na tohle, to byl zásadní obrat v Jarynově kariéře, díky kterému získal čtyři Art Rosse v řadě (po tom prvním ze zkrácené sezóny). Jsem zvědav, co vše tam bude o událostech kolem Světového poháru '96, kdy se v kabině hádali hráči s milionovýma kontraktama o tenisky od sponzorů a skoro si rozbili huby :-D
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum2.11.2021 16:52Sešit plný průšvihů
    Je to bomba, na, dejte si taky! :-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum1.11.2021 16:29Jágr, legenda
    Buď Stanley Cup a Hart Trophy, nebo Stanleyův pohár a Hartova trofej.
    Mario Lemieux čárka držitel...
    Buď Po seknutí od Adama Gravese, nebo Po Gravesově seknutí.
    Přijít o pátého hráče v souvislosti s vyloučením (budou hrát v oslabaní) jsem ještě nikdy neslyšel a nečetl.
    Na jedné straně pittsburské, na jiné pittsburghští.

    Tohle mě docela dost varuje. Aby ten komiks nebyl plný chyb v souvislosti s fakty. Jako například tento komiks, kde těch chyb je tolik, že to skoro vypadá jako záměr.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum31.10.2021 14:10Criminal #1: Každý je zločinec (2. vydání)
    Hnus fialovej a to doslova :-)
    Jsou aspoň desky totožné s 1. vydáním, nebo i tam je změna?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum5.10.2021 19:20Odsunuté děti
    Franz Gruss se narodil roku 1931 v Ostravě. S tragickými zážitky z dětství se vyrovnává pomocí kritických a racionálních úvah. Sám sobě i ostatním vždy připomíná zodpovědnost Německa za druhou světovou válku. „Je v prvé řadě třeba se zabývat tím, co bylo spácháno ve jménu vlastního národa,“ říká a má přitom na mysli zejména holocaust.

    Vím, že všemu zlu, které se přihodilo mně a mým rodičům, předcházely zločiny, které se udály ve jménu našeho národa.

    Se ztrátou domova se vyrovnává otevřenou náručí ke všemu českému. V osmdesátých letech se podílela i na podpoře československého disentu, posílala dopisy politickým vězňům a balíčky jejich rodinným příslušníkům. V Německu šířila petici za propuštění Václava Havla z vězení a angažovala se v případě Pavla Wonky, poledního politického vězně, který v československém nápravném zařízení zemřel.

    https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/pribehy/komiksy-vypravi-o-odsunutych-detech

    Komiks jsem nečetl, ale podle tohoto mi přijde, že zrovna z tohoto komiksu by některým na blití být nejen nemuselo, ale ani nemělo. To píšu jako ten, který excesy na české straně při odsunu Němců naprosto chápu. Než jako přepisování historie nebo "nová hladina konsensu v mladé generaci" ten komiks vnímám jako snahu sdělit těm, kteří o válce a událostech s ní spojených jen čtou, že válka je hnus a bez ohledu na to, kdo si začal a kdo byl větší svině, nic hezkého nepřináší. Odnesou to i ti, kteří se ničeho špatného nedopustili, protože ani nemohli. Na obou stranách.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum5.10.2021 18:33Odsunuté děti
    V zimě je zima, padá sníh, chodí se lyžovat a Ladovy obrázky jsou krásné.

    Reakce některých diskutérů: Co to jako má znamenat? To jako že jaro a léto stojí za houby a měly by se rušit, nebo o co se tahle vaše propaganda snaží? Na jaře a v létě jsou delší dny než v zimě, ušetří se za energii, je méně viróz a stovky let nikomu nevadily, ale najednou se musí lidem tlačit do hlav, že jsou špatné. A doporučil bych ke studiu i další Ladovy obrázky, nekreslil zdaleka jen zimu, ale i jaro a léto, dokonce podzim! Overtonovo okno se otevírá a jestli to takhle půjde dál, budeme mít v týdnu čtyřikrát pondělí a třikrát úterý a celému roku se bude říkat zima! Jo, tohle ti progresivisti v čele s GWB chtějí.

    Kapis: Komiks o utrpení německých dětí při odsunu přece neznamená, že se dělají z Němců chudinky a z Čechů svině, nebo to nepopírá jiné události, ne? Stejně tak informace ohledně počtu odsunutých Němců a excesů z české strany od GWB z něj nedělá popírače předešlých událostí nebo netvrdí to, co mu podsouváš. Sice jsou lidé, kteří skutečně chtějí začít řešit historii až ve chvíli, kdy skončila druhá světová, aby interpretovaly dějiny tak, jak se jim hodí, ať už k tomu mají jakýkoliv důvod, ale jak komiks nebo kdokoliv, kdo uvádí fakta, se tohoto přece nedopouští. Německé stanovisko je v tomhle jasné už mnoho let (namátkou Gerhard Schröder: Ctím osobní tragédie, které se při poválečném odsunu Němců z Československa staly, ale nelze zaměňovat příčiny a následky.) a nemají zájem, zase až na výjimky, se v tom rejpat. V roce 1938 došlo k vyhnání (seberte se a táhněte kam chcete, tady nebudete), ne k odsunu (přesun z jednoho místa na jiné). A že by se události z toho roku mohly připomínat víc souhlasím (subjektivně vidím jasný nepoměr), nicméně nikdo v tom nikomu nebrání a kdokoliv o tom může napsat knihu nebo komiks nebo blogovat do zblbnutí. Nic to ale nezmění na faktech, která předhodil GWB, jako tato fakta nezmění nic na tom, co tomu odsunu přecházelo.

    Že ses rozohnil vidíme, nicméně by možná bylo lepší se předtím rozohněním zabývat tím, co skutečně vyšlo (četl jsi ten komiks vůbec? ;-)), co kdo skutečně napsal, a nevidět za tím to, co tam ty vidět chceš, případně si postěžovat nad tím, že materiálu o utrpení druhé strany, které tomu utrpení německému předcházelo, je méně, než by být mělo.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum22.9.2021 16:18Z neznámého světa a další příběhy
    Tak kdyby z toho nezačal dělat Kapis kovbojku, tak ten rasismus vezme stejně jako informaci, že v zimě je zima a tím to hasne. Jestli jsi nemyslel ty strany barikády obecně, baatcho, ale je to myšleno k diskuzi, tak já nestojím na té straně barikády, na které mě asi Kapis vidí, nejsem žádný angažovaný antirasista (i když za rasistu se nepovažuju, ale kdybych náhodou byl, tak se s tím už nějak smířím). To aby mě, nedej bože, měl někdo za poklekávače.

    Že se HPL v USA (nebo celkově v anglině) cenzuruje nebo aspoň upravuje jsem nevěděl (naštěstí mám ještě staré vydání, včetně nejrůznějších audioknih), ale tomu už se dnes asi málokdo diví. Na stranu druhou, já bych taky nepřijal bustu sebelepšího autora, pokud by měl na mě jako Čecha/bělocha kecy a byl bych rád, kdyby se o jeho protičeských či protibělošských tendencích vědělo.

