Diskuze kolem sbírek, kolektování, aukcí, prodejů a nákupů. WIP verze sběratelského katalogu na Google Drive.
  • damacon
    damacon3.4. 10:43Sběratelský klub
    yogi: Štve mě, že toto Frazettovo dítě si nekoupím, protože prostě pro mě hodnotu 2400,- nemá a byl bych rád, kdyby to byla standartní nekolosálně vedená kniha, která by stála polovinu jako obdobně velké její předchůdkyně. To si chtěl slyšet? :)
  • Onkel 1928
    Onkel 19283.4. 10:41Sběratelský klub
    damacon: ale prd. Od CC beru Hellboy Universum a občas pár jiných věcí. Ale přijde mi skoro až zbytečné tady tu cenu rozebírat. Sběratelé dají za limitky, číslovaná vydání, kolosálky apod. už z principu více peněz. Když to funguje, proč to nerealizovat? Kdo nechce, počká na vydání v klasickém formátu a 50% slevu v prosinci a je spokojený, ne? Buďme rádi, že do toho vydavatelé jdou. Zaslouží si spíše obdiv. Teda kromě Dobrovského ...
  • valon
    valon3.4. 10:32Sběratelský klub
    damacon: A Petr Pan od Vybírala stál o 200 víc jenom kvůli jiné obálce. Argo jede jak dražší věci čistě jenom s pevnou obálkou vs měkkou, tak i svoji psycho řadu Bibliofilie (btw, dodnes si jde objednat jejich 1984 tamtéž, nějak netáhla podle představ). MB nacpe svým fanouškům knížku zdarma, kterou logicky musel umořit v ceně, ale holt práva koupil jako pack a bylo by blbé je nevyužít.
    Každý jeden vydavatel hledá způsob, jak prodat a vydělat dost, aby mohl dál prodávat a vydělávat.
    To, že se tu nadává tuhle na CC, tuhle na MB, tuhle na Argo, tuhle na Vybírala ukazuje, že ani jednomu z nich jejich cenová politika nefunguje na 100% a svoje kritiky si najde. I tak očividně všechny zúčastněné živí a ti tak vydávají dál.
    A btw, Frazetta jde úplně mimo mě, ale už jsem zvládl pochopit, že to mají být pro určitou cílovku vizuální orgie a tak mi to přijde jako jedna z mála věcí, kterou má cenu vydat ve zvětšeném formátu. Jakkoliv je mi to v praxi jedno, protože když už, tak si spíš koupím anglický paperback za zlomek ceny než české vydání u drtivé většiny věcí a CC a MB to platí tuplem, protože vydavájí primárně věci, co jdou anglicky snadno sehnat :)
  • yogi
    yogi3.4. 10:26Sběratelský klub
    damacon: a ty by sis rád Smrtonoše koupil, ale štve tě ta cena , nebo jak tomu mám rozumět? Většinou tu totiž CC a jejich vydavatelskou politiku vytahují lidé, kteří si nic od nich v plánu koupit nemají. Vědí totiž , že kvalita je někde jinde, na rozdíl od CC zabedněnců.
  • damacon
    damacon3.4. 10:21Sběratelský klub
    Onkel 1928: Tak ty jsi dobrej marketingovej produkt CC
  • damacon
    damacon3.4. 10:20Sběratelský klub
    valon: Tak debata o nové kolosálce se začla v tomto vlákně, tak proč to roztahovat jinam.

    ad limitky dnešní doby: limitka Měsíčního stínu byla limitka, a nádherná. Asi jediná pořádná limitka co měla nějakou cenu, kterou CC udělalo.
    První kolosálky byly vyjímečné, protože to opravdu byly kolosálky a špalky, do té doby nepředstavitelné. Souborná díla enormního rozsahu. Ale Smrtonoš podlě mě prostě není žádná kolosálka a jen se veze na vlně kolosální euforie i když vedle knih jako KVSC nebo Pekelná knižnice nemá co dělat a je to jen obyčejný velký formát jako X předním od CC, jen s přiblblym razítkem. A tím pádem důvodem pro cenu jako je tato.
    Škoda, že Dortova tolik milovaná Vrána nebyla označena jako kolosálka. Mohl ji prodávat za dvakrát tolik.
  • Onkel 1928
    Onkel 19283.4. 10:13Sběratelský klub
    Prodávat levně umí každý a "Kolosálky" jsou sběratelský produkt. Nechceš, nekupuj.
