Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Kdo chce vidět dosavadní výsledky mého nedávno zmíněného boje za nákup komiksů do naší knihovny, nechť si na Facebooku zadá Komiksový koutek knihovny JAMU...
Xeelee: Mě ty implantáty zas tak moc nezajímají. No a UV ti sic na sítnici dopadá, ale taky ji brutálně ničí. U složeného oka hmyzu ale ne. Pročpak asi nosím brejle úplně všude? Jinak zkus si někdy lehnout pod dezinfekční zářivku s UV světlem, bakterie zabíjí do několika minut, roztoče jen chvilku potom a drobnější zvířectvo za několik až několik desítek hodin. Uvidíme, co by to udělalo s tebou :o))
A pokud bych měla upravenej sic nerv vedoucí vzruchy z rovnovážnýho aparátu, ale neuzpůsobené somatické svalstvo, každá moje reakce by byla přehnaná, nebo nedotažená... Hm?
A to víš, že si mě udělali pěkně postaru v domácí laboratoři a maminka si mě dokonce musela odnosit, protože na umělou dělohu už jim penízky nevybyly.
Mimochodem,podle nejnovějšího výzkumu na základ oka stačí jen sedm genů. A ot om jak si Hurvínek představuje válku mi nemluv, mám zkoušku z genetiky příští pátek.

vasek: Jokera mám ráda, ale nesnaž se mi vsugerovat, že se do něj zabouchnu a půjdu radostně do some kind of Lunatic House. Ani do Bohnic ne, i když tam maj festival. Ty seš mi taky pěknej šťoura, co? Nedopřeješ člověku kousek svobody, fantazie, kreativity, lhaní, vymýšlení, nadsázky a spol.?
Demnog: jojo, bude to děs. :-( Už se vyloženě těším, jak to "protestně" nepudu do kina...čímž jim způsobím bolestný ztráty na tržbách.

Draco: No, tak jestli odmítáš léčbu, může se taky stát, že dostaneš zdarma nový byt a oblečení: 1+polstrování v Bohnicích a takovou veselou kamizolu s dloooouhejma rukávama. S tím vším si užiješ spousty legrace. Podle toho, co tu čtu, musím ti dát malou radu: až uvidíš takový dva pány se sítí, tak neutíkej. Oni ti chtějí pomoct :)
Draco: Já vím, ale pořád sem se nedozvěděl, co to má společnýho s inervací svalstva. Myslím, že pěkně kecáš a vyrobili tě tatínek s maminkou, hezky postaru. Tak moc věda ještě ani zdaleka nepokročila. Já se držím faktů a informací od mého kontaktu. V mozku se vědci hrabou pěkně dlouho. Už je to aspoň deset let od pokusu, kdy opice s implantátem na dálku ovládala robotický rameno, který sledovala na monitoru. Tenkrát ale byly docela velký problémy se zarůstáním kontaktů. Možná už se v blízký době na trh dostane patřičnej HW a jednodušší hry. S UVA a UVB taky kecáš pěkný nesmysly, protože to záření ti na sítnici dopadá tak jako tak, jen ho nedokážeš zaznamenat. Kombinaci genů si taky představuješ jak Hurvínek válku.
Xeelee: Nervus vestibulocochlearis přenáší vzruchy ze šneka(cochlea) a blanitého labyrintu(vestibul). No zajímalo by mě to hlavně kvůli rovnováze.
Á propos, oči ne, díky, když mě vytvářeli, dostala jsem od genetiků do vínku odrazivou sítnici jako u šelem a pár dalších vylepšení, poněvač v mojí rodině je spousta očních vad( dalekozrakost, astigmatismus apod.). Já vidím podstatně lépe než v HD, ale UVA i UVB záření mi můžou poškodit sítnici. Sic je to mix, přece jen je to vše přírodního původu a já na sebe musím být opatrná. Kdyby se už tehdá kombinoval ke genům obratlovců nějaké hmyzí, měla bych UV též, ale takhle jen slabě vnímám infraRED.
Sakra, ale že ty dleší nohy mi nenakódovali... Asi počítali, že stačí, když je má dlouhý má máti...jenže otecko má trup na dvojčata a nožičky tomu odpovídaj.
No ale co ty, jaký ty máš vylepšení? Počítám, že zatím jen nějaký ten čip na ovládání teploty a světla v místnosti, co?
Draco: Jo, to zní rozumně. Vylepšení smyslů je ale trošku někde jinde než jejich propojování s kompatibilními zařízeními a vědomé ovlivňování. A když už sme u těch elektronických receptorů, neuvažovala jsi o novém oku? Oficiálně se na slepcích testují černobílé elektronické oči s rozlišením pár pixelů, ale mohl bych ti sehnat jedno použité Ultra HD s částečným přesahem do UV a IR a s různými SW vychytávkami za zajímavou cenu. To by se ti na dráze superzločince mohlo hodit :-) Jen nevím, jestli bude sedět barva duhovky. Nějak sem ale nepochopil, co maj společnýho úpravy na nervus vestibulocochlearis s inervací svalstva. Jinak s tou latinou ti tady asi moc lidí nerozumí (ale to zřejmě nebudou asi i bez ní:).
vasek: Já jsem proti chemii! Na mě je vše přírodní a na své mutace jsem hrdá! Některé osoby z mého okolí by mohly vyprávět...

