• Fort
    Romantika pokračuje velmi pomalu dál, ti se dají dohromady za hodně dlouho :)
  • Fort
    Parádní úvod do romantické mangy. Pěkně to odsypá, přečteno na jedno posezení, kdy jsem se vždy těšil co bude na další stránce. Uvidíme jak dlouho oběma postavám ta nesmělost vydrží.
  • Fort
    Fort20.4. 13:29Takoví jsme byli #03
    Už mě to unavuje, jak se mají rádi a nejsou k sobě upřímní ve vzduchu je otázka co se stalo v minulosti, že se Jano chová tak jak se chová.
  • Fort
    Fort14.4. 18:16Takoví jsme byli #02
    Romance ze střední díl druhý, plná citu, pocitu, touhy, lásky, nepochopení, něhy, poznávaní, lásky. Příběh je tuctový, ovšem plyne tempem, který mi je sympatický a dokáže pohladit po duši.
  • Fort
    K uzoufání nudná městská fantasy bez vlastní fantazie, která nenabídne nic co by jste už neviděli někde jinde. Autorka má evidentně něco načteno, ovšem taky málo napsáno, jde viděl, že je to její prvotina psaná v mladém věku.
  • Fort
    Fort13.4. 20:33Saigami #01
    Fantasy komiks inspirovaný mangou pro mladší publikum, který nenadchne ani neurazí, zkusil jsem to, nejsem ovšem cílovka.
  • Fort
    Na mangu jsem se těšil, hlavně z důvodu, protože se mi předešlé dílo autora Hitler velmi líbilo. Moc jsem netušil do čeho jdu, věděl jsem jen, že je to povídková manga o jókaich. Jako někdo kdo o japonských strašidlech v životě nečetl, jsem očekával něco na způsob Black Jacka, přece jen co je starý je dobrý, kdo by vydával letitou mangu a nebyl by to klenot.
    Fráze z knihy říká: Člověk jókaiům porozumí pouze v případě, že žije aspoň tři sta let. Nežiji 300 let, nejsem strašidlo ani želva, abych se k tomu přiblížil.
    Jednotlivé povídky jsou kvalitativně i svou délkou dosti nevyrovnané. Jsou zde dvě dlouhé povídky cca 50 a 100 stránek, které mě velmi nebavili. Naopak je zde mnoho kratších u kterých jsem se výborně bavil a taky pár průměrných.
    Moje hodnocení je založeno pouze na kvalitě povídek, kdybych měl započíst i zpracování knihy dám o jednu hvězdičku více. Manga není pro každého, svoje publikum si bude muset najít.
  • Fort
    Fort5.4. 20:31Holmes z Kjóta #08
    Dokončuje se příběh z minula, proto nám svazek trochu nabobtnal. Příběh o hledaní hlavy rodu mě moc nebavil, naštěstí celé to zachraňuje poslední stránka, snad se to v tomhle směru posune.
  • Fort
    Fort31.3. 18:46Holmes z Kjóta #07
    Opět skvělí díl, jen jsem nepochopil, proč tentokrát není případ odvyprávěn do konce.
  • Fort
    Fort30.3. 08:51Holmes z Kjóta #06
    Perfektní díl. Připomnělo mě to z dětství krimi hádanky z novin, kdy byl odvyprávěn kratičký detektivní příběh a vzhůru nohama o pár řádku níže bylo napsané řešení.
  • Fort
    Fort24.3. 17:18Učebna pomsty #01
    Zajímavý počin. Ze začátku, když jsem viděl přehled kapitol s názvy 1 oběť, 2 oběť, 3 oběť atd jsem se bál, že každá kapitola bude samostatná o konkrétní pomstě šikany, naštěstí tomu tak není a děj pomsty se prolíná všemi kapitolami. Vážnou výtku mám k velikosti fondu v některých bublinách, který je miniaturní.
  • Fort
    Konec parádní, spokojenost. Jediná výtka je ta poslední povídka, která mě vůbec nezajímala. Bylo by lepší mít příběh v jedné knize, bez těch dvou povídek.
