honza98: Daredevil od Brubakera se mi hodně líbí, i když má pomalejší tempo vyprávění, a to nejsem žádný velký fanda do supráckých komiksů. Tady to moc na vydání nevidím, je to docela dlouhé (3 omnibusy) a je to Marvel. Já to vyřešil tak, že jsem si to přečetl z polských omnibusů. Taky určitě doporučuji Daredevila od Chipa Zdarskyho (taky 3 omnibusy) ten je hodně dospělácký a ocení ho zejména ti, kterým se líbí nový seriál Znovuzrození z Disney+
S blížícím se vydáním Larcenetova Blastu už není skoro k sehnání Brodeckova zpráva. Skladem ji má už asi jen comicspoint, tak kdo doposud váhal... Ptal jsem se a dotisk prý nebude.
Do komiksů jsem spadl teprve nedávno, knihy od Brubakera mě ale chytly docela dost. Tento Reckless si moc rád koupím. Vás znalců bych se chtěl zeptat, jak reálné může být, že by někdy v češtině vyšly Brubakerovy zásahy do Batmana? Anebo znovu vyšly speciály ze série Legendy o Batmanovi - Bruce Wayne uprchlík / vrah, kde je Brubaker spoluautor?
Taky by mě docela zajímal Brubakerův Daredevil. Co jsem četl ve slovenštině, to se mi líbilo.
@flynander:
tvuj obor asi neni IT. vsechno nemusi byt realtime interaktivni presne v tu chvili. treba systemy eshop vs sklad jsou navrzeny ruzne. uplne jina otazka je cas dosleho emailu na serveru vs upozorneni na dosly email v zarizeni. to jsou dve ruzne veci. to ze ti treba prijde na server skutecne email, tak se treba muzes dozvedet s nekolikaminutovym zpozdenim obzvlaste pokud je to na telefonu. treba zrovna telefon setri baterii uspavanim nebo optimalizaci dotazu na server sluzby a casto to agreguje vice aplikcai v jednom balicku komunikace. to prodleni muze delat i nekolik minut uplne v pohode. a to i kdyz mas nastavenou aplikaci, aby ji telefon neoptimalizoval vuci spotrebe baterie. zalezi jestli treba mam mobil zrovna v ruce a neco na nem delam, tak email prijde do telefonu s oznamenim drive nez kdyz nekde pohodlne lezi a nic nedela.
treba nekdy kdyz hned rozkliknu email z trhknih, ze se objevila nova kniha, kterou sleduji, tak tam ta knizka ani nekdy uz neni a je prodana
@flynander:
ono to muze mit i jednodussi vysvetleni. proste jsi to objednal pozde a jejich eshop a sklad nejsou tak dobre synchronizovany. schvalne si zkus objednat vicekrat nejakou knihu kterou maji mit jen 1ks. eshop te pusti
@Poniczech: Tak tyhle praktiky mi přijdou teda ještě mnohem horší. :D Ještě, že vrací peníze, ale podobné hraní si se zákazníkem fakt nesnáším.
@Hawwwran: U mě se jedná o celkem zavedený online antikvariát - Restorio, kde už jsem několik komiksů bral, tak jsem věřil, že to dobře dopadne. Zároveň si uvědomuji, že v systému potenciálně nějaká chyba může nastat, ale těch nezvyklých okolností už tam bylo nějak moc. Prostě to dost zamrzelo, protože jsem měl v tu chvíli fakt velkou radost.
@flynander: Já mám zase zkušenost s jedním antikvariátem ze zahraničí, který rád nabízí "všechno", aniž by si zkontroloval, že to má, protože prostě věří, že to nějak sežene, takže si člověk objedná knihu, která je prý na skladě, pak jim trvá měsíc, než se znovu ozvou (protože ji sami hledají, kde by šla koupit), načež když člověk dostatečně prudí, kde ta kniha sakra je, tak pošlou mail, že ji vlastně už poslali (bez tracking number, samozřejmě) a měla dávno dojít, takže ji ztratil dopravce, ale jsou ochotni to refundnout a s dopravcem se domluvit sami. Taky jsem tehdy jednala rychleji, než přemýšlela, protože měli za ok cenu věc, kterou jsem dlouho hledala a až při tom čekání si je vygooglila a našla na redditu kupu recenzí, že to dělají pravidelně a ještě pak u těch knih, které nenajdou a nepošlou, doufají, že na to lidi zapomenou a ani si neřeknou zpátky o peníze. Já naštěstí přišla jen o pár korun kvůli převodům měny.
Když se otevřelo téma praktik knihobotu a cenotvorby, tak bych se rád podělil o čerstvou zkušenost z jiného antikvariátu:
Měl jsem nastavené hlídání u jednoho špatně dostupného Aarghu. Přišel mi mail, že ho naskladnili a já jsem jej hned pár minut poté objednával a zaplatil. Dorazil mi mail, že objednávku úspěšně přijali. