Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Sakra, to je najednou kompletů Lucifera na prodej :-). Dost by mě zajímalo, proč se toho lidi najednou tak zbavují. Jasně, Crew oznámila vydání omnibusu/ů, ale zrovna to původní vydání mi přijde parádní a z mého pohledu o dost praktičtější než omnibusy, když už to jednou vyšlo a máme to tu komplet a ještě ke všemu v pevné s přebalem.
@MaF: tak jsem byl připraven investovat 35,- za článek, ale to "zdarma" mě přesvědčilo o tom, proč jsem s Langdonem skončil v třetině Inferna.
Pavlovský píše do Respektu... Inu, nejen volby naznačující, že svět se změnil :-P

https://www.respekt.cz/tydenik/2025/41/praha-jako-atrakce-nikoli-sifra
@Pboro: Ano. Tlustšího Agenta jsem měnil kvůli loupajícímu se a opadávajícímu laku. Šlo také o limitku. Nicméně jsem měl "bubliny" hned po rozbalení na hřbetu i deskách a potom i v ohybu, takže to bylo hned patrné, že je něco špatně. Od té doby jejich věci rozbaluju a kontroluju hned po doručení, přestože je většinou čtu až s odstupem.
@SomeOne: me bavi jak tady sledujete tyhle obskurni zdroje jako je crewni auditorium, to je bozi (bez ironie).
Místo toho, aby byli lidé rádi, že mají doma Modrého mauricia komiksu (pravda, ne tak vzácného), tak trpí lesy:)
@SomeOne:
To zas bude proticrewních narativů. Ale mohou si za to sami, když furt vydávají komiksy s Batmanem. U Lanterna by si toho nikdo nevšiml, protože by ho nikdo nekupoval.
@SomeOne: ako k tomuto pristupujú zberatelia, ktorí kupujú úplne všetko? Nechajú si NOK výtlačok a kúpia si ešte aj ten opravený OK kus?
@someone vážím si toho pana
Před chvílí oznámil pan Pavlovský na Crewním auditoriu, že poslední díl Batmana se bude předělávat kvůli chybě na obálce. Ten obdélníček s hlavou Batmana uprostřed obálky tam nemá být.
Hele, mighty tema... Mám limitku fear agenta, po debatě o chybných vytiscich jsem to rozbalil a prohlídnul.
Od té doby byl v boxu.

No a teď to vytáhnu a koukám, že přední deska má popraskaný lak nebo co to je v místě ohybani stránky.

Docela fail.

Máte někdo podobnou zkušenost?
@xintax: Nevim teda, jestli si chci kupovat portrét Andreje v klobouku
@disclose: U BBartu by byl každý rád, kdyby dojel aspoň rozjeté série. S Final Crsisi bych v češtině nepočítal. Nevím, kdo kromě Crwe by do toho šel.
chtěl bych se poptat myslíte si ze je nějaká šance ze u nas vyjde někdy u nějakého nakladatelství final crisis když do toho crew nechce jít i když vydava vše kolem toho bbart asi ne ze?
Ja mám len dobré skúsenosti s Packetou, doručované rÿchlo, do boxy, nič nestratené ani nepoškodené
Poslední tři zásilky přes Zásilkovnu: první ztracená, druhá OK, třetí totálně rozmašírovaná. Dříve bez problémů. Teď vždy hledám jinou dopravu.
(ale radsi budu, kdyz se ztrati tohle, nez kdyz by se mi ztratila nejaka limitka)
ja byl vzdycky se Zasilkovnou spokojenej.. ale zrovna ted tam mam jeden balicek z gymbeam.. objednaval jsem min.tyden v pondeli a balicek se od 24.9. v depu ani nehnul.. No treba se jednou dockam :D
https://tracking.packeta.com/cs/Z3097010157
Děkuji za reakce na Zásilkovnu. Vidím, že dojem z poklesu služeb není jen můj, čest vyjímkám. Jak se říká, je to hlavně o lidech. Balíkovna se naopak dost zlepšila, Alza taky dobrý.
seneke: koukni k nemu na web, je to standard:)
@Braindead: Ježíšku na volověným křížku, to to psal nosem, že v tom má tolik překlepů?!
@vranakx: ja uz nic nekupuju v obchodech a se vsemi zasilkovnami a alzami jsem velmi spokojen. A to jsem videl jak to tam frkaj a ze se s tim nemazou.
Nikdy jsem nezažil větší sešup kvality služeb než po změně majitele u zásilkovny. Předtím absolutně top služba, od minulého roku totální tragédie.
@vranakx: Já jsem Zásilkovnu nyní záměrně vyřadil z možností doručování i zasílání. Dělám to nerad, protože mi to fungovalo do podzimu 100 %... jenže, od tý doby, co to Kijonková prodala a nový majitel a management měnili ve firmě co se dalo, je to jedním slovem chaos. Na začátku září jsem řešil, že zásilka (poměrně důležitá), co měla dostat máma skončila na druhé straně republiky a moje máma dostala cizí balík a pak se k mému telefonnímu číslu zase dostal někdo úplně jinej, co řešil podobný problém se zásilkovnou a pátral po svý zásilce... prostě peklo. Jejich client service by měl navíc zažít středověk... škoda mluvit.

