• Palebras
    V tomto díle opouštíme starou známou partu z předchozích dvou dílů a vydáme se vstříc dobrodružství po boku čaropsů. Třetí pokračování výrazně ubralo na humoru a lehce zabrnkalo na vážnější notu s temnější atmosférou. Nic z toho však nebylo na škodu a opět se jedná o velice působivý příběh se zvířecími hrdiny v hlavní roli. Velice potěšila lehká paralelní provázanost s událostmi odehrávající se mezitím v Burden Hillu, které zmiňuje Miranda, která s partou místních ochránců na dálku komunikuje. Díky těmto detailům působí příběh živě a hlavně promyšleně. Kresba byla skvělá, včetně vykreslení nejrůznějších příšer a bojů či hlavních psích hrdinů. Bestie burdenské jsou skvělou oddychovou zábavou a tahle psí parta ví jak zaujmout.
  • Palebras
    Velmi rozmanitá sbírka příběhů Rychlých šípů od nejrůznějších autorů a rozhodně se jedná o záležitost, která originálu nedělá ostudu. Kniha je rozdělena do tří bloků, kdy v prvním jsou obsaženy příběhy zasazené do jiných časových období, druhý je osazen odlišnými žánry a ve třetím se autoři snaží co nejvíce přiblížit původním příběhům. Některé příběhy jsou naprosto skvělé, dokáží rozesmát a hlavně dokáží rozvíjet původní scénáře a dostávat je do jiných a hlavně nových rovin. Je skvělé sledovat původní příběhy naroubované na dnešní dobu či podnikat výlety do budoucnosti a podobně. Určitě se zde najdou slabší příběhy, které příliš neoslní ale rozhodně však převažují ty dobré. Kresba se nese v duchu scénářů, tedy různorodý mix u kterého si každý čtenář najde to své. Kniha je také doplněna o různé informace z historie Rychlých šípů či úplný seznam autorů, včetně informací o nich. Nová dobrodružství Rychlých šípů je velice zdařilý počin, který udělá radost jak fanouškům originálu tak novým čtenářům, kteří tuhle partu teprve objevují.
  • Palebras
    Batman R.I.P je čistokrevný Morrison. Vyznat se v jeho příbězích je docela problém a pokud nemáte načteno, jedná s o problém ještě vetší. Je to komplikované, chaotické a člověk se při čtení cítí jako na drogovém tripu. Pamatuju dobu, kdy zde R.I.P vyšel zcela osamocen bez Batman a syn a Černé rukavice a spoustu lidí nadávalo, že příběh absolutně nedává smysl. Pokud nemáte dostatečně načteny i Batmanovy příběhy staré několik desítek let, které u nás samozřejmě nevyšly, bude čtení i s Černou rukavicí a Batman a syn zcela nejednoznačné a chaotické. Protože takový je prostě Morrison. Namíchal neskutečně divoký mix, snad ze všech období ve kterých se Batman objevoval a nahustil ho do svých příběhů. Takže jen pro informaci pro čtenáře, kteří s Legendou o Batmanovi začínají a lámali si třeba hlavu nad tím, co že to vlastně četli. Chyba patrně nebude na vašem přijímači, ale na straně autora. Nicméně najdou se však tací, kteří mají jeho příběhy rádi a já se řadím mezi ně. R.I.P jsem ve své době považoval za jeden z nejzásadnějších komiksů s Batmanem vydaných u nás. Dnes už vyšla další velká hromada příběhů s tímto hrdinou, takže tvrzení o nejzásadnějším komiksu již vzalo za své, ale pořád se jedná o skvělý počin. Avšak pouze jen v případě, že přistoupíte na pravidla určená autorem.
  • Palebras
    Palebras20.3.2022 18:22Údolí zrůd
    Údolí zrůd bylo z mého hlediska velkou neznámou ale jelikož se mi v CC až na malé výjimky trefují do vkusu, neměl jsem příliš obavy. A po přečtení rozhodně musím říct, že se mi Údolí zrůd velice líbilo. Pokud by někdo dle názvu očekával hororovou vyvražďovačku ve stylu Texaského masakru, bude patrně rozlícen. Údolí zrůd má daleko blíže ke kouskům které píše Jeff Lemire, takže navštívíme malebný venkov s nejrůznějšími statky, dobytkem a obyvatelstvem které není zrovna přívětivé a budeme řešit mezilidské i mezizrůdovské vztahy. Je pravdou, že Lemire dokáže na citovou strunu zabrnkat daleko více, než dokázal autor scénáře Steve Niles, nicméně i tak se jednalo o velice pěkně zpracovaný, komorněji laděný příběh, který stojí na pár postavách a jejich tajemství. Je sice pravdou, že ono tajemství zůstane do větší míry zachováno i po přečtení, protože na vysvětlování kdo, proč a jak není moc prostoru, takže čtenáři, kteří rádi odhalují všechna tajemství, mohou být po přečtení mírně rozladěni. Za sebe musím říct, že mi absence některých odhalení vůbec nevadila a hezky to pomohlo dotvořit jakousi tajemnou kulisu. Kresba byla výborná, krásně díky ní vyniklo prostředí a rozhodně všemu pomohl formát v jakém ho CC vydalo. Údolí zrůd je krásně nakreslený příběh dvou bratrů, který stojí na komorněji pojatém vyprávění a určitě dokáže zaujmout minimálně po pocitové stránce či skvělou kresbou.
  • Palebras
    Palebras18.3.2022 14:38V jako Vendeta (2. vydání)
    V jako Vendeta jsem viděl už před poměrně delší dobou jako filmové zpracování a byl jsem spokojen. Originál jsem si nechával v knihovně dlouhý čas uležet a konečně na něj také přišla řada. Je tedy pravdou, že jsem neočekával nic menšího, než řemeslně přesně odvedenou práci, která bude dalece přesahovat všechny možné podobné díla a proto jsem s přečtením otálel, protože nebylo kam spěchat. Moore je prostě král a toto mé přesvědčení bylo již mnohokrát naplněno, nicméně roste s přečtením každého jeho veledíla. Rozepisovat se zde o příběhu je naprosto zbytečné, jelikož čas toto dílo prověřil více než důkladně a vše podstatné bylo vyřčeno. Nicméně, zmíním však genialitu jakou Moore oplývá, protože V jako Vendeta je skvělým příběhem, který i přes skutečnost, že byl napsán před více jak třiceti lety, oplývá neskutečnou nadčasovostí. Čtenář je hned od samého začátku vtažen do naprosto geniálně zpracovaného světa plného násilí, lží, mystifikací, ovlivňování a vyhrožování nejrůznějšími způsoby, aby si ve finále řekl, že dnešní svět není prakticky v ničem, až na drobné odchylky jiný či snad lepší. Kresba šla skvěle na ruku scénáři a geniálně dokázala vystihnout celkovou atmosféru. Nicméně sám Moore v jednom textu v knize zmiňuje, že tak, jako neznamená nic V jako Vendeta bez něj, neznamená nic ani bez Lloyda. Scénář jde naprosto ruku v ruce s kresbou a já musím jedině souhlasit. V jako Vedeta je naprosto brilantně vybroušený klenot, který si musí přečíst každý milovník tohoto žánru a rozhodně doporučuji každé dílo za kterým stojí Alan Moore. Protože se jedná o naprosto geniální záležitosti.
  • Palebras
    Čekal jsem lehce slabší díl a byl jsem příjemně překvapen. Opět se jedná o velice kvalitní záležitost, která dokázala zaujmout hned v úvodu, protože již první příběh byl opravdu hodně povedený. Komornější atmosféra odehrávající se na ukradené lodi fungovala výborně a dokázala skvěle udržovat pocit napětí. Druhý kratší příběh byl také výborný a já začínal pociťovat, že tohle bude trefa do černého a jedna z nejlepších knih z téhle série. Poslední příběh Rostříštěné impérium mé pocity lehce umírnil. Příběhově se jednalo o velmi dobrý, ačkní počin, avšak celkově mi k prvním dvoum příběhům příliš neseděl a rozhodně bych byl raději za jednodušší pašerácký příběh s Landem v hlavní roli. Nicméně i přes tuhle drobnost, byla kniha velice povedená a já se v Landově přítomnosti dobře bavil. Ocenil bych klidně více příběhů z jeho pašeráckých výprav.
  • Palebras
    Tajné příběhy se nesou v podobném duchu jako Blouznivý rytíř. Dostáváme tedy několik příběhů s různými záporáky, ale rozhodně se sluší říct, že kvalitativně nejsou nijak výjimečné a určitě udělají daleko větší radost čtenáři, který s Batmanem tímto kompletem začíná, než někomu, kdo má již načteno. Jedná se o jednoduché příběhy s relativně obyčejnými zápletkami a nějaký větší zážitek asi ve čtenáři nezanechají, ale jako odreagování se před spaním, poslouží více než dobře . Větší prostor dostanou i postavy jako Zatanna či Scarface, což bylo velice fajn a jednalo se o mírné zpestření od těch úplně nejklasičtějších záporáků. Vypíchnul bych určitě příběhy Koleda Koleda se Zatannou a vyšetřovačku s Riddlerem, které bez debat kvalitativně zvedly laťku. Mírně rušivě na mě lehce působil překlad, konkrétně počešťování jmen záporáků, protože to působilo v některých situacích mírně úsměvně, stejně tak jako telefonní hovor mezi Batmanem a Gordonem v závěru prvního příběhu, který zněl jako volání paní třídní učitelky rodičům, kvůli chování neposlušného žáčka. To mě opravdu pobavilo a absolutně vůbec to k Batmanovi aneb temnému mstiteli nesedělo. Ale nejednalo se o nijak zásadní záležitost, která by mi kazila celkový dojem z Tajných příběhů. Kresba jednoduchá, ale ve své podstatě dobře doplňovala jednodušší scénář, takže prakticky nemám moc připomínek. Kvalitativně tedy mírně slabší díl, který příliš neoplývá originalitou, ale jako dobrá oddychová zábava na večer, zcela jistě postačí.