  • Fort
    Druhý díl už není tak šokující a soustředí se spíše na samotného detektiva. Má to příjemný spát připravující se na ukončení případu.
  • Fort
    Zakončení příběhu o Riadovi a jeho rodině. Jelikož jde o životopisné dílo, těžko čtenář odhaduje jak tohle skončí. Chtěl jsem si nejdříve přečíst konec a pak začít číst knihu, jsem rád, že jsem odolal, ztratilo by to část svého kouzla.
  • Fort
    Fort13.1. 16:08Osm miliard přání
    Za mě to tak báječné nebylo. Provedení knihy na jedničku, klobouk dolu, tomu se nedá nic vytknout, ale po dějové stránce nic moc. Čekal jsem něco na způsob, že si každý druhý bude přát, aby byl nejbohatší na světě a kdo vyřkne přání nejdříve bude na konci nejchudší. První přání, které mě hned na začátku napadlo, bylo abych já a moje rodina, tohle všechno ve zdraví přežila. Proč jsi nikdo nepřál, aby všichni džini zmizeli a nesplnili své přání těm, kteří ho ještě mají? Vážně si žádná misska nepřála světový mír? Hlavně, že se myslelo na globální oteplovaní :)
  • Fort
    Fort3.1. 19:21Dívčí válka #03
    Fajn manga, která se snaží držet historie, za mě pořád velmi dobré.
  • Fort
    Fort26.12.2023 17:11Dívčí válka #02
    Pro historické neznalce jako já to má své kouzlo. Drží si to kvalitu prvního dílu, příběh není natahován, kresba se mi zamlouvá čím dal víc.
  • Fort
    Fort24.12.2023 13:33Ekonomix
    Jeden z prvních komiksu, které jsem kdy četl a patří mezi mé nejoblíbenější.
  • Fort
    Fort18.12.2023 10:24Kaidžú č. 8 #02
    Máme tu hlavní postavu, která jedinou ranou přemůže jinou 10x vyšší, ovšem ta nižší je 2x silnější a je vtipná, proč ji nevzít na zkoušku do sboru, kde si budou kadeti poměřovat procenta a nebudou dokončovat věty, čtenáři to budou milovat. Není to úplně špatný, ale do mé knihovny si to bude hledat cestu těžko.
  • Fort
    Fort17.12.2023 18:31Kaidžú č. 8 #01
    Příběh postrádá logiku, v městě jsou obrovské nestvůry lidé je zabijí oni spadnou na domy pod nimi, za týden se po nich uklidí a život jde dál, to jako fakt? Manga s lidskou nestvůrou v hlavním roli, takových příběhů je docela dost a už teď vím, že tohle nebude pro mě. Už z prvního svazku jde vidět jak je psaná naprosto genericky. Dáme do příběhu mužskou a ženskou postavu, bude to akční, trochu vtipné, přidáme monstra a to by bylo, aby z toho nebyl hit, ne děkuji.
  • Fort
    Fort16.12.2023 17:59Holmes z Kjóta #05
    Jestli se mi na Japonsku něco nelibí, tak je to jejich divadlo, které je potřeba nejdříve Evropanovy vysvětlit, aby ho pochopil, proto tentokrát jednu hvězdičku uberu.
  • Fort
    Fort4.12.2023 10:01Holmes z Kjóta #04
    Téma padělku nám prosákne i do tohoto svazku, setkáme se zde i s hlavním padouchem.
  • Fort
    Fort2.12.2023 17:56Holmes z Kjóta #03
    Několik kratších příběhu, tentokrát na téma padělky.
  • Fort
    Fort26.11.2023 18:43Holmes z Kjóta #02
    Japonská historie, romantika a trochu detektivka, skvěle pokračovaní.
  • Fort
    Druhý díl už je dost fantasknější. Manga však trpí svou předlohou. Lovecraft byl mistrem popisu, napětí a budování světa, ale měl sklon k nevýrazným postavám. Dialogy se často čtou, jako by bylo jedno, která postava mluví. Přesto jsou repliky z původního díla vybrány tak, aby účinně posouvaly děj kupředu.
