Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Zack: Jsem myslel, že je to Vašek Klausů z raných 90. let:-)
Draco: Stan Lee ma s vydavanim comicsu spolecnyho asi tolik co ty. To uz se tak scenaristum stava.

Mimochodem, jaký bude tedy měřítko ratingu uživatelů? Co ten E-Penis?
Ach jo, jsem jen blbá ženská, dyk mně je úplně jedno, kdo co vydává, já to vidím, mně záleží na tom, jak vypadaj vydavatelé atd! A Stan Lee je fakt fakt slizkej odporňák!
Zack: Crew vs. CC? Tak to je jasný, já se beru za Crew. Oni Litoš a Pavlovský s tou svojí sexy jizvou oproti panu Dortovi a MdS... Je jasný, kdo je lepší tým. I když... třeba maj nějaký skrytý superschopnosti... Nehledě na to, že komiksy co mám od CC spočítám na prstech.

Ostatně na tý vydavatelský diskuzi to chvílema vypadalo, že někdo Dorta zabije. Nejspíš Joachim Dvořák.
je to jen boj o rozdělení trhu, na kterým (tom trhu) se já podílím tím, že tam nějaký peníze pouštím, ale je mi jedno, na kterým účtu skončí, protože s těmi penězi nemohu disponovat. Takže není důvod se o to zajímat. Je to všude tam, kde je nějaká konkurence a koláč peněz, o který stojí za to se poprat. . Nemyslím si proto, že je tedy potřeba to někomu vysvětlovat. Nebo můžu říkat: " U komiksových vydavatelů je to stejné." Akorát ti, co nemají šanci, se můžou navzájem poplácávat po ramenou a říkat si, jak jsou dobří, a jak je nikdo nechápe, a jaký mají ostatní příšernej vkus, že ty jejich výtvory nekupujou. Ostatní si navzájem odrthávaj žvanec od huby, a to nemá nikdo rád.
Jo, měl jsem před pár lety pocit, že bych za CREW v boji proti CC položil život... ale pak CC zlevnilo, a od tý doby by mě to ani nenapadlo :D
Když už nějaký takový žabomyší comicsové války v ČR, tak možná "intouši" vs. "mainstream". Ale Marvel vs. DC... přijde mi že u nás člověk buď zná jen to, co tady vychází, a pak tohle neřeší. Nebo zahraniční produkci zná dobře, a pak to taky neřeší, protože ví... protože ví to všechno, co psal Markýz :D
Draco: Pokud se pohybuje jen na ceskym internetu, tak si toho nemusel vubec vsimnout. Pokud je to comicsovy batole jako ty, tak treba taky ne. Pokud je to nekdo, kdo se o comicsy zajimal uz pred deseti lety a procital americky eziny, tak mu obcasne prestrelky neunikli. Dneska se obcas objevi nejaky hater, je okamzite zaslapan rozumnou vetsinou (downratovani komentaru tomu hodne pomaha) a vydavatele to uz nekrmi tak jako driv, kdy se top management DC ostreloval s to managementem Marvelu na regulerni bazi. Mas tu dokonalou analogii v domacim prostredi: Calibre vs Crew. Kdo si to dneska pamatuje, kdo o tom vi a kdo si ne uplne pratelskych vztahu vsimne dneska? Kolik je lidi, kteri za Crew polozi zivot v bitve proti Comics Centru a naopak?
4 DeG: Ale já do ní nešťouchám ve zlym, to vůbec, jen z předchozích debat o comicsu vim, že pod Marvelem vidí jen Spider-mana. MAXovskej vesmír nezná a o existenci Iconu ani neví. Tvoje rádoby vtipná připomínka o Punisherovi mě nechává ledově klidným. :)

4 Draco: Tak tos asi nenarazila na nic kvalitního, případně americkej comics nemusíš jako takovej. Což si mi již párkrát dala najevo. Bylo by libo trošku strýčka Sama?

UScomicsový MdS
Chachacha, fakt super debata :)
Nojo, jediná holka, tak si ze mně musíte furt dělat prdel. Fry bude náš otloukánek a Draco takovej blbeček s milým čumákem.
MdS: Markýzi, asi by ses divil, co všechno jsem četla. Druhá věc je, že jsem to četla jen jednou, mám z toho obvykle mlhavej pocit znechucení a nekoupila bych si to.