  • Palebras
    Palebras8.3.2022 11:03Requiem: Upíří rytíř #01
    Naprostá paráda. Requiem: Upíří rytíř je opravdu skvělá záležitost, která dokáže zapůsobit naprosto luxusním vizuálním zpracováním a je radostí sledovat nejrůznější monstra, upíry a další havěť, společně s naprosto geniálně ztvárněnou technikou, zbraněmi a vůbec vším, co se na jednotlivých stránkách mihne. Samotné pojetí příběhu není zatím nijak komplikované, ale díky geniálně vymyšlenému světu, obsahujícímu naprosto úžasné postavy, dostáváme skvěle sladěný mix vyprávění a akce, která dokázala pohltit do takové míry, že nebylo prakticky možné se od ní odtrhnout. Při prvním prolistování mi akce připadala jako hrozný chaos, ale ve finále se vše sledovalo a četlo více než skvěle, akce byla přehledná a hlavně pořádně našlapaná. Zpracování knihy je na opravdu vysoké úrovni a perfektně působí vetší formát, který kresbě nechá náležitě vyniknout. Requiem je nadmíru zdařilá záležitost, která zaujme ohromujícím světem a postavami. Rozhodně se těším, až se pustím do pokračování.
  • Palebras
    Palebras4.3.2022 15:10Batman: Dvojník
    Batman: Dvojník je celkovým pojetím hodně podobný novému filmovému zpracování s Robertem Pattinsonem v hlavní roli. Je pořádně noirově temný, nikam nespěchá a dokonale buduje komorněji pojatou atmosféru a hlavně samotný Batman působí více nezkušeně a poněkud více realisticky, než je u něj běžné. Dvojník se četl velice dobře a všemu napomáhal relativně přímočarý příběh, který nebyl zbytečně komplikovaný a nebylo nutné znát, až na pár drobností, nic navíc. Samotné pojetí a kresba mi dávala vzpomenout například na skvělou sérii Gotham Cetral, jelikož jsem po celou dobu čtení, pociťoval nádech velice podobné atmosféry . Panelování bylo zajímavě pojato a někdy bylo řešení samotných panelů vyloženě skvělé, avšak občas nebylo zcela patrné, co že se v daném panelu odehrává a několikrát jsem chvíli přemýšlel, na co se to vlastně dívám. Jednalo se však o opravdovou drobnost. Hodně povedený jednorázový příběh s Batmanem, který skvěle souzní s novým filmem. Kdo má rád pomalejší tempo vyprávění, méně akce a více důrazu na realismus, bude zcela jistě potěšen.
  • Palebras
    Po několika dílech ve kterých figuroval hlavně Vader, dostáváme knihu, kterou táhnou Leia, Luke a Han a opět se jedná o kvalitní počin, který oplývá obrovskou porcí výbušného dobrodružství. Je sice pravdou, že stejně jako v případě Aphry se nejedná o tak vyťukané knihy jako předchůdci s Vaderem, ale pořád jde o skvělé doplňkové příběhy, které perfetkně zvládají rozšířovat celé universum. Je pravdou, že v některých pasážích mi přišly rozhovory lehce neurčité a hůř jsem se orinetoval, ale nejednalo se o příliš častý jev a nakonec jsem se vždy dokázal vydat správným směrem. Ale tohle byl opravdu jen malý detail v jinak velice povedeném dobrodružství. Příběhově oceňuji nápad s infiltrací věznice ve stylu špionských filmů, zahrnující měňavce, 3PO povýšeného do hodnosti lídra či Chewieho s Hanem jako luxusní osvěžovací službu. Kresba byla rozmanitá a ve všech příbězích se na ni dobře dívalo. Opět po vzoru svých předchůdců dobrá práce.
  • Palebras
    Palebras25.2.2022 07:37Lady Mechanika (2. vydání)
    Lady Mechanika rozhodně nevyniká svým scénářem, protože ten není hlavním lákadlem celé knihy. Tou je bezesporu nádherná kresba, která Lady Mechaniku posouvá na daleko vyšší úroveň a je radost otáček stránku za stránkou a nechat se vtáhnout krásným světem s ještě lépe nakreslenými postavami. Celý příběh točící se kolem minulosti hlavní představitelky však dokázal také zaujmout a rozhodně se nejednalo o nic, u čehož bych se nudil. Textu je zde opravdu požehnaně, takže pokud se raději kocháte kresbou a máte raději úspornější textové části, tak zde můžete být mírně rozlíceni. Z mého pohledu samotné dialogy nepůsobily nijak strojeně či hloupě a perfektně pomáhaly dotvořit celkově uvěřitelnou steampunkovou kulisu. Kniha, jakožto první díl přinese spoustu otázek na jejichž odpovědi budeme muset počkat do dalších dílů, ale o to větší je chuť si pokračování přečíst. Lady Mechanika je sama o sobě velice sympatická a rozhodně jsem zvědav, kam dál se bude její osud ubírat a jak to vůbec bylo s její minulostí.
  • Palebras
    Než jsem se pustil do čtení Blouznivého rytíře, vůbec jsem netušil, že za ním stojí duo Loeb a Sale, kteří stojí za klasikami Temné vítězství a Dlouhý Halloween. Hlavní doménou těchto příběhů je fakt, že se jedná o speciály s Halloweenskou tématikou a i když stojí na poměrně jednoduchém scénáři, skvěle jsem se bavil. Co se záporáků týče, žádné překvapení se nekoná a dostáváme zde profláklou Gothamskou sebranku, která nicméně k těmto tematickým příběhům sedí dokonale. Jelikož se jedná o příběhy vytvořené před třiceti lety, kresba dnes již moc neoslní, ale perfektně dává vzpomenout na již zmíněné klasiky jako Dlouhý Halloween s kresbou Tima Salea. Celé to má ten správný temný a noirový nádech, Batman letící vzduchem vstříc nepříteli, držící konce svého pláště mě prostě baví a jednoduše to celé má nezaměnitelné kouzlo. A jelikož mám starší příběhy Batmana velice rád, tak jsem si příběhy včetně kresby náležitě užil. Tento díl je obrovským překvapením, protože je mi dané téma hodně blízké a vždy si rád přečtu příběhy odehrávající se v období Halloweenu. Já bych se určitě nezlobil, za další díl s touto tématikou. Jsem moc rád, že tohle u nás vyšlo.
  • Palebras
    Palebras21.2.2022 16:27Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Tak tenhle díl již nedokázal zapůsobit jako jeho předchůdci, kde hlavní roli hrál Darth Vader, ale pořád se jedná o povedenou záležitost. Aphra jako postava není špatná a prakticky ničím mi nevadí, ale v tomto případě mi hlavně první část přišla lehce zmatená a v některých částech mi motivace a rozhodnutí některých postav nepřišly zcela jasné. Citadela hrůzy se mi zdála, co se zábavnosti týče mírně lepší a poměrně svižně se četla. Tato kniha kterou táhne Aphra je pořád velice kvalitní dobrodružství, které skvěle doplňuje svět Star Wars, ale na příběhy, kde hlavní roli zaujímá lamač dívčích srdcí Vader nestačí. Nicméně ale pořád je to nadprůměr.
  • Palebras
    Palebras16.2.2022 18:49Incal (paperback)
    Z Incalu jsem měl docela strach a vlastně jsem tak nějak neplánoval ho vůbec číst. Každopádně jsem si řekl, že to alespoň zkusím a uvidím. Co by se mohlo stát? Ve výsledku jsem velice mile překvapen, protože se jedná o opravdu skvělou záležitost. Už jen všudypřítomné nano, techno, hyper, super mě sice lehce odrazovalo a hlavně nejsem úplným fanouškem fyziky, astrofyziky a dalších těchto libůstek, tudíž před samým začátkem čtení jsem měl mírné obavy, do jaké míry budu těmi termíny zahlcen. A zahlcen jsem dozajista byl, ale postavy a samotný svět Incalu je tak neskutečně pestrý, skvěle navržený a zajímavý, že se mi vše četlo naprosto hladce. Během čtení jsem přišel na to, že není nutné rozumět každému super hyper názvosloví a pochopit na jakém principu pracuje nebo v které dimenzi se ten či onen momentálně nachází, aby jsem si tuhle výpravu neskutečně užil. Kresba v dnešní době působí opravdu hodně retro, ale v mém případě to není nic proti ničemu, protože já mám retro komiksy hodně rád a dokonce v tomto případě mi jednodušší, i když opravdu skvělá a osobitá kresba přišla vhod, protože dokonale pomáhala svou jednoduchostí soustředit se na vyznění příběhu. Velice se těším na další příběhy z tohoto univerza, poněvadž tento svět je opravdu neskutečně bohatou záležitostí. Ve finále jsem neskutečně rád, že jsem k Incalu našel cestu, protože i přes skutečnost, že doba od vydání notně pokročila se pořád jedná o zásadní komiks a v mém případě jej rozhodně řadím k těm opravdu hodně vysoko hodnoceným.