    U nás je to ale s některými autroy či díly přece podobné, některé knihy, například Jedovatá houba, Mein Kampf a asi několik dalších, jsou taky kontroverzní kousky. U některých to řešila i policie, kdežto v USA si lidi typu Davida Dukea vesele přednášejí. Oni nemají zkušenost Evropy, my nemáme zkušenost americkou, takže by to chtělo i víc respektu a pochopení. Když ne přímo k tomu šílení spojenému s BLM, kdy je nepřítel každý, kdo nepoklekne, tak aspoň k tomu pohledu, kdy se o rasismu v souvislosti s některými autory mluví. Ona ta historie, kdy černoch byl brán skoro jako zvíře a ne člověk, byla docela dlouhá a jak rajot nadhodil tu knížku, tak v tom mnozí Američané žijí dodnes. ty staré pořádky by rádi vrátily.

    Přimlouvám se za zlatou střední cestu, kdy se dozvíme, kolik černochů ten či onen autor šikanoval, kolikrát napsal slovo na N, a ať si to pak lidi přeberou podle svého.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum22.9.2021 00:58Z neznámého světa a další příběhy
    yogi: A co teprv takoví, co o sobě ani nevědí, že rasisti jsou. Tam už se to sakra komplikuje!

    vita: Vždyť jo, nikdo z nás tří, co jsme ten rasismus nadhodili, a to ještě když na to přišla řeč, přece nechceme, aby čtenáři před čtením po vzoru fotbalistů poklekli, nebo aby Loveraftovy knihy spálili. (Já to teda chci, jenom jsem to nenapsal, to si schovávám na další kolo.) Jen jsme uvedli, že rasistou byl, na což je poměrně dost důkazů. Ale zase je fajn, že ta jeho žena, na kterou vlezl až po důkladném prostudování procesu ošusty, byla Židovka ukrajinského původu a že byl tím pádem Mistr schopen kompromisů. To z něj dělá, aspoň v mých očích, velkého člověka!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum21.9.2021 22:55Z neznámého světa a další příběhy
    Kapis: Nejde jen o jeho dílo. Projevoval se i jinde.

    Nikdo ti přece nebere, jak hodnotíš HPL nebo jeho dílo,. Tady jen padlo, že byl rasista. Ani ho kvůli tomu nikdo neoznačil, tedy nehodnotil, jako horšího člověka nebo spisovatele. K žádnému hodnocení, kritice, k soudům o něm jako spisovateli nebo člověku vůbec nedošlo, a to ani náznakem. Jen došlo na konstatování.

    Jeho vyjádření byla rasistická tehdy stejně jako jsou dnes. Definice rasismu se za tu dobu nezměnila, je to stále přesvědčení o nadřazenosti rasy (tedy etnika) nad jinou nebo jinými jako základ pro společenské uspořádání, kdy jedno etnikum nemá kvůli svému původu stejná práva proti etnikům jiným. (Méně práv, segregace, pronásledování apod.) Ty jsi pak na to narouboval věci, které s tím vůbec nesouvisejí a zasadil to do nějakého antirasistického tažení, kterého jsme my tři, hlavně teda GWB, podle toho co mu několikrát podsouváš, asi součástí. Hej, padlo slovo rasista, takže teď musím napsat několik odstavců o sochách, neziskovkách, studentech genderových studií, BLM, iluminátech, čipování, 11. září a ty, kteří s tím rasismem přišli, varovat, že i oni mohou brzy skončit v koncentráku, lidi bděte!

    GWB nikoho s nikým nesrovnával, jenom použil tvou argumentaci, tedy posuzování starých postojů dnešní optikou a položil ti v té souvislosti otázku. Jinak k tomu otisku doby, k součásti rasistické společnosti apod., jak píšeš, to je sice pravda, na druhou stranu je docela dobrý zamyslet se nad tím, co je v souvislosti s rasisty té doby a rasistickou společností příčina a důsledek. Což taky souvisí s tou otázkou od GWB, na kterou jsi neodpověděl.

    trudoš: Nikdo nikoho tu neodsuzuje , kromě toho označení se tu HPL nijak jako člověk nebo spisovatel nehodnotí, po soudech tu není ani stopy. Na vyhodnocení toho, co Lovecraft psal, nejsou potřeba názory někoho jiného, tam si stačí ty kousky dopisů přečíst a je to celkem jasné jako je jasné, že Švorcová byla komunistka. Co byla, té se to drží i po smrti.
    A jak se pozná rasista bez osobního setkání? No třeba podle toho, že zastává rasistické názory? Pokud někdo má názory vycházející z nějakého přesvědčení, ideologie, tak se k tomu přesvědčení či ideologii svými projevy, výroky nebo chování, hlásí, ať už vědomě nebo nevědomě. Je pak rasista, komunista, věřící a tak dál.

    Ta má otázka zůstává: Jak se pozná rasista při osobním setkání?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum20.9.2021 23:09Z neznámého světa a další příběhy
    Kapis: Takže, v té vaší korektnosti, by asi bylo vhodné trochu více používat vlastní hlavu a malinko si to zasadit do kontextu a když už tak tvrdit, že Lovecraft žil v rasistické společnosti, kteréžto byl víceméně přirozenou součástí a zastával její mainstreamové názory.

    Tak to pak ten, který s těmi názory souhlasil, byl rasistou, a ten, kdo ty názory nezastával, ať už to dával najevo nebo ne, rasistou nebyl.

    Že by mnozí rasisti z minulosti dost možná nebyli rasisty dnes a je vůči nim krapánek nefér z nich dělat původce všeho rasistického zla, jak se v poslední době bohužel sem tam dělá, to se dá akceptovat. Ale to přece nic nemění na tom, že jejich (myslím obecně, nepíšu konkrétně o HPL) postoje jsou rasistické, a to nejen z pohledu dneška. Už z pohledu tehdejšího, kdy rasismus (ač se tomu asi říkalo jinak), bylo přesvědčení o nadřazenost nějaké rasy. Někteří to zastávali a dávali najevo svými názory na "negry" a příslušníky jiných ras, jiní nikoliv, nebo proti rasismu i aktivně vystupovali. Ti první byli rasisty, ti druzí nikoliv. Debata o CO pak není na místě, tam je to buď ano, nebo ne, a je to odlišitelné. baatcha a GWB tvrdí ano (ty konec konců nepřímo také), to PROČ a JAK je na možnou diskuzi, ale s tou nikdo nezačal, abys HPL "optikou doby" obhajoval.

    trudoš: Já se s H. P. nikdy osobně nesetkal, takže nemohu sloužit - a soudit někoho na základě literárních studií toho kterého odborníka, odmítám. Rád se řídím vlastními zkušenostmi.