Zack: Dobře, vy to víte. Ale je to známý (jakože něco takovýho vůbec třeba v USA existovalo) mezi většinou komiksářů?
Já chci jednosuchou odpověď...

Jo a vy, vy to prostě nechápete pane. Hail DC!
to Zack: o (ne)smysluplnosti otazky se samosebou nepru, asi to chtelo proste odpovedet "ano, vime", pac na to se holt Draco pta:). A malem bych zapomel, proto jsem se vlastne vratil, odkaz na Cimrmana ve tvem postu ocenuji. "Vysetrovani ztraty tridny knihy" jsem uz dlouho neslysel:).
Demnog: ona ta otazka je totiz stejne stupidni, jako se na nejakym foru venovanemu mobilnich telefonum zeptat, jestli si u nas nekdo vsiml, ze jsou hardcore iphonisti a hardcore androidari. Duh!
Jo, jo, tyhle žabomyší války fanoušků (fanboys) a odpůrců (haters) nás provázejí již od pradávna ve všech odvětvích, jak píše Zack (PS vs XBox / jogurt vs tvaroh / penis vs vagína), takže spor, zda DC nebo Marvel je jen dalším z mnoha. Oba tyto americké kolosy chrlí na trh obrovské množství jak kvalitního čtiva, tak prostoduchých sraček, takže těžko hodnotit, ke komu se přiklonit. Zaměřuji se spíše na tvůrce samotné než na jejich vydavatelské domy, třeba takového Grega Rucku vydává kde kdo. Vezmu-li to poměrem zastoupení v mé knihovně, tak u nás doma vede DC universum (a to hlavně díky muži, co se oblíká do kostýmu netopýra). A stejně, Peter Parker je strašný ocas (a je to tady... FIGHT!)
Draco: To co popisujes je naprosto normalni reakce ignorantu, kterym nahrazuji aspon elementalni znalost smesnymi predsudky. Sotva fenomen.
Superman je natolik komplexni, nakolik ho pise dobry scenarista, stejne jako Spider-Man. S tim rozdilem, ze Superman z toho vzdycky tak nejak vyjde jako naivni idiot. Ale klidne si necham doporucit Supermana, ktery je originalni, dobre napsany a neni za pitomce. Jediny, co me napadaj, jsou ruzny Elseworldy, coz jsme zas uplne jinde, nez DCU. Ne nahodou nejlip funguje Superman, kdyz dostava na drzku od hlavniho hrdiny.
to Draco: tak jak vidis, tak nakonec se povedomi ceskych comicsaru o ultra fanousich Marvelu nebo DC nic nedozvis. Za to Markyz si neopomene do tebe stouchnout, a potom se spokojenym vyrazem zasni, jakej je ten Punisher frajer:).
"nic moc nečetla?" Opravný MdS
Tvůj problém je Kateřino, že pod Marvel a DC vidíš jenom superhrdiny, nic víc. Nebude to tim, že si od Vertiga, MAXu, Icon a dalších nic nečetla? Comicsový MdS
Zack: A když řeknu DC, tak si piš že první se mi vybaví velká pětka a ne Vertigo. První je Supřík a Batman.
Zack: Kurnik, mne jen zajímá jestli o tomhle fenoménu je v čr nějaká obecná známost, ne kdo koho miluje... Já jsem asi jedinej člověk tady, co to tak od dětství bere a sorry Superman rozhodně není takovej blbeček jako třeba Spidey... a tak tupá slečna jako je Marvel Girl sotva potkat i v reálu... I když řekněme Huntress by jí mohla konkurovat...

Nešlo mi někomu vysvětlit, že člověk jen tak z principu jedno nakladatelství nemá rád a jiné jo a podotýkám, že to není člověk mimo komiksy.
Draco: Nevim, jak to bude mit nova generace, ale ta nase jde po autorech. Jsem odkojeny Vertigem a stejne budu takovyho Bendise sledovat, i kdyz je u Marvelu. Rozlisovat, pod kym vychazi jaky comics, mi prijde stejne smesny, jako nechodit na filmy Warner Bros, protoze... ehm... proc vlastne? Taky mam pocit, ze kdyz reknes DC, tak nemyslis Supermana a jeho 187 pravidelnych radm ale spis Vertigo, pak ale srovnavas naprosto nesrovnatelny. I Marvel ma dilny, ktere jsou jiny, MAX nebo treba Icon.

