Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

@damacon: To funguje jen u hodně limitovaných, číslovaných věcí. Tady ne... navíc je to volná série, kde, ano, můžete mít všechny knihy (a budeme rádi), ale není to bezpodmínečně nutné.
@Alfi: zajimalo by me kdyz mam limitku Slaina jestli u tehle rady bude take platit, ze limitku nabidnou predbezne. Ale asi tezko, to funguje jen u omnibusu asi :(
@mAGiic: Add Spawn, ano je to jak s Darkness a Witchblade, hezká (pro někoho krásna) kresba, příběh nic moc.
Crew vydali Batman/Spawn a řekl bych, že to trhák nebyl, dle informací p.Pavlovského prodeje první dva měsíce a pak už nic.... A je to dlouhá, stále nedovydaná (pokračující) série. Cokoli z toho vytrhnout by bylo špatně a jako celek by to byla asi sebevražda....
@mAGiic: Hele, nemyslím si, že bychom dělali jen mainstream pro děti... ale i kdyby jo, tak by to nebyl důvod nevydat komiksovou Army of Darness. Není to nic víc "dospělejší" než Batman, Lobo, Nesnáším pohádkov a další ryze mainstreamové věci. Sám, jako fanoušek Raimiho filmů, jsem z téhle série dost četl, ale bohužel se to nedostalo se to přes laťku "docela fajn". Aby to bylo na vydání, muselo by to mít buď u nás silnější značku, nebo by to musel být buď scenáristicky nebo kreslířsky o dost výraznější.
@mAGiic: Jo, sorry. Zapomněl jsem, že sarkasmus v textové formě moc nefunguje. Tak ještě zbývají Mighty Boys.
@seneke: Proč hned ta pasivní agrese lol, napíšu jim, ale psát crwi ohledně Army of Darkness, co není mainstream pro děti je jako psát Andreji Babišovi, jestli neplánuje jeden den nelhat.
@mAGiic: Chápu, že vylučování je důležité. Pokud by si toho nebyl schopný, tak by to chtělo doktora. Ale zkoušel jsi ve finále napsat i jiným vydavatelům, než dvojitému Céčku? Lepší je se zeptat a tu odpověď mít, než se utápět v té negativní představě "oni by to stejně nechtěli vydat". Za zeptání ti nikdo hlavu neutrhne.
@Gmork: Nemusel by to být ani dražší omnibus, originál taky vyšel v paperback omnibusu a tyjo nemyslím si že Ash vs Evil Dead je jen pro ultras. Série přivedla nové diváky a hardcore fandy, pak byla hra asymetrický mutliplayer, to mělo taky celkem úspěch a film Evil Dead Rise rovněž, i když to má společného s Ash vs Evil Dead nebo Army of Darkness jen Deadity. Souhlasim že tu hororový komiks nemá tradici.
mAGiic: Nejsem vydavatel, ale myslím, že tyhle věci v nějakém dražším omnibusu by tu na dračku moc nešly. Těmhle sériím už ujel vlak. Seriál Ash vs Evil Dead je fajn seriál, ale na tom nemůžeš stavět, je to jen pro ultras. Možná F. Štěpánek v nějakém malém nákladu, ale myslím, že k těmhle komercím nemá moc vztah. Ani polský Egmont to nikdy nevydal, a ten vydává horory často. Kdybych měl doporučit jen jeden horor, tak těch 28 Days. Taky se mi hodně líbí Revival, ale to už jsou tři omnibusy. Ale tady nemá hororový komiks moc tradici, o to hůř se tu vydává.
@Gmork: Jsem moc rád že vyjde kolosálně 30 Days of Night, ta Army of Darkness je fakt slušná, přečtl jsem první omnibus, digitálně čtu druhý, to by tady uspělo. Díky filmům a seriálu Ash vs Evil Dead je tady ta látka známá. Z těch F13 a NoES je super ten crossover Freddy vs Jason vs Ash, to mi bavilo, obě ty minisérie. Jasně, je to cheesy, ale s tím do toho jdeš.
@House: Zkoušel, vylučovací metodou jsem vyloučil Crew, která moc horory nedělá a spíš kupuje práva od Marvel/DC, Mighty Boys zase vydávají jen uzavřené příběhy, takže jsem psal CC a prý to neplánují. Ale věřím že budou další díly Artefaktů, protože to je tak silná látka a IP, že to úspěšně ignoruje i filmový průmysl s adaptací seriálu/filmu. :D
Jestli nějaký hororový omnibus, tak třeba 28 Days Later od Boom! Studios. Noční můra a Pátek 13 od Wildstorm jsou jen obyčejné konzumní shity, co se příběhu týče. A to říkám jako fanoušek těchto filmů. Možná tak z nostalgie, formou nějaké levné edice. Ale 28 Days by bylo zase drahé, ta kniha má 550 stran.
@Devilek: já se do té pasti naštěstí nechytil, ale i přesto mám doma po dvou knihách a nemám šanci se jich zbavit, pokud by to nebyla vyprodejova sleva.
@mAGiic: a zkoušel jsi s těmito hororovými tituly, které tu zminujes, oslovit přímo nakladatele jaký k tomu mají postoj dnes, když už je trh jiný , než před lety, hlavně jak ho zvýraznily omnibusy? Nevím jak komunikuje CC ale Jirka Pavlovský funguje i zde a třeba i Štěpánek z MB by na něco mohl slyšet.
@mAGiic: Nevím, jestli to, že se Witchblade a Darkness stále prodává, není kvůli tomu, že vychází pod hlavičkou kolosálek. Podle mě část lidí zpočátku čekala, že z toho bude sběratelský artikl, exkluzivita. Teď, když už mají těch knih tolik, nemůžou vystoupit a přestat je kupovat.
@Zero: Proč myslíš že Spawn u nás nemá šanci? Když se tu prodává takovej brak jako je Witchblade, Spawn je aspoň braková legenda a silná značka Image, co má celkem relevanci, ale Witchblade/Darkness je zapomenutý brak z 90s a 00s, který relevanci nemá, ta IP je mrtvá, kvalita těch sérií je podobná jako Spawna, prostě poplatné době vzniku, pěkná kresba a béčkový příběh s mizerným scénářem. Když tu nějakým způsobem v kolosálkách fungují ty artefakty, pokud zrovna toto CC nedotuje. Věřím že Spawn by fungoval minimálně na stejné úrovni, a to nejsem nijak velký fanda.. Samozřejmě je otázka, kolik by stály práva.