  • Fort
    Fort19.11.2023 13:56Zaslíbená Země Nezemě #20
    Mám dočteno. Nestalo se mi poprvé co na počáteční polovinu mangy nedám dopustit a v pár posledních dílech nadávám co je to za blbost. Autor mate své čtenáře v celém příběhu obživnou 3 postavy, které čtenář má za mrtvé, jen kvůli toho, aby jeho slepenec události měl konec nebo uměle natáhl svazek na požadovaný počet stránek. Emma mi silně připomíná věřící, která chce své blízké přivést na svou víru i za cenu sebeobětování. Konec trochu vylepšil můj celkový dojem z posledních svazků, které nebyli moc dobře zvládnuté.
  • Fort
    Fort19.11.2023 11:41Zaslíbená Země Nezemě #19
    Co pořád mají s tou krví a proč ji pijí, jako nějací barbaři, pokud jsou inteligentní, tak si ji mají dát do žily a to by teprve viděli. Královna a šlechta jedly ty nejlepší kousky? Těžko, když je porazilo jídlo. Jak se mi první polovina této mangy líbila a byl jsem z ní nadšený, tak konec je zoufalí.
  • Fort
    Fort18.11.2023 11:09Zaslíbená Země Nezemě #18
    Zcela zbytečný svazek, který šel v pohodě sloučit s tím předešlým. Jestli dělají autoři mang nucené přesčasy, kvůli tomuhle, tak jako čtenář říkám, ne díky.
  • Fort
    Fort17.11.2023 12:14Zaslíbená Země Nezemě #17
    Šlechta, královská rodina, královna sama, všechno hozeno do jedné bitky a čtenář se v tom vůbec neorientuje. Aspoň na konci napíšou kdo vyhrál.
  • Fort
    Fort17.11.2023 07:19Zaslíbená Země Nezemě #16
    Na mě moc dějových linech v jednom svazku. Musí se vysvětlovat minulost, aby přítomnost dávala smysl, z toho moc nadšen nejsem.
  • Fort
    Fort16.11.2023 20:07Zaslíbená Země Nezemě #15
    Díl, kdy už má autor evidentně o celém příběhu jasno. Netuším jak dopadne, ale spíš mě přijde divný Norman než Emma.
  • Fort
    Fort12.11.2023 11:05Zaslíbená Země Nezemě #14
    Zakoupením dvacátého dílu, nastal čas k dočtení série. Tento svazek něco vysvětlí, ale zdaleka ne všechno, jestli to v bdoucnu do sebe smysluplně zapadne teprve uvidíme.
  • Fort
    Fort5.11.2023 10:21Hitler (limitovaná edice)
    Monstrum, masový vrah, diktátor určitě by jste ho nenazvali, lidskou bytostí, přesto se vás tato manga bude snažit o opak. Tvůrce přináší svůj typický styl, kdy téměř útržkovitě nakreslené postavičky vkládá do realistického prostředí. Výsledná práce je pohlcující studie cílevědomého odhodlání vadného ​​obyčejného jedince, kdy získá obrovský vliv. Dozvíte se zde málo známá fakta, zejména z jeho mládí.
    Konečným výsledkem je kronika, která je v současných paralelách děsivá, když si uvědomíme, kolik lidí na mocenských a vlivných pozicích se začalo učit z historie, tak aby ji neopakovali.
  • Fort
    Fort1.11.2023 19:05Gannibal #01
    Hororová manga která ukazuje temnou stránku lidské povahy a jak rychle se člověk může stát zvířetem.
    Scenérie jsou velmi příjemné na pohled. Autorka kladla velký důraz na mimiku postav, to dává manze mnohem hororovější pocit, který je udělaný správně a nespoléhá se na těžké krveprolití a podivně vypadající monstra.