Trochu smysl by ta otazka davala, pokud bys chtela resit DCU vs MU. Pak neni co resit a samozrejme Marvel, protoze Stan Lee tomu dal solidni zaklady, ze kterych se da stavet dodnes, narozdil od demenci typu "udelame supercloveka, ktery bude desne silnej, desne rychlej a desne nepremozitelnej a vubec bude nejvic nejhustejsi emzak, ktery si muze dovolit i chodit se slipama pres teplaky". Nemit Batmana, tak je to "debil, blbecek, debil, blbecek, jen tamhle vztadu sedi dva blbeckove vedle sebe". Ted ten restart neni nezajimavy, ale co jsem zatim tak postrehl, tak se zaklady zas tolik nezatrasli.
Zack: "Trochu jede", má hlavní výhrada vůči Marvelu je druhý sešit Fantastic Four, Stan Lee, Spidey a to, že jejich komiksy jsou na jedno brďo. Ale Wolwerine a Profesor Xavier sou sekáči.

Já volím Bartošovou, s Pomejem už není taková sranda a v bulváru taky tolik není. To Bartošová s Arturem vždy rozehřejí mé chladné srdéčko.

Já jen, jestli to mezi českými komiksáři je obecně známý, tenhle jev, nebo na to víceméně kašlou? Dělalo mi potíž vysvětlit jedné osobě, že člověk můžew mít kvůli spektru vydávaných komiksů afinitu k některému nakladatelství a jiné může mít zase docela dost nerad...
4 Zack: Bartošová/Pomeje - to je docela Sofiina volba, ne? Koho volíš ty? :) Bulvární MdS
Draco: Ne, nejsi, bohuzel, lidi jsou obecne podobne vypatlany ve vsech oborech (android/iphone, canon/nikon, bartosova/pomeje a tak). Ze zrovna ty budes hrda na neco tak malomestatsky dementniho, tos me trochu zklamala, Katerino :)
Velkej šéf, hedgehog, felis - Samozdřejmě že jde o Dona.
Po včerejším zážitku jsem nucena se zeptat... Jsem jediný člověk v ČR, který ví o existenci DC/Marvel hate mezi fanoušky a zřejmě jediný člověk u nás, co v tomhle alespoň trochu jede (samo že kopu za DC) ? Hej, culíčkáři všech zemí, spojte své culíky! A koks kupujte jenom ode mne. Prvotřídní kvalita, skvělá výhřevnost. Žádný jiný neroztopí Váš kotel jak ten můj.
Nebo kačera kterýho drandí ve vaně...., to je určitě zábavnější než nějakej Thorgal..
Velkej šéf: Třeba myslí normálního dřevěnýho tahacího kačera na provázku...
Panebože, řekněte mi někdo, že ve Fryově příspěvku u Thorgala není myšlenej Donald. Prosim vás, že ne?
Nemyslím zrovna Garfielda, Čtyřlístky jsem psal už v květnu.
Garfielda, Indyho, Death Note jsem tam dopsal proto že už ani to co vyjde z BB-artu (Crew) tam neni o vikendu - tuto odpověd jsem dostal v dubnu na otazku proč se to nedoplnuje v tydnu ale o víkendu.
nebudu zasírat ----> NÁVRHY DO DATABÁZE:
To FRY: Nějak dlouho to trvá????? O Garfieldovi 33 píšeš v den vydání!!! Občas (dost často) pochybuji o tvé inteligenci (pokud se to tak dá nazvat)....
Kdyz se podivas, jaky ma zastoupeni v Disney Worldech, tak je to taky naprosto okrajova zalezitost.
No na úroveň Disco Stua bych teda Skrblíka nedával:) Pokud bych teda takhle přirovnával, tak bych řekl "Marge", nejdále Burns;-) A když to vezmu komiksově, tak si myslim, že má asi scénáristicky nejlepší záležitosti z celýho Mickey/Kačero světa (Barksovi věci), a pak třeba Rosovo "The Life and Times of Scrooge McDuck" má k velice slušnému příběhu občas i úplně úchvatnou pérovku. .... Nojo no, jsem tak trochu fanoušek:) a tak trochu skrblík;-)
andre: asi krom tebe nikoho nasrany duchodce nezajima, neprodaval se, nedelaj. Disney ma v portfoliu nekolik stovek postav. Ke vsem Simpsonum taky nejsou figurky.
Zack: všiml jsem si toho tady http://www.disneystore.com/ což je oficiální krám Disney. No a tam jsem na žádnou (ani jednu) věc se Skrblíkem nenarazil. Maj Mickeyho, Pluta, Donalda, Miney, ....., Jacka Skellingtona, krásku a zvíře, Auta, Lvího krále, wallEho, Sněhurku...... od každýho aspoň něco, ale žádnej Skrblík. .... No a pak jsem si uvědomil, že veštšinou když už vyjde nějaká figurka skrblíka, tak se jedná o limitovku (pokud to nejni nějakej fejk), sice tam je napsáno Disney, ale proč nedělaj i běžnej Merchandising? Že by měl míň fanoušků než třeba kráska a zvíře a pod. se mi nezdá. ..... Prostě tomu nerozumim a byl bych rád kdyby mi to nějaká moudrá duše vysvětlila.

