• MrKulda
    Prostě pecka.Scott Pilgrim nemá chybu,a čím déle jsem ho četl,tím více jsem se ztotožňoval s jednotlivými postavami.Je to prostě odpočinkový komiks,který jsem si zamiloval.K tomu navíc se mi líbí,jak se v každém dílu dozvídáte čím dál víc z minulosti jednotlivých postav a postupně si skládáte jejich kompletní minulost.Nemá to chybu.
  • MrKulda
    Myslím,že dvojka není vůbec horší jak jednička,líbila se mi uplně stejně (takže jsem se skvěle pobavil :D ).
  • MrKulda
    Tenhle komiks je vážně geniální.Je to opravdu titul,který má mnoho originálních nápadů,a z obyčejného klišé uděla velmi zajímavý a napínavý děj.Ale to byste museli číst samozřejmě všechny díly.Koho příliš nenadchne jednička (příběhově),tak si myslím,že by to neměl hned vzdávat a dát tomu určitě šanci,protože tenhle příběh se rozvijí postupně.Ovšem,pokud vám nesedl humor,tak to radši vzdejte hned,jelikož ten zůstane furt stejný :D Pro mě byl ale bezvadný a hnedka jsem se naladil na humor Scotta Pilgrima.Dokonce mi ani vůbec nevadil fakt,že je knížka černobílá,protože jsem byl tak zažraný do děje,že jsem tohle zcela ignoroval.Rozhodně doporučuju a dávám 5*,jelikož Scott Pilgrim je pro mě asi nejoblíbenější komiks,co jsem četl.
  • MrKulda
    Rozhodně jsem čekal něco víc.Rozhodně jsem čekal,že se dozvím něco víc zásadního z minulosti dvou oblíbených Watchmenů.Ale dobrá,kdybych teda věděl,co si kupuju a hodnotil čistě příběh,tak ani ten mě neoslovil.U Komediantova příběhu jsem se doslovně dožral až nakonec,protože mě to příliš nebavilo a nebyl v tom ani příliš velký přehled.U Rorsacha už je to lepší,ale zase naopak,není to žádný velký příběh,prostě taková zplácaninka.Za mě docela zklamání.
  • MrKulda
    MrKulda18.4.2015 22:42Maska Omnibus 2
    Rozhodně horší než jednička,a to především kvůli příběhu Letem světěm,což je fakt naprosto nezáživný a připitomělý příběh,kterej se k Masce ani moc nehodí.Pak tu je ještě Jižní spojka,která má sice vpohodě scénář,ale nijak moc mě nenadchla kresba.Ostatní tři příběhy už jsou takové,jaké by měly u Masky být.
  • MrKulda
    MrKulda18.4.2015 22:39Maska Omnibus 1
    Opravdu hodně zábavný a odpočinkový komiks,kde nemusíte řešit "kdo kde" a "kdo jak".Prostě jenom volně jedete dál a koukáte se na to,čeho všeho je nositel Masky schopný :D
  • MrKulda
    Tak tady už to bylo o trošku horší.Ne o tolik,ale přeci jenom Soví město nedosahuje takové kvality jako Soví tribunál. Za mě to ale žádné zklamání není,a líbily se mi dva bonusové příběhy,které dávají odpovědi na některé otázky.
  • MrKulda
    Soví tribunál je akcí nabitá dobrá detektivka,která je výtvarně bezvadně udělaná,a u které jsem se vážně nenudil.Nemohl jsem se dočkat finálního rozuzlení.Možná i kvůli tomu,jak moc jsem se těšil,jsem pak byl trošililinku zklamaný.Ale i tak je tohle pro mě jedna z nejlepších batmanovek a i přes ten konec,od kterého jsem očekával trošku něco jiného dávám 5*
  • MrKulda
    MrKulda18.4.2015 22:12Kick-Ass 2: Nářez 2
    Druhé pokračování nabitého komiksu pro mě rozhodně není zklamání.Týmovka rozhodně Kick-Assovi vůbec neublížila,a je to fakt nářez.Bohužel,někdy až moc velký nářez :/ Prostě,Miller si myslel že čím víc tím líp...jenže čeho je moc,toho je příliš,a některé pasáže byly opravdu zbytečně kruté.Co je ale na dvojce kladné je rozhodně ta týmová atmosféra,zvlášť ve velkém finále.A v porovnání s filmem je rozhodně pro mě lepší komiks,jelikož film fakt zkurvili.Za mě jsou to 4*
  • MrKulda
    MrKulda18.4.2015 21:49Kick-Ass: Nářez
    Bezvadná parodie na všechny superhrdinské příběhy,kde je naprostej skandál,když někomu ukápne kapka krve.Takhle by vypadala realita.Kdybych měl ale srovnat s filmem,tak filmové zpracování je lepší.To ale nijak nezmění moje hodnocení na tenhle skvělej komiks,kterýmu dám 5*
  • MrKulda
    MrKulda18.4.2015 21:34Watchmen - Strážci
    Tohle JE a asi i BUDE jeden z mích nejoblíbenějších komiksů.Rorsach je učitě pro mě postava,na kterou se jen tak nezapomíná.Dávám 5* (jen mi akorát trošku přišly nudné pasáže,kde si ten malej kluk čte debilní komiks o pirátovi...).
  • MrKulda
    Tu radost vám neudělam, hoši:)) Uznávám jak cyboyův, tak kterýkoliv jiný názor ať už je sebekritičtější, tak i moji chybu že jsem sem narushoval a nesmyslně to tu vyhlásil
  • MrKulda
    Jop, vzhledem ke komiksovým schopnostem Wandy měnit realitu a přítomnosti multiverz/jiných časových období ve filmu a seriálu to smysl má, jsem na to zvědavej. Zkus mi ale někdy někde hodit svůj pohled na tenhle event, význam tomu rozhodně neberu, jen jsem v tom nedokázal najít nic, co by dosahovalo kvalit, které tomu většina dává. PS už to chce X-Meny v MCU, otevře se tím neskutečně mnoho nových možností
  • MrKulda
    Musím říct, že jste pro mě frajeři. Mít zájem zajít na pivo s debílkem, co vás tu vyhlásil (ale stejně jsem tu nikoho za debila nepovažoval, jen se lišil můj pohled na způsob recenzování, který klidně rozvedu i u piva, neschovávám se za klávesnicí :D), to mě hodně překvapilo. A sejdu se moc rád, díky.
    Snad to není past aby mě váš kult zajal a ve jménu Všemocného Cyboye nerozčtvrtil za moje rouhačské řeči
  • MrKulda
    Budu jako Dr. Manhattan, zapíšu se do historie comicsdb jakožto společný nepřítel, jenž všechny sjednotil, aby ukázaly týmového ducha a sílu přátelství.
    Zároveň ale budu jako Joker z The Killing Joke, a vaši pomoc odmítnu, protože "myslím, že už je pro mne příliš pozdě".
    A teď...
    ...zhynu.