    Gannibal mě přijde jako skrytý klenot, o kterém mnoho lidí neví. Příběh sám o sobě je velmi napínavý a poutavý. Nestává se mi často, že bych úvodní svazek mangy přečetl na jeden zátah. Atmosféra malé vesnice, strach o vaši bezpečnost a prvek kanibalismu, to vše dohromady tvoří toto mistrovské dílo.
  • Fort
    Fort29.10.2023 18:57Sunstone - Milost! #01
    Obdivuji předchozí příběh a bál jsem se, že mě tato nová série zklame. Trvalo mi měsíc po zakoupení než jsem se do čtení pustil. Na začátku jste varovaní autorem, že tohle je zcela nový příběh a předchozí není potřeba znát.
    Příběh je stále stejně kvalitně napsaný s odkazy na Sunstone a je dobře integrovány do Milosti.
    Kresba je velmi dobrá, i když někdy až příliš názorná. Najdeme zde panely v téměř fotografické kvalitě, střídající se s kresbou s vždy zdařilou nadsázkou výrazu postav.
    Annin příběh je v tomto svazku zajímavější než Alanův. Snad v dalším svazku příběh vyváží, abych měl zájem o obě postavy.
  • Fort
    Fort22.10.2023 08:43Lazarus #02: Selekce
    Druhý díl nám nabídne působivě vykreslenou ženskou hrdinku. Příběh je rozdroben návratem k tréninku Forever a postupném budovaní nového světa. Dynamika odhalovaní historie je poněkud pomalejší než bych si přál.
  • Fort
    Fort15.10.2023 09:40Magie Svaté je všemocná #01
    Milí, romanticky, příběh o lékárnici v nekomplikovaném fantasy světě s trochou magie. Příjemná oddychovka zaměřená spíše na dámské publikum. Hlavní představitelka si mě ihned získala a jak píše sama kreslířka, takovou svatou bych chtěl mít doma.
  • Fort
    Fort14.10.2023 16:29Každý jeden den
    Jako fanda mangy jsem se nechal zlákat vysokým hodnocením a šel směle do toho i když jsem se v minulosti už párkrát nechal napálit názorem komunity komiksů. První věc co se mi nelíbila byla malá velikost písma v některých panelech. Kapitoly byly krátké a končili dost stejně. Do čtení jsem se musel vyloženě nutit. Pobavil mě názor faster86, který tohle považuje za nejlepší komiks roku 2023, jestli je to opravdu tak, to už snad žádný komiks letos číst nebudu.
  • Fort
    Detektivka o umělci, který tvoří pro svou potěchu. Příběh je fajn, dobře se čte, vizuál v pořádku, těším se na pokračovaní.
  • Fort
    Fort21.9.2023 18:45Tvá dubnová lež #03
    Třetí díl se zaměřuje na postavu Arima a jeho přípravu na klavírní vystoupení, kde potká své bývalé soky. Svazek si drží kvalitu druhého dílu.
  • Fort
    Fort5.9.2023 18:33Tvá dubnová lež #02
    Máme zde druhé vystoupení naší nesourodé dvojice, které na to jak dopadne zabírá více místa než bych si přál. Doufám, že spolu začnou řešit i něco jiného než hudbu a každý svazek nebude jen o soutěžním koncertu.
  • Fort
    Fort3.9.2023 17:53Tvá dubnová lež #01
    Kvalitní romantická manga o splašené houslistce a klavíristovy, který prý neslyší hudbu. Další díl je povinnost.
  • Fort
    Druhý díl dokonal co první započal. Kostým je ušitý v rekordním čase, předveden na akci, zjištěny menší nedostatky na kterých se příště zapracuje. Další díl navnadil na trojku, tak se těším :)
  • Fort
    Erotický nádech prvního dílu jsem si užil od začátku až do konce a to je mi mnohem více než tomu třicetiletému starci pode mnou.
  • Fort
    Fort13.8.2023 18:14Takoví jsme byli #01
    Ze života mladých lidí ze střední školy, kteří hledají k sobě cestu a zároveň si nesou svou minulost o které se jim moc mluvit nechce. Chvíli mi trvalo než jsem si zvykl na tučně zvýrazněny text značící myšlenky postavy oproti textu normálnímu, kterým mluví.