AZteck: Hehehe. Neurolog. Hehehe. Že se tak blbě směju, ale v první chvíli jsem četla gynekolog. Holt moje kognitivní funkce nejsou po probuzení zcela na výši.

Xeelee: Člověče, překvapuje mě, že celkem slušně znáš fce jednotlivých částí mozku. Ale jak říkám, jsem přírodní holka a přiznám, po pár úpravách docela toužím, ale asi na to nebude odvaha. Kromě delších nohou by to byl upgrade na nervus olfactorius, protože to se hodí každýmu gourmetovi. Taky pro dráhu superzločince nějaký úpravy na nervus vestibulocochlearis(jenže to se musí doprovázet i v oblasti inervace somatického svalstva), no ale to se pořád držím jen na úrovni kraniálních nervů. Do oblasti neurocrania bych si šahat nenechala.
to AZTeck: mas namysli pana Misu:)?
AZTeck: Draco hrabe z X-Menů :-)

Draco: Ono nejde o připojení na síť ale o propojení s počítačem a synchronizaci/ukládání dat, pokud máš datový implantáty. Implantáty pro bezdrátový příjem/vysílání se instalují co nejdál od mozku, protože to škodí okolní tkáni. Vše jde z/do mozku po nervech. Oproti bezkontaktním implantátům přímo v mozku ve vjemových centrech bohužel není práce s portem tak intuitivní. Normálně bývají tři v koncovém mozku (zrak a sluch, řeč). To stačí třeba na ten „telepatický“ kontakt s podobně vybavenými lidmi. U nějakých specializovaných profesí se ale neobejdeš bez virtuálního čichu, chuti a hmatu. Pro profesionální hráče to je nezbytný vybavení. Další už nejsou pro normální smrtelníky. Hodně zajímavej je implantát v mezimozku, kterým můžeš částečně ovlivňovat svý emoce, tělesný potřeby apod. Taky existuje napojení na mezimozek (hypofýzu), žlázu, která podléhá pouze podnětům z nervovýho systému a sama prostřednictvím svých hormonů ovlivňuje další žlázy s vnitřní sekrecí. No a přes hypothalamus se dokonce dají regulovat tělesný funkce, ale to už je hodně nebezpečný a jsou na to speciální memorický programy. A pak tu jsou ještě nějaký přísně tajný věci, o kterých nic neví ani můj kontakt na ministerstvu obrany. Takže jestli se někdy dostaneš třeba ke speciálním bojovým jednotkám... Tam už ale počítej s minimálně 30% kyborgizací.
.......a případně neprodleně odeslal na speciálně pro takové případy určené oddělení.
Xeelee: já neMyslíš Shadwella. Já Myslíš opravdového intelektuála, který to zdá se i někam dotáhl (na rozdíl od zde přítomné lůzy).......a jak pozoruju, docela by se vám s Draco hodilo poznat ho trochu blíže. Je totiž neurolog, takže by ty vaše porty, zástrčky a jiné mutace............odborně posoudíl :-)
Xeelee a Draco si dlouho nevzali svoje prášky, žeano?
Kapis: WOW, to bych si nechal líbit :-)
Taxem se při dnešním lehkém pracovním KOPRu pročítal kolonkou Zajímavosti na Crwi a narazil jsem na dvě Mignolovy superbomby, které tam přidal Keram, poslal jsem dotaz na Dorta, jestli náhodou o tom neuvažují, to by bylo dělo, no posuďte sami:

http://www.crew.cz/zajimavosti-detail.php?id=244
http://www.crew.cz/zajimavosti-detail.php?id=229
to Woffce: tak tim padem je vse jasne, zakazku na slusivy rubas jsem zadal u meho krejciho. Ted at to klapne a napriklad se nestane, ze zacatkem roku budes potrebovat rubas ty. Ja vim, zas tak dobrej vtip to neni, ale nemohu si pomoci a opet si do Woffce, kdyz mne tak hezky nahrala, trosku zakeruju:).