Já bych uvítal tu Army of Darkness, CC tu vydává od Boom! Buffy the Vampire Slayer, Evil Dead je zase živější IP než Buffy a komiksy rozšiřují podobně jako Ash vs Evil Dead ten lore o démonech, v Omnibusech by to tu uspělo.
@Gmork: Parádní, kdyby ses chtěl zbavit těch NoES nebo F13 paperbacků, rád je od tebe odkoupím, marně je sháním.
Matně si vzpomínám, že na Spawna se někdo už pár let zpět ptal Crwe nebo CC a odpověď byla spíše negativní.
@Poniczech: Spawn u nás nemá asi šanci, bohužel.
Já tu kresbu miluju a přál bych si, aby to vyšlo ve velkých knihách. Vydání v deluxe edition je bomba. Vychází jedna ročně pod hlavičkou Image comics....
@mAGiic: Vím, že je to jen takové "plivnutí do moře", ale zrovna oba Evil Ernie a Spawn jsou moje obrovské guilty pleasures. Spawn si pořád myslím, že by se mohl celkem ok prodávat i třeba u Crwe, možná v rámci nějakých větších omnibusů, jako vydávali naši bracia polscy :D

Chaos! Comics a jejich Evil Ernie nebo Lady Death jsou pro mě úplný peak devadesátkové nostalgie, takže i přes jejich brakovost mě to hrozně baví - asi jako koukat na Troma filmy. Tady teda vidím jako jedinou možnost, že by ty práva nebyly tak drahý a vydalo to jako špalek Comics Centrum.

Skoro se cítím provinile, že bych si tyhle věci užila o dost víc, než spoustu duchaplnějších věcí.
ad Freddy, Jason apod. - Tady jsem rád, že jsem tenkrát neváhal a pořídil si je, byly doslova za hubičku, něco málo přes 200,- kč. Dnes už jsou dávno vyprodané. Jediné, co mě mrzí, že jsem tehdy nešel do dvou omnibusů Hellraiser vol. 1 a vol. 2, dnes bych neváhal. Zde pár vzorků:

https://imgbox.com/phYs5vjN
https://imgbox.com/10yYYPBP
@faster86: netlač na pilu aby nenastal konec světa
ČERVENÝ KNÍR: nechcu toačit na pilu, ale ja vypadame se Sleeperem? A se Sagou? Budem mit za 2 tydny radost?
@seneke: Ty další zmiňované série chápu, že tu nevyšly, je tam kolísající kvalita (ale ta je např i u Witchblade, Darkness) ale především peklo s právy, jestli Evil Dead mělo až na tu prvotinu Army of Darkness #1-3 (DH) pod sebou Dynamite, tak F13, Hellraiser, NoES, Halloween, Chucky, TCM jsou roztříštěné po mnoha vydavatelích jako Chaos! Comics, Wildstorm, BOOM! Studios, Topps apod., pokud se nepletu nikdy z toho nic nevyšlo souborně. Ty staré paperbacky NoES stojí raketu protože od té doby nebyl reprint, apod. Ale Army of Darkness je v tomhle vyřešená, otázka je cena práv a jestli tam není nějaké právní peklo.