    Jak se pozná při osobním setkání rasista? Se představí jako Pepa Novák, zahajluje, oblíkne mundúr členů KKK a zbičuje prvního černocha, který půjde kolem? :-D Než osobní setkání, při kterém vůbec z dotyčného nemusí vypadnot názor na to či ono (nebo vypadne schválně názor jiný, než který má), nejsou více vypovídající názory dlouhodobě prezentované? Píšu obecně, ne konkrétně o HPL.

    Abych napsal i něco k HPL, když se o něm debatí: Není právě ten jeho vidlákovský rasismus důvodem, proč máme Mistra všichni tak rádi? (Byly doby, kdy nebylo nutno k vtípkům, sebevíc blbým, dávat ani smajlíka, ani dodávat poznámku, jelikož ty ty doby už jsou asi nadobro pryč, tak poznámka bez smajlíka: Dělám si prdel.)

    baatcha: Spíš než gay byl asexuál. Což je ale pro nás bílý nadržený hetero chlapáky totéž, takže ti to uznám ;-)
  • SlouzimStarymPsum
    Ohledně Man-Thinga a Swamp Thinga určitě nejde o odpověď ani jedním směrem, bez ohledu na to, že jeden vyšel dřív:
    https://comicvine.gamespot.com/profile/mtharman/blog/an-interesting-story-behind-the-man-thing-and-swam/73693/
    https://comiccoverage.typepad.com/comic_coverage/2007/10/which-came-firs.html
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum31.7.2021 00:13NANITS chronicles
    yogi: Stejné číslo neznamená stejnou dobu. Ale že se regli po sobě, což může být klidně několik hodin až den. Což odpovídá tomu, co píše MaceLinda o týpcích, co se někde objeví, i tomu, že na toho týpka pak někdo z profilu vytvořeného čistě pro rekaci i reaguje.

    Vidím to ovšem podobně. Jeden člověk, co se snaží vyvolat flejm. Nebo testuje, zda se přijde na to, že to je jeden a tentýž člověk. Lidi jsou různí.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.7.2021 00:26Sin City #01: Drsný sbohem (4. vydání)
    Milo_Harwey: Dostanu komplet k Vánocům, takže teď rozhodně nemohu sloužit. Plus zbývající díly 2. vydání v pevné vazbě, které mi chybí a nehorázně mě to štvalo, a to budou ještě zatavené. Já su tak šťastné.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum11.7.2021 17:34U283
    czeeri: My to také v jistém ohledu brali jako investici, tak to byste měl mít také na paměti.
    Když si někteří překupníci hrají na investory, tak by měli mít na paměti hlavně oni, že jsou to jejich prachy a na tom, zda se zhodnotí, mají zájem jen a jen oni. Nikdo jim nepůjde na ruku jen proto, že si to přejí nebo to díky tzv. nepsaným pravidlům předpokládají.
    A ohrnovat nos nad odznáčkem s českou vlajkou, to už je hodně silná káva, to vám teda povím!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.6.2021 14:11Akira #01
    GWB: Co si pamatuju (vlevo dole!), tak film se liší a je to jen část komiksu, takže by sis filmem nic pokazit neměl.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum24.6.2021 17:34NANITS chronicles
    Ogre: Jsme na tom podobně. Něco mi chybí. Jo, už vím, komiks mi chybí! :-D Čekám už docela dlouho na zaslání nového kusu, přes 14 dnů. Zítra budu volat nebo psát.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum20.6.2021 20:54Akira #01
    K přepisu z japonštiny dva zajímavé odkazy. Kratší:
    https://www.asianstyle.cz/zajimavosti/12031-ceska-transkripce-japonstiny
    Delší:
    https://kas.upol.cz/fileadmin/users/122/Baresova-e-kniha.pdf
    (Hlavně str. 16)

    Ten přepis by měl být všude. Tecuo, Džindžó apod., výjimky by měly být ojedinělé, opodstatněné.

    U autora Akiry asi šlo i o to, co bylo Crwi dovoleno, o tom už Crwáci několikrát mluvili.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum20.6.2021 20:42Akira #01
    lantan1: Nějak si to nevybavuju, ale je to možné. Když mohou, tak asi přepíšou i to jméno, tady asi nemohli.
    Ale šlo mi o podstatu, že pravidla pro přepis jmen postav a skutečných osob jsou různá, že Tecuo nevylučuje Katsuhiro a Katsihuro neumožňuje jen Tetsuo.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum20.6.2021 15:28Akira #01
    Azalin: Asi lze těžko přepisovat do češtiny jméno autorů, kteří mají oficiálně jméno i v anglické podobě. (Neplést s přidáváním přípon -ová, to není přepis.) U jmen postav pak ten přepis možný je, dokonce by tomu tak podle pravidel být mělo.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.6.2021 20:14NANITS chronicles
    Epocho, ty obálky budou jeté stále, když obal nebude natěstno s knihou a kniha bude mít možnost se hýbat! ;-)

    Posílal jsem jim to už minulý týden a ještě ani zpráva, že to je podané a na cestě ke mně :-( Kdybych si stěžoval, že se mi nechce nikam chodit, tak už to mám možná dávno doma. Dvakrát :-D
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum16.6.2021 21:58NANITS chronicles
    Koukám na stream a k epilogu - ten do té doby jen dobrý zážitek povýšil na výborný a donutil mě hned k dalšímu prolistování a později přečtení. To propojení zážitek umocnilo a o to víc jsem nadržen na pokračování. A bude to hodně dlouhé čekání :-(
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.6.2021 18:15Requiem: Upíří rytíř #03
    Přesně tak, na crewním webu. Asi tak pětkrát ;-D
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.6.2021 01:16NANITS chronicles
    Ty likvidace se dělají jednou za půl roku, za rok, ne kvůli každé knize.
    Milo: Tak u MB je to věc MB-tiskárna, tady už je to vztah nakladatelství-čtenář.

    Kdyby někdo chtěl řešit ten komiks, tak může začít třeba tím, že si přečte komentář z 8.6. 21:11 ;-) Mě by to fakt zajímalo, jak na vás ta kresba působí a jestli ta odvařenost z díla není z velký části způsobena tím základem, ze kterého NANITS vychází. Jinak, už by to docela chtělo pokračování, mám tak trošku absťák. Tak co třeba příští týden v úterý? A další díl přespříští týden v pátek. Pak jsem ochoten na další díl počkat. Tak 14 dnů.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.6.2021 01:00NANITS chronicles
    Hawwwran: Ten komiks pošli nějakému kámošovi a on za tebe s ním dojde na poštu! Dneska to máš zadarmo, ale příště si za tyhle rady něco naúčtuji.

