Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@hellblazer: Jo, je to vážně parádně nakreslené. Skvělé postavy, příběh, humor,... fakt se mi to moc líbí.
@Yaromil: Souhlas se vším, i když moc číst neumí, tak to bude i tak fungovat, díky té líbivé kresbě jen na “koukání” :)
@hellblazer: Koupil jsem původně pro děti, ale nakonec čtu já a je to parádní. Jen bych to asi viděl pro krapet starší děti nebo na nějaké společné předčítání
@Devilek: Já bych teda ještě přihodil Morgavsa a Morgana od Petra Kopla.
Díky všem za nápady. Jj Čtyřlístek mě napadl, jelikož jsem sám začínal na prvních dvanácti příbězích. @soulbringer - trochu číst umí. :D Já ji předčítat primárně nebudu, jelikož je to neteř.
@Walome - Watchmeny by možná vzala na milost, kdybych ji vysvětlil a ukázal pohádkového dědečka Alana.
Devilek: Prcek Chlupino.
@Devilek: jak moc umí číst už v tohle věku nebo ji budeš předčítat? :) Čtyřlístek je asi základ, Hilda je super, v antikvariatech najdeš určitě barbánka... a možná už by zvládla i vostrou adélu (ta je asi pro trochu starší)? A pro otrlé My little pony.
@Devilek: Watchmen.

Jinak osvědčený tip je Čtyřlístek a ty první čtení od crwe.
@Devilek: Co Hilda? https://comicsdb.cz/serie/431/hilda Ta u nás měla vždycky úspěch :-)
devilek: mistr sportu skáče z dortu

Máte, prosím, nějaké osvědčené tipy na "první" komiks pro téměř pětileté děvče?
@xintax: M. Křivák (MK knihy a čas :) to byla (je?) křivácká legenda! Já se s ním rozloučil někdy v roce 2018, alespoň s tímto jménem, tihle křiváci se i když je upálíš vrací pod novými jmény jak fénixové z popela!
@Light: to není tím. Před vánoci automaticky stahují slevy na minimum, protože vědí, že prodají hodně, tak proč nemít trochu větší vejvar ;)

Jinak mě z megaknih chodí poškozený cca každý desátý, ale nikdy nebyl problém vyměnit + snad jako jediní platí poštovné k sobě při reklamaci.
@Devilek: Na 100% jsou jen daně a smrt.
Podle mé zkušenosti není ani příplatek na e-shopu nakladatele 100% zárukou, že to přijde v cajku. Nikdy jsem teda neměl problém to potom vyměnit, ale je to prostě oser.
To honění každé koruny se koukám perfektně vyplácí.
Je to tak. Pokud vám někdo posílá systematicky poškozené knihy a vadí vám to, tak mu prostě neplaťte a nepodporujte jej. Jestli vám na stavu knih tolik záleží, tak by vám nemělo být líto těch patnácti korun navíc, za které knihu koupíte u knihkupce, který vám ji pošle nepoškozenou.