  • Fort
    Fort30.7.2023 11:44Tokyo Revengers #05
    Úkoly pro tuto dějovou linku jsou rozdány, jde se je plnit. Hlavní hrdina dostal naloženo úkolu, že bude dlouho trvat než se ke splnění aspoň jen trochu přiblíží. Aspoň už se stal členem gangu a odkryl minulost založení Tokyo Mandžikai.
  • Fort
    Fort20.7.2023 10:44Tokyo Revengers #04
    Ukončení jedné časové linky, která toho moc nevyřešila. Ani nemohla o čem by to taky bylo. Čekaní na 31 díl bude dlouhý a snad po jeho přečtení se nebudu muset vracet do minulosti a svému mladšímu já sdělit, aby s touhle sérii neztrácel čas.
  • Fort
    Fort16.7.2023 11:14Tokyo Revengers #03
    Tentokrát natahovaný díl, kde se omílá stále dokola záchrana Drakena, hold až v příštím svazku.
  • Fort
    Fort14.7.2023 13:38Tokyo Revengers #02
    Dějově bezchybný, kresba se drobet zlepšila. Mezery v cestovaní v čase promíjím.
  • Fort
    Fort13.7.2023 18:55Tokyo Revengers #01
    Příběhy o cestování v čase a napravovaní chyb z minulosti je moje oblíbené téma. Očekávaní od série byli vysoké a z většiny se naplnili. Po příběhové stránce nemá úvodní díl mangy chybu. Vadí mi akorát kresba, která nemá u postav v určitých chvílích ty správné proporce. Někdo má příliš vysoký krk, na některých panelech vypadají postavy jako karikatury svých předloh. Školní kalhoty mají rozkrok nepřirozeně nízko. Možná je to Japonská móda, ale kopnout někdo, když mám rozkrok kalhot těsně nad kolenem s velmi širokými nohavicemi vypadá nepřirozeně.
  • Fort
    Pýcha říkal, že po nich zákaznici chtějí hentai a vydají tohle. Pamatuji si, jak Pavlovský vysvětloval, že oni nikdy hentai vydávat nebudou, protože by to zamezilo spolupráci s některými vydavateli z Japonska.
  • Fort
    yogi: Nemáš pravdu. Nakupuji mangy od Dobrovského skoro všechny v předprodeji a sms mi chodí vždy ve čtvrtek do 12:00. Teď poprvé co je historie v mém mobilu dlouhá, přišla v 15:42. Vím to, protože je vždy ve čtvrtek po práci vyzvedávám v pátek nikdy. Každá pobočka to bude mít jinak a s prodeji to může mít něco společného, ale ne nutně tohohle konkrétního titulu.
  • Fort
    Asi se to prodává dobře, když mi stále nepřišla sms o možném vyzvednutí na prodejně.
  • Fort
    Fort25.11.2021 17:02Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Matthew: I tebe zaujal můj příspěvek více než diskuze níže :)
  • Fort
    Fort24.11.2021 17:40Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Podle mě ani tak nejde o cenu, ale koho zajímá kluk s parohy? Kdyby to bylo o holce s ocasem, to by byli tržby někde jinde.
  • Fort
    Fort23.11.2021 18:10Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Tomuhle předvídám komerční neúspěch.
  • Fort
    Fort2.2.2023 08:39Pindárna
    Na Facebooku Zanir lze hlasovat o vydaní jedné série pro letošní rok, na výběr je Double Me, Oneiru, Space Punch.
  • Fort
    Fort2.2.2023 07:49Pindárna
    Adam Pýcha na Facebooku Dobrovského, Instagramu a Twitchi zveřejnil další chystané mangy: Gangsta, Holmes of Kyoto a The Saint’s Magic Power Is Omnipotent spolu s už známými Muž v domácnosti a Record of Ragnarok. Datum vydání ještě není známé.
  • Fort
    Fort6.1.2023 10:57* Připomínky a návrhy
    Zack: Jestli budou uživateli nabízeny příspěvky, z kterých ho bude bolet hlava nebo z toho, že nebude diskuze dávat smysl, bych už nechal jako volbu.