A jeste ti musim rici, a to te potesi, ze nektere ze slecen v sobotu byly NEmile prekvapni, jak jsem mladi. Ocekavali 40-50niky. Tak a ted si muzes sednou na zadek a rici si, "ze ja jsem neprijel".
Slaine: Panu booohovi Vláďovi vyřídím... :---)
DEmnoG: Tak to si pomalu sháněj střihy na slušivý rubáš: T.D. i Jamesona.
to Kapis: mozna Liberec je mesto tobe zaslibene:)

to Woffce: G-E-N-I-A-L-N-I! Jeste mi rekni, ze pan Vlada ma Tullamore Dew a ja z Liberce odjedu pohrebakem. Kde ho vezmu? O to se jiste postara muj oblibeny Slaine:).
Woffce: Ty jsi buuuh! Ten vyber piv je naprosto luxusni! :)))
Kapis: Klid - záchytka v Liberci není, a policie se do těch míst za tmy bojí. Kromě toho po vpuštění bedníme okna a zavíráme hlavní vchod.. :---)
DEmnoG: Tyhle "útěkářský" tendence znám - i já je občas mám. Ale pokud nezpanikaříš, jsem si skoro jistej, že nahoře je kromě WC i funkční sprcha.
A jedna technická: Ostravar pan Vláďa netočí; můžem se porouchat Plzní, Svijanskou jedenáctkou a světlým a polotmavým Bernardem.
to Woffce: to zni krasne Woffecko! Tak to si mozna odpustim i ten vlak vecer domu, pokud nedostanu zachvat, kde to jsem a ze potrebuji domu a beru si taxika a jedu do pekel, coz se mi obcas stava a pokud majitel bude tak hodny, a necha me nekde umyt. Ja jsem desne cistotne cervene zvire a nerad chodim spat, ackoliv jsem uplne na sracky, spinavej.

No a kdy to teda provedeme deti? Jako vazne az leden:)?

to Slaine: jak rikam, nic nechci:)

Pampelisacek (teda diky, ze ste to na me takhle praaskli, zraadci :)) tak uplne nemuze soudit, nicmene v penezence mu chybel minimalne litrik - s tim, ze 5ti kilo dal Markyzovi na Hellboye... tudiz by to snad mohlo sedet. Teda pokud jsem nedal zbylych 500 nektere z pritomnych slecen za nejake sluzby. Kazdopadne bych se sam sobe docela podivil, kdyby me zachvatil takovej stav lakomstvi, v opilosti jsem spis rozhazovacnej (kdyz penize mam a tady jsem opravdu mel :)). Aaale mozne je vse :), klido se s nekym vyrovnam, jak jsem panu DEmnoGovi nabizel :).

ad Liberec: ooo, zda se to jevit prekrasnou akci :)
yama: no v té době jsem měl vskutku 4 piva - nakonec jsem jich zaplatil krapet více, než jsem jich finálně nalil, ale to mě vůbec nesere, byl to výborný večer ještě jednou musím říci. CElkem jsem se nasmál.