A ať surfuji pdobnou vlnu jako ostatní: Tenhle týden mi přišel balíček pěti knih od Oikoymenh. Všechny v prvotřídním stavu, zcela netknuté.
Nejděte po nejnižší ceně a budete mít balné v pořádku, jak se říká dostaneš co si zaplatíš.
Já nevím, vy musíte být na nějakém indexu.:) Mně chodí balíčky od megaknih a Dobrovského vždy v pořádku. Jinak co se tragického balení týče, tak tam neochvějně kraluje čínské Temu. Ti posunuli likvidaci zásilek na úplně jiný level. Naštěstí se tam nedají objednat knihy.
Já právě teď objednával od každého něco, a třeba od Albatrosu zabalené super a vše tip top...
Megaknihy už nikdy. Tragický stav knih, tragické balení, nejdražší doprava a balné a náááhodou když luxor pohltil knižní klub, tak cca o 10 % zdražily :)
Je to tak dva roky zpátky, co booktook dělal opravdu zajímavé slevové akce a tak jsem sbírku trošku doplňoval. Předtím i potom občas megaknihy, Dobrovský...
Každou chvíli problém.
Tak teď od vydavatele, nebo Arkham a je klid.
Včera mi přišla knížka z Crwe a uplně v perfektním stavu. Většinou mají knihy ty rohu, nebo hřbety malinkato krabatý, třeba skoro neznatelně. Takhle byla dokonalá, že mne to překvapilo.
@honza98: Mám to stejně. Plus nejlevnější doprava Balíkovnou je za 89.-+ 49.-balné
Takže to máte za krásných 138.- což je suverenně nejdražší doprava u velkých eshopu.
A to jsem u nich kdysi objednaval docela dost.
A Megaknihy stále ještě chtějí poplatek za balné 50 Kč?
S tím když začali, tak jsem u nich přestal nakupovat.
Mně dnes přišly knihy z Dobrovského, jedna má natrženou obálku, prostě přes 2 cm trhanec, a ještě je na obálce rejpanec. Tohle tak už zabalili a neměli problém poslat poškozenou knihu. Zabalené jinak dobře.
Co se týče Luxoru, ten se chová ke knihám úplně tragicky. Taky jsem nedávno řešil reklamaci. A když jsem si šel na pobočku vyzvednout náhradní kus, viděl jsem, jak jim to z centrálního skladu poslali. Zabalené jen ve fólii VEDLE SEBE, ne na sobě. Prozíravě mi na pobočku objednali dvě náhradní, abych si mohl vybrat tu méně domlácenou.
Kluci, nestrašte mě! Mám na cestě velké objednávky z Luxoru a z Megaknih... :-(
@raistlinCZ: Mě včera přišla objednávka z Grady, kdy jsem si chtěl doplnit chybějící díly Morgavsy od Petra Kopla a možná na just, že jsem je v poznámce prosil o dobré zabalení, tak jsem přebíral balík, ze kterého ty knížky regulérně koukaly ven. Naštěstí to odnesla jen jedna dětská knížka, která byla k nákupu zdarma. Nechci je vůbec omlouvat, ale tyhle obří knižní e-shopy mají teď takový frmol kvůli Vánocům, že bych radši nic kde člověku záleží na stavu teď už nekupoval :-(. Můj poslední nákup u luxor.cz dopadl tak, že 8 knih z 11 přišlo s naraženým rohem. U Megaknih jsem už nenakupoval pár let, protože moje poslední objednávka přišla v takovém stavu, že se ten balík nedal ani vzít do ruky, protože tam to držely pohromadě jen ty plastové stahovací pásky, co na to dávají. Poslední dobou nakupuji jen u speciálek, kde vím, že to umí a jsou ochotní dobře zabalit a nehází knížky do balíku brigádníci v úkolu.
Dnes dorazila objednávka z megaknih a všechny čtyři knihy poškozené - přijde mi, že už ze skladu, fakt haluz... Holt budu reklamovat...
@Yaromil:
Je to velké, ale na zjevný úděl v boxu to nemá :-D
@MP81: Díky. Měl jsem knihy z běžné edice minulý týden v ruce v knihkupectví a překvapily mě svojí velikostí :-D
@MP81: Ty si měl prosím na Blast osobní vyzvednutí nebo dopravcem?
@Mr.Plysh:
Te bublinkove obalce jsme se take divil :-O
Kniha to naštěstí přežila, ale ma divne "odřeniny" a to nevim zda je tim balenim, nebo technologii toho potahu protoze je to odrene v miste ohybu toho papiru/potahu na deskach, neni to zespodu jako kdyz se vazba osoupe v policce, tak nevim, nastesti jsou to fakt milimetrove zalezitosti tak to nehrotim
https://ibb.co/21Mk2wT9

A dotaz na comicsdb, budete pridavat separatne Blast v boxu?
https://ibb.co/Jj5HYnT0
@peterxpeter: jojo, to je proste bozi trest za to, ze nekdo kupuje komiksy pres donio.
@radek presne z tohoto dôvodu som prestal kupovať komiksy mimo špecializované obchody na to
S tím balením jste mi připomněli mou nedávnou objednávku čtyř deluxe knih od Image Comics z Nejlevnější knihy (takže to zase tak levné nebylo). Dohromady měly tak šest kilo, ale zabalené byly v relativně měkkém kartonu, volně, po stranách stažené izolepou, kdy těžko říct, kdo to obvázal. Samozřejmě všechny čtyři zdeformované rohy. Lítaly v tom jak knihy v Amazon krabicích. Jo a knihy byly jednou obtočené bublinkovkou, takže jakože nic. Vlastně i ta bublinková obálka mi na tu jednu knihu přijde jako lepší řešení...