  • Fort
    Fort6.1.2023 08:39* Připomínky a návrhy
    Dotyčný to nemusí vědět. Nechci nikoho omezovat ať si píše kdo chce co chce, ale chci mít stejnou možnost číst si jen toho koho chci.
  • Fort
    Fort5.1.2023 23:03* Připomínky a návrhy
    Uvítal bych zařadit si některé uživatele do ignore listu, aby od nich už nikdy žádný příspěvek neviděl.
  • Fort
    Fort5.1.2023 10:20Pindárna
    V angličtině vycházelo po dvou svazcích v paperback.
  • Fort
    Fort5.1.2023 09:02Pindárna
    Nakladatelství Argo včera odhalilo na svém Facebookovém profilu, že plánují mangu Gegege no Kitaro, jako druhou mangu od autora Šigeru Mizuki. Posledně jsem zmiňoval seznam možných kandidátů, ale netrefil jsem svým tipem. Tato manga je epizodická, podobně jako Black Jack, tak uvidíme kolik knih nakonec vyjde.
    myanimelist: Ranked #4963, Score: 7.25
  • Fort
    Fort2.1.2023 21:34Publicistika
    Teď jsem to dokoukal, bylo to zajímavé. Dopis 44 mám zakoupen, ještě jsem se k tomu nedostal. Taky se mi libí depresivní konce a happy end nemusím, tak Tulák celkem navnadili.
    Jestli prodají celí náklad a až tím se dostanou do plusu, to je dost depresivní.
  • Fort
    Fort2.1.2023 17:45Pindárna
    Tak za týden by ho mohli udělat, týden jim bude trvat ho vydat, nejdříve za 14 dní tipuji.
  • Fort
    Fort2.1.2023 17:14Pindárna
    Kupovat do zásoby dělám taky. Aktuálně 26 svazku mang. Nedělám to ani tak, aby na ně uzral čas, ale některé mangy prostě nemá cenu číst po jednotlivých svazcích. Věci, které po dočtení vím, že už podruhé číst nebudu pošlu do světa. Čím více toho přečtu, tím lepší mám vkus na další nákupy.
  • Fort
    Fort2.1.2023 07:51Pindárna
    V článku mě nejvíce zaujalo. V Německu musí knihy první rok držet doporučenou cenu na celém trhu a zlevňovat mohou až poté.
    To, že někdo koupí knihu a nečte ji už dokázali i zdejší jedinci.
  • Fort
    Fort1.1.2023 04:31Pindárna
    seneke: Ve škole jsem se učil rusky a německy, ani jedno pořádně a hlavně jsem po škole s cizími jazyky nepřišel vůbec do styku, tak jsem je zapomněl. Angličtina mě míjela, filmy, hry vždy v češtině nebo s cz titulky.

    PG: Je to tak, Crew jsi nás zhýčkala a pro ty co čtou pouze v češtině, je to standart i když v globálu to tak není. Osobně mangy od Gate kupuji všechny, z důvodu jejich přeložení do češtiny což je pro mě priorita. Gramatická část se u nich zlepší, pokud to s vydáváním myslí dlouhodobě vážně. Papír mají dle mého nasmlouvaný na dlouho dopředu, tam nelze očekávat změnu.
  • Fort
    Fort31.12.2022 17:42Pindárna
    Ještě jste tu měli kauzu Meon vs Dobrovský, ukončili jste to druhým videem od Meona s tím, že další reakce bude za 6 měsíců.
    Mělo to pokračování, kdy Pýcha nabízel Meonovi placenou spolupráci ohledně sazby, ten odmítl, protože v sazbě ztratil praxi. Ovšem doporučil své známe sazeče a oni se skutečně s Dobrovským domluvili. Dále přišel do týmu bohemista, který jako poslední v řetězci bude číst mangu aniž by s ní kdy předtím přišel do styku a bude mít závěrečné slovo. Tady pramení informace o ceně 1 milion za Zdál se mi ten stejný sen nebo Sbohem má růžová zahrado.