  • Palebras
    Kvalita jako všechny předchozí knihy s Vaderem. Válka na Shu-Torunu je pořádně epická, výbušná a jednoduše skvělá. Kniha oplývá pořádnou porcí humoru ze strany BT1 a 0-0-0, díky nimž je všudypřítomné válečné snažení místy perfektně odlehčeno. Vader zde působí jako ostřílený mazák, stratég a trhač dívčích srdcí, takže jako v předchozích knihách je obrovským tahounem. Dočkáme se zde také vyústění příběhů načatých v přechozích knihách, tudíž samostatně příliš nefunguje a není vhodný jako nástupní stanice do série. Tyhle knihy jsou jednoduše skvělé a docela mě mrzí, že zbývají u nás zatím vydané čtyři díly, avšak někdy na květen jsou ohlášeny další, tudíž nezbývá doufat, že kvalita se bude držet vysoko. Protože tyhle díly s nařachaným Vaderem jsou zatraceně skvělé!
  • Palebras
    Palebras15.2.2022 19:07Linka
    Přiznám se, že od Linky jsem příliš neočekával a o to větší bylo mé překvapení po dočtení. Dostal jsem relativně jednoduchý, ale chytlavý příběh několika lidí, které pojí cesta autobusem. I když možná pro některé je příběh lehce předvídatelný a celou pointu uhádnou již na samém začátku, u mně se tak nestalo a na samém konci se dostavil pocit překvapení při rozuzlení. Příběhy cestujících jsou různorodé, nenudí a opravdu dokáží čtenáře vtáhnout. Anotace uvádí, že se v dnešní době jedná o nečekaně nekorektní čtení či ,,erkovou´´ zábavu. Z mého pohledu se jistě dalo přitvrdit, protože pár nadávek a mrtvol vidíme dnes pomalu i v komiksech typu ,,Barbie a její cesta za pomstou´´ nebo něco podobného. Zkrátka bych rozhodně Linku viděl ještě drsnější a odvázanější ale chápu, že dnešní doba tomuto moc nepřeje. Kresba samotná je jednodušší, ale přijde mi, že k danému žánru sedla naprosto perfektně a prakticky nemám moc výhrad. Oceňuji také cameo v podobě Tarantina a hlavně třeba narážku na skvělé Gaunery. Já jsem si tuhle cestu prostě užil od samotného nastoupení cestujících až po úplné finále. Dobrá práce.
  • Palebras
    Vader opět v akci a další z jeho megalomanských výprav. Tentokrát jsme svědky jeho tažení na planetě Vrogas Vas, kde se utká s celou partou v čele s Lukem, Hanem a dalšími. Opět se jedná o akci nabité a hlavně pořádně výbušné dobrodružství, které funguje jako dobře namazaný stroj. Další dva příběhy V utajení a Věznice povstalců jsou lehce komornějšího typu a hlavně V utajení je příjemná lehce špionská záležitost, týkající se atentátu na císaře. Věznice povstalců zaujala hlavně tísnivou atmosférou věznice Sluneční skvrna a příjemné bylo i setkání s některými postavami z přechozích dílů. Osobně mám tyhle příběhy, hlavně s Vaderem v hlavní roli velice rád a jedná se o záležitosti, které mi dělají pořádnou radost.
  • Palebras
    Další velice povedená záležitost, která si drží výborné tempo po celou dobu čtení a dokáže upoutat i příběhově, což se zatím daří všem u nás poprvé vydaným dílům, ze série Legenda o Batmanovi. Ať už narazíme na Soví tribunál, lidožravou bandu či potyčku mezi Damianem a jeho bratry ve zbrani, všechno působí velice příjemně. Možná příběh s Terminusem byl sfouknut poměrně rychle a tak nějak mi chybělo pár střípků a motivací, ale i přes tento neduh se jednalo o velice dobrou práci. Kresba nebyla nijak překvapující, typická pro příběhy s Damianem a seděla tedy více než příhodně. Rozhodně také velice kvituji samotnou obálku, která je skvělá a rozhodně patří k těm, které dokáží upoutat na první pohled. Rozhodně už se těším na další porci nových příběhů v rámci této kolekce. Zatím je laťka dost vysoko!
  • Palebras
    Kniha Moře v plamenech, Pevnost Vader pokračuje v krasojízdě našlapaných příběhů ze světa Star Wars a tento díl svou kvalitou patří rozhodně mezi špičku. Další obrovská porce Dartha Vadera a to doslova, protože kniha je pořádný špalek, tudíž v přítomnosti tohoto sympaťáka v černě lesknoucí se zbroji, strávíte v galaxii nějaký ten čas. Příběhově opět skvělé, temné a strhující. Plus připočtěme parádní kresbu, která nechá všem těm megalomanským soubojům a pózám Vadera excelentně vyniknout a jedná se o jasnou tutovku. Knihy z této série se čtou jedním dechem a jsem nesmírně rád, že si všechny které jsem zatím přečetl, drží takto vysoce nastavenou kvalitativní laťku. Opět skvělá práce.
  • Palebras
    Další parádní cesta galaxií v čele s průvodcem Vaderem, který zde opět exceluje. První putování vedoucí na říční měsíc Al´doleemu dá Vaderovi pěkně zabrat a obsahuje některé naprosto geniální momenty, jako například rozestoupení nebezpečně se blížící vodní pasti v elegantním provedení Temného pána ze Sithu. Následně Vader dostane pěkně na budku, aby opět vstal, opravil si svůj oblek v polních podmínkách ze součástek válejících se kolem a následně s každou nohou jinou si nakráčel nakopat zadek frajerovi, který mu tohle způsobil. Mohl se na celou tuhle zapeklitost vykašlat a vyrazit někde na rekreaci, kdy by světelný meč vyměnil za sklenici vychlazené Bloody Mary s řapíkatým celerem, ale je to prostě Vader kráčející po cestě temné strany Síly a tato možnost tedy nepřichází v úvahu. Následně jsme svědky dalšího pronásledování posledních Jediů a já se opět po celou dobu královsky bavil. Parádní záležitost, která opravdu stojí za přečtení.
  • Palebras
    Palebras30.1.2022 15:37To byla zákopová válka
    Argo vydává další válečný komiks a opět je to trefa do černého. To byla zákopová válka je komiks, při jehož čtení budete pocitově chyceni ve spárech všudypřítomného děsu a neskutečného zmaru, budete skoro až cítit jak obtížné je pohybovat se nánosem bahna mezi padlými spolubojovníky a mezi tím vším, se bude ve vzduchu vznášet nebezpečí nepřáteli vypuštěného plynu. Vše v této knize je podáno neskutečně syrově, autenticky a bez příkras. Jedná se o několik událostí či střípků, nejedná se tedy o ucelený děj, díky kterým dokázal Tardi rozprostřít onu bolest a neskutečnou beznaděj mezi více lidí a tudíž i více příběhů a nám čtenářům tedy otevřel daleko širší pohled na ony hrůzné události. Ve srovnání s loňskou Bombou, která se řadí mezi absolutně nejlepší komiksy, které jsem měl tu čest zatím přečíst, je Bomba příběhově zaměřená více technicky, je více zaměřená na pozadí války a na postavy, které tahají za provázky. To byla zákopová válka je jiná, zaměřuje se přímo na bojiště, dává do popředí boj muže proti muži a hlavně vykresluje ony vojáky a jejich příběhy v první linii, kteří stanuli tváří v tvář smrti. Černobílá kresba je opravdu geniální, osobitá a hlavně vojenská technika je až hrůzně impozantní. To byla zákopová válka je tedy dalším opravdu skvělým počinem a já jen doufám, že bude více takových. Protože tohle je přes všechnu tu hrůzu neskutečná krása!
  • Palebras
    Úvodní příběh, kde hlavní roli hraje Darth Maul je pořádně našlapané akční dobrodružství s cílem najít a zlikvidovat zajatou padawanku. Přes svou jednoduchost příběh dokáže zaujmout, jsme seznámeni s motivacemi pohánějící Maula za pomstou, akce působí fakt dobře a příběh prakticky nemá hluchá místa. Syn Dathomiru je také velice povedenou záležitostí, která nám lehce přiblíží rodinné vztahy hlavního hrdiny a přinese spoustu bitev, akčních scén a soubojů. Celkově jsem nadmíru spokojen, nenudil jsem se ani minutu, všechno skvěle odsýpalo a knihu jsem slupnul jako malinu. Další perfektní záležitost ze světa Star Wars a už se těším na další dobrodružství.
  • Palebras
    Když u nás Temné děsy před pár lety vyšly, hodnotil jsem tenhle díl pouze průměrně. Mým dnešním pohledem už průměrně nepůsobí a pokud se přenesu přes fakt, že už jsem tento díl četl snad po třetí a tudíž se nedostavoval žádný moment překvapení, jedná se o svižnou, akčně pojatou záležitost plnou sice dobře známých ale prověřených záporáků. Kniha je navíc doplněna pořádnou dávkou opravdu hutné a temné atmosféry, potěší sexy králíček jako vystřižený z pánského časopisu a potěší také účast několika Batmanových parťáků. Jen upřesním, že na rozdíl od Temných děsů vydaných již dříve, tohle vydání neobsahuje příběh Noc sov ,,Už mě nemohou zlomit´´. Tudíž je kniha oproti předchůdci ochuzena o jeden sešit.
  • Palebras
    Vader, Stíny a tajemství je pořádně atmosférická jízda, která stojí hlavně na výborných postavách. Vader, kterého opravdu můžu je dávkován v opravdu velkých dávkách, takže jeho fanoušci si ho pořádně vychutnají. Aphra je další postavou, která se vyloženě povedla a BT-1 s 0-0-0 byli jen příjemným bonusem. Pár hlášek 0-0-0 bylo vyloženě perfektních. Vyšetřovací pasáž Vadera s inspektorem Thanothem byla také opravdu velice povedená. Vader, vůbec v celém příběhu působí daleko více zranitelněji. Není jen tím nezlomným a neohroženým frajerem, což se mi velice líbilo a i přes skutečnost, že v císařových očích klesl, nic nevzdal, nepropadl do depresí a neodletěl se ožírat někam do kasína, nýbrž okamžitě převzal iniciativu a začal pracovat na cestě k nabytí císařovy důvěry. A tímto se vlastně dostáváme k tomu, že Vader je nezlomným a neohroženým frajerem. Ale to k němu prostě patří. Kresba opět parádní a hlavně scény typu, kdy Vader mrskne světelným mečem po letounu, který se odporoučí do věčných lovišť jediným zásahem, jsou prostě lahůdkové. Tohle je jednoduše paráda a už se těším na další díly.