  • josekan55
    josekan553.4. 10:10Sběratelský klub
    Cena je naprosto přepalená. Zvlášť když je od 1.1. Dph na knihy 0%. Prostě CC zkouší co si můžou dovolit.
  • valon
    valon3.4. 10:02Sběratelský klub
    damacon: Zajímavá věc na kterou poukazovat zrovna ve "sběratelském klubu". Takhle funguje drtivá většina limitek dnešní doby a ty jsou pro sběratele jak světlo pro mola :D
  • faster86
    faster863.4. 09:51Sběratelský klub
    aspoň se lidi rozdělí na "fakt to chcu" a "ale já to vlastně nepotřebuju"
  • damacon
    damacon3.4. 09:51Sběratelský klub
    BadBoy: proto říkám, že přídomek "kolosální" je z mého pohledu dneska přežitek a jen to uměle zvyšuje cenu normálního svazku, kvůli kterému se musí vzít do ruky razítko aby se někdo cítil vyjímečně, že má svazek 286....
  • yogi
    yogi3.4. 09:51Sběratelský klub
    CC mělo vždy ceny tzv. přepálené, divit se tomu po 25 nebo kolika letech?
    Mně je fakt úplně jedno kolik má Tulák stránek , jediné co si z jeho četby teď po půl roce vybavuji je , že byla sakra dřina se tím prokousat.
  • BadBoy
    BadBoy3.4. 09:42Sběratelský klub
    Těžko porovnávat MB s jakýmkoliv jiným nakladatelem, když se vlastně porovnává business s koníčkem. Ale je fakt, že mě taky 480 stran za 2,4k celkem zarazilo, když si to člověk porovná s ostatními velkoformátovými a nekolosálními komiksy od CC.
  • valon
    valon3.4. 09:36Sběratelský klub
    Není nad přepočítávání stránek, hlavně u dvou vydavatelství, které toho mají tolik společného až to pěkné není. V základu jak CC, tak MB vydávají věci v lepším provedení než si ty věci zaslouží nebo potřebují a tím pádem za cenu, která je zbytečně přepálená. To, že si jeden z nich založil vydavatelství v obyváku a dokázal tak ušetřit za spoustu jiných výdajů, co za ně normální vydavatel neušetří, to by teprve byla sranda, kdyby nebyl levnější. Ale aspoň se tu člověk zasměje, když se jeden měsíc nadává na jedny a druhý měsíc na druhé, není pak nuda v práci :)
  • damacon
    damacon3.4. 09:32Sběratelský klub
    To je přesně ten problém, na kterém se neshodneme. Ty zesměšňuješ nějaké přepočítání na stránku. Nikdo nic nepřepočítává, jen si zjevně víc lidí všímá, že je tu někdo, kdo dělá špalky taky a těchto závratných částek nepožaduje. A rozhodně si nemyslim, že by to bylo horším zpracováním, ba naopak, nebo že by to byly tituly, jejichž práva stojí pakatel.
    Tulák, nebo Agent strachu byly příklady. Jak to jde dělat cenově jinak. Ostatně žádný špalek MB z minulosti nikdy nedosáhnul 2400,-. A kdyby CC dělalo Agenta, tak to máme v předprodeji možná za 3600,-. A ještě bez knížky navíc. To je uplná utopie a víš to ty i kdokoliv jiný. Proto ty narážky na cenotvorbu.

    Podivej, jako s tím Chřtánem. Vydáme dva díly neukončeného díla a buďte všichni tak hodní a přijďte na CC Prague si je nechat podepsat a ještě se přimluvit u autora, aby napsal díl další, jak ho strašně moc chcete. Třetí... z pravděpodobných dvanácti....? To už je blbej vtip ne?
    Poslední dobou tyhle "úlety" fakt k zmiňovanému přídomku o naleštěném h***u nemají daleko.
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš3.4. 09:15Sběratelský klub
    hoši, vy mě dostáváte. jak to tady čtu, tak to skoro vypadá, že moje dnešní objednávka bude mít unikátní číslo výtisku v první desítce.

    možná v první pětce.
  • yogi
    yogi3.4. 09:10Sběratelský klub
    Já to fakt nechápu, tohleto přepočítávání stránek a ještě box k tomu , bude aspoň chladící ? Prostě různý věci stojej různě a ne vždy to souvisí s kvalitou(skoro nikdy). Přijde mi to drahý , nekoupím to. Jiným lidem to přijde v pohodě, tak si to koupí.