    (ale moje reinkarnace se zase někdy objeví a vy budete čelit ještě větší hrozbě)
  • MrKulda
    Achjo, musím tohle psát podruhý, asi jsem to psal moc dlouho a vypršel timeout na stránce, nevím. Ale snad se mi povede napsat všechno z paměti, jak jsem to napsal poprvý.

    Ahoj děcka, tak jsem tady.
    Je tady toho strašně moc, na co bych rád reagoval, tak snad nic nevynechám a snad nepoužiju nějaké fráze, kterých byste se s chutí chytili a s právnickými znalostmi roztrhali zaživa, což mě přivádí k naprosto prvnímu bodu:
    Jak jste se dokázali dostat/vybočit k zakládání kultu na základě mnou užitým slovem "Bůh"?
    Wtf :D
    Je to něco, k čemu se cyboy ve své krásné obhajobě několikrát vracel a co se tady hodně probíralo, a já si tak říkal "to vám to slovo tolik leží v hlavě?".
    Asi jsem aktivoval nějakou tajnou funkci comicsdb, že po napsání určitého slova začnou zdejší uživatelé podvědomě zakládat kult, ale já tím vůbec nic hlubšího nemyslel. Byla to úplně stejná a obyčejná narážka, jako kdybych napsal, že je cyboy OP, One Above All, lvl 999.
    Ale chápu, že podobné pozdvižení tu nemíváte často, tak je to pro vás sranda.