    Knihy se určitě likvidují (nebo měly by), a pro potřeby účetnictví u toho musí být někdo nevím odkud, aby vypracoval protokol/úřední záznam/prostě lejstro. Tohle by asi zodpověděl mistr Scarface.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum5.11.2021 22:12Pindárna
    SomeOne: Tuhle odpověď jsem nečekal, ale tady musím být připraven úplně na vše, jak vidím.

    yogi: Aspoň vidíš, jak efektivní ta LGBT propaganda je!

    deeftha: Pěkné věci jen v případě, že zůstane jen u toho žití a nepostoupí to o nějakou tu úroveň výš.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum5.11.2021 18:12Pindárna
    deefha: Stejně tak se lze ptát, jak zdejší vědí, že ti jejich známí homosexuálové jsou. ;-) Známých moc nemám a všichni se chovají značně heterosexuálně (např. mají fakany*), nikdo se k sex. menšinám nehlásí, tudíž pro potřeby diskuze o známých, kdy homosexuálem je ten, kdo se za homosexuála považuje, nebyl nikdo z nich shledán vinným z příslušnosti k homosexuální menšině. Na mě si nepřijdeš!

    *fakan - hanlivé označení pro dítě
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum5.11.2021 17:41Pindárna
    soulbringer: To není diakritika, ale interpunkce, na co narážíš. A nepíše se krváceli oči, ale krvácela oka.

    yogi: Z té příslušnosti k menšině si nic nedělej, já zas patřím mezi těch několik málo lidí, co nemají mezi známými homosexuály.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.10.2021 12:44Pindárna
    dokonce už i jako SSP odpovídáš na dotazy , co nejsou tobě určené :D
    Fakt jo?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.10.2021 13:37Pindárna
    Něco se zřejmě někde pokazilo.
    Je to velmi pravděpodobné, ale protože jsme u toho nebyli, tak je to pořád jen v rovině spekulací!

    Ale je to krásně rozmr..né, to se musí nechat. A byli tak ohleduplní, že když s knihou při přebalování manipulovali, tak v ní vůbec nelistovali. Vycházím z toho igelitu mezi stránkama.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.10.2021 13:26Pindárna
    maco: Tys ale vůbec nic nepochopil. Nevadí, použijeme tedy tvůj zdroj.
    https://kdojeto.superia.cz/hanlive/buzerant.php

    Ať tě ani nenapadne mi psát soukromě.

    Zack: Ten pán ale neříká to, co je napsáno v titulku!
    *berenohynaramena* ;-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.10.2021 13:02Publicistika
    maco: Tak kdybychom vycházeli z toho tvého zdroje, pak čobol hanlivým výrazem není, protože ho tam nelze ani najít, že.

    Slang nevylučuje hanění. Slang je forma, hanění je obsah - význam. Slangový výraz může být stále hanlivý. A to buzerant i podle toho tvého zdroje je:
    https://slovnik.aktuality.sk/synonyma/?q=buzerant (hrub. = hrubý výraz)
    Musíš se s těmi zdroji naučit lépe pracovat. Jen nezahálet!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.10.2021 17:17Pindárna
    yogi: :-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.10.2021 17:16Publicistika
    Na možné interpretaci děl přece kritika mj. stojí, to není žádná snaha z díla dělat něco, čím není, ale jak lze na dílo také nahlížet.

    Doppelganger: Nadsázka je jen pro vyvolené ;-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum22.10.2021 13:55Sběratelský klub
    valon: Tak v těch diskuzích aby se prase vyznalo. V předposlední informaci na FB je přes dvacet komentářů a vidět jich je asi pět nebo šest :-D Tam toho banána má asi hodně lidí.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum19.10.2021 16:54* Připomínky a návrhy
    Hodil jsem si to kdysi na papír, co už vyšlo v NHM a UKK a bude ve Výběru oproti crewnímu vydání navíc nebo bude chybět a vyšlo mi, že ve Výběrech chybí tři sešity (vše jsou myslím jednotlivé krátké příběhy). Ve Výběru je ale myslím ten speciální díl k 11. září, který v Crwi vypustili (nemělo to s tím původním příběhem souvislost). Takže kdo chce mít v češtině toho Stráču kompletního, tak se bez toho crewního dílu neobejde.
    Jinak tady na databázi je ten Spider-Man od Stráči trošku zmatečný, což je ale důsledek toho, že se ty české díly nedrží přesně zahraničního vydání a někde od circa 4. českého dílu to české vydání bere kus ze zahraničního dílu předešlého a kus toho následujícího.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum19.10.2021 16:34Pindárna
    Chronologicky je Před strážci samozřejmě před strážci, ale číst by se to mělo až po Strážcích.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.10.2021 15:32Pindárna
    maco:
    Ne, nic takového jsem nenapsal, ale nechám tě při tom.

    yogi:
    Tak já jsem konzervativec na vedlejšák, mou hlavní náplní je býti levicovým intelektuálem. To se o mně moc neví, protože to nikdy nikomu neříkám a nepíšu, ale když už jsme se tu tak hezky nad tématem pedofilie navzájem otevřeli, tak já to na sebe prásknu.

    Hawwwran:
    Tak co píšu jsou jenom známý věci ze sexuologie (asi psychopatologie a dalších oborů), takové to pedofilní minimum.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.10.2021 15:22Čtenářský koutek
    felis:
    Na komiksy čumím na počítači a velkém displeji, používám MComix. Když bych chtěl číst v pelechu nebo něco v horší kvalitě, tak vezmu notebook. Vedle MComixu jsou fajn Cover, ComicRack, YacReader, CDisplay Ex a MangaMeeya. Na knžíky jak píše radek. Problém s místem se dá řešit koupí většího bytu nebo baráku. Jestli na to nemáš peníze (socko), tak to se dá řešit přepadením banky. Jestli jsi spíš introvertnější typ, tak si na to přepadení můžeš někoho najmout. Všechno jde, když se chce!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum16.10.2021 21:30Sběratelský klub
    Matthew:

    FACEBOOK:
    Mighty Boys Comics
    November 5, 2020 ·

    Pouze připomínáme, že na objednávku sběratelské verze Přístavu Země / Zatmění, zbývá už jen posledních pár dní.
    Rozšířený předprodej končí v neděli 8. 11. (včetně)!
    Pokud svou knihu ještě nemáte, tak neváhejte. Po tomto datu, už sběratelskou verzi objednat nepůjde a do distribuce se také nedostane (tím jsme si celkem jistí, protože jak to vypadá, tak v rámci předprodeje si knihu žádný knihkupec oficiálně nepředplatil).

    Nekomentuji, to jen pro informaci.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum16.10.2021 21:09Sběratelský klub
    Zack:


    Dinik:
    Tak já doufám, že tohle by mohl být začátek dalšího dějství.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum16.10.2021 19:46Sběratelský klub
    Kdyby to někoho zajímalo, tak MB mají na svých stránkách v nabídce tu sběratelskou verzi Kaplana, kterou si tak teď může koupit kdokoliv.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum16.10.2021 19:44Sběratelský klub
    faster86: To ti takhle řekli, s tím Parkerem? Nedávno někde Petr/Jirka říkal, že by to někdy mohli zase vydat, udělat si radost. Ne hned, ale časem možná jo. Takové to Chtěli bychom, ale kvůli nízké prodejnosti a blbé covidové době to hned nebude, ale někdy možná ano, neklesejte na mysli. V posledním Volejte ředitelům to možná bylo.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum16.10.2021 19:29Pindárna
    maco:
    Je to přesně naopak.