Jako, že bych kvůli tomu nemohl spát, tak to ne, prostě mě to zaujalo:)
andre: Normalne patri Disneymu, moc nechapu, co te vede k tomu, ze ne.
Zack: jasně:) .... dík za ochotu, věci na koupení si umim najít;-) ..... mě teď šlo pouze o ta práva, a jak se to s nima má. Prostě jsem si u hledání věci ke koupi, všiml této "anomálie" a chtěl jsem aby mi to někdo vysvětlil, bez toho abych musel 20x číst jeden původní článek, kterej je akorát přestilizovanej, než se dozvim to co mě zajímá.
"Scrooge McDuck buy sculpture" a leze toho na me teda fura. Nevim, jestli tam najdes, co hledas, ale holt s googlem musis byt lehce konkretnejsi.
Netušíte jak je to s právama na "strýčka skrblíka"? Teď nemyslim na vydávání ..... (scháním velkou figurku ((spíš sošku, teda sochu)) ) .... no a na různejch Disney stránkách (DisneyStore,..atd) jsem si všiml, že se tam "Scrooge McDuck" vůbec nevyskytuje. Mimo figurek z moderních filmů je tam furt Mickey, Donald, atd. ..... ale Skrblík nikde. ..... Sice jsem se to snažil vygooglit, ale asi na třetí stránce, kdy jsem se znova a znova pročítal vznikem, Barksem, Rosou... ..... už mě to přestalo bavit. Tak třeba je tu nějaký fanoušek, který by mě mohl informovat, proč to tak je.
Ďakujem za info aj pánovi Pŕhľavovi ;-)

Ja nejako extra mangu nemusím, ale Hanamácka produkcia sa mi celkom páčila, nuž tak preto sa pýtam. Naruto sa mi v knižnici neobjaví ani omylom. Ešte tak Crying Freeman a možno Death Note, ale Naruto naozaj, naozaj nie. To nie je moja šálka ryby ;-)
Takze Naruto slape?
Mankin: Po Narutovi je nejprodávanější mangou v češtině právě "Hanamácký" Balzamovač... Naruto má tedy náskok asi o 300% (teda nejen před ostatními mangami ;), ale pořád se Hanami drží v prvním žebříčku i co se týká ostatních mang od nich...
2 krvinka56: Vďaka za info ;)
Mankin tak sem zjjišťoval stav u Hanami a zatím vyčkávají protože prodeje nemají takové jaké si představovali .Ale doufají v to že se to trochu pohne a budou nové věci.
Baxterův let vesmírem vycházel v Právu lidu v letech 1947-8
Pro Admin:Nevíte někdo v kterých novinách tenhle komiks vycházel Díky...

Btw, vie niekto, čo sa deje s vydavateľstvom Hanami? Naposledy vydali vo februári tretí diel Balzamovača a odvtedy nič. Na stránkach vydavateľstvo žiadne info v sekcii Připravujeme...
Nie som príliš mangista, ale v poľskej mutácii vydali Ikar (Taniguchi, Mœbius), tak či sa to má šancu dostať i do tunajších vôd.
Opravil sem to, ale vubec netusim, co se stalo. Ogre, jestli nas slysis, cos tu dneska po pulnoci presne delal? :)