* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

BTW jak je definovaná velikost písma u textových polí, rolovacích menu a tlačítek? Mám full HD monitor a to písmo je oproti zbytku strašně mrňavý.
mára: Aha, tý tečky sem si nevšimnul. Co je to za prasácky napsanou stránku? Já IE nemám, nedaří se mi ji zobrazit a zdrojáky louskat nechci :-D Mail je ale koukám to uprostřed. Zobrazuje se mi po najetí na něj ve stavový liště.

vasek: Skvělej nápad. Pro mě jeden. Snad ještě nějaký budou. Náklad cca 200 výtisků.
Ad odkaz: kdybyste to někdo od autora objednávali,...byl by někdo od té dobroty a vzal mi taky jednu? :) velký Ď.
Nebo neuděláme hromadnou objednávku? :-)
Xeelee: umázni tečku a zkus to v Exploreru
Neutrino | 21:12:33 07.01.2010
Oddeleni pouze ciselnyho hodnoceni na seznamu je uz dlouho. Vaporizace komentu, ktere podle tebe nebo nekoho jinyho nemaji tu spravnou hodnotu zatim neplanuju, bych rad to mazani uzivatelskych prispevku udrzel na co mozna nejnizsi mozne urovni.

AZTeck | 23:38:00 07.01.2010
Po tydnu promazat neni spatny napad.
Pripominku si pisu, dalo, mne to prijde jako totalni pruda, kdybych mel pri kazdym prispevku do diskuze odklikavat, ze fakt hodnotit nechci, ale na to se ostatne da udelat nejaky nastaveni.

DEmnoG | 00:43:38 08.01.2010
Problem neni cas, zas tak aktivni nejste, aby se nedala offline cenzura stihat v rozumnych intervalech. Ja s tim mam problem ciste ideovy.

vasek | 01:39:26 08.01.2010
Pamatujes si dobre, ale kreditni system jeste nema release date :) Resp. "letos" neni uplne konkretni :)

Kapis | 07:38:27 08.01.2010
Ano, ty me chapes.
Kapis: nemyslel jsem povinné hodnocení, ale jenom upozornění woknatypu "opravdu chcete zformátovat disk? - ano/ne". Tedy příkladně tady "chcete vložit komentář bez hodnocení? - ano/ne.

Co se týče mazání inzerátů ap. v komentářích - ty bych nějakou dobu nechal a poté smazal (samozřejmě s přihlédnutím na nadčasovost informace).

Mazání komentářů bez textu nebo s minimem slovního hodnocení nepovažuju za rozumné. Odradí to spoustu uživatelů. Každý nemá možnost psát elaboráty v práci jako Kapis :)
No já si myslím, že kdyby se začlo s mazáním "komentů" typu "koupím, nabídněte, kde to seženu, to je ale paráda, škoda, že to nemůžu sehnat" tak by tyto čistky pokračovaly i dále, někdo by se tomu musel dost věnovat a bylo by na jeho subjektivním posouzení co ještě jo a co už ne, pak by třeba mohlo, ať už omylem či záměrně, zmizet užitečné info tohoto typu: http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=1389

Kdyby se začly promázavat "komenty" co jsme např. vedli s panem Woffcem u Oidipia, které s komiksem nemají co dělat, taky by to mohlo skončit až kdoví kde, kdyby se do tohohle někdo pustil důsledně, i když v zásadě nejsem proti. Pokud mě ovšem má mysl neklame jeden z axiomů pro zdejší lůzu je "komenty se mazat nebudou." "Super úžo komiks" je imho komentář, pro 10-ti leté dítě je to vrchol verbálního i psaného projevu a pokud u komiksů vydrží, bude se tomu za pár let smát (jako já se směju svojim starším vyblitinám).