  • Palebras
    Tak tohle byla opravdová jízda. Aaron prostě umí a dává to náležitě najevo. Příběh je od začátku nabitý skvělě napsanými dialogy, dobrým a inteligentním humorem a hlavně akcí, která doslova vystupuje z jednotlivých stránek. Scénář skvěle pracuje se všemi ústředními postavami, hlavní hrdinové dostávají uměřené množsví času na scéně a celkově je všechno výborně propleteno až do samotného vyústění. Opravdu dobrá práce. Kresba je také skvělá, akce díky ní působí dynamicky a hlavně větší a výbušnější potyčky jsou oku lahodící. Rozhodně také potěší pevná vazba s počtem stran, který na nějaký ten delší večer vystačí a to je v případě téhle hvězdné party jen a jen dobře.
  • Palebras
    Hodně solidní práce. Je fajn, že si zatím díly které u nás doposud nevyšly a v rámci Legendy o Batmanovi zažívají premiéru, drží svou kvalitu. Detektiv je tedy, jak sám název napovídá zaměřen hlavně na vyšetřování a v této pozici mám Batmana hodně rád. Samotné případy jsou fajn, nejedná se sice o vrchol sofistikovanosti, ale po celou dobu jsem se dobře bavil. Kvituji také, že každý příběh je uzavřený a hlavně není nutná znalost dalších událostí, tak jak tomu bývá zvykem. Takže se bude perfektně orientovat i čtenář, který s Batmanem začíná. Poslední obsažený příběh s Jokerem a Robinem u nás už vyšel, pokud se nepletu v knize Joker: Oslava 75. výročí, ale jedná se opravdu o velice povedenou záležitost, takže jsem si ho s radostí přečetl znovu. Co se kresby týče, ta má občas slabší chvilky ale komplexně se jedná o povedený standart, který rozhodně neurazí a až na pár směšných obličejů mi kresba sedla. Celkově opět velice povedený díl.
  • Palebras
    Palebras19.1.2022 00:04Zatím dobrý
    Zatím dobrý mi vyloženě sedlo. Trochu jsem se obával větší zkratkovitosti, ale po přečtení musím říct, že jsem neměl až na pár drobností větší problém. Byla to jízda od začátku do konce. Sám jsem byl překvapen množstvím vtipných situací a hlášek, které bych u tohoto žánru přiliš neočekával. První polovina knihy byla naprosto skvělá a zároveň se četla jedním dechem, druhá polovina věnovaná útěku plná přestřelek a schovávaček už nebyla tak zajímavá, ale jednalo se o logické vyústění činů hlavních hrdinů a pořád se jednalo o parádní práci. Kresba byla výborná a použití barev bylo na jedničku. Rozhodně také doporučuji přečíst komiks Tři králové, který Zatím dobrý předchází. Potěšily také medailonky postav na konci, které obsahovaly informace s osudy jednotlivých postav. Jsem rád, že jsem se mohl s přiběhem bratrů Mašínů touto formou seznámit.
  • Palebras
    Palebras17.1.2022 18:59Deník Anne Frankové
    Deník Anne Frankové v komiksové podobě je velice krásně zpracovaná kniha. Vydání Triády je na vysoké úrovni a rozhodně samotnému obsahu nedělá vůbec žádnou ostudu. Předlohu ve formě psaného deníku jsem nečetl, avšak i tohle komiksové zpracování mi přiblížilo strasti života Anne Frankové poměrně důstojně. Je pravdou, že jsem před čtením očekával trochu více hrůz a zmaru pramenícího ze samotné probíhající války a moc jsem neočekával, že ono vyprávění vlastně přiliš není o válce samotné, ale o rodině, pocitech, dospívání, lásce a vztazích, čili prakticky o věcech, které se nám lidem v dnešní době zdají naprosto běžné a malicherné, avšak né pro mladou dívku zavřenou a schovanou během nejkrutějšího období lidských dějin v zadní části domu. Jsem tedy opravdu velice rád, že mi toto komiksové zpracování rozšířilo obzory o čem že vlastně je deník Anne Frankové. Kresba je skutečně krásná, vtipná i roztomilá a celkově pomáhá odlehčit velice těžká témata odehrávající se na jednotlivých strankách. Kdybych měl psaný deník načtený, určitě bych dokázal toto komiksové zpracování daleko více ocenit. Ale i tak se jedná o velice krásné deníkové zpracování a jsem rád, že jsem měl možnost jej přečíst a hlavně vlastnit.
  • Palebras
    Palebras14.1.2022 17:03Wannsee
    Velice zajímavý a zároveň velice nepříjemný pohled na sešlost plánující „konečné řešení židovské otázky“. Celá kniha je protkána tíživou atmosférou, kresba a zvolené barvy přidávaly na celkovém depresivním vyznění a zcela morbidně pak působily naháněčky místních myší či krys utíkajících před krvelačnými kočkami během oné sešlosti, díky kterým mi v hlavě vyskakovaly vzpomínky na četbu skvělého komiksu Maus. Výborné také byly popisy jednotlivých účastníků konference s několika vysvětlivkami na samém konci knihy. Velice dobře zpracovaná záležitost, která oplývá opravdu depresivní atmosférou, dobrou kresbou a z historického hlediska se jednalo o obohacující čtení.
  • Palebras
    Palebras9.1.2022 00:00Zátopek
    Velice hezky zpracovaný příběh, který mapuje Zátopkovy začátky, až po fenomenální úspěch v Helsinkách. Celkově kniha obsahuje vše podstatné, takže nakoukneme na Zátopkovy studentské začátky u Bati ve Zlíně, první běžecké úspěchy, seznámení se s budoucí manželkou Danou, i nesnáze které musel překonávat díky tehdejšímu režimu. Jako seznámení se s tímto velikánem komiks skvěle dostačuje. Občas některé situace však působily mírně zkratkovitě, ale nejednalo se o nic přiliš zásadního. Já osobně bych klidně ocenil více informací z běžného Zátopkova života, ale i s tímto rozsahem jsem byl spokojen. Kresba byla velice povedená a hlavně vynikala použitím barev, které byly dobře zvolené. Velice zdařilá záležitost naší sportovní legendy.
  • Palebras
    Palebras8.1.2022 19:00Angel #01: Lidskost
    Angel je mírně rozporuplný. Postava je to zajímavá a vlastně prakticky celá první půlka příběhu byla opravdu velice fajn a bavil jsem se. Celé se to potom zvrhlo se záporákem, který se ukájel ve světě sociálních sítí, odběrů, lajků a influencerů. Prostě věcí, které jsou sice dneska úplně běžné, já se s nimi však příliš neztotožňuji a v tomto případě mi to přišlo mírně komické a spíš než u Angela, bych tuhle příběhovou linku očekával v komiksu s Barbie kočičkama. Angel je sympaťák, který by mohl nabídnout určitě více, než záporáka blbouna, který chce utáhnout partu děcek na sociální nudli. Ale budiž. Jedná se zatím o rozjezd, kdy je pouze nastíněno kam se bude příběh ubírat, takže tomu uřčitě šanci dám a nebudu s hodnocením příliš kritický, protože první půle byla včetně postav, kresby a lokací hodně zajímavá. Takže uvidíme, s čím se Angel vytasí příště.
  • Palebras
    Palebras8.1.2022 18:36Vrána (5. vydání)
    Z Vrány jsem měl trochu strach. Doposud jsem viděl pouze filmové zpracování a předloha se do mých rukou dostala až potom, co Comics Centrum přišlo s dalším vydáním a to hned v kolosálním formátu. Strach jsem měl hlavně ze samotného obsahu, protože jsem předpokládal, že kniha bude neskutečně ukecaná a plná filozofování a různých blábolů, které ve větší míře příliš nemusím a celé to bude neskutečně utahané, kdy na samém konci zjistím, že vlastně nechápu celý ten kultovní status. Chyba lávky. Vrána je pecka jako blázen a já si užival každou stránku. Už samotné zpracování, kterému vévodí nádherná obálka je famózní a přes skutečnost, že normálně obálky přiliš neřeším a nijak se nad nimi neukájím, tak v tomto případě se jedná o naprostou nádheru. Příběh samotný je perfektní mix deprese, řízlý pořádnou dávkou akce, na pozadí tragédie a následná cesta za pomstou a vykoupením. Všemu vévodí nádherná kresba, která v kolosálním formátu maximálně vynikne a bylo opravdovým zážitkem nechat spočinout zrak na výjevech odehrávajících se na jednotlivých stranách. Kniha navíc obsahuje množství bonusů, včetně odkazů na různé songy, vysvětlivky a obálky. Vrána je opravdovou lahůdkou a právem se jedná o kultovní záležitost, kterou by neměl nikdo minout.