    O tom, jestli bisexualita jako sex. orientace vůbec existuje se vedou spory, neví se to a dost možná se to ani nikdy nezjistí, jako se vedou spory o definici. Bisexualita je v různých koncepcích sex. orientace pojímána jinak a téměř vždy jako sex. chování, nikoliv jako orientace. Tedy ne tak, jak je chápáno širokou veřejností (hetero orientace + homo orientace = bi orientace), ale jako chování, sex. náklonnost ke stejnému pohlaví a to vedle jedné a jediné vrozené sex. orientace.

    Tyhle věci si můžeš najít, minimálně na anglické wikině, ne-li na české či slovenské, kdy stačí přečíst pár řádků, pochopit je, abys věděl, jak se věci mají, že je rozdíl mezi orientací, chováním. Takže další odpovědi na své otázky si můžeš najít sám.

    Kapis:
    Ono jde spíš o názvosloví než o škatulky, obojí mi je ale u prdele už teď, aniž by mi někdo znásilňoval děti (do sklepa se k nim kromě mě stejně nikdo nedostane, takže jsem v klidu). Nadhodil jsem to proto, že z chování se prostě určit orientace nebo deviace nedá, ač to může být někdy vodítkem. A ta tvá původní věta s Draco, ve které naznačuješ, že by na pedofilii mělo být něco v nepořádku je v podstatě totéž jako mít i fantazie na něco zakázaného za špatné, tedy i ten můj příklad s ojetím holky na ulici. Protože fantazie jsou na stejné úrovni jako je ta orientace, je to věc toho člověka a tam to končí. U některých to nekončí, ano, ale tam je právě fuk, zda někdo je pedofil, heterosexuál apod., protože o té realizaci rozhodují jiné faktory, ne jeho orientace nebo deviace, ať je sebevíc ujetější. Kdyby mi náhodou někdo znásilnil děti, tak i poté nebudu označovat pachatele za pedofila, protože o jeho orientaci nic nevím a byl bych sám pro sebe za blbce.

    K tomu západu - proč tě to vlastně tak sere? V Číně se cenzuruje internet, v Rusku možná taky (a prosím o nesrovnávání s pár nedostupnýma stránkama z ČR), navíc se tam potírá politická opozice a lidem, kteří vidí na západě to, o čem píšeš ty, je to většinou úplně u zadku. Nebo dokonce tyhle země obdivují s tím, že ve svých vlastních zemích si mohou žít podle svého a ať jim do toho nikdo nekecá. Proč to neuplatňujete i ohledně toho, co se děje na tom západě? Prostě si tam taky žijí podle svého. Varování, že to může přijít k nám, proto je třeba na to upozorňovat, se dá stejně uplatnit na totalitní praktiky jiných zemí. Přitom na rozdíl od té cenzury, likvidace politických oponentů apod. nejsou systémové, lze rychle a jednoduše tyhle pořádky změnit, pokud k tomu bude vůle (holt na západě není, nebo není dostatečná), kdežto totalitní systémy nikoliv, tam dojde ke změnám jen změnou systému (o kterou se právě ta opozice snaží). Ale z nějakého důvodu zrovna tyhle věci související s etniky nebo sex. orientací vadí.

    Taky se tě zeptám na něco, co se týká dětí. Představ si, že se ti dítě - syn svěří s tím, že je holt na dětičky a jiné už to nebude. Nějak se to bohužel proflákne i mezi lidi. Začnou syna i tebe a rodinu obcházet na ulici obloukem, dítěti nadávat do úchyláků a sem tam dostane od někoho z baníkovského kotle preventivně přes držku nebo ho nakopou do koulí, aby si rozmyslel ojíždět děti. Nebo ještě hůř, ani pedofilem nebude, jenom ještě neměl holku a baví ho dělat skautskýho vedoucího. Což kvůli stereotypům a ujetýmu uvažování povede k témuž, dementi mu budou dělat ze života peklo. Budeš dál držet tuhle linii, nebo obrátíš o 180 stupňů a začneš dštít oheň a síru jako děláš v souvislosti s některými jinými tématy, abys činil osvětu a otvíral ovcím oči? Co pak budeš označovat za nepřirozené, násilné a škodlivé? Tohle hovadské jednání (které nemusí zacházet do takových extrémů, o kterých píšu, stačí dávat dostatečně najevo, že toho hypotetického syna mají za úchyla, na to stačí pohledy, ukazování, poznámky apod.) nebo tu "propagaci"? Dávám do uvozovek, protože já na tom nic propagačního nevidím, vnímám to jako informování o něčem, o čem se léta mlčelo a kdo chce, ten se tomu v klidu vyhne - já se kromě titulku na idnesu a lidovkách a reportáži ve zprávách jednou za rok v souvislosti s tím pochodem o žádné propagaci LBGT nedozvídám, a to sleduju média docela pečlivě.

    Kdyby náhodou - nejsem napojen na žádnou neziskovku, nejsem žádnej levičáckej liberál, ale konzervativec. To kdyby někdo chěl přejít do protiútoku a podsouvat mi, co jsem zač a že musím psát to, za co jsem placen ;-) (Pana Sorosi, je to takhle správně?)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum16.10.2021 00:38Pindárna
    maco: Člověk heterosexuál a zároveň pedofil neexistuje, jedno vylučuje druhé. Ale jsou heterosexuálové s pedofilními sklony (pociťují sex. vzrušení ve vztahu k dětem) a není jich málo. A samozřejmě znamená, že heterosexuál, tedy člověk s eroticko-sexuální náklonnosti k ženám, kdy je ta náklonnost trvalá (a vrozená), je heterosexuál a ne pedofil. Proto je to heterosexuál. Pokud heterosexuál sex. zneužije dítě, nedělá to z něj pedofila. Jako se heterosexuálem nestane pedofil po sňatku s ženou a po založení rodiny. Je to stále pedofil.

    Ohledně statistiky jsem měl rozepsaný odstavec, ale smazal jsem ho, protože by to bylo stejně zbytečné. Jenom k tomu napíšu, že tvou "logikou" je možné udělat pedofila z kohokoliv, včetně tebe, jako je možné na to nahlížet tím způsobem, že nikdo z těch, co děti sex. zneužili, pedofily nejsou.

