* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

4 Zack: Přiznávám, že Vampirellu českou mám doma jednu. Pak pár v originále a většina je od tvých oblíbenců: Moore, Ellis, apod, takže to bys uznat mohl. Nemůžeš na to mít stejnou kopřivku jako na Twilight. :) Vampirellovský MdS
Markyz: Lidi, co maji doma Vampirellu byt jednou si nezaslouzi zit, natoz nejakou specialni funkci :)

vasek: to by neslo, me pri zivote drzi uz jen cista, nefalsovana nenavist ke zbytku sveta :)

Mankin: To by byl takovy voser to delat, ze v dohledny dobe fakt ne. Ted ocekavam nastup chytraku s vyroky o snadnosti realizace a rikam vam rovnou, s tim jdete do prdele :)

No dobre, uplne vazne.
Markyz: slo, ale delat to nebudu, ty varianty se vyhledove budou resit a matlat ted neco kvuli par comicsum je namaha neumerne vysledku. Coz asi i trochu odpovida Mankinovi. Varianty vedu v patrnosti, ze nemame vyreseni uplne sikovne.
vasek: jo, ale nema to prioritu :)
Zacku, a nemoh bys prosímtě taky zařídit, aby se lidi měli rádi? :)
4 Mankin: Zhruba tak jsem to myslel. :) Návrhový MdS
Mne by sa páčilo, keby jeden titul mal iba jeden záznam v databázy a z paletkového menu by si užívateľ mohol vybrať, které vydanie či obálku má doma, s možnosťou viacnásobného výberu. Niečo alá legie.info ;)
Zacku a nešlo by ještě udělat, že by si u jednotlivého titulu mohl uvést, kolik máš od něj kusů? Třeba "Se7en" má víc lidí víc obálek, dvě obálky u Vampirelly, apod. Množstevní MdS
andre: ja bych to tam nedaval, na duvody sis vpodstate odpovedel sam. To cislo je jen tak pro pobaveni, rozhodne se podle nej neda jakkoliv srovnavat. Uz takhle kazdy treti, co se k tehle funkci vyjadruje, ma potrebu mi vysvetlit, ze to je cislo zavadejici. Si predstav, co by se tady a na fb strhlo, kdybych podle toho zacal lidi radit :)
... „Kdo z vás to má?“ :D
Aneb srovnejme se dle majetečků...
Vida, vida, už druhý zájemce o to samé...
Zack: nešlo by ještě dát tuto hodnotu do "seředit dle" do "sbírky"? ...... Jinak, je to docela vtipný jak to počítá jenom původní nákupní ceny. Páč pokud se někdo opravdu specializuje na starší raritnější kusy, tak má, z tohoto pohledu, sbírku méně hodnotnou:) .... Třeba já se pohybuju s množstvím až někde kolem 30 místa, ale v top 10 jsou pouze asi 3 "hodnotnější". Samozřejmě je to pouze tim, že nejsem sběratel, ale pouze konzument, takže většina mé sbírky je z posledních 12 let, kdy jsou ceny někde jinde:)
v dobe vydani, ze sberatelskych by se to spatne pocitalo, jednak u vetsiny comicsu nejsou, pokud jo, tak vetsinou jako priblizny intervaly
zack: dotaz, šéfe. Do ceny se započívává cena v době vydání nebo sběratelská cena?
Zack:Bezvadný-Akorát jsem zjistil ,že za pět peněz si člověk koupí pár komiksů.Jinak dobrý,ale nepodstatný...
Btw pridal jsem soucet i k CHCI. Coz je jeste desivejsi pohled :)
Azteck: v novem formatu by melo byt uz uplne vsechno, co melo nejakou cenu v puvodnim poli, jestlis nasel nejaky nesrovnalosti, tak to hod do admin fora, dik.
Šikovná věc. Aspoň se dokážu částečně vcítit do napětí, se kterým manželka před časem po dvou dětech vstupovala na naši osobní váhu. Dosaženou sumu ceny komiksů budu před ní tajit se stejnou pečlivostí, s jakou ona tají číslo, které ta osobní váha ukázala
Jenom bych ještě upozornil, že součet zahrnuje jenom tituly, které jsou už v novém formátu tzn. cenu mají v samostatné kolonce. Na doplnění zbývajících se "usilovně" pracuje.
Zack: Nemohl bys udělat i aplikaci na cenový průměr komiksu ve sbírce? Zjišťuji, že mám nějak přemrštěně drahou sbírku na těch ubohoučkejch 310 kusů. Dalo by se to i implantovat jako jedno z kritérií pro řazení sběratelů... Jaksi... oddělit zrno od plev. Kačery Donaldy od Batmana.
Jaktože je to už zase o deset víc než když jsem to před půlrokem sečetla naposled?!
No má úcta fakt dobrej nápad.
Kdybych vedel, jaky strasny cisla to zacne ukazovat, tak jsem se na to vysral, vazne :)
Vytecne Zacku, diky, ze jsi se dokopal:).
Pokud vás někdy zajímalo, kolik jste už naházeli peněz do comicsů vydaných u nás a máte je poctivě naklikané ve sbírce na CDB, máte nyní možnost tuto hodnotu znát. Silnější povahy s dokonale fungující srdeční svalovinou se můžou mrknout do svého Profilu, ostatním to nedoporučujeme bez odborného dozoru lékaře.
Jestli je tento údaj veřejný nebo ne se řídí stejným nastavením jako pro seznam „Mám“. Pokud budete mít pocit, že je to potřeba odlišit do zvláštních nastavení, dejte vědět
ty jsi taky náramný rošťák :-D
Žižaláci