    Teď k tomu důležitějšímu.
    V jednom máte pravdu - opravdu vás neznám. Jsem člověk, co comicsbd otevře, koukne na recenzi dobrý/špatný, a jde pryč. Nežiju ani touto, ani jakoukoliv jinou internetovou databází. Jenže to tady pozoruju nějakou dobu, a chtěl jsem se vyjádřit. Největší kámen úrazu je pak asi vážně to, že cyboy je první a kolikrát jediný na ráně, a z toho se můj názor může dost zobecnit.
    Problém se známými kritiky - Simon Cowell, Gordon Ramsay, verbal - je ten, že zkritizují vaši oblíbenou věc, občas se může zdát, že bez důvodu. Jenže jejich post nebyl vycucán z prstu, musí mít (děkuji za opravení, cyboyi) velký přehled a schopnost hodnotit věc bez zaujetí. Proto dokážu s kritiky mnohdy souhlasit, a to dokonce i se cyboyem.

    Co je tedy můj problém?
    Ten, že mi připadá, že cyboy často hodnotí komiksy způsobem: základní myšlenka je blbost -> zaškatulkování zbytku komiksu -> nebrání ohledy na nic dalšího, shození celého komiksu. Ta, dalo by se říct, někdy zaujatost. Nebaví mě si číst vysmívání se (a, budu se opakovat, opakované vyhrožování s ukončením série) nějakému komiksu, jehož cílovka/žánr je jiná nebo používá jiné tradiční prvky dané kultury.
    Je to úplně to samé, jako kdybych uděloval jednu hvězdičku komiksům, které (ano, budu také vycházet z mangy): obsahují žánr, jenž je ve srovnání s jinými komiksy dost "ujetý", obsahovaly klasické prvky, které jsou jiné, než u nás (pamatuju si, jak cyboy 90% jednomu ze svých kritických komentářů věnoval tomu, že manga obsahuje zvukové citoslovce) či vychází v sérii, a, panebože, mají více než 6 dílů! Rovnou můžeme dávát jednu hvězdičku za to, že se čte manga zprava doleva a že v DC jsou létající lidé.
    A právě z toho jsem vycházel, když jsem tvrdil, jak se cyboyovi recenze odráží od toho, že čte komiksy jak na páse, protože MUSÍ číst žánry mimo jeho cílovku a to ho (pochopitelně) nebaví nebo je nucen kupovat v sérii mnoho knih.

    Stejně jako má cyboy právo na svůj názor, tak mám právo i já, obyčejný random kluk na internetu, jenž byl natolik drzý, že si dovolil se ozvat. Omlouvám se (beze srandy), pokud jsem někoho pohoršil, ale já to neberu jako souboj na život a na smrt (jsou mnohem důležitější a reálnější věci) a tohle je pro mne pouhá výměna názorů.
  • MrKulda
    Už to je nějaká doba, co jsem sem něco psal, a ani teď nehodlám začínat znova. Jenže poslední dobou, jak si tak čtu ty komenty od cyboye, tak mi to prostě nedá.
    Chlape, první čím bych začal je tahle jednoduchá otázka:
    Čteš ty komiksy vůbec ještě pro radost?
    Protože mě připadá, že ty čteš absolutně všechno, jak na páse v továrně. Platí ti za to někdo? Drží ti někdo pistoli u hlavy?
    Já ti nevím, ale zkus zpomalit, a kupovat si ty věci pro radost. Protože při tvém tempu se nedivím, že něco přečteš za pár minut, zahodíš to a hned jdeš na další věc. A podle toho vypadají tvoje recenze - strašně tomu chybí jakákoliv známka toho, že jsi obyčejný člověk, fakt to píšeš jak robot kritik.
    A ano, tímhle pak kolikrát kurvíš hodnocení něčemu, co si to nezaslouží, protože tvoje recenze jsou většinou bez života a hrozně se na tom podepisuje to, že jsi ten den přečetl x dalších komiksů a máš to v hlavě namixovaný.
    Pár fanoušků tu ještě máš, především teda Fimiho, který ti do toho zadku už ani dál vlézt nemůže.
    (snad nejlepší příklad je, když cyboy napsal, že končí s The Promised Neverland, protože má 16 dílů, a hned na to Fimi: "cože, 16 dílů? Tak to končím taky!"
    nevidím tu v diskuzích nic jiného než Fimiho "naprosto s tebou souhlasím."
    Proboha... Fimi, to, že ten člověk bezmyšlenkovitě skupuje u nás všechno, co vyjde, neznamená, že je nějaký Bůh)