    Za lístek na Springsteena jsem dal skoro 3 litry, no to není málo, ale zase je to Boss, neviděl jsem ho 35 let a už asi nikdy neuvidím a co taky s těma prachama, do hrobu si je nevezmu.
    Kolegyně dala stejnou částku za koncert, ehm, nevím jestli to tu psát , ale tak co už, Daniela Landy, tam bych nešel ani kdyby mi platili, ale oba zřejmě dostaneme co čekáme i když já bývám občas otrávený i z koncertů na které se těším. A kolik minut bude hrát Boss? Dám vědět, počítám že minuta koncertu vyjde tak na 15 korun.
  • damacon
    damacon3.4. 09:08Sběratelský klub
    Já se bavím o tom, že Tulák odpovídal ceně. Co ceně, podle toho co v naší kotlině vychází je takový rozsah v HC za bezkonkurenční cenu. Podle mě, každý ať má na to názor svůj. Smrtonoš stojí jednou tolik s cca stejným rozsahem. Podle mě je to nenažranost.
    Ano, nikdo mě to kupovat nenutí. Nikdy jsem to netvrdil. Ale i když si to nekoupím, můžu na tu cenu mít názor.
    A hláška s výplatou byla nadsazená asi stejně jako cena této kolosálky.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle3.4. 08:52Sběratelský klub
    Tak já si taky přiložím polínko na hranici. CC, za mne poslední dobou kašle na nějaký marketing a promoce nových knih. Jediné co je pořádně vidět a dělá se kolem toho nějaká reklama je Hellboyversum a Conan. Ale zbytek knih má minimální promoce a jestli se vytvoří někdy jeden článek ke knize tak to je vše. Co jsem koukal tak má vyjít brzy Basilisk a Alenka, teď tedy Smrtonoš. A žádný článek k tomu není, ani video. Ano rozumný člověk zajde na Goodreads a tam koukne a zjistí že to má nějakých 3,5* a řekne proč bych to měl tedy kupovat, co je na tom ta pecka, proč by toto zrovna měla být kolosální kniha? Přijde mi že poslední dobou jedou takovou vydávací politiku, že tohle je super, tamto taky, tak berte.
    Jinak to srovnání prostě je na místě.
    Měsíční stín 558 stran, platil jsem před rokem možná okolo 1100Kč. Klece 504 stran, bylo to taky okolo 1000Kč. Takže prostě Smrtonoš bude mít jenom unikátní číslo výtisku a to je defacto vše s porovnáním předchozích knih.
    A teď tedy s Mighty Boys a jejich Agentem Strachu, 1040 stran za 2380Kč. K tomu v předobjednávce dostanu knihy v boxu, s alternativní obálkou a ještě k tomu knihu navíc, to mi přijde hodně fér a dost dobrý důvod si knihu předobjednat. Byl také dlouho v předobjednávce u CC je to defacto jenom na chvilku a MB docela měli v pohodě reklamu, ale i povídání o knize právě u edičáku.
  • yogi
    yogi3.4. 08:20Sběratelský klub
    damacon: Ale vždyť tě snad nikdo nenutí to kupovat. Já si nic od CC v předprodeji nikdy nekoupil a zatím nemám v plánu to měnit.
    Dle tvojí logiky, když vydám průměrnou věc v luxusním provedení a za pár kaček, moji věrní mě budou vynášet do nebes, hlavně tedy jen ať je to pořádný špalek.
    Jen ještě .....kdyby CC zabalilo psi hovno do kolosalniho kabátku, z toho usuzuji že to za sračku někdo považuje a tedy i z jiných komentářů, které se tu objevují pořád dokola, kdykoliv CC vydá něco nového či představí edičák.
    Rozhodně nejsem jejich hc fanda co koupí vše co vydají, nemluvě o tom že mě kdysi Dort v podstatě vyhodil z jejich krámku na Václaváku. Ale už jsem mu odpustil.

    A pokud bereš míň než 5 litrů čistého , měl by ses možná poohlídnout po jiném zaměstnání.
  • damacon
    damacon3.4. 07:37Sběratelský klub
    yogi: Tulák byla mňamka, za 12 stovek skoro 500 stran, naprosto luxusní. Ještě, že to nedělalo CC, to bych si na to musel dát na stranu půl výplaty.