    Podstata, rozdíl mezi chováním a orientací, zůstává. Dokud v tom někteří ten rozdíl neuvidí a nepochopí, nehnou se z místa. Což mi je tak nějak u zadku a nejen v tomto tématu půjdu tzv. bushovskou cestou, protože to šetří nervy i čas. Člověk si holt musí na spousta věcí přijít sám ;-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum15.10.2021 14:39Pindárna
    Kapis: Kapis: Psal jsi o pedofilii, ne o zneužívání dětí. Zneužívání dětí je něco jiného, proto tak pedofilii pochopitelně nebudu brát. Statistiky uvádím proto, že ja na nich jasně vidět, že toho sex. zneužívání dětí se dopouštějí především nepedofilové a pedofilie tak není jedinou a hlavní příčinou. Kdyby ti to statisticky myslelo, tak poměr 1:9 nebudeš brát jako obhajobu, když z toho plyne, že na poměr pedofilů v populaci, který se odhaduje na jednotky procent, se dopouštějí toho zneužívání pedofilové více. Problém je tu v tom, že i mezi heterosexuály, homosexuály nebo bisexuály jsou lidé s pedofilními sklony, kteří jsou v té statistice započítáni, takže se dá vyložit ta statisitika oběma způsoby, jako "obhajobu" i její opak. Nicméně uvádění statistiky nebo vysvětlení pojmů není obhajoba. Jestli máš na mysli legitimitu v kontextu práva, tak na pedofilii nic nelegitmního není, není o ní v zákonech totiž ani zmínka a těžko někdy bude. O sex. zneužívání dětí pochopitelně ano.

    maco: Tak lidi, co šermují s termíny, o jejichž významu nemají ani potuchy, a ještě se to snažili obhájit, byli vždycky. To není dobou.

    GWB: Jsem si vzpomněl na klasiku:

  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.10.2021 18:31Pindárna
    V tom článku o R. S. některé informace chybějí.

    Proti té písničce se někteří vymezovali už dřív, to není tak, že by někdo mohl písničku teď chápat jako rasistickou, někdo s tou interpretací už dávno přišel. Na základě toho se rozhodla kapela písničku raději nehrát, aby se nedostávali do konflitků s lidmi, kteří hledají rasismus tam, kde není. To Richardse sere a vypuštění dává za vinu právě těmto lidem. Nejde o žádnou autocenzuru (ta se týká obsahu díla), naopak, kapela si za písní stojí. Nebude ji hrát ne proto, že by měli strach z interpretace (o té už mají konec konců někteří jasno), ale aby se vyhnuli konfliktům a jim samotným tohle vadí a nebojí se jasně říct, že jde o ústupek, ke kterému jsou v podstatě donuceni a jim to radost nedělá.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.10.2021 15:16Pindárna
    Norri: Tak tady nejde o akceptování trendu a už vůbec ne o automatické akceptování. Fry píše o akceptování toho, že se o něčem, v tomhle případě sex. orientacích, více mluví. Tyhle menšiny tu byly furt a +- ve stejném zastoupení, v posledních letech se to odráží ve filmech, komiksech apod. a dokud nebude homosexuálů či bisexuálů dvakrát tolik než kolik jich má být v populaci, tak je to naprosto v pořádku jako je v pořádku, že tam jsou heterosexuálové. Což neznamená, že se to musí každému líbit, ale vidět za tím něco jiného než respektování reality (například násilnou propagaci nebo indoktrinaci) je prostě zhovadilost. Jinak Fry si svým postojem/názorem v diskuzi život rozhodně neulehčuje, protože lidí, kteří jsou schopni naprosto ve všem vidět důkaz, že doba je nemocná a každého, kdo nejde s nimi, mít za nějaké indoktrinované levičácké progresivisty s vymytým mozkem je jasná většina. Mně už tenhle dav tolikrát zaškatulkoval a podsunul něco, co nezastávám, že to ani nepočítám, a to mám k těm nějakým sluníčkářům nebo jak se těmhle lidem na "druhé straně barikády" říká hodně daleko.

    Kapis: Tak na pedofilii kromě toho, že jde o odchylku (deviaci, úchylku) fakt nic v nepořádku není. To není sex. chování, to je orientace/odchylka. V nepořádku je zneužívání dětí a toho se dopouštějí jak pedofilové, tak ti ostatní, kteří se toho zneužívání dopouštějí mnohem častěji, udává se 9 případů zneužití dětí od nepedofilů na 1 případ pedofila. Takže jestli má být na pedofilii něco v nepořádku kvůli zneužívání dětí, pak je o to víc na heterosexualitě, když se zneužívání dopouštějí heterosexuálové častěji (navíc znásilňují i ženy, že jo). Jestli na ni má být v nepořádku něco kvůli pedofilii - orientaci a deviaci samotné, tak je to podobné jako to tvrdit o chlapech, co sem tam mají myšlenky na to popadnout holku na ulici a tvrdě ji ojet (ponechám stranou, že u pedálů je poměrně dost těch, co mají jen romantické představy). Kdyby náhodou, tak tohle není násilná ani nenásilná propagace.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.10.2021 13:48Pindárna
    Tak voni maj kucí s tou cenzůrou pravdu, ne že ne. Jsem se kdysi, než mi blokli na FB účet, jednoho politika na něco slušně zeptal a hned jsem koupil ban. Takových jako já bylo, je (a jistě bude) spoustu. A to ten dotyčný mele o svobodě, včetně svobody slova, od rána do večera už deset let nebo jak dlouho je v politice. A myslíte, že to někdo bude řešit, že to někoho zajímá? Ne. Protože je sám na první pohled příslušník etnické menšiny, tak si nikdo nedovolí říct ani slovo, aby náhodou nebyl za rasistu. Ba co víc, má statisíce podporovatelů z řad bílých Čechů, kteří už byli evidentně indoktrinováni, když tyto praktiky nejen ackeptují, ale i podporují.

    Beztak jste mnozí z vás latentní bukvice a při pohledu na obrázeck cicmajících se mlaďochů vám zacukalo, tak se vztekáte, jelikož vztek je druhým stádiem vyrovnávání se s nepříjemnou realitou. Teď je na řadě smlouvání (u některých už to začlo), pak deprese (nebude o vás nějakou dobu slyšet) a smíření (vlastně vám ten Nový Superman přijde docela fajn).
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum13.10.2021 19:15Pindárna
    Doppelganger: Tak tyhle holky už jsou známé, chtělo by to další a hlavně něco pořádnýho ukázat.

    Co když je ten kluk, co si to střihne s mladým Supíkem, ve skutečnosti holka, která se maskuje na kluka? A Superman to ví, protože si objekt svého bi-zájmu už "přeměřil", takže ví, jak se věci mají a dělá, že to netuší?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum13.10.2021 12:02Slevy, výprodeje, bazary
    Luxor trojku Criminalu nabízí už za vyšší cenu a Booktook jedničku taktéž. Na Luxoru je ještě pod pětikilo ta jednička, ale jak se ty ceny změnily během dne, tak to možná dlouho nevydrží. To kdyby někdo chtěl váhat.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum13.10.2021 11:58Pindárna
    Kapis: No to bych mohl, ale mě to právě kvůli tomu, že nejsem bi, vůbec neláká.

    Darker: Než o zavděčení jde podle mě o prachy. Málo lidí to kvůli tomu přestane kupovat, naopak spousta dalších začne čistě jenom kvůli tomu vztahu kluk - kluk.