Woffce: no to zní naprosto bombasticky, hlavně ať není v okolí policejní stanice s přidruženou záchytkou, kdyby třeba někdo nepředpokládaně si chtěl udělat výlet po okolí a přitom nemohl chodit, což se sice v naší civilizované komunitě stát nemůže, ale jen tak pro zichr;-) No a teďka nás bylo kolem 10 cca, nevím, jestli je šance, aby dojelo 30 lidí, na druhou stranu za 30 se tam určitě vypije;-) a způsobit kulturně-civilizační šok s následnými inzultacemi od rytířských, avšak neznalých přísedících, když bude "někdo" (radši budu diskrétní;-)) držet za hlavy holky pod úrovní desky stolu a řvát "kuř ty svině" taky nemusí být úplně ideální.
krvinka56: Rámcově jsem to zatím vymyslel takto: Po všech Ještědech, aquaparcích a jiných kratochvílích stravovací hostinec "Černý kohout" u náměstí, následně pěti- až sedmiminutové kochání u Rathausu, a poté přesun o 200 metrů dál do picí hospůdky (= pouze studená kuchyně) "Opera", již provozuje kamarád, a která je součástí domku, v jehož patře je neobydlený byt. Po nevyhnutelném zdemolování restaurační části je možno se uchýlit nahoru, a pokračovat v hlubokých debatách - o sekundární fixaci molekul, např. - ve spacích pytlech. Pokud by v pytli opravdu někdo usnul, nabízí se po probuzení možnost sejít dolů, najít v troskách pípu, a posnídat. ALE PAK UŽ ALOU NA VLAK (bus, loď, vzducholoď, tryskáč...), BANDO !
"Opera" čítá asi 30 sedadel, tak mě napadá - jak to tu čtu (a s potěšením kvituju slíbenou návštěvu DAM !) - zamluvit si "Aupairu" celičkou pro nás (to lze - pan Vláďa je VELMI DOBRÝ kamarád).
to Kapis: S tvojí střízlivostí taky nevím, protože jsi vykřikoval na celou ulici, že jsi vypil jen 4 piva a víc platit nebudeš. Nicméně to jsi tvrdil už v době, kdy odcházel Markýz, a to noc byla ještě mladá ;-) (na tvou obranu, došlo mi to až další den, kdy se mi opět obnovily mozkové spoje)
A kerý to je ten Pampelišáček :)
to Kapis: no vidis, a to my slecna vcera rikala, ze Pampelisacek sice byl odtahnut dovnitr a byl pozadan o zaplacani vice piv, ale nakonec slecne dal 2 padesatikoruny, strcil ji brcko do... hehehehehe, tam fakt ne... cerstve roztoceneho piva, a i pres to, ze mel v penezence obstojny obnos, tak prohlasil, ze vice nema. Kazdopadne je to jedno, zaplaceno jest, po nikom nic nechci, jsem spokojen s prubehem, koncem a vubec:).

A jo, mam takove tuseni, ze jsme testovali tvrdost nasich cel lehcim hlavickovanim. Ja slibuji, ze se tohodle budu vyvarovat, pac lide to nemaji radi.
MdS: No možná myslela toho jiného brýlatého - Pampelišáčka;-) (sorry S., že tak soukromně, ale je to fakt krásné oslovení) - který se spořádaně vrátil (dopotácel se, jaxem za nima vylezl ven, že by nebylo od věci zaplatit;-)) a cvakl hromadu piv, jaxe mi tak zjevují v paměti detaily, asi jsem nebyl tak úplně střízliv;-) Ale kostru večera mám celou;-)

...jo A DEGu, ještě mě trochu rozbolela hlava, tedy přesněji čelo;-)
4 Draco nobilis: Dámou rozumím osobu ženského pohlaví a na Guth-Jarkovského nevěřím....;-) A strach z komunitních sítí? Komiksáci nesjou komunitní síť, to je prostě....no, to se vlastně nedá popsat......to se musí zažít.
DEmnoG: Nemám neslušné fotky na webu, protože se stýkám jen se slušnými lidmi, co mají dost studu ledacos použít a na fotkách tady stejně naštěstí není až na jedno prso nic vidět. A jedno prso, to je pro chudáky komiksáky jako pramen v poušti. A já mám panický strach z komunitních sítí, tak snad mi mezi komiksákama tak hrozná nebezpečí nehrozí. Vyšla jsem ze cviku, už jsem se dlouho tak dobře nebavila.
to Draco nobilis: to si pis ze vypovida

btw neco jineho je semotamo nekde neco ukazat a neco jineho je to nechat volne povalovat na webu. Preci jen, az z tebe za par let bude treba presedkyne vlady, tak by ti to mohli novinari omlatit pres hubu:). Alee delej si co chces, tvoje vec.

Na uspesne zkousce je hezky videt, ze sraz z comicsarema ma na tebe pozitivni ucinky. A fajn, o pivo se reknu, to se neboj:).
Jo a zkoušku jsem jako obvykle zmákla na jedničku, tak u mě máte to pivo. Ale musíte si o něj říct!
krvinka56 : Tři malý plzně nejsou.Nic víc.

MdS: Můžeš.Dej si co chceš, já jsem zkompromitovaná už od tercie(osmiletý gympl...), kdy jsem se obnažovala na zadních sedadlech autobusu jedoucího z jakési exkurze. Naneštěstí mě třídní viděla. Že já se nechám ke všemu vyhecovat...