    A nemyslím si, že tu někdo o tom psal, že je to sračka. Spíš ta cenovka za toto dílo je... přestřelená. Ale určitě se uklikni a objednej to, určitě budeš spokojen. Jen si nemyslím, že to má hodnotu 2400,- Což je vlastně ta nejnižší možná předprodejová cena, další šťastlivci po skončení předprodeje to na eshopu budou mít ještě luxusněji oceněné.
  • yogi
    yogi2.4. 22:07Sběratelský klub
    Takový Tulák má na Goodreads ještě nižší hodnocení a jaká to byla mňamka, co kluci? Nebo ne? Hlavně tedy dycky napište,co je sračka, co kdybych se uklikl a objednal to.
  • Dinik
    Dinik2.4. 17:42Sběratelský klub
    Párkrát už jsem to tady psal - kdyby CC zabalilo psi hovno do kolosalniho kabátku, tak jim to nadšenci stejně nakoupí - Bo kolosálka, ne?
    Podíval jsem se na ukázku a recenze a jasný pass. Bylo by načase, aby se i fans trochu vzpamatovali a dali CC aspoň jednou najevo, že jim "nesežerou" všechno. A o ty kolosalky z posledních let už není ani bazarech a aukru tak velký zájem, většina se prodává i pod původní cenou. Já šel raději do Fear Agenta, který vypadá zajímavě, má slušné recenze a za stejnou cenu dostanu mnohem větší rozsah a ještě bonusovou knihu navíc.
    CC dost ustrnulo v minulosti zda se.
  • Fimi
    Fimi mecenáš2.4. 15:51Sběratelský klub
    Co jste čekali, vždyt je to CC, tam to tak prostě mají. Že to má špatné recenze je jedno, stačí že je to kolosálka od CC a hned se to bude prodávat. Stejně tak by se prodávala kolosálka Xerxese by se hned vyprodala, nebo třeba Darkness a Witchblade, to je nějaké kvalitní čtení? prostě tak to je, já už bych se naopak divil, kdyby to měli levnější, takhle je to už prostě standart
  • Gmork
    Gmork2.4. 15:47Sběratelský klub
    Django: Fear Agent mám doma všechny čtyři knihy a minimálně první tři mě bavily. Je to zábavný hláškující sci-fi brak v tom dobrém slova smyslu. Něco jako Ash ze seriálového Ash vs Evil Dead ve vesmíru. Tady bude moc záležet, jak se F. Štěpánek popasuje s překladem.
  • Django
    Django mecenáš2.4. 15:06Sběratelský klub
    damacon: agent strachu je pro mne neznámé území, tak snad nebudu zklamenej.
  • damacon
    damacon2.4. 15:01Sběratelský klub
    Agent strachu je proti tomuhle umělecké dílo s trojnásobným rozsahem za stejnou cenu.
  • Django
    Django mecenáš2.4. 14:53Sběratelský klub
    Před pár lety jsem na to narazil na netu a něco tak strašného jsem už dlouho nečetl, jak píše Gmork tady není o co stát. A ta cena 2400 za 440 stránek vážně zajímavá. To agent strachu za 2380 se aspoň vyplatí.
  • damacon
    damacon2.4. 14:29Sběratelský klub
    No ne, zatím se to tváří, jako když nějaká kniha získá oficiální status "kolosálka", okamžitě je tam 100% přirážka. Mě to přijde spíš jako prokletí těch knih. Loňský velký formát To, co zabíjí děti o něco málo kratší za 1050,-... ? Mohli to vydat bez kolosálního číslování výtisků za 1500,- ať nežeru, protože Frazetta. Ale tohle mi přijde jako naleštěná bída. Navíc svým rozsahem tahle "kolosálka" nedosahuje ani Měsíčního stínu nebo Klecí. Knihy, za poloviční ceny. Stejný výškový formát, jen bez přiblblého pořadového čísla.

    Střež se kniho, získat status kolosální. Bazary se budou otřásat v základech s kolosálními cenovkami a ty jimi budeš proplouvati na kolosální vlně v čele s nekorunovaným králem všech knih kolosálních, Kolosálním Conanem, jehož kolosální cenovka se nebeské klenby dotýká. Nikdy tě nebude nikdo číst, mnozí se tě budou bát i otevřít, nebo dokonce z folie vybalit, ale tvoje kolosální cena bude známa od Aše po Jablůnkov, i když obsah tvůj bude zajímat duší pramálo.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš2.4. 14:04Sběratelský klub
    Frank je samozrejme milacek, ovsem jak se rika, minimalne 50 % dila porad tvori pribeh a ty recenze vsech volumes jsou pomerne desive a nejen na GR :/ ... Stejne bych si tipnul, ze minimalne 300 dusi se zrejme brzy najde.
