* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

U reprintu prvních souborných Rychlých šípů https://comicsdb.cz/comics/10543/rychle-sipy-a-jejich-65-uzasnych-dobrodruzstvi-reprint/
je uveden odkaz na Aukro, ale se špatnou cenou (1560). Na tom odkaze to Skautská nadace prodávala za normální prodejní cenu (390).
@Braindead: Netřeba se obávat, brzy by mělo být nahozeno tak jako všech osm čísel před tím :)
Ted mi dorazil komplet Robinsona 1-9. Koukam, ze posledni dil tu jeste neni:

https://robinsonjihlava.cz/zabavni-park/nase-nabidka/komiks
Sorry. Teď tu čtu, že ještě ofiko nevyšla...
Zatím tu stále chybí limitka Sláine: Rohatý bůh...
@Braindead: Špatné forum, ale jasně, tak nějak s tím už počítám
@sleepless: My dostáváme nějaký report z interních dat k ověřeným platbám, což nutně nemusí být to, co se zobrazuje naposled v aukci na webu. Až si budeme psát o říjnu, tak na poukážu (když si teda vzpomenu :), třeba bude i konkrétnější vysvětlení.
Udávaná tržní cena pro Andělské drápky je 900,-, ale dotčený odkaz na aukro míří na aukci za 1399,-
@Toe: To je mi jasné, vzhledem k tomu, že Puls od čísla 8 byl jako časopis i s jinými seriály a méně příběhy RŠ, že to nemůže být totéž, jen ispirováno, "sklepáno" do menšího počtu čísel s jakýs takýs dodržením původního pořadí.
Mně šlo hlavně o to, jestli v tomto novém vydání, ve kterém se zaměřili jen na Fischera a M. Čermáka, některé jejich díly chybějí nebo ne... A evidentně chybějí.
@chrz: Jo takto! To jsem mohl napsat hned, že to nesouhlasí s Pulsem :) Původně mělo být jen 7 čísel, ale "pro úspěch" se rozšiřovalo na těch třináct (a to jen zatím, pořád to nemusí být finále :) Proto je v popisu od čísla osm uvedeno: "Sešitové vydání Rychlých šípů volněji podle podle..."
@suchosch: Porovnáním obsahů zde z comicsdb:
- čísla 1-7 shodují až na jednu výjimku ve skladbě i pořadí dílů s Pulsem 1-7
- čísla 8-12 (po 24 dílech) jsou "hodně podobná" dřívějším číslům Puls 8-16 (a nevydanému číslu 17, které byly už jen po po 14 nebo 7 dílech), většinou je to přeskládané tak, aby se vícedílné epizody vešly do stejného čísla, jinak jakžtakž přibližně pořadí jako dřív
- do čísla 13 dali takové ty přebytky, na které v Pulsu nedošlo, původní verzi prvních 10 dílů, ale překvapivě tedy chybí Bratrstvo kočičí pracky plánuje pomstu, Rychlé šípy nikdo nedoběhne, Rychlé šípy oslavují výhru

Díky za potvrzení čísla 13, to teda nakonec moc kompletní vydání nebylo. Na jedno číslo by ještě případně vyzbylo (ti chybějící co jsem napsal, alternativní verze některých dílů / od jiných kreslířů, novinky od Gruse a tak...) Na nedávné souborné knihy to nemá, až tedy na ty kartičky ;)
U této limitky je chybně uveden pošet kusů https://comicsdb.cz/comics/11884/zaklinac-cesta-z-niz-neni-navratu-zrada-limitovana-edice/
Není to určitě 228ks. Je to daleko více. Ptal jsem se na to v Crwi, kde mi odpověděl JP toto:
"228 ks bylo pouze na našem e-shopu. Tady se limitace vztahuje nikoliv na počet kusů (byť ten je také menší) ale na prodejny. Tahle obálka byla udělána pro knihkupectví Imago, jinde se to neprodává. Nám zůstalo necelých 300 ks, což jsme něco prodávali na Crweconu a něco zůstalo na eshopu. "
No a Imago to stále prodává https://www.imago.cz/zaklinac-cesta-z-niz-neni-navratu-zrada-limitovana-obalka?utm_medium=product&utm_source=heureka.cz
Už jich je fuč 200ks a stále jich mají na skladě zřejmě hodně.
Takže ten náklad je minimálně 500ks, ale počítám , že ještě o několik stovek bude vyšší.
@chrz: Mám to tu komplet a obsah čísla 13 souhlasí. Jestli to správně chápu, tak jediné společné s Pulsem je styl obálky, takže porovnávat to asi nemá moc smysl.
@Toe:
U všech čísel 1-13 je 24 dílů, takže v tomhle ohledu to vypadá všechno v pořádku, a žádný díl se neopakuje.
Pokud by se měly tyto 3 chybějící díly někde objevit, tak logicky právě v tomto posledním čísle.
- Dva z nich navazují na poslední uvedený "Bratrstvo kočičí pracky trochu navlhlo" z čísla 13
- Jeden z nich je poslední díl nakreslený díl Marko Čermákem z éry 70.
To by ovšem znamenalo, že by muselo být tohle číslo delší....
@seneke: my vedeme údaje pouze o původní ceně, tj. první ceně za kterou se daný komiks prodával
@Yaromil: OK, v tom případě by se to mělo upravit na cenu po předprodeji.
@seneke: 3000 byla původní cena v předprodeji.
Dotaz, proč je u Zjevného údělu cena vedená jako 3000 Kč, když ji má Comics Centrum na svých stránkách za 4000 Kč?