Tohle ovšem není prý ojedinělý problém a já rozhodně nejsem výjimka. Děje se to hlavně u položek posílaných přes boxy (co realizaují prakticky i brigádnici). Ten systém se teď prý tuní, ale prostě riziko je teď velké. Zásilkovna to hraje dost do autu, že jde jen o výjimečné případy, ale už si toho všimla i média. Dokud ten systém nebude zase blbuvzdornej, tak se Zásilkovně raději nějaký čas vyhnu.
@vranakx: mně se to stává poslední dobou čím dál tím častěji, že jsou komiksy poškozené od zásilkovny...celkově ta kvalita zásilkovny jde strmě dolů a když mám na výběr, tak už beru třeba i Balíkovnu, která naopak služby zkvalitnila a jsem s nima spokojenej. Navíc zásilkovna mě celkem sere i s tim, jak rychle proplácí dobírku. Posledních pár zásilek třeba od CC jsem musel reklamovat a ti to zrovna balí pečlivě...
vranakx: Já zásilkovnu využívám často a nemám problém. Většinou na odběrné místo, ne do boxu. Problém bude nejspíš v dopravci. Nemáte tam nějakého řidiče nerváka?
Otvírám "téma" Zásilkovna... Před chvilkou jsem si vyzvedl Zjevný úděl poslaný přes Zásilkovnu a hrubě naražený roh balíku. Obsah naštěstí neporušený, je to velmi kvalitně zabaleno. Píšu hlavně proto jaké máte zkušenosti. Z posledních čtyř zásilek byly tři hodně dobouchaný, natržený, atd. Obsah naštěstí nebyl poškozený. Zatím. Řeším to tím, že posílám reklamaci na Zásilkovnu, ale protože obsah ok, tak to neřeší (předchozí dvě zásilky). Tahle asi dodadne stejně. Podle mě šla Zásilkovna strašně dolů se službama. Takže varuju a já už se jim budu vyhýbat.
@Devilek: za cca 20 minut bylo vyprodáno, takže si mohou v Crew gratulovat a samozřejmě i díky tobě :) Imho se nedalo čekat, že by to bylo tak rychlé jako např. u Sandmana, ale pořád je to úctyhodný (fakt bych to neporovnával s věcma, kde je člověk vůbec rád, že na tebe něco zbude).
Jo jo. Koukám. Jsem se nakonec obětoval, když to tam stále bylo, a jednoho vzal :)
@Devilek: Už je ale vyprodaný,...
devilek: už je pryč.
Koukám, že o limitovaného Slainea se moc bojovat nemusí.
@seneke:
Jo o tom vím,ale to mě zase nějak moc neláká.
Nic jiného tě nenapadá?
Holt případně to zkusím až naslepo
@123peta: Gon. Sice to má 7 knížek, ale jsou to na sebe nenavazující příběhy naštvaného dinosauříka, co se pere s jinými zvířaty. Komplet beze slov a první díl dokonce před lety vyšel v češtině.

https://comicsdb.cz/comics/195/gon-1
Dotaz na manga znalce.
Existuje nějaká manga která je jednodílná a hlavně bezeslov?
Nejlépe třeba nějaký horor,nebo nějaký bizár.
Jsem teď v Japonsku a nějakou takovou věc bych si tu rád koupil.
Ano samozřejmě se zeptám i v těch obchodech jak tam půjdu,ale s tou angličtinou je to tu horší,tak se prvně zkusím zeptat tady.
Případně díky za nějaké tipy.
@soulbringer: Rosenberg je bozi blazen :D to zkusim.
@soulbringer: Netušila jsem, že mi někdy mozkem proběhne koncept "Olga Hepnarová peggující Jana Palacha připínákem", natož aby to někdo nakreslil, ale dnešek mě přesvědčil o opaku.
Z českých luhů a hájů:
Nejsem si úplně jistý, zda tohle svět skutečně potřebuje a na první poslech, bych asi vynechal... ale pokud by někoho zajímal komiks o tom, co kdyby se potkal Jan Palach a Olga Hepnarová a měli spolu románek..., pak vám ho chce naservírovat tady Jakub Rosenberg

Well, well...

Gate nám vydá mangu Noc oživlých koček a Crew oznámila posunutí Ligy výjimečných na únor 26.
Crew už má v sekci Připravujeme knihu Strýček Skrblík a Kačer Donald: Syn slunce. Za mě trochu škoda, že to je klasický formát.
@Fort:

Jo, taky jsem to před pár dny četl a měl radost, že se první knize dle slov @Scarface daří. Četl jsem teprve před pár dny a na pokračování už se těším.
Teď čtu na fóru Crewe, že bude časem pokračování Šógunův popravčí.
@Pboro: jaká strana, taková znalost práva... jaký politik, taková kampaň...
Starýho Jestřába je mi tedy líto a raději se budu představovat, že nic tak "humorného" pro podporu této partičky nevzniklo :)
My máme u nás na vsi (4500 obyvatel a říkáme si město) dokonce 2 zásilkovna boxy, asi 3+ alzaboxy, nějaký dpp boxy atd. Když to začínalo, říkal jsem si, že si to stejně budu nechávat posílat do krámků, abych jim dal vydělat těch 7,- za zásilku, ale krámky zavírají v půl páty, mívají dovolenou, obědové pauzy atd. Takže si to nyní vždycky nechávám primárně posílat do boxu, kam můžu klidně v 11 večer.

Dokud to bude stát pod kilo tak cajk, jakmile to začne stát přes kilo, tak se začnu ošívat. Ale asi taky cajk, protože moje lenost je obrovská.