    Ad solidni cenotvorba CC - Oteviram_dve_obri_rodinne_baleni_popcornu_a_pohodlne_se_usazuju.GIF
  • damacon
    damacon2.4. 13:57Sběratelský klub
    2400,- peněz za 440 stránek... hmm, to je teda solidní cenotvorba. Jako chápu, že je to zvětšený formát, ale na druhou stranu proč. Zajímalo by mě, kde je zakopaný pes, když MB udělá 800 - 1000 stran za cenu nižší. Ať mi nikdo netvrdí, že zvětšený formát oproti A4 má víc jak dvojnásobné náklady na výrobu.
  • Gmork
    Gmork2.4. 13:04Sběratelský klub
    Taky to nemám v plánu. Stáhl jsem si to a přečetl cca dvacet stran, načež zavřel, smazal a rychle zapomněl. Tohle není můj šálek fantasy kávy.
  • faster86
    faster862.4. 12:57Sběratelský klub
    MisaNuff: určitě ne
  • MisaNuff
    MisaNuff2.4. 12:36Sběratelský klub
    Uff, to má hodně špatné recenze na Goodreads. Jdete do toho?
  • Future-Death
    Future-Death2.4. 10:53Sběratelský klub
    Frank Frazetta Smrtonoš
    Na CC předobjednávka.
  • Alfi
    Alfi29.3. 09:15Sběratelský klub
    Najradšej mám propagandistický komiks Nad Tatroumsa blýska kde je Vladimír Mečiar zobrazený ako Juraj Jánošík.Super nakreslený bizár
  • Alfi
    Alfi29.3. 09:12Sběratelský klub
    Vybaľujem v okamihu keď to čítam, ale vychádza toho o moc viac ako stíham :-/
  • faster86
    faster8628.3. 13:20Sběratelský klub
    ty co mám nejvíc rád nebo čeho si nejvíc cením se mi mění podle toho co sem zrovna ulovil, takže to byla limitka vrány od CC, limitka darebáka od CC, pekelné knižnice hellboye a poslední co mi udělalo největší radost tak je asi Sin city v boxu
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš28.3. 12:23Sběratelský klub
    Delphin: Asi mi taky ve sbírce dělají největší radost kousky, ke kterým mám nějaký vztah, i když nejsou nutně nejcennější. U mě je to Kasta metabaronů, i když je to až to druhé brožované vydání, protože zaprvé je to možná můj nejoblíbenější komiks a zadruhé tím začalo mé vážnější sbírání komiksů. Z poslední doby je pak pro mě strašně důležitý první číslo Crwe - to konkrétně se mi do rukou kdysi ani nedostalo, ale jen díky půjčování si náhodných čísel Crwe od bratranců jsem si komiksy tak zamiloval.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš27.3. 12:40Sběratelský klub
    Delpin: to je docela dobrej dotaz :) já tedy nejsem primárně žádný sběratel. Ta plnící se knihovna vychází jako postranní efekt toho, že miluju dobré příběhy a že jsem ještě staromilec, co má raději obrázky na papíře než v tabletu. A subjektivně si cením díla, které leckdy nemají žádnou "sběratelskou" hodnotu, respektive jsou to třeba rychlý šípy, po tátovi a pod. U fakt hardcorových sběratelů to pak šacuju na něco, co je fakt mega vzácný (a asi i příšerně drahý), nebo co se jim podařilo vyšťourat v nějakým zapadlým antikvariátu :)
  • Gmork
    Gmork27.3. 06:47Sběratelský klub
    Jinak mi velkou radost taky dělají staré fantasy od Soleil, které jsem si zkompletoval na svých cestách po Francii. Dnes už tohle vydavatelství podobné věci nedělá, všechny schopné autory bohužel nahnali na Elfy, Trpaslíky atd. Mám komplet série Příběhy z Brocéliandu, Triskell, Mortepierre, Vzpomínky na Elcologii, Alyanina tajemství, Mlhy Asceltisu, Vyhnanství Asceltisu, Strážce majáku, Brocéliande, Příběhy korrigana, Lancelot, Durandal, Elya, Yuna, Skleněné meče, Wollodrin, Druidi, Slzy víly, Aslak... Mnohé díly z těchto sérií jsou už taky nedostupné, taková Mortepierre už je nesehnatelná, leda francouzský ebay.