Autor:
Miloš Zvěřina, Jaromír Gál
Formát:
194x254 mm / 152 stran - vázaná s laminovaným potahem
Nakladatelstvi:
EDICE ČT
Jazyk vydání:
čeština

Po každém dešti vyjde sluníčko! A přesně na to se těší dva Žížaláci. Žíža je modrý a Žoža červený, ale důležitější je, že jsou to náramní rošťáci a rádi tropí neplechy. Umí se proměnit v cokoli a pořádně tím zlobí Kosáka, který má hnízdo na stromě v té samé zahrádce. A tak rád by si chvíli pospal… A ještě radši by ty dva sezobnul a pochutnal si na nich! Jenže – jeho zobák se do žížalí dírky v zemi prostě nevejde. Žížaláci jsou totiž ohromně mrštní a občas mu vyvádějí pěkné kousky!
Komiksová knížka pro nejmenší čtenáře podle oblíbeného večerníčku.
Predpokladam, ze se cerpalo z Crewniho webu a tam to MAX je.
Jsem hrdý vlastník limitovaného vydání, nebo mají všechny výtisky Thora: Vikingů obálku bez toho nápisu MAX, s kterým je zde v databázi (asi zaslána pracovní verze obálky).
DEmnoG: Ja nevandruju do lidi
AZTeck: Ach, kde jsou ty časy, kdy ses na údržbu pozemku snažil zlákat jinou mladou krev, chlubící se svými zahradnickými schopnostmi...
to FrZ: rozkazovat a buzerovat te budu jak se mi zamane. Tvuj styl "neustale vandruju do cizich lidi" ti moc nevoni, co:)?
DEmnoD: Tak zaprve mi nebudes roskazovat a ze Druhé to psát ted nebudu
to Fry: ne, opakuji, do patku 6.5. smysluplna recenze na "100 nábojů #1: První výstřel, poslední šance", 200 znaku. TIK-TAK-TIK-TAK.
Tak já to myslim dobře a vy na mě takhle
DEmnoG: Budu delat recenzi na Soudce Dredda a ne a 100 nábojů
Fry: pokud mi budeš jezdit sekat zahradu a vykonávat jiné domácí práce, tak budou moci být aktualizace rychlejší.
to Fry: jsi nesnesitelny... zda se, ze tvoji zivotni starosti je otravovat lidi na DB a na Crwi. Bud jestli neco vyjde kdy bylo avizovano, kdyz vyslo, jaktoze neni nahozeno v novinkach, kdyz nahozeno je, tak at proc neni na DB. Idiocie:).

Nicmene dnes te zadam, a nechci do tebe taky stourat ty vocase, abys do patku (6.5.) koukal napsat smysluplnou recenzi na "100 nábojů #1: První výstřel, poslední šance", ve sbirce comics mas. Opakuji, smysluplnou a minimalne 200 znaku. Koukej hejbnout zadkem.

P.S.: Kdybych ted od tebe necetl podobny post na Crwi, tak ti dam pokoj, ale evidentne potrebujes zamestnat.
Jo, kluci, jakto ze to jeste neni... za co vas platim, holoto lina?
Nechci zase do věcí štourat abych nemel problem ale když jsem tu dal Super komix a Egypt ješte pred víkendem tak proc jeste neni v Databazi?
A jeste neco nemohli byste (ja vim co jste rikali) davat Čtyřlístky a Kačery Donaldy pruběžněji - třeba jednou za dva měsíce.

Nic s toho nemyslim špatne tak nenadavejte ,,Ten blbec Fry porad otravuje s blbostma'' - nebo s necim podobnym.

Dekuji
feuer: dobrá zpráva:-) Bylo mi líto, že "Sametová" je první a poslední počin. Držím palce
nakladatelství ALDENTE má nové stránky, je to obchod : aldenteshop.cz
chystá se vydat konečně ch. burnse - skin deep (čes. Na oko) a El Borbah. další věci budou třeba od P. Bagge.
s pozdravem
Martin Gec
aldente
mankin: vidis, to sem ani neznal, dobry...
spekktrum: Jakkoliv nejsem uplne pritel onoho umeleho Cechoslovactvi a jediny vyvoz, ktery me z vasi zeme zajima, jsou zensky, ten duvod je daleko prozaictejsi: Kdyz jsme na zacatku resili, jak velky zaber bude CDB mit, muselo se z puvodnich predstav hodne skrtat, aby cely tenhle projekt dostal aspon trochu realne obrysy. Plan byl takovy, ze zacnem ceskyma comicsovyma publikacema, casem se zacne paralerne delat na comicsdb.sk a az se bude Azteck nudit, tak se pustime do mapovani comicsum otistenym v novinach, na krabickach od zubni pasty atd. Pro me osobne je ted priorita CDB v zaberu, jak ho znate ted, az budu mit pocit, ze tu neni zadna dalsi prace, zacnu pripravovat nejaky prilepky na SK a novinovou tvorbu. Letos to nebude. Pristi rok ale taky asi ne.

Priblizna hodnota sbirky je na seznamu, to casem bude, trivialni zalezitost.
2 Mankin: Poznám tú stránku. Som mal na mysli, že by bolo super, keby to všetko bolo na jednej stránke... :)