  • Palebras
    Palebras2.1.2022 16:19Tráva
    Tráva je další z komiksů po vzoru Mause, u kterého je skvělé, že byl realizován a hlavně také, že byl vydán v našich končinách. Takovýchto témat není z důvodu poučení se z historie nikdy dost a mladé dívky sexuálně zotročené během 2. světové války je jedno z témat o kterých jsem doposud prakticky nic moc nevěděl. Kniha je opravdová bichle a k její masivnosti přispívá opravdu hrubý papír a také autorčina záliba v zobrazování nejrůznějších dřevin a podobně, takže díky těmto vlastnostem kniha nabyla do opravdu obřích rozměrů a já jsem se při čtení vrátil do dob, kdy jsem hltal špalky Her o trůny. Nicméně mi tento fakt absolutně vůbec nevadil a dokonce tato rozsáhlost přidávala svou těžkostí jistým způsobem na autenticitě danému tématu. Samotný příběh je opravdu emotivní, těžký i krutý a jako otci malé dcerky jsem rozhodně některé situace prožíval daleko intenzivněji než v dobách, kdy jsem dcerku neměl. Život I Okson byl opravdu strašný a ani se nedivím jejímu výroku ,,Co jsem na světě, nikdy se mi nežilo dobře´´. Celé tohle opravdu těžké téma autorka dokázala velice čtivě ukočírovat a knihu jsem musel přečíst na jeden zátah. Po přečtení jsem si kladl otázku, zda by nebylo na škodu některé momenty více vyhnat do extrémů, přidat na vulgárnosti a násilnosti. Celkově se možná může zdát, že autorka pouze lehce klouže po povrchu daného tématu a příliš se nevydává pod prohnilý povrch. Sama to ale popisuje na konci knihy ,,Zařekla jsem se, že ať se sama budu cítit jakkoli, nikdy nebudu přehnaně zdůrazňovat násilí, utrpení a trauma, které hrdinové komiksu zažívají. Nepoužila jsem žádné dráždivé výjevy ani slovník, které by snad mohly uspokojit něčí povrchní touhu po senzaci. A já jednoznačně souhlasím. O zvěrstvech během 2. světové války je toho známo mnoho, takže si čtenář, pokud bude chtít, může udělat obrázek sám ve své vlastní hlavě, jaké další šílenosti se ve stanicích útěchy odehrávaly. Kniha je tedy daleko více přístupná i lidem, kteří se daným tématům obloukem vyhýbají. Samotná kresba je jednoduchá, ale vystihuje vše podstatné, neodvádí přiliš pozornost od hutného scénáře a dle mého se zde hodila naprosto dokonale. Tráva je opravdu dalším velice důležitým komiksem, který u nás vyšel a bude jen dobře, když si najde cestu k co největšímu počtu čtenářů. Určitě si to zaslouží.
  • Palebras
    Další velice povedená kniha u které jsem se perfektně odreagoval a o to jde v případě těchto knih především. Družina čápů mi svým dobovým zasazením udělala obrovkou radost a bylo skvělé sledovat partu hlavních hrdinů stojících proti proradným Hitlerjugend. Tyto příběhy jsem si vyloženě užíval a řadím je mezi ty nejlepší. Psáno na březové kůře spolu s T-O. Sedmdesátka se také povedly a určitě bych vyzdvihnul Tábor ve Žlutých skalách s moc hezkou pointou na konci příběhu. Celkově moc krásná sbírka, která mi udělala opravdovou radost.
  • Palebras
    Palebras1.1.2022 07:41Chlad
    Hodně povedená záležitost, vyznačující se jak skvělou obálkou, která prostě musí na první pohled zaujmout, formátem a zpracováním které zvolilo Comics Centrum a hlavně neskutečnou mírou všudypřítomné fantazie a šílenství, válící se na čtenáře prakticky s každým otočením stránky. Příběh jako takový není příliš rafinovaný či jedinečný, ale ve finále se stejně budete kochat scénáristickými fantaziemi realizované v perfektní kresbě. Všemožné lámání kosti, výstřiky krve, páčení čelistí, sekání prstů, stahování z kůže a mnohem více těchto radovánek, za kterými stojí záporáci, kniha obsahuje. Takže co slibuje obálka, čtenář opravdu dostane. Vyobrazení Hladového světa a monster v něm obsažených je také skvělé a byla děsivá radost na ně pohledět. Hlavní záporák Čipera Jack byl mírně otravný a nesympatický ocas, ale perfektně to vyvážil Obrtlík, který byl opravdu lahůdkový. Škoda, že tento týpek nedostal více prostoru. Celkově je samotný svět včetně hlavních postav bravůrně vymyšlen, avšak pořádnou dávku odpovědí na vyřčené otázky příliš neočekávejte. Při čtení se rozhodně vyplatí nechat se unášet na vlně šílenství, kochat se nápady a kresbou a příliš nepřemýšlet nad otázkami typu proč, kdo, jak a co. V opačném případě by mohl být čtenář lehce rozčarován. Chlad je velice povedená záležitost u které jsem rád, že se jí Comics Centrum chopilo a vydalo.
  • Palebras
    Palebras21.12.2021 05:19Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Zde se hodnocení ,,vyjimečně dobrý´´ hodí tak, jako parůžky na hlavu hlavního hrdniny. Naprostá nádhera, kdy jsem při čtení opět zažíval pocit, že čtu něco naprosto vyjímečného. Ale tohle Lemire prostě umí. Při čtení se mi vybavovaly výjevy postapokalyptických šlágrů jako Šílený Max či například moje oblíbená hra The Last of Us, která, aniž bych to předtím tušil, opravdu hodně čerpala inspiraci právě z tohoto díla. Scény jízdy na koni Guse a Jepperda s batohem a flintou na zádech zdecimovanou krajinou, naprosto přesně kopírovaly ikonické scény ze hry. Příběhově je to emotivní, napínavé, dobrodružné, drsné a má to neskutečnou sílu chytnout za srdce. Kresba je typický a osobitý Lemire a barva kterou přidal Villarrubia tomu neskutečně sedí . Je působivé, jak autor na pozadí sice obrovské smrtící epidemie rozehrává opravdu až komorní příběh několika málo postav, kdy má člověk k postavám daleko bližší vztah hned od samého začátku a dokáže tím takřka okamžitě brnkat na emotivní strunu. Skvělé je také vydání v pevné vazbě obsahující dvanáct sešitů, takže se jedná o pořádnou nálož naprosto jedinečného obsahu. Tohle je opravdová povinost kterou si musí přečíst každý. Už teď se těším na další knihu a doufám, že se k nám dostane co nejdříve.
  • Palebras
    Palebras19.12.2021 18:27Batman #09: Dravá moc
    Opět velice povedený Batman. Prakticky celá řada si drží svou kvalitu a ve finále se jedná o příjemné čtení, které sice není nic zcela převratného, ale já rozhodně spíše oceňuji Batmana držícího se nohama při zemi, než svými eskapádami demolujícího doslova celý Gotham. Hlavní dějová linka končí v tom nejlepším a na pokračování si musíme počkat, rozhodně jsem byl velice spokojen s příběhem Den otců, který se mi vyloženě líbil a vlastně všechny obsažené sešity si držely svou kvalitu, ať se jednalo o problémy s drony, honbu za nestvůrou v lesích či problémy po užití halucinogenního plynu. King sice není žádný megaloman, ale ona umírněnost mi u celé řady fakt sedí. Dobrá práce.
  • Palebras
    Palebras18.12.2021 19:12Vražedně dokonalá
    Vražedně dokonalá je komiks, který rozhodně není dokonalý, tak jak trochu napovídá samotný název, ale určitě se jedná o velice dobrou záležitost, při které člověk nemusí příliš uvažovat či zapojovat mozkové závity více než je nutné, tudíž se může jen ponořit do čtení a sledovat vražedný um Josie Schullerové, která je mimochodem fakt kočka. Příběhově to sice není vůbec sofistikované a prakticky se všechny sešity smrskávají do několika nahodilých vyvražďovaček doplněných o nějaké ty pracovní a rodinné trable pramenící z faktu, že máma od rodiny po večerech vraždí na zakázku. Hodně se mi líbila celková stylizace pramenící ze zasazení do šedesatých let, která byla umocněna opravdu hezkou kresbou, jež hlavně barvama dodávala všemu autenticky vražedně laděný nádech. Fakt, že Comics Centrum tohle vydalo v jedné knize opravdu kvituji, protože se jako obvykle jedná o krásně provedenou záležitost obsahující zajímavé bonusy, krásné obálky a vůbec celá kniha působí prostě skvěle. Z mé strany tedy velká spokojenost a jsem zvědav, zda se někdy dočkáme pokračování. Vůbec bych se tomu nebránil.
  • Palebras
    Palebras16.12.2021 17:34Jágr, legenda
    Když jsme se v devadesátých letech proháněli po hřišti na sídlišti s hokejkama a tenisákem, všichni chtěli být jako Jágr. Jarka mám fakt rád, je to legenda ale přiznám se, že větší povědomí jsem o jeho osobním životě (pokud nepočítám jeho ženské) či kariéře nikdy moc neměl. Proto jsem se těšil až si přečtu novinku Jágr, legenda a rozšířím si obzory. Kniha je v první řadě skvěle provedená. Velký formát, pevná vazba, papír ale hlavně boží kresba, která celé knize dodává jedinečný nádech. Je úžasné sledovat jak na led vstupují hráči New Jersey Devils a jsou stylizováni do podob rudých ďáblů s rohy včetně ocasů a naproti tomu náš Jarda s Máriem zatlačující je svými fenomenálními výkony zpět do horoucích pekel. Takovýchto výjevů je kniha plná a je opravdu radost se kochat kresbou. Scénáristicky se také jedná o velice dobrou práci a rozhodně kvituji i zapojení informací komentátorského dua, které přináší spoustu zajímavostí. Kniha byla tak poutavá až mi skoro přišlo líto, že podstatnou většinu tvoří části zápasů z bitev o Stanley Cup a dalších utkání z NHL a například Naganu či běžným životním situacím z Jardového života mohlo být klidně věnováno podstatně více obsahu. Ale chápu, že život takovéhoto velikána by vydal na tisíce stran, takže i v takovém rozsahu se určitě jednalo o skvělou práci. Jágr, legenda je velice zdařilý komiks mapující ty nejslavnější léta Jaromíra Jágra, který od absoluteria dělí fakt, že se možná až příliš soustředí na vykreslení jednotlivých zápasů na úkor běžnějších reálií z Jardova života. A jelikož kniha končí někde zhruba uprostřed Jardovy kariéry, určitě bych se nebránil případnému pokračování. Materiálu by bylo jistě dost!