AZTeck: chápu přesně kam míříš, ale trochu to rozpitvejme - tobě jde hlavně o to, když někdo stráví dopoledne tím, že dá ze sebe to nejlepší, aby napsal malou slohovku či napíše jen prostý komentář a nakonec to odešle bez hodnocení, které pak přidá samostatně jako další komentář. Komu se to nestalo? Zkrátka, aby tě to nepustilo odeslat komentář bez hodnocení. Dobrý nápad. Když ale něco vyjde, já jsem nadšen, ještě to nemám, tak nebudu moci vypsat z duše nějaké nedočkavé tetelení, jak už se na to těším......OK, to taky může být v pindárně, za měsíc (a možná že hned) to stejně nikoho zajímat nebude. Ale co když už jsem komiks hodnotil a akorát budu chtít reagovat na něčí koment, tak pak bych musel znova a znova dávat hodnocení, aby mě to pustilo tam něco připsat? To už tak gut není.

A s prázdnými opruz komenty to je taky těžko, možná by to mohlo fungovat naopak, že pokud tam nenapíše člověk aspoň "super úžo komiks" tak ho to nepustí hodnotit. Se schováním prázdných, které tu už jsou souhlasím. Ale i tak pak někdo může mít trochu chaos v hlavičce, když by se podíval např. na, dle hodnocení, THE BEST OF THE BEST český komiks zde: http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=2197 Vachudik, vskutku je ti 34;-)?

Tak 20 minut v prdeli, tak zpátky do práce, ať to při tom pátku odsejpá;-)
All: Hm, dobrý dobrý... :-) ...

Jinak notorický křiklouny do tmy by imho měl řešit kreditní systém. Pokud si dobře pamatuju (...jakože si to možná nepamatuju uplně tak dobře...) tak se říkalo něco o tom, že kdo bude mít mínusový body od adminů, toho komentáře budou výrazně upozaděny nebo se defaultně nebudou vůbec zobrazovat.

Taky jde vo to, že v současným nastavení je vlastně jedno jestli tam napíšeš "super úžo komiks" nebo vůbec nic. Kdyby se hodnocení bez komentáře zobrazovalo čistě bokem, tak věřím tomu, že spousta lidí by si tyhle ejakuláty odpustila.
ad vasek 15:23:17 07.01.2010
vim, ze slovo luzy ma nulovou hodnotu, ale at mas nejaky reakce, take bych byl pro mazani inzeratu v komentech, jejich trvanlivost je omezena

Neutrino 21:12:33 07.01.2010
úplně skrýt komentáře bez textového doprovodu - souhlas, ale pozor viz odpoved AZTeckovi nize
přihlouplým nic neříkajícím komentářům - to mi neprijde realny, to by se o databazi nekdo musel starat na plnej uvazek a mam dojem, ze Zack ten grant EU jeste nema