Spider-man: Otázkou je, co rozumíš pod pojmem dámy. Nevím nevím, jestli by mi má obvyklá gardedáma schválila chování a Guth-Jarkovský rozhodně ne.

DEmnoG: To rozhodně o něčem vypovídá.

to Spider-man: no ja jsem byl treba spokojenejsi, nez na Crweconu, to ano, ale jeste neni vsem dnum konec:).
Do prkenný vohrady!!!! To jsem zase přišel vo akci roku, ale pánové a dámy (skutečně tam byly?), myslí jsem byl s váma, byť tělěm v lihu...:-)
Mucheche. Tyhle gaychaty mě bavěj jako hodně :-)
Před:
-"Hej tyvole, pudeme a vožerem se."
-"No počkej, se zlískáme."
-"Ty krávo, ty zas budeš vypadat!"

Po:
-"Hej tyvole, sme se ale vožrali. Trefils domu?"
-"Ty krávo. Netrefil."
-"Tys teda vypadal..."

Já jsem tam vlastně virtuálně byl s váma ;-D
4 Draco: Neboj se nic, jsme možná pěkný svině, ale ne prodejný kurvy, takže světlo světa spatří report s fotografiemi ve vší slušnosti a počestnosti. Comicsová obec je takhle dost malá, tak proč jí ještě rozvracet použitím kompromitujících fotek, které se hodí leda tak na budoucí vydírání. Můžu použít tu s vyděšeným Pampelišáčkem? Předreportový MdS
4 kapis: To bys mě ranil. Platil jsem vepřový koleno a sedm Plzní + potom ještě tu jednu, ke který jsi mě ukecal. Útrata i s dýškem 530Kč, tudíž žádné čtyři. Markýz vždy platí své účty. Vždyplatící MdS
to Draco nobilis: ale kdepa, pekne jsi se zpumprnakovala sama... my jsme na tebe ani s panakama netlacili. Vydrz je holt mensi, na tom se holt musi zapracovat:).

to krvinka56: no, priznam se, ze casova posloupnost mi uz lehce unika, tak nevim, kdy jsi tam byl a o co jsi prisel. Jak to bude v Liberci se spanim veru netusim, ale mozna bych resil stejne jako Ostrava slez... tzn. po ukonceni piti do vlacku a nazpatek do Prahy. I kdyz jestli Woffce ma nejaky vetsi baracek a jeho zena nebude mit nic proti par opilim lidem, ehmm, tak bych nebyl proti. Domluvime, uvidime:).
No jak to tak čtu tak sem přišel o to nejlepší.Příště si beru raději dva dny volna v kuse,nejenom praccí je člověk živ.DEmnoG v tom Liberci bude nějaká možnost přespání?Draco a pak že nebudeš pít co?
DEmnoG: Fotilo se na dva foťáky a jeden byl podle mne MdS.

Jdu na zkoušku a jestli ji neuďám, je naprosto jasný, čí je to vina. Vaše, protože jste mě brutálně zpumprnákovali, vy zmeťouři. Jestli ji udělám, jde se slavit a platím každýmu jedno pivo.
Mel jsem toho dosti, aale zas jako na moje pomery to docela uslo :)) Dark by mohl vypravet no :))
Kolik toho proboha měl?!? :-D
Začíná mě docela mrzet, že jsem tam nebyl... Ale aspoň tentokrát vyžral Slaina zase někdo jiný. Cesta s ním domů je vždycky dobrodružství na hraně zákona ;-)
to xeelee: napriklad:)
Heh, jsem u Gambace, piju kofolu a sekera je pouze 350 Kc.To vcelku jde...

to Draco nobilis: mam dojem, ze se fotilo na Slainuv fotak a ten mam shodou okolnosti ja:).
DEmnoG: Myslíš třeba toho litra pro Draco? ;-)

Do Liberce bych se jel utopit v chlorovaný vodě a alkoholu docela rád. Už sem tam dlooouho nebyl. Hanyou psala, že se taky těší a že tam ještě nebyla.
DEmnoG: Věřím, že to doprovodí fotografickým materiálem s popiskami, takže bude stejně úplně jedno, co do toho napíše.
...akorát yama má přece i péro;-)
to Draco nobilis: dekuji... uz se da rici, ze jsem skoro funkcni clovek:). Jinac nas ted ceka myslim comicsfest a Sakai.

to MdS: cece mozna bych v tom reportu nebyl uplne konkretni... kdo prisel, ten vi svy a cely comicsovy svet nemusi zas tak vedet, co se (ne)delo.