    Na závěr bych měl takové dvě malé připomínky:
    1) když s něčím končíš, tak to udělej. Ale nevyhrožuj tu jak malý děcko asi šest dílů nějaké série, než to konečně uděláš. Prostě skonči, nikdo to oplakávat nebude. Je to otravný, když to pak cpeš všude. "Končím", "Už vážně končím", "Jestli se to nezlepší, končím.", "Dám tomu poslední šanci, pak končím".
    2) tvůj největší problém s mangou je poněkud úsměvný ("tísíce stran vaty o ničem"), protože si kupuješ DC a Marvel, a, well, to je snad o něčem jiném než o téhle "vatě"? Každá manga si vytváří svůj malý svět, který na základě popularity rozšiřuje. Jenže tobě to vadí, protože tím pádem MUSÍŠ (z neznáméh důvodu) kupovat víc knížek

    Takže tak.
    Je mi jasný, že tohle s tebou vůbec nehne, ale chtěl jsem se už vyjádřit.
    Věř mi - zkus zpomalit, a kupuj si komiksy pro zábavu, ne jako nutnost.
  • MrKulda
    MrKulda5.5.2019 14:42Tokijský ghúl #14
    Diskutabilní. Stále narážíš na něco, co je základní součástí (alespoň bojové) mangy. Japonci 'nemusí' - Japonci to tam vkládají automaticky, a je to tak přirozené jako když Spideyho začne varovat pavoučí instinkt a kolem něj jsou ty prapodivné čárečky/blesky. Je to vypomáhání si, aby čtenář pochopil, o co jde, nebo něco, co k tomu patří?
    Tvoji recenzi jsem četl celou. Neberu ti ji, chtěl jsem se pouze vyjádřit k této části, co se citoslovců týče, jelikož jsi tomu věnoval značnou část a pokud to mělo vliv byť jen na jedinou hvězdu, přišlo mi to jako škoda.
  • MrKulda
    MrKulda5.3.2019 21:45Gantz #22
    Komentář od cyboye jsem si přečetl celý, a ať mangu miluju jak chci, musím souhlasit. Protože ono to tak opravdu je.
    Proto tu chci vyzdvihnout pro mě dvě výjimky, kterým se od těchto zavedených šablon povedlo odtrhnout:
    Death Note, a Fullmetal Alchemist.
    Death Note je pro mě prostě manga i anime král, protože je to geniální, neskutečně záživné a strhující, a i přes to že druhá polovina nebyla původní autorův záměr, má to hlavu a patu.
    A Fullmetal Alchemist? Ten od začátku přesně ví, co chce odvyprávět. Snad až na pár výjimek tam nic nepůsobí jako vata, a už jak se ten příběh začal psát, autorka věděla, o čem že to vlastně bude psát. Kupříkladu zbožňuju jak Útok titánů tak Tokijského ghúla, ale tyhle série jsou vážně vymyšlené za pochodu. Jedinému, komu se podařilo táhnout záživnost a smysluplnost po vážně DLOUHOU dobu byl Naruto, ovšem i ten se pak v jednom bodě zlomí. Ale tak co čekat od 80ti svazků.
  • MrKulda
    Fimi: Díky moc za tip, rozhodně budu mít tyhle tituly v hledáčku :)
    K DC jsem se vážně dostal až teprve teď (vlastním pouze na základě hodnocení Barman Soví tribunál a město), a prostě když to člověk čte... Marvel miluju, to universum je prostě moje srdcovka, ale i tak si zkrátka dokážu přiznat že kvalita DC komiksů je celkem jinde a hlavně že bez DC by tu nebyla ani čtvrtina toho, co teď milujeme na Marvelu.
    Ovšem nechci si teď kromě této kolekce kupovat žádné jiné DC tituly, jelikož ještě nevyšel žádný kompletní seznam budoucích titulů a tak bych pak celkem čuměl, až by po pořízení tvých tipů tyhle samé knížky vyšly i v DC kolekci :D Chci ji mít opravdu celou, dokonce i toho Supermana, kterého z filmů moc nemusím, si chci na základě doporučení přečíst. A hlavně se mi i celkový design líbí o dost více, než u UKK Marvel.
    Tak snad nebudu s DC litovat :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 33 (cca 7557 Kč)
Mám: 73 (cca 22420 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0