https://www.comicscentrum.cz/97880765217975-zjevny-udel?flypage=flypage_comics.tpl
@chrz: Chápu dobře, že se to týká jen toho čísla 13 ? Tam máme zatím data jen od sběratelů (tzn. s poznámkou na kontrolu), postupně se to dostane i ke mě, jak to zařadí Distri do prodeje (počítám ca půl roku), tak pak klidně omrknu, když neudělá někdo jiný.
Re Rychlé šípy a nedávná edice https://comicsdb.cz/serie/895/rychle-sipy-se-sberatelskymi-kartami
Při porovnání s 16dílným vydáním v Pulsu, tyhle díly tentokrát vydány nebyly:

I. Pochopitelné - není Fischer ani Čermák:
Rychlé šípy cvičí ( původně 3)
Rychlé šípy ve skalním obydlí (původně 9)
Rychlé šípy prchají ze skal (původně 9)

II. Divné, tohle je Čermák:
Bratrstvo kočičí pracky plánuje pomstu (původně 10)
Rychlé šípy nikdo nedoběhne (původně 10)
Rychlé šípy oslavují výhru ("původně nevydané" 17)

Neopomněli jste něco opsat u 13. čísla?

V této edici také chyběly původní znovu kreslené verze Divadla (Fischer) a jedna z verzí Pytláků (asi Fischer).
A asi pochopitelně díly (verze) od Bohumíra Čermáka a Václava Junka.
Blíží se Vánoce, takže nestíhám a i když děkuju za každé, obvykle už to v hledáčku mám, resp. výhledově počítám MINIMÁLNĚ s těmito věcmi (EMG opravdu pokryje cca 98 %, jen ne vždy je to opravdu komiks) + nějaké crowdfundingy a boční projekty... V odkazech je to po 100 titulech, ten druhý je zkrácený, tam pak pokračují už starší, co tu jsou:
https://ibb.co/Hpz8Tkty
https://ibb.co/XrT9gzDZ
+ pak zvlášť distribuce Distri (Albatros Media) a ostatní co je jedou zvlášť...
@Django: Chtěl jsem napsat klidně, rozšíříme - vytvořil jsem a pak mi došlo, že je teprve jedna kniha. Tak holt výjimka :)
To, co zabíjí děti: Příběhy z Popravčí koleje 1 by mělo být vedeno jako samostatná série. Jako odehrává se to ve stejném universu ale i tak by mělo být vedeno jako vedlejší série.
@Toe: Tohle šlo čistě jen přes Gmorka, dokonce jsem si to ještě ani nestihl přečíst.
@VanTom: Upravuju, to bude spíš naše chybka, i v anglickém vydání se píše "relic" s malým. Každopádně to ještě budu kontrolovat a doplňovat z tiráže. Případně pokud se tu objeví Blokic, co tomu počítám dělal redakci, tak nám to třeba osvětlí.
Ahoj, ještě jsem komiks nečetl, ale neměl by název "Lovci Relikvií" být správně s malým "r" - tedy "Lovci relikvií"? Alespoň z anotace mi nepřijde, že relikvie by měla znamenat jméno něčeho, ale má normální obecný význam. V knize a na webu to píše Vybíral vždycky verzálkami LOVCI RELIKVIÍ, takže tím nám moc nepomůže.
u komiksu Kix #03 je chybny odkaz na nejvyssi nabidku na aukru (odkazuje na Conana...)
Chci pochvalit merch. Samolepky jsou vetsi nez jsem myslel a maluvka na tasce ma krasne syty barvy. 7leta dcera rekla, ze samolepky jsou na ni moc "dospělácky sexy" a ja premyslim nad tim, kde vzala slovo sexy :,)
@Zack: tak Crwecon bohuzel nakonec casove nedam... pokud nejakej zbude, dej vedet
@Zack: ale menší štýlo. Keram hrnku ma kazdy doma dost.
Jo dela se to hodne, nekdo to ma radsi a na horky je to lepsi nez plech.
@Zack: to je super, jsem viděl někde tenhle design, ale byl to vobyč porculán :(
jeden hrnek rezervovany, zbyvaj 3, muzou byt na crweconu
toz skoda, ze nejedu, taky bych jeden hrnek bral :( idealne s chobotnici :)
To bych mega chtěl, primlouvam se za možnost objednání. Zbytek merche mne nechává chladným, ale ty plecháčky jsou skvělé.
Já doufam, ze se vejdu do baglu, co s nevejde, tak jsem ooops zapomnel doma.
@Zack: nadhera. Doufam ze budes mit na cc pojizdnou karku a rvat HRNNNKYYY KUPUJTE HRNNNKYYY.
@Zack: kvituju a rad vezmu! (Byt crewcon mi zrejme casove nevyjde)
Ok, jasný, já si rád počkám, tyhle určitě někdo vezme už na Crweconu.
Takhle, tyhle 4 jsou vlastně volný. Budou za 300. Další spíš na objednávku s konkrétními designy, ale to kdyžtak vyhlásim.