  • Palebras
    Parchanti z jihu jsou totální nářez. Scénář obsahuje všechno, co si jen milovník těchto příběhů může přát. Drsné vidláky s ještě drsnější vizáží a vybraným slovníkem, tuny pečených žebírek koupající se v hektolitrech tuku, baseballové pálky létající vzduchem a drtící čelisti dalších ještě drsnějších vidláků se síťovanýma kšiltovkama a bílýma tílkama. Celkově to působí naprosto autenticky a hned v ůvodu je čtenář vtažen mezi obyvatele okresu Craw, aby zažil skvělou akční jízdu,která bohužel netrvá příliš dlouho, avšak je tak skvělá, že to prostě bohatě stačí. Takový to byl muž je skvělým startem série, který jsem si užil plnými doušky a pokračování budu netrpělivě vyhlížet. Určitě jsem zvědav na cestu naštvaného starého chlápka EARLA TUBBA , který si nenechá nic líbit a věci neřeší pouhou domluvou. Tohle je prostě hrozná pecka.
  • Palebras
    Palebras14.12.2021 19:11Noir: Detektivky v komiksu
    Musím říct, že za mě se jedná o celkově povedenou sbírku příběhů, která asi širší davy přiliš neohromí, ale mně některé z příběhů přišly vyloženě dobré a celkově jsem se při čtení bavil. Lemire byl hodně fajn a rohodně jej řadím k těm opravdu povedeným příběhům i přes skutečnost, že se nejednalo o nic zázračného, ale jeho rukopis byl cítit z každé stránky a celkově se mu jeho počin povedl. Hodně se podařil také příběh s Cháronem, ten mi vyloženě sednul a nejvíc potěšil Azzarello, který celou sbírku uzavíral. Kniha měla samozřejmě i své slabší chvilky a třeba příběh Zlomenina byl vyloženě WTF? Pokud někdo pochopil, co chtěl tímto výtvorem autor říci a byl by té dobroty se o tuto skutečnost podělit, budu rád za přízpěvek v diskuzi. Fajn byla i psaná povídka, která mezi těmi komiksovými působila mírně nepatřičně, ale nebyla vůbec špatná. Kresba mi prakticky ve všech příbězích opravdu vyhovovala. Kniha bohužel trpí neduhem všech těchto sbírek příběhů, kdy opravdu není moc prostoru vymyslet nějakou pecku na pár stranách, ale v případě Noir: Detektivky v komiksu se s tím autoři poprali se ctí, ale uřčitě chápu, že tohle se nemusí líbit každému. Já byl spokojen a klidně bych si dal nějaké pokračování.
  • Palebras
    Případ Dawn Goldenové je spolu se Zrozen k zabíjení teprve druhým komiksem ze série Legenda o Batmanovi, který v našich končinách zatím nevyšel a rozhodně se jedná o velice zdařilý počin, který Batmanovi rozhodně ostudu nedělá. Výborná je celková atmosféra vyjádřena skvělou kresbou, kterou jsem si naprosto užíval a všudypřítomný noirovo kriminální nádech byl naprosto lahůdkový. Celé to začíná jako poctivá vyšetřovačka v kulisách deštivého a špínou prolezlého Gothamu v čele s Batmanem, Gordonem a jeho parťáky, proti nimž stojí síly nejen lidského charakteru, nýbrž i síly nadpřirozené. Možná bych si dokázal představit celý příběh postavený pouze v realistické krimi rovině, ale i tak jsem byl scénáristicky velice potěšen. Nutné je zmínit, že pro některá rozhodnutí a motivace postav zde chybí dovydat nějaký ten příběh, takže snad se v rámci kolekce dočkáme, protože epilog k tomu vyloženě vybízí. Pravdou je, že konec byl mírně uspěchaný a lehce nejasný, což je drobná kaňka na téměř skvělém příběhu. Každopádně jsem se skvěle bavil a rozhodně bych se nebránil dalším knihám v podobném duchu, protože právě tyhle příběhy Batmanovi skvěle sedí.
  • Palebras
    Palebras7.12.2021 00:17Fatale #05: Proklít démona
    Samotné finále série Fatale je spíše zklamáním, protože předchozí díly byly tak moc dobré, až jsem nabyl dojmu, že tohle Brubaker ukočíruje a dotáhne do samého konce na vysoké úrovni. To se bohužel nestalo a zakončení dle mého názoru přiliš nekoresponduje s kvalitami nastavenými v předchozích dílech. Osobně mám Brubakera daleko raději v realistické noirové krimi rovině, která mu vyloženě sedí a přimíchávání mystických a napřirozených prvků mi asi úplně nebylo po chuti. V přechozích dílech to nebylo tak očividné a byl jsem nadšen, protože ona nadpřirozená část byla upozaděna skvěle napsanými pasážemi včetně všech postav a prakticky nebyl čas přemýšlet nad tím, jestli to celé ve finále bude dávat smysl či nikoliv. A na samém konci jsem bohužel zjistil, že jsem se prakticky opět nic moc nedozvěděl, většina otázek zůstala zahalena mlhou tajemství či možná jsem odpovědi pouze neviděl. Každopádně však bych byl daleko raději, kdybych po přečtení čtyř knih plných otázek došel ke knize páté a z větší části byla má zvědavost ukojena a došel jsem do fáze naprosté spokojenosti. K sérii se určitě někdy vrátím a zkusím objevit možná z mé strany neobjevené. Každopádně se však jedná o nadprůměrou sérii, které v celkovém hodnocení dám 4*. Rozhodně se nejedná o nejlepší Brubakerův počin, ale pořád to kvalitativně převyšuje většinu sérií vydaných u nás. Škoda toho zakončení.
  • Palebras
    Palebras6.12.2021 21:03Fatale #04: Modlitba za déšť
    Po třetím díle, který přinesl mírné odbočení od hlavní dějové linky a obsahoval čtveřici příběhů, dostáváme v Modlitbě za déšt pokračování v plné palbě a opět se jedná a skvělý zážitek. Příběh odehrávající se v Seattlu devadesátých let, sice lehce postrádá onu skvělou dobovou atmosféru prvního a hlavně druhého dílu, ale scénáristicky se jim hravě vyrovnává a před posledním dílem šlape na plyn opravdu ve velkém stylu. Zasazení mezi členy grungeové skupiny bylo skvělou volbou a hlavně postavy a jejich chování pomáhalo vytvořit takřka elektrizující atmosféru plnou šílenství, drog a krve v čele s naší starou známou Josephine, která všem dokázala opět dokonale zamotat hlavu. Co se odpovědí týče, tak ani v tomto případě jsme prakticky žádné nedostali a tak nezbývá než doufat v jejich objasnění v posledním díle. Kresba stále skvělá a je opravdu polovinou úspěchu celé série. Nemůžu jinak než plný počet a jsem opravdu zvědav na finále.
  • Palebras
    Palebras1.12.2021 00:15Fatale #03: Na západ od pekla
    Na západ od pekla obsahuje čtyři provázané příběhy, které přinášejí několik střípků do záhadné příběhové mozaiky a možná nejsou tak vyťukané jako dějová linie nastolená v předchozích dvou dílech, ale i tak se pořád jedná o kvalitní záležitost, která těmito příběhy mírně zbrzdí a zvolní tempo. Změna prostředí a posunutí se napříč stoletími jsou příjemnou změnou a i přes skutečnost, že padesátá léta v San Franciscu či sedmdesátky v Los Angeles sérii Fatale sluší daleko více než například divoký západ, celé to sérii ostudu rozhodně nedělá a jednalo se o příjemné zpestření. Nicméně se však těším na návrat k hlavní dějové linii, která je naprosto skvělá.
  • Palebras
    Palebras30.11.2021 20:24Fatale #02: Ďábelská záležitost
    Ze San Francisca se v druhém díle Brubakerovy série Fatale přesouváme do Los Angeles o dvacet let později a opět se jedná o skvělou noirovou jízdu. Hollywoodská smetánka, sekty, vraždy, večírky, drogy a všudypřítomné stvůry opět dokonale rezonují na stránkách tohohle majstrštyku a velice pomalu dostáváme pouze letmý náhled za oponu všech zvěrstev, který je však tak krátký a letmý, že ve finále zavíráme Ďábelskou záležitost s pocitem mírné neukojenosti, protože tahle série je prostě tak dobrá, že čtenář nutně potřebuje odpovědi, které jsou v tomto případě silně nedostatkovým zbožím. I když je druhý díl ve všech ohledech velice podobný svému předchůdci, přeci jen se mi zdál ještě o kousek lepší. Značnou zásluhu na tom všem má opět Phillipsovo vykreslení Los Angeles, které opět hýří detaily a vy opět máte pocit, že jste ve středu dění. Nádhera. V Ďábelské záležitosti Brubaker s Phillipsem jasně dokazují, že mají tuhle sérii pevně v chapadlech a rozhodně nebudou utahující se smyčku povolovat. A to je jedině dobře!