    Tak děj tam asi bude klasický, tohle je jistě jen detail. Že bude mít vedle těch superskopičin jako zachraňování světa a brečení nad údělem superčlověka vztah s klučinou. A vypuštěním informace ven tomu dělají reklamu. Stejnak je zajímavý, že desítky let mají mnozí pochybnosti o sex. orientaci superhrdinů nebo narážky na ni kvůli těm divným oblečkům, a když jeden takový začne pokukovat po hoškách, tak je z toho událost roku ;-)

    Teď ještě aby se začaly dělat bisexuálky i z dívčích a ženských postav. Holky prý dospívají dříve, tak by nemuselo zůstat jen u toho cicmání.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum13.10.2021 01:44Pindárna
    Darker (ohledně Noir - Detektivky v komiksu): To je určitě tohle. Černobílé kraťasy. Pár dobrých, většina průměr a něco vyloženě slabé.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum12.10.2021 18:15Slevy, výprodeje, bazary
    Tak ceny u předobjednávek jsou ceny předběžné, nemusí to pak za tu původní cenu poslat. Jenom pak napíšou informaci, že cena je vyšší než ta předpokládání, s tím, že předobjednávajícím nabídnou slevu.

    Ale je to prča vidět komiks, za který někdo dával i několik litrů (snad pět), za pár stovek :-D Přitom se dalo předpokládat, že bude dotisk nebo nové vydání, protože zrovna Criminal se nikdy ve slevě neobjevil. Podobně jako Rudá hvězda. Co jde od BB artu do Levných knih nebo nabízejí s obřími slevami, tam je dotisk velmi nepravděpodobný, co do slev nejde a navíc se dobře prodává, to se dá v dotisku očekávat.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum12.10.2021 18:00Pindárna
    Čekal jsem, že se to tu dneska objeví, ale chybně jsem tipnul toho, kdo s tím přijde jako první.

    Bisexuálů je mezi chlapama jak nakakáno, akorát spousta si to nechce připustit, tak s tím vědomě či nevědomě bojují. Tohoto Supermana si mnozí z nich koupí. Mezi námi čistokrevnými heteráky... Nebylo by to skvělý, mít takhle víc možnosti a nebýt omezen jen na ty pitomý ženský? ;-) Já bych to bral.

    Co mě na té informaci zamrzelo nejvíc, je to jméno novináře. Stačila by malá, maličká změna na začátku a močil bych z toho smíchy. Bohužel, nevyšlo to.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.9.2021 14:06Filmový a hudební klub
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum29.9.2021 15:48Sběratelský klub
    kinak: Na pokračování se někdo někde ptal, myslím přímo na webu Crwe. Ale už si přesně nepamatuju na odpověď. Nepřesně se mi vybavuje, že se první díl nějak extra neprodával, tak se čeká, ale fakt to ber s rezervou. Batman je asi jediná figura z komiksové scény, na kterou si nevedu složku, pak to takhle dopadá.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum29.9.2021 15:08Sběratelský klub
    Neřešilo se tohle na databázi už u první řady kompletů? Možná to bylo jinde, v každém případě si z toho pamatuju, že to posílají jednou za měsíc, vždy dvě čísla najednou.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.9.2021 23:14Srazy, cony, festivaly
    Zack: Já se to kdysi učil ve zbožíznalství a ta vejce jsou docela věda. Je tři prdele slepičích plemen a každé snáší nějaký typ vajec, liší se velikost, barva, tvrdost skořápky a kdo ví co ještě, prase aby se v tom vyznalo. Ta maloprdelní od mladých bílých slepic z vesnice jsou křehká a liší se od těch bílých v krámech. Která jsou sice křehčí než hnědá, ale vydrží víc než od těch mladých. Nebo by to tak nějak mělo přibližně být.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.9.2021 22:33Sběratelský klub
    Fry: Jako přímo toho, co už tu jednou vyšel?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.9.2021 22:23Srazy, cony, festivaly
    Hawwwran: Ty malý vejce by do běžného prodeje asi ani nešly, protože malý jsou zároveň i křehký a nejspíš by se rozflákaly. Jinak žádný předchov není nutný, na ty vejce pro prodej se většinou chovají šlechtěný slepice, co snášejí vejce tak akorát už od prvního vejce, aby mohly jít rovnou do krámu. Výhodou takových slepic je schopnost snášet hodně vajec během krátké doby, nevýhodou, že to moc dlouho nevydrží a musí být vyměněny. Maloprdelní vejce asi seženeš u soukromníků, na těch farmách apod., v obchodě nejspíš ne.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.9.2021 22:04Sběratelský klub
    Killingjoke: Ono to podobně vycházelo v Polsku, pokud jde o rozsah a formát. Akorát byla sem tam stížnost na chybějící nebo přehozené texty v bublinách a podobné chyby, které jsou asi u Egmontu poznávacím znamením (německá verze tím trpí také, čeští Kačeři též dostali na frak, aspoň podle komentářů a recenzí, no a Corto je tím rozostřeným tiskem kapitola sama o sobě). Bál jsem se, že když už to tu někdy vyjde, bude to od Egmontu a s chybama. Teď ještě aby v Argu nekalkulovali s tím, že by měl mít Blueberry stejný formát jako Bouncer, aby šly westerny od nich velikostí k sobě. To bych radost neměl. U Bouncera to ještě skousnu, ale u Blueberryho, minimálně po první třetině, kdy už tu kresbu víc než žeru, asi ne.

    Barevný Corto nejspíš ne, ale na ty Škorpiony by někdy dojít mohlo. Přece jen těch starších klasik je pořád stejné množství a jak se stále po něčem starém sahá, tak dřív nebo později na něco takového může dojít, protože už toho na výběr moc nezbývá.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.9.2021 18:19Sběratelský klub
    Blueberry je má libůstka a koupil bych to od kteréhokoliv čs. nakladatele (na to, kdo nakladatelem je a kdo ne, mám ovšem odlišná měřítka než někteří, kteří se za nakladatele sami považují), přesto bych ho raději viděl od někoho jiného, kde se pravděpodobnost angažování dobrého a zkušeného překladatele zvyšuje. Jestli Blueberryho dostane do pařátků Richard Podaný, nemám námitek. Ještě by to chtělo větší formát a aspoň dva díly, nejlépe tři, do jedné knihy a budu víc než spokojen. Nové anglické vydání chci i tak a doufám, že už to kurnikšopa v anglině u někoho vyjde.

    Ze starých vykopávek bych si ještě dal líbit Durango. Mám tušení, že na to taky někdy dojde.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum22.9.2021 16:01Sběratelský klub
    Jestli ten někdo, kdo to asi ukradl, není blbej, tak to prodává přes kámoše a ten kámoš může každého, kdo se bude zajímat, poslat do hajzlu. Kdyby došlo na policii, jako že nedojde, tak řekne, že mu to za kilčo prodal nějaký pobuda na ulici, který současně nabízel voňavky a volební programy. Vyřízeno. Sám tam uvádí, že komiks vyjde, takže se i neinformovaní asi nechytnou, protože ti si počkají, tak to koupí jen někdo, kdo má absťák.