AZTeck 23:38:00 07.01.2010
sleduju množství zapomenutých a dodatečně doplněných hodnocení - jestli spis nejde o pozdeji upravene hodnoceni/procenta, ted to funguje tak, ze u puvodniho postu s komentarem neni zadne a nove je bez komentu
Já jsem měl v plánu to po týdnu promazat. Taky mám v plánu promazat sekci bazar, kde je těch neaktualit taky hafo.
Zack: co se komentářu týče tak sleduju množství zapomenutých a dodatečně doplněných hodnocení. Nedalo by se po (před) vložení komentáře bez hodnocení nějak systemově ohlasit upozornění na nevložení procentuálního hodnocení?
Potom ale treba vyhodiť aj poznámky typu hovno, shit a podobne...
Přidávám se k Vaškovi, že dotazy tohohle typu jsou prachobyčejnej spam a nemají v komentářích co pohledávat. Informace ohledně místa sehnání je možná celkem užitečná, ale zato šíleně pomíjivá (za měsíc to může být úplně jinak).
A k problematice pročištění databáze bych ještě dále do budoucna navrhl, jestli by bylo možné úplně skrýt komentáře bez textového doprovodu (pouze číselné ohodnocení) - započítat je do sice průměru, někde po straně je třeba vypsat (jako je to třeba na čsfd), ale nezaplácávat jima místo mezi ostatními komentáři. A pokud si chce databáze udržovat úroveň, mělo by se podle mě časem zasáhnout i proti přihlouplým nic neříkajícím komentářům typu "Super!" nebo "Nejlepší komiks!".
Hlavni cenzor to vidi a zatim se jeste neodhodlal. Ona informace, kde se to da sehnat ma i docela hodnotu. Chapu, co se ti nelibi, taky bych to spis videl jako dotaz do fora, ale zatim to jeste nejak neslo pres imaginarni hranicni caru.
Navrhuju systematicky mazat kupící se dotazy v komentářích : "kde mám sehnat, prodejte..." od uživatelů, kteří nehodlají komentovat a jen si sem prostě přišli hodit post. Debata k tématu, osobní inlzutace, prosím beze všeho... ale tohle už imho do komentářů pod komiksem nepatří. Co by tomu řekly příští generace? A co teprve Jan Tleskač, že?
Navíc od toho je tady BAZAR a ne komentář.
Takže kdo je pro? Ruky hore, děcka...
mouminek: Klid, ďouče nešťastný. Nejdřív to tu zkus prozkoumat, než začneš něco řešit. Ještě že už mám v sobě tu láhev chardonney. Teď už mě nic jen tak z míry nevyvede.
To Zack : diky promin nevěděla jsem ze sem ne prostě jsem nad tím nepřemýšlěla XD
a) jsi ve spatnym foru
b) az se presunes treba do Pindarny nebo kamkoliv mimo systemova fora, zkus specifikovat zanr, styl, cokoliv, protoze takhle je ta otazka postavena tak obecne, ze ti na ni lidi odpovi mozna jen nahodnymi vykriky.
Dobrý den do komiksového ''světa'' jsem samovolně vkročila úplnou náhodou a chtěla bych poradit jaké tituli určitě nemám přehlédnout a co mě čeká a nemine, rady s vysokou srdečností uvítám a berte ohledy že můj věk je hodně neobvyklí 13 ale psychicky jsem na tom uplné jinak než se na první pohled spatření věku zdá takže děkuji za ztrátu minutky času čtením mím naprosto nesmyslným článkem a děkuji za případné rady..... mouminek
AZTeck: Ach jo. Takže teď už nee cukýny, řízky, bábovky, lívance a vánočky, ale gulász či uzenky. No tak to se zbývá jen zeptat, zda raději Olász Ryzlink, Tokaji Furmint, Tokaji Muscatel či rovnou mám načít archivní a jít ti pro bůhvíkolika putnového vítěze jakési mezinárodní soutěže do humidoru.
Draco nobilis: no bylo tam něco ve smyslu, že za zakázkové přidání komiksu do databaze se platí daň z přidané hodnoty, neboť při tom vyhládne.
AZTeck: Já to nemůžu přeložit :( Prohnala jsem to vcelku i po částech přes několik překladačů a stejně mi to nedává smysl. Prosím překlad.
Draco nobilis: Éhes vagyok, de van egy gyors anyagcsere. Ez a hozzáadottérték-adó. Akar valamit hozzáadni? Fizet adót.
AZTeck: Starej, chlípnej... Mlsnej, žravej... No tak to asi bude kozel. Rychle pro řezníka!
Woffce: můžeš poslat nějaké usvědčující ukázky "Ohradky" + vánočku, bábovku ap. (jak už je zde dobrým zvykem).
A co se týče dárku na příští vánoce, tak ať se se mnou tvá dcera potom spojí. Za foto poradím.
Upřesnění: né tvoje foto.
AZTeck: :---))
No, nevim, jak důrazně smus to řeks, ale "Tajemství" mi pěkně zamotalo kebulí - to už mi nedělejte... Von teda už loňskej "Fifinčin šťastný den" mi dal - rozcházel jsem ho do Velikonoc (o "Čarodějovi Metlodějovi" ani nemluvě - už rok nespim)... Asi přejdem na omalovánky - až spolu budete zas hovořit... (jen, proboha, žádné divoké motivy, jako je kačenka na rybníčku, pasáček u ohníčku nebo rozesmáté slučníko, to by mě fakt mohlo zabít ! :---)
Woffce: opravdu nevím, kde se stala chyba. Jasně jsem Santovi říkal: "Pro Woffci jedině tradiční vánoční Čtyřlístek. Jen žádné kontraverzní tituly, jinak nás tady bude otravovat i o svátcích." Alespoň že trefil doporučenou věkovou skupinu: děti a....a...ti na druhém konci :-)
Woffce: tak když to tvrdí samotnej Santa "Džízs" Noel Weihnachtsmanovič Morozov, tak to do tý "prkenný vohrady" asi pudu :o)
AZTeck: K tomu "Tajemství za prkennou ohradou": Obdržel jsem od Santy Mráze, a dovolím si tvrdit, že jde o komiks - pan Čech kombinuje klasický bublinoidní panely s celostránkovýma kresbama s průvodním komentářem. A kromě toho (a to je absolutně neprůstřelný): Chtěl jsem pod jehličnan KOMIKS, a dostal todle - snad nechceš zpochybnit databázní Erudici toho Nejvyššího ? :---)
AZTeck: Zatím je to jen řízek a vánočka, ne? A kocour je tak akorát. Je velkej. Sežere, co najde a co najde, sežere. Je to sprostý, že každý kdo přijde na návštěvu říká cosi o tom, že netušil, že Garfield skuteně žije. A děkuji velice.
Draco nobilis: když to tak počítám, tak už u tebe mám celodenní menu i se svačinou do zpátečního vlaku :)
Kocour Edward má očividně nadváhu. Chtělo by to naordinovat tasemnici a bude zase jako lunt.
vasek: Ty by sis vážně měl založit to forum Draco-seznamka, abys mě mohl někam pozvat. Doporučuji některou drahou a renomovanou restauraci, tak si to užiješ nejlépe. Moje společnost kdekoliv, kde se podává jídlo a já ho konzumuji je těžko popsatelná a jednoznačně nezapomenutelná.