  • Palebras
    Palebras30.11.2021 19:01Fatale #01: Smrt je mi v patách
    Rozhodně naprosto skvělý start série, který má v sobě všechno co lze očekávat od velikána Brubakerova formátu. Opět tedy dostáváme řemeslně vypilovaný scénář říznutý Lovecraftem, který ve všech ohledech šlape jako hodinky a je radost otáčet stránku za stránkou a nechávat se pomalu ale jistě stahovat pomocí slizkých chapadel spletitého příběhu. Brubaker nám servíruje spoustu tajemství, krásných žen a drsných chlapíků a vše korunuje Phlillips, který svou kresbou celý příběh nádherně rámuje a přináší neskutečný pocit autenticity, kdy San Francisco doslova žije a dýchá opravdovou padesátkovou atmosférou. Brubaker chrlí spousty otázek, avšak vše dávkuje s naprostou precizností, aby zbytečně příliš nezahlcoval čtenářovu mysl. Celkově tedy opět vysoko nastavená laťka a jsem zvědav, jak bude celá tahle záhada ohledně Josephine pokračovat. Protože začátek je neskutečná paráda!
  • Palebras
    Palebras22.11.2021 16:40Batman: Černé zrcadlo
    Černé zrcadlo je jednoznačně jedním z těch nejlepších záležitostí týkající se Batmana a Scott Snyder zde jasně dokazuje, že než přesedlal k megalomanským týmovkám, kde jsou ničeny celé planety, uměl perfektně zvládnout i ponurou, pekelně pomalu budovanou záležitost, která stojí na brilantně vybroušeném scénáři. Celé to působi přesně tak, jak si pořádný Batmanův přiběh představuju a to temnou, špinavou, drsnou a nekompromisní noirovou krimi, která stojí nejen na pořádně kvalitním scénáři, ale obsahuje i kresbu, která v případě dua Jock a Francavilla splňuje všechny předpoklady na opravdový zážitek. Vše se čte jedním dechem, takže jsem prakticky neměl čas pozastavit se nad tím, jestli je Dick jako Batman stejně erudovaný jako Bruce či cokoliv jiného. Osobně upřednostňuji tyto příběhy, kde je pomalejší tempo vyzdvihnuto nad rámec akce a čtenář se může plně soustředit na dialogy a všechnu tu maniakálnost záporáků, špinavost Gothamu v zrcadlení Batmanovy touhy po pomstě a Gordonovy cesty za spravedlností. Provedení celé knihy je parádní, včetně několika bonusů, avšak určitě by knize ještě slušela záložka. Ale to je opravdu jen detail. S Černým zrcadlem nešlápne vedle žádný Batmanův fanoušek, ale rozhodně chybu neudělá ani čtenář kvalitních niorových příběhů, tak jako je to například v případě Criminalu, kde je podobnost opravdu veliká. Trefa do černého!
  • Palebras
    Palebras22.11.2021 12:53Pérák: Jantarová komnata
    Jantarová komnata je o kousek lepší než předchůdce a může za to celková rozmáchlost, kdy kniha obsahuje vše, co si jen srdce lačnící po dobrodružství a zábavě umí představit. Tanky, dinosaury či Mengeleho Fosforáka, ktorý hovorí po slovensky? Nebo je libo parta mimozemšťanů? Tohle a mnoho dalšího tato šílená výprava obsahuje a jedná se o jeden z nejlepších počinů z našich luhů a hájů. Je však škoda, že celá zápletka je sfouknuta poměrně rychle a rozhodně bych ocenil větší rozsah, protože ze začátku budovaná atmosféra by si rozhodně zasloužila více prostoru. Takhle jen čtenář otáčí stránku za stránkou a hltá bláznivou cestu za odplatou hlavního hrdiny, kdy příběh dojde svému naplnění velice brzy, s koncem který sice působí uzavřeně, avšak náznaky pokračování jsou jasně viditelné. Co se kresby týče, zde nemám co bych vytknul. Celkově rozhodně skvělá záležitost, kdy hodnocení lehce sráží mírně uspěchaný závěr, ale i přes svou relativní krátkost jsem se bavil od začátku do konce.
  • Palebras
    Palebras17.11.2021 11:00Proti přírodě #02: Štvanice
    Proti přírodě ve svém druhém pokračování přináší několik odpovědí na otázky nastíněné v prvním díle, avšak přináší i několik nových, na které si čtenář bude muset počkat. Pořád je to scénáristicky velice dobré, kresba je opravdu perfektní a je jedním z hlavních taháků a vůbec celý svět včetně postav opravdu stojí za to. Možná se lehce vytratilo ono mystično, které bylo prostoupeno prvním dílem a čtenář opravdu nevěděl která bije. S přísunem odpovědí a pomalým poodhalením s postupným rozmotáváním klubka záhad se vytrácí ona tajemná nota, ale tohle je bohužel problém většiny těchto laděných příběhů. Jinak jsem byl i ve druhém případě nadmíru spokojen, avšak je velká škoda, že příští díl je závěrečný, protože tohle by si zasloužilo určitě větší prostor. Potenciál to má obrovský. Ale i tak opět skvělá práce.
  • Palebras
    Palebras22.8.2023 09:25Kačer Donald 2023/01
    Tak jen informuji, že dnes zakoupeno normálně v trafice ve Frýdku-Místku... Dostali to teprve včera.
  • Palebras
    Ter: Komiks v některých částech doplňuje a naráží na knihy, tudíž zde anotace nelže, jelikož ona dívka je hlavní hrdinkou právě knižní triologie a opravdu toho o Prašině ví hodně. Ale je pravdou, že z komiksu to moc znát není a může to být pro nové čtenáře lehce matoucí a neúplné.
  • Palebras
    Fry: Vlastním druhé vydání třetího dílu a je tam Finta ;)
  • Palebras
    Palebras4.6.2021 22:04NANITS chronicles
    Když jsem to dneska vyzvedl ze zásilkovny, tak už mě po přečtení některých reakcí na zabalení jímala hrůza...Naštěstí úplně v pořádku...Každopádně ale to zabalení je teda průser jako mraky...Takhle zabalený bych si nedovolil poslat snad ani ten největší brak opravdovému nepříteli...Jinak ale samotný komiks vypadá perfektně...To se musí nechat.
  • Palebras
    Palebras30.3.2021 15:251984: Grafický román
    V knize jsou uvedeni spolu s manželkou jako manažeři projektu a produkci zajišťovala jejich WildCat Pictures in Motion, takže prakticky za tímto ,,projektem´´ stojí oni. A ano, jedná se o toho nechvalně proslulého Krejčího.
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 12:19Neonomicon
    Freckles, vše dostatečně jasné :) Moc díky.
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 07:39Providence
    U mě tohle bylo naprosto stejné a kvůli Neonomiconu jsem objednal i Providence. Kniha je fakt nádherná a osobně mi nějak vynechání bublin zásadně nevadí a bude mi jedno pokud Argo vydá nějaké opravené vydání či nikoliv avšak nemyslím si že by tohle bylo vůči všem poctivě kupujícím vhodné. Avšak zisk je zisk. Podle mě by se tohle u kolosálek CC stát ani nemohlo, protože dle mého až maniakálně dohlížejí na celý proces ale nikdy neříkej nikdy a jak víme v případě chyby u Bestii Burdenských, došlo k opravě a poslání opravené knihy, kdy tu starou si zákazník mohl nechat. Takto by postupovali dle mého i u kolosálek. Co se týče Arga, je fakt že těch chyb stále přibývá místo aby se poučili a nenechali se nachystat takzvaně na švestkách a po Providence přišla chyba s hřbetem u Neonomiconu i když se jednalo pouze o pár kusů, Drákula také obsahuje menší chybu a byl na stránkách Arga uveden takřka dvojnásobný počet stránek. Kdo ví a třeba se nakonec z vlastních chyb poučí. Já osobně vůči nim zášť necítím ale chápu, že někoho tohle prostě štve a za své peníze nedostane to co očekával.
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 07:25Neonomicon
    Jen bych si chtěl udělat jasno v tom, jak teda číst Providence a Neonomicon s Courtyard. Freckles píše že první deset kapitol Providence, pak Courtyard, Neonomicon a poté dvě poslední kapitoly Providence. Spacecore však uvádí Courtyard - Neonomicon - Providence.. Takže, jak to tedy chlapi je? Díky
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 06:40Dracula
    Na stránkách Arga a taky Kosmasu ještě pár dní zpátky bylo napsáno avizovaných 356 stran. Takže to teď museli změnit.. Což po chybě s ponecháním pracovní poznámky a teď tím počtem stran, to opět nevrhá na Argo příliš dobré světlo. Určitě někdo může být zklamán, pokud čekal relativně špalek čítající 356 stran a poté přijde poněkud chudší bratříček. Já osobně tohle neřeším a počkám na celkový dojem ale relativně pak chápu tu naštvanost vůči Argu.
  • Palebras
    Palebras16.2.2021 22:57Neonomicon
    Taky mě Neonomicon přesvědčil k nákupu Providence a hlavně povídek Lovecrafta, takže si to hodím komplet...Každopádně Providence ještě mají skladem v knihkupectví Arkham, odkud jsem objednával a prý mají několik nových kousků, avšak pouze už jen tu s limitovanou obálkou..S klasickou obálkou mají jeden antikvariátový kus, ale zase bez opravného sešitu, který tam chybí...Takže jen pro info, kdyby měl o Providence ještě někdo zájem ;-)
  • Palebras
    Není úplně potřeba mít načtené předchozí knihy protože celkově je ta provázanost dost malá. Pokud si dobře pamatuji, tento díl poměrně dobře fungoval i samostatně. A co se dalšího dílu Lid versus Liga spravedlnosti týče, tak zde to vzal do ruky úplně jiný scénárista, takže tady už není vůbec nutné znát předchozí knihy.