    Celý proces vydávaní mang u Gate se prodlouží, což ale chtějí vynahradit větším počtem titulů. O papíru žádná zmínka.


    Dnes se objevil o Gate článek na knihkupci https://www.knihkupec.net/magazin/objevte-svet-komiksu-vymente-laskave-a-premyslive-zalezitosti-za-mangy-plne-napeti-a-zlocinu
  • Fort
    Fort31.12.2022 17:10Pindárna
    seneke: Jsem stejného názoru, poptávka po kvalitních titulech je. Byl jsem teď v Luxoru a mají tam i oddělení anglicky přeložené mangy, jsem tam jen tak stál a slintal nad tím co si nikdy nepřečtu. Ovšem cena jde rok od roku nahoru, tak vydavatelé spekuluji. Crew trvalo dostat se s mangou tam kde je 10 let. Ne každý je ochoten čekat tak dlouho, aby se jim to vyplatilo. Tajně doufám, že by se po Dobrovském mohl objevit ještě někdo. Hanami má potenciál asi to nebude příští rok, ale věřím jim.
  • Fort
    Fort31.12.2022 13:10Pindárna
    K Balzamovači je taková historka. Zjistilo se, že někdo z ČR projevil u Japonců zájem o vydaní Monster, neptejte se mě jak, to nevím, ale to, že někdo projeví zájem ještě nic neznamená. Fanoušci ihned kontaktovali největší naše vydavatelé a Crew i Dobrovský jasně napsali, že oni nic takového neplánuji. Pak po pár měsících byli kontaktování naši vydavatelé, aby prozradili plány na rok 2023, někdo prozradil někdo ne. Hanami, které se u nás bere jako nespolehlivé, překvapivě ihned zareagovalo (facebook) a prozradilo plány na do vydaní Balzamovače. Neznamená to automaticky, že to dovykají, tomu věří málokdo, ale šance tu je. Zároveň napsali plán vydaní i jiných mang, které už vydali v Polsku a tam vydali Monster, právě oni.

    Z toho si máte odnes pouze, to, že zde vydavatelé mají zájem vydávat mangu a jen zvažují možnosti, jestli se jim to vyplatí.
  • Fort
    Fort31.12.2022 11:49Pindárna
    Toe: Napsal jsem "Jedná se o dotisk K2: Kill Me, Kiss Me". Čemu nerozumíš? Vydal to Egmont, ztratili na to práva, chtějí vydat dotisk, jednají znovu o práva. Jestli to znovu vydají nikdo neví, ale chtějí. Zbytek tvého komentáře ignoruji, protože je to směsice reakcí na jiné mé komentáře a bavit se o nich v jednom příspěvku je zmatečné.
    Jestli ti ještě něco není jasné, sem s tím.

    seneke: To bych mohl, zdroj čerpá z oficiálních sociálních medií vydavatelství a komunikace s fanoušky. Budu se snažit pro příště mít jen jednu informaci v příspěvku pro menší zmatečnost.
  • Fort
    Fort31.12.2022 07:57Pindárna
    Milo_Harwey: Je to z oficiálních zdrojů není to fantazírovaní. Některé informace jsou i několik měsíců staré a zatím vše se potvrdilo. Však uvidíme, sám jsem zvědav, dejme tomu 3-6 měsíců.
  • Fort
    Fort30.12.2022 19:34Pindárna
    Hanami má v plánu u nás dovydat Balzamovače a pokud budou spokojeni s prodeji uvažuje se i nad Monster nebo něčím jiným co už vydali v Polsku.
  • Fort
    Fort30.12.2022 19:00Pindárna
    Fry: ze sociálních sítí, konkrétně ty tři jsou z Tiktoku.

    seneke: Na žádný, kdyby ano, začíná příspěvek jménem dotyčného. Jen jsem nabyl informace, které předávám dál.
  • Fort
    Fort30.12.2022 09:44Pindárna
    Licence na One Piece stojí $2500 až $5000 na díl.