    Když si tiskárenští zlodějíčci počkají a pár dnů po vydání nabízejí za 60 až 75 % ceny, tak to prodají zcela jistě a nikomu to nebude připadat podezřelé a mohou to dělat opakovaně. Když těch kousků budou mít víc, tak na tom vydělají pár litrů bez rizika a mohou to dělat opakovaně.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum22.9.2021 00:28Sběratelský klub
    No, kdyby to bylo ještě teplý z rotačky, tak bych o tom možná uvažoval, ale takhle ne.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum19.9.2021 21:01Publicistika
    Mlsoun by měl vyjít ve třech knihách a v pevné, jestli si dobře pamatuju video nebo komentář, ve kterém se to říkalo / psalo. Snad se to netýkalo úplně jiného komiksu.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum12.8.2021 23:36Nakupujeme venku
    Toe: Díky za informaci.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum11.8.2021 20:11Nakupujeme venku
    Tak ženská s vocasem v ložnici asi trošku bizár je, ale tahle kočka s ocáskem z Čené ďoury spíš ukázkou promarněné příležitosti, protože v Černé ďouře je mnohem více materiálu, který by se vyjímal nejen v ložnici. Když jsme u Černé díry, nevíte někdo, jestli ji BB art nebude znovu vydávat?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.8.2021 19:37Sběratelský klub
    Trip: Určitě se našly dva, protože vlastníci to oznámili Crwi a posílali i fotky. Ve hře jsou tak maximálně tři. Ale možná jen dva až žádný, protože já koupil kousků sedm (nekecám) a nechal bych si pro sebe, že se na mě usmálo štěstí.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum24.7.2021 17:24* Připomínky a návrhy
    Šlo by podobně jako na ČSFD přidat k uživatelům výběry deseti nejoblíbenějších komiksů, sérií a autorů? Případně i uživatelů? Pro lepší orientaci, od kterých lidí brát vážněji hodnocení a komentáře díky podobnému vkusu.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum24.7.2021 16:38Pindárna
    mcezik: Přečti si určitě tohle. Pak si vyber podle oblíbené postavy, kterou sérii číst dál. Flash je fajn, i když lehce (opravdu jen lehce) komplikovaný, Batman je klasika, se kterou nešlápneš vedle. Ale vyšlo toho u nás víc, kdybys chtěl i něco dalšího. Vůbec nevadí, že u nás nevyšlo vše, nebudeš se ztrácet a ty příběhy si užiješ i bez čtení dalších věcí. Vůbec se neboj.

    Hodiny můžeš číst i bez kterékoliv série ze Znovuzrození. Přečti si ale napřed Strážce a opět to Znovuzrození. Můžeš si po Strážcích ještě přečíst Flashpoint a Odznak, ale ani jedno není nutnost.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum24.7.2021 16:15Herní vlákno
    Nejen podle toho Každý si zaslouží den u soudu (po správném překladu z angličtiny to znamená mít možnost se hájit, vyjádřit se k obviněním) je zřejmé, že k článku někdo společně s Google překladačem přistupoval s dnes tak oblíbenou maximální péčí (průvodčí sem, průvdočí tam).

    Časy jsou zlé, Kamile a holt není colleague jako kolík. Sdílejte, než to smažou.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum13.7.2021 13:32Sběratelský klub
    Nezbi: Circa dva roky.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum12.7.2021 16:46Pindárna
    Killingjoke: Zlatý nebo stříbrný gól v té podobě, jak to bylo, byla strašná kravina a naštěstí se od toho upustilo, ale udělat to jak píšeš ty sice vypadá hezky na papíře, ale v reálu už by to bylo pro ty hráče asi extrémně vyčerpávající. Buď by se tak akorát posunuly penalty o dalších 30 minut, jak by se tam hráči ploužili a už se raději do ničeho nepouštěli, nebo by padl gól po rohu nebo nějaké divné akci, kdy by někdo pláchnul a dal góla. A zase by se mluvilo o návratu k prodloužení plus penaltám. Ty penalty jsou kruťárna, ale často se ukazuje, že to žádná loterie není a záleží jak na výběru hráčů pro rozstřel (když teda zrovna nejdou kopat úplně všichni jako ve finále EL), tak schopnostech brankářů a kondici fyzické i psychické a kdo je na tom nejlépe a je schppen to prodat v pravou chvíli, tak ty penalty vyhraje.

    Matthew: Anglie je silná a hodně, ty výsledky na turnajích mladých nejsou náhodné, ale tady asi hraje roli něco jako vítězná mentalita nebo něco podobného, o čem se hodně mluví, píše a používá jako zaklínadlo, i když to snad ještě nikdy nikdo pořádně nedefinoval :-D U té Anglie se tak nějak tuší, že má problém MS nebo ME vyhrát, a to dokonce i doma, a když mají skvělý kádr (nebo na MS, kde byli v relativně lehčí částí pavouka). Totéž platilo dlouho u Španělů (a nebýt tehdy tiky taky, kdy se nevědělo, jak na ni, tak to podle mě platí stále). Němci nebo Italové jedou na turnaj a nejsou podle sestav favority, ale počítá se s nima, protože turnaje umějí (a soupeři to mají v hlavách) a pak jednou za deset dvanáct let něco velkého fakt vyhrají. S Angličany se málokdy počítá, připomíná se právě ta neschopnost vyhrávat a oni sami to podle mě vnímají. Můžou to být takové ty kecy, které se omílají v novinách stále dokola každé dva roky, ale když se člověk podívá na historii velkých turnajů, tak je vidět, že to tak pak v reálu fakt je. A tehle turnaj to opět potvrdil. Jeden z nejsilnějších anglický týmů, domácí půda (navíc výhoda ve formátu turnaje a nemožnosti mnohých fanoušků přijet podpořit soupeře) a oni postoupí přes spornou penaltu v prodloužení do finále, kde pak nejsou schopni vyhrát v normální hrací době a prdnou zase na penalty.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum12.7.2021 00:48Pindárna
    Si pamatuju, jak jsme s klukama hrávali v době Eura 88 fotbal a jak jsem střídal, kdo jsem. Jednou Mancini, jednou Vialli (oba snad dávali v nějakém zápase gól). Dneska má Mancini lehce dědkovský rysy v obličeji a já mám palici lesklou stejně jako ji má Gianluca. Čas kurevsky letí.

    Ten páprda ve Vatikánu může pozvat najednou Argentince a Italy a udělat jednu obří oslavu. Škoda, že je po všem. Je toho pár týdnů strašně moc, že se to skoro nedá stíhat a najednou přijde finále a pak prázdno.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 15 (cca 6215 Kč)
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0