Obecně tu chybí třeba Evil Ernie nebo Spawn i když jsou to oba braky, když tu funguje Witchblade, fungovalo by podle mě i toto...
@mAGiic: Celkově mě zaráží, že tu nikdo nešáhnul po komiksových adaptací hororů (zmíněný Evil Dead, Pátek třináctého, Noční můra z Elm Street atd.)
Teprve nedávno jsem si koupil první omnibus od Dynamite série Army of Darkness a bavilo mi to. Celkem se divím, že tu z Evil Dead nic nevyšlo.
-vyšlo to souborně v omnibusech pod jedním vydavatelem
-ta IP je pokulturně živá a relevantní - seriál Ash vs Evil Dead, hra Evil Dead, film Evil Dead Rise a letošní film, trh tu pro to je
-kvalitu brakového hororu to má, vychází tu Darkness a Witchblade, což beru jako niche a ještě k tomu fakt ne moc relevantní IP
-otázka je jaká je cena za práva
@MP81:

tak to byl jenom 1 kus a uz sedi u me v objednavce:)
@Django: Taky jsem na to nedávno se stejným údivem narazil. Je pravda, že to nikde jinde asi aktuálně není, ale že by šlo o takový poklad?( ゚ Д゚)
@Onkel 1928: Dík, doplněno

Pokud to někdo bude mít, chybí nám tam ještě nějaké údaje (třeba ISBN jestli je?), tak neváhejte a pošlete ;)
Vybaví si někdo přesnou cenu limitky Jaromíra Kočnarová?
To sem nevěděl že mám doma takovej poklad :D https://knihobot.cz/g/110370
@Rowan: Jelikož jsme tady často za Kapitána Zřejmého, tak se hlásím opět do služby!
Hele, nejsem tedy majitel, aby bylo jasno... ale asi bych to zvažoval a to se rozhodně nepovažuju za sběratele, co musí mít vše.

Jasně, ta cena je přepal a je tak vysoká schválně. U takhle malého nákladu se prostě neplatí jen za těch 22 stran papíru, platí se hlavně za to, že takových kusů existuje jen omezené množství a druhá šance už nejspíš nebude. To je u podobných limitovaných věcí zkrátka součást hry a hlavní featurka. Nakladatel vlastně jen testuje, kde je nejlepší hranice a rovnováha mezi nákladem a cenou (imho by se to vše prodalo i za vyšší cenu).

Jinak je to pořád jednoduché:
- prodá se to proto, že se najde někdo, kdo je ochotný tu cenu zaplatit a vidí v tom pro sebe hodnotu,
- ta hodnota může být pro každého trochu jiná, stejně i motivace ke koupi - od sběratelství, přes emoce, až po radost z vlastnictví něčeho opravdu "výjimečného", a samozřejmě nemůžeme se tvářit, že neexistují spekulanti, co to chtěj střelit na sekundárním trhu s přirážkou.

Pro mě osobně bylo na tom zajímavý formát a hlavně, že šlo o super lokální a domácí počin. Na tomhle mě spíše štve, že jsem se to dozvěděl, až tady z fóra a když už bylo pozdě. Pořád to považuju za dobrý dílo. A jako jestli bych se u něčeho ušklíbal, pak by to byl asi Pérák - to je fakt čisté WTF, o jehož kvalitách se nedá vůbec hovořit, ale to už jsem tady vyblil asi stokrát :) (... a přesto se to taky vyprodalo, že ano).
To nic nemnění na to co jsem napsal. Kdo to koupil a je zde, mohl by napsat co ho k tomu vedlo a kde to ubytuje prosím
Tohle je reálně fakt uplne mimo jak cena tak format
No nekupte to, když je to tak levný.
22 stran za 5k :D
Cena opravdu lidová
flynander: Kuj železo, dokud je žhavé .... tohle už je fakt sběratelská rarita. Číslo 1. v bláznivosti u mě ale drží Pérák Český superhero
Nápad se mi líbí, ale ta cena...
Specialitka z knihy Těžká rozhodnutí, ve 14:00 k dostání 16 ks ze 40 celkově ... https://www.argo-bibliofilie.cz/knihy/105-jaromira-kocnarova
Avengers vs Votrelci limitovaná obálka 300 ks ak vás také baví: https://www.arkham.cz/vetrelci-vs--avengers/
Dinik: Tak asi překvapení to není, nebylo o čem pochybovat. To jen tak pro zajímavost....
Wolfgang: No to je opravdu "překvapení" :-D
Přednáška o Rose Luxemburgové od Jana Májíčka na míru. Můj favorit na odměnu :D