Při reklamaci mě dorazil tenhle text:
"Prosíme o nafocení přepravního obalu v uzavřeném stavu. Je speciálně vyvinut pro přepravu knih a pokud je se zásilkou správně manipulováno, nemělo by docházet k poškození."
Přitom je to normální ani ne pevný karton s těma uchama, co se přehnou. Na knihy o větší hmotnosti zcela nevyhovující, když tam ani nejsou pevně. Proti nárazům to nechrání nic.

Na stránkách pak mají: "Vracené zboží prosím zabalte do pevného obalu nikoliv do bublinky nebo obálky."

Jakože ani ve snu by mě nenapadlo jim ty knížky posílat stejným způsobem, jakým je poslali oni mně (to bych za pevný obal ani nepovažoval)... No jsem zvědav, kdy to pošlou znovu. Ale trochu se bojím, že byla chyba objednat čtyři knihy najednou. To je zjevně problém.
@Yaromil: Občas je to peklo. Poslední roky šířím osvětu a nutím nakladatelům a knihkupcům "knižní přířezy", které ve finále vyjdou doslova na pár korun. Knížky jsou v bezpečí a balení je otázka sekund. Pomalu bych si krom antiku mohl zřídit velkoobchod s obalovým materiálem. :-)
@Mr.Plysh: Tohle nikdy nepochopím, koupíš / podpoříš knížku za 800 a oni ti jí pošlu v bublinkové obálce, když je dnes tolik vhodnějších řešeních a možná i v ceně té bublinkové obálky.
@MP81: tak uz mi dorazila.. ale trosku me to nastvalo.. zabalena jenom v bublinkovy obalce a tri rohy tuknuty.. ne moc tragicky.. ale stejne :(
Šlo mi primárně o nějaké souborné vydání, protože žiletky vůbec nemusím. Ale zase lepší něco než nic…
@kinak: U titulu máš diskuzi od Landauer

Hrozně se těším na druhý svazek Labyrintem horských štítů, kde na vás číhají pecky jako Ztraceni v Andách. A doufám, že ukecám Jirku a Petra na ještě třetí svazek, kde by měl být ultimátní kus Štístko severu a pak ještě Sever Yukonu.

Na starost to má Dan Černý, tak předpokládám, že to bude on. Vyplývá z toho, že není vůbec jisté, že se v tom bude pokračovat, prostě bude záležet na prodejích. Omnibus vysloveně řekli, že nebude.
@soulbringer: Nevím, nečetl, dnes mi to leželo na stole a moc se na to těším!:) Podle mého hledání na internetu a rešerše, co jsem zadal i AI perplexity, je to něco mezi (psycho)thrillerem, detektivkou (krimi, noir), existenciálním dramatem a absurdní groteskou. A to zní dobře mým uším, uvidíme.
@George Walker Bush: což je u Manu vlastně zásadní novinka... a ty už si to četl? Ta "žánrová směska" mě docela zajímá - k čemu to má tedy nejblíž?
@Mr.Plysh:
Teď dorazila kniha PPLkem
@kinak Řekl bych, že se postupně objeví v edici sebraných spisů, ale asi to bude nějakou dobu trvat, než to všechno vyjde.
Nevíte někdo jestli příběhy ze Strýček Skrblík – Legendární kačeří dobrodružství: Pasti plné zlata plánuje CREW vydat i v rámci nějakého omnibusu?
Škoda, že není Petr...
Moh by bejt Petr PAN Vybíral.
Nezastírám, že jsem trochu zklamanej.