  • Norri
    Norri mecenáš26.3. 20:27Sběratelský klub
    Mi dělají radost komiksy, které jsem si nechal podepsat. Je to spojené s tím, že jsem se s těmi autory setkal.
  • xintax
    xintax mecenáš26.3. 19:45Sběratelský klub
    deefha - Aspoň naznač, po čem prahneš. :-)

    Jinak ja mam nejradeji a nejcasteji si prohlizim originaly komiksu. Neni to sice tisteny komiksovy kousek, ale o to mi delaji vetsi radost. :-)
  • Gmork
    Gmork26.3. 18:07Sběratelský klub
    Delphin: Největší radost ve sbírce mi dělá Bran Ruz od Auclaira a Deschampse a komplet fantasy série Sylve, které už jsou dlouhé roky ve Francii vyprodané. A po ničem už neprahnu, všechno co jsem kdy chtěl, už mám. Možná sérii Totoche od Jeana Tabaryho, ale tam si to vydám sám, beztak už jsem si tři díly vydal.
  • deefha
    deefha mecenáš26.3. 15:11Sběratelský klub
    Nejradši mám určitě první vydání dvojknihy Čtyřlístku Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky. Není to sice ten úplně původní výtisk, který jsem jako dítě dostal a pak ho četl pořád dokola, aby nakonec zmizel někde v zákoutích času... Ale je to prostě moje srdcovka a kromě prvních čísel Komety na mě pak už nikdy nic tak nezapůsobilo.

    Aktuálně prahnu po něčem z tuzemské produkce, co vyšlo ve velmi limitovaném nákladu a zrovna je jeden výtisk k mání. Sice za příšernou cenu, ale protože o tom pořád uvažuju, tak neřeknu o co jde, aby mi to třeba někdo bohatší nevyfouknul :-) Obecně se dá koupit všechno, stačí mít jen trpělivost a prachy.
  • Ter
    Ter26.3. 14:50Sběratelský klub
    Delphin: môj top komiksový klenot je Disneyho Snehulienka a sedem trpaslíkov z prelomu rokov 1937 a 1938. Na druhom mieste Disneyho Gummi Bears z rokov 1989 - 1990. Kúsky, ktoré sa sem nikdy nedostanú a hlavne o existencii Gummi Bears komiksov väčšina československej komiksovej bubliny ani netuší. Z domácich je mojim klenotom slovenský komiks Bill a Mary.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.3. 14:24Sběratelský klub
    Delphín: uplne prahnu po tom mit komplet Prince Valianta a souborky z EC Comics.
    Radost mi dela sbirka komiksu Boguse Polcha a Bryana Talbota, jez mam i od obou podepsane.
  • Delphín
    Delphín26.3. 13:35Sběratelský klub
    Ahoj sběratelé, taková omýlaná otázka, která by mě ale zajímala - za jaký kousek ve vaší knihovně jste nejvíce rádi? Potažmo je nějaké dílo, po kterém prahnete? :)
    Já osobně mám největší radost ze Čtyřlístů z osmdesátek ještě po taťkovi, potažmo z omnibusů Daredevila Bendise. Ty jsem splašil za úžasnou cenu doslova na poslední chvíli.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.3. 10:28Sběratelský klub
    Jako chvíli jsem uvažoval, že si komiksy vybalovat nebudu - přečtu si je hezky v knihovně a ty koupené rovnou uskladním. Ale pak mi to přišlo až příliš úchylné, takže si všechno, co kupuju, rozbaluju a čtu (i kdybych to už předtím četl).
    A s MDEKama to mám přesně naopak, než lidi, kterým třeba chybí pár v pevné vazbě. Já je kupoval vždycky hezky v měkké, ale když mi kamarád šel koupit Metabarona 2, koupil mi ho v pevné, takže mému "OCD" je teď naopak trnem v oku ta jedna pevná vazba :D
  • BadBoy
    BadBoy26.3. 10:21Sběratelský klub
    Řádný sběratel si koupí rovnou 2x pevnou. Jednu na čtení a druhou do skříně na investici :D