Jinak vánočky jsou poctivé cukrářské, tři patra, jedna s mandlemi, druhá s mandlemi a rozinkami, základ na spoustě cukru a másla :) žádný kupovaný šmejd. Rodinný recept. A jestli je ta tvoje "vánočka" aspoň tak dobrá, jako ta moje, pošli vzorek na ochutnání. Nebo rovnou zítra přines do hospody, ať se porovnáme. Jdu si editovat profil.
Draco: jo ty "tomu" teď říkáš "vánočka", jo? :)
AZTeck: Když do půlnoci, tak to máš u mě vánočku... Když si pro ni v pondělí přijedeš :)
Draco nobilis: do půlnoci daleko :)
No jestli to celé vypadá tak jak ty ukázky na Daemonu, tak si myslím, že to tu patří. Ale chtělo by to prohlédnout naživo někde. Tak ajko tak to asi budu kupovat. Čecha můžu...a dost
Dle odkazů to vyšlo ve dvou verzích (velikostech).
http://www.daemon.cz/kniha/12865/cech-pavel-tajemstvi-ostrova-za-prkennou-ohradou.htm
http://www.daemon.cz/kniha/12503/cech-pavel-tajemstvi-ostrova-za-prkennou-ohradou.htm
Z dostupných ukázek jsem zatím nebyl schopen objektivně posoudit, zda si tato publikace zaslouží zařazení mezi komiks a proto je zatím v režimu "čekatel".
Kapis: jseš si jistej, že je to fakt komiks? Já snad někde čet, že to má bejt "bohatě ilustrovaná" knížka...

Nebo viděli jste toho novýho Čecha už někdo? Kdyby to byl komiks, tak si ho budu přát pod stromeček :)
Navrhuji založit nové fórum: Draco - seznamka (hot coffee).

:)
barthez: podle ukázky to hodnotím pouze jako soubor kreslených vtipů. Pokud by to byly stripy, tak snad.
AZTeck: Tak kdypak se dočkám svých titulů?
Spider-man: Utrpení a Spider-man: Kravenův poslední lov do série Legendy Marvelu
Draco nobilis: mail platí.
AZTeck: Ten email, co máš v profilu platí? Odhodlala jsem se pochlapit a něco naskenovat. Z těch neuznaných :)