  • Palebras
    Palebras3.12.2020 11:11Kapitán Kloss
    Tak ono se teoreticky opravdu jedná o první vydání od Slovartu ne? Předtím to vydával BBart...Ale to jen tak polemizuju. Jinak také nevlastním vydání z roku 2002, ale dle fotek na aukru, kde to borci prodávají, mi to vydání příjde stejné. I papír je u nového vydání kvalitní, opravdu se jedná o pěkný kousek, takže za mou osobu spokojenost...
  • Palebras
    Palebras13.1. 07:39* Připomínky a návrhy
    Zack: Tak jasně, ono by nešlo pouze o číselné hodnocení. Muselo by se to udělat tak, jako třeba v případě série Češi.. Jsou zde jednotlivě a také jako celek ( ono to jako celek devíti knih v boxu i vyšlo ale dávám příklad). A potom jako u série Živí mrtví, nechce každý psát komentář zvlášť ke každé knize stylem: Takže v tomto díle zemřel Jonatán s Karlem ale jinak jsme se nikde neposunuli..A máme tady další supr díl ale naštvala mě smrt psa Franty.. Takže by tady byla možnost napsat slovní hodnocení k celé sérii, vyzdvihnout proč stojí série za přečtení, proč za to ve finále nestojí, zda třeba není některá z knih už vyprodaná a podobně. A celé by to bylo daleko pohodlnější a přímočařejší, než pročítat jednotlivé komentáře ke všem knihám, pokud chci vědět, zda za přečtení série stojí či nikoliv. Otázkou je, kolik lidí by se třeba zpětně u starších sérií ke komentu vrátila a hodnocení napsala a jestli by tohle celkové hodnocení někomu pomohlo.. Hele je to jen nápad, možná blbý ale několikrát mě napadlo, že bych prostě ocenil napsat koment k celé sérii. Je pravda, že komentování každé knihy zvlášť, hlavně u dlouhých sérií mě odradilo ty komenty vůbec psát a začal jsem hodnotit pouze hvězdičkama.
  • Palebras
    Palebras12.1. 22:52* Připomínky a návrhy
    Určitě B. A jak píše faster86, super by byla možnost hodnotit celou sérii jako celek. Někdy je začátek série fajn ale postupem času to začne stát za houby a konec třeba stojí úplně za pikaču. Takže celkové zhodnocení série by hezky reflektovalo jak je na tom série celkově a některým by to pomohlo při rozhodování, zda do dané série vůbec jít či nikoliv.
  • Palebras
    Palebras6.1. 13:55Pindárna
    Django: Je to jak píše SomeOne... Předplatitelé jsou 7 knih popředu. Nicméně Smrt v osamění je teď na řadě a bude běžně k dostání v trafikách.
  • Palebras
    Palebras6.1. 08:16Pindárna
    Django: Mám to doma a četl jsem to. Pokud něco potřebuješ, klidně napiš zprávu.
  • Palebras
    Palebras2.1. 19:26* Připomínky a návrhy
    Ahoj, šel by přidat reprint Rychlé šípy a jejich 65 úžasných dobrodružství? Vydala ho Skautská nadace tuším někdy v listopadu, pak udělala dotisk prvního vydání v prosinci a vzhledem k obrovskému zájmu už na stránkách mají informaci o dalším dotisku v lednu. Reprint zcela věrně napodobuje první souborné vydání z roku 1940 včetně papíru a musím říct, že je to vážně parádní. Díky. https://www.skautskanadace.cz/kupte-si/rychle-sipy-a-jejich-65-uzasnych-dobrodruzstvi-reprint-182ep
  • Palebras
    Palebras11.12.2023 12:28Sběratelský klub
    Zdar, četl někdo komiks Enigma, který momentálně vydává CC? Pokud ano, mohl by hodit do placu pár řádků, zda to za něco stojí a o čem to vlastně je? Díky
  • Palebras
    Palebras6.8.2022 07:50Sběratelský klub
    Taky se mi podařilo proužky koupit hned v prvním kole a jelikož jsem měl v ten den relativně čas a byl zrovna pracovně na pc, mohl jsem tedy občas na stránky kouknout a najednou se proužky na stránkách objevily a já objednal. Nicméně celý ten web je udělán dost na dvě věci, takže orientace a tak dále se rovná nule. Chápu tedy, že spoustu lidí si ani nevšimla, že jsou proužky již v nabídce. Každopádně z mého hlediska průser je, že téměř každý kus je jakkoliv poškozen a při limitovaném nákladu čítající 500 kusů a s ohledem na cenu 1999 kč se mi tohle jeví jako průser. Když jsem proužky rozbalil, hned jsem si všiml poškozených hřbetů, kdy jeden byl škráblý skoro po celé délce a jako bonus byl zašpiněn od lepidla, druhý proužek promáčklý a třetí oškubaný u horní hrany. To jsem ještě netušil, že tenhle problém se prakticky týká skoro celého nákladu, takže jsem proužky vyfotil a poslal panu Vávrovi s dotazem, jestli se mu tohle jeví jako adekvátní výrobek minimálně vzhledem k ceně. Dostal jsem pouze strohou odpověď, že pokud chci zboží vrátit ať mu dám vědět, jinak s tím nic nenadělá, protože na každém proužku se něco najde, takže je to úplně zbytečné měnit. Po téhle odpovědi a s přihlédnutím k tomu, že na Foglarovi jsem vyrůstal a je to moje srdcovka, jsem si proužky nechal, chvíli mě to štvalo a dneska už jsem to jaksi vstřebal. Nicméně však nechápu, jak tohle mohl vůbec někdo soudný v tiskárně přijmout a poslat to následně mezi lidi, ještě s takovou cenou. Tady se možná již někomu nechtělo nic řešit a asi se sázelo na davovou histerii a na fakt, že proužků bude tak málo a lidi se o ně poperou, že to praktcky nikdo vracet nebude. Stát se to u jiného vydavatele s jiným komiksem, lidi jim to za tu kvalitu kterou dostali, omlátí o hlavu. Co se však týká kvality papíru, tak tady bych moc problém nehledal a jeví se mi jako vhodně zvolený vzhledem k celému retro formátu a ono i samotné čtení asi nebude úplně problém. Co jsem tak zkoušel, drží to dobře a nemyslím si, že by se to při otevření mělo jakkoliv lámat či jinak deformovat.
  • Palebras
    Palebras20.6.2022 17:17Sběratelský klub
    Onkel 1928: Jen bych upřesnil že komiksová Stínadelská trilogie obsahuje všechny tři díly série Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří a Tajemství Velkého Vonta. Takže ty románové Stínadla se bouří jsou druhý díl, kterému předchází právě Záhada hlavolamu.
  • Palebras
    Palebras6.4.2022 18:27Sběratelský klub
    Milo_Harwey, Alfi - Potvrzuji, že druhý díl je dlouhodobě vyprodán a dotisk se nechystá. Jediná možnost je tedy sehnat z druhé ruky. Taky jsem 100 nábojů delší dobu sháněl a nakonec jsem bral prvních pět dílu z druhé ruky za celkem příznivou cenu. Jinak je tuším druhý díl ke koupi momentálně v Arkhamu, ovšem za 2000 kč.
  • Palebras
    Palebras20.1.2022 09:14Pindárna
    robur31... Luxorem mi bylo potvrzeno, že cena se měnit nebude a zákazník tedy dostane Criminal 3 za cenu, která byla v době objednání. Tedy 319 kč ;-)
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 19:55Sběratelský klub
    Milo_Harwey - přesně tak, taky bych tam raději viděl tyhle klasiky, než například věci z New 52 a podobně, které tady vyšly relativně nedávno.

    deefha - bral jsi tu platbu kartou ? Díval jsem se, že je tam ta kniha obálek jako bonus, ale zatím jsem od DeAgostini bral maximálně pohádky pro malou s platbou dobírkou, takže s tím nemám žádné zkušenosti. Jde mi o to jestli mi přijde třeba mailem částka a já si ji uhradím online nebo tam dám číslo karty atd. a frajeři si to stahují sami. Četl jsem právě dost stížností, že si stahovali něco navíc a tak dále. Takže jsem na vážkách, pokud do toho půjdu, jak to vůbec platit.
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 19:05Sběratelský klub
    Tak psalo se, že něco málo má být nahrazeno jako například Kameňák, Návrat temného rytíře a určitě ještě něco dalšího, ale mírně mě znervózňuje, že z prvních čtyř knih, u nás tři vyšly. Takže tím pádem určitě zůstane Snyderův run a Detective comics plus určitě i Temný rytíř a to už si pár kousků z celku ukrojí.
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 18:23Sběratelský klub
    Tak vidím, že s tím kompletem Batmana je to pěkné dilema. Doma mám vše co u nás vyšlo, takže taky pořád váhám, zda do toho jít či ne. Na jednu stranu je to prostě Batman a láká mě mít komplet obrázek včetně těch bonusových knih ale na stranu druhou je to DeAgostini a fakt tady toho dost vyšlo. A taky reálně hrozí, že vyjde plno knih u nás již vydaných a zaříznou to pro nezájem a na ty lepší a u nás nevydané díly se nedostane. Tak fakt nevím.
  • Palebras
    Palebras21.8.2021 07:48Sběratelský klub
    Alfi: Ano tyhle knihy zde již vyšly a vydalo je Crew, Zrozen k zabíjení zde nevyšlo a Tváře smrti vydal BBart.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 609 (cca 275461 Kč)
Mám: 609 (cca 275461 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0