    Na vydaní mangy Zdál se mi ten stejný sen nebo Sbohem má růžová zahrado je potřeba 1 milion korun.
    Jedná se o dotisk K2: Kill Me, Kiss Me.
  • Fort
    Fort29.12.2022 11:35Pindárna
    Garamond součást Albatros Media, vydá norskou mangu Ragnarök 1: Vlk Fenri 16. února 2023. 
    Znáte někdo? Trochu mě tam zaráží doporučený věk od 10 let, to asi nebude pro dospělé publikum.
  • Fort
    Fort20.12.2022 08:26Publicistika
    Pro mě je limitka něco co by se ve velkém množství neprodávalo a pokud to chce vydavatelství vydat, tak mu nezbývá omezit náklad, zvýšit cenu a vydávat to jako exkluzivní a doufat, že trochu vydělá.
  • Fort
    Fort13.12.2022 15:21Pindárna
    Ta samurajská manga má být od Kodanshi.
  • Fort
    Fort12.12.2022 18:48Pindárna
    Na mikulášském streamu Crew naznačili starší mangu o né úplné samurajích. Nabízí se Rurouni Kenshin, nebo Afro Samurai určitě ne Vagabond a Gintama.
  • Fort
    Fort12.12.2022 18:36Pindárna
    seneke: Ano ten, má jít ještě o druhou jeho knihu spekuluje se o jedno-volumovce Onward Towards Our Noble Deaths, ale to je pouze tip.


    Nonnon:
  • Fort
    Fort12.12.2022 15:57Pindárna
    Argo se pouští do mangy, první je Hitler, druhá manga má být od Mizuki, kterou ještě ale zatím tají.
    Teď ještě koukám u Gate ohlásili The Way of the Househusband.
    Zanir vydá NONNON.
    Egmont vydá Takoví jsme byli (Bokura ga Ita)
    Crew vydá Zaklínač: Rónin
  • Fort
    Fort12.12.2022 15:40Pindárna
    Když už jsme u Gate, tak mají v plánu vydat taky Record of Ragnarok.
  • Fort
    Fort26.6.2022 12:39Srazy, cony, festivaly
    Dobrovský má na svých stránkách vydání 3 dílné mangy Sbohem, růžová zahrado (Sayonara Rozu Gaden)
  • Fort
    Fort12.12.2021 15:24* Připomínky a návrhy
    Zach:
    Pôvod: Slovensko
    Jazyk čeština.

    Obrázek z knihy je zde

    Jsou dvě verze česká a slovenská.
  • Fort
    Fort24.10.2021 06:10* Připomínky a návrhy
    Zach: Děkuji
  • Fort
    Fort23.10.2021 18:15* Připomínky a návrhy
    Smazal jsem si inzerát, který jsem tu před měsícem dal, že ho nahodím v aktuálním stavu a vy jste pro nové inzeráty zavedli mezitím pravidlo o 6 měsících, nešlo by u mě udělat výjimku?
  • Fort
    Fort17.10.2021 07:43Sběratelský klub
    Fimi: Zabijáka démonů jsem ještě nezačal číst, kupuji do zásoby až bude více dílu.
    Chainsaw man, taky si myslím, že to u nás dříve nebo později bude, jsem rád za jakoukoliv mangu která u nás vyjde.
  • Fort
    Fort16.10.2021 16:44Sběratelský klub
    Jujutsu Kaisen po Zabiják démonu nejprodávanější manga v Japonsku v první polovině roku 2021.

    ČSFD
  • Fort
    Fort7.10.2021 18:33Pindárna
    Zvláštní proč to nevydají komplet, takhle lidi koupí první díl a jen někteří druhý. Mohli lidem prodat o Vánocích dva díly najednou.
  • Fort
    Fort6.8.2021 19:09Filmový a hudební klub
    Hilight Tribe - Free Tibet Trochu něco jiného než tu máte.

Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 301 (cca 92733 Kč)
Mám: 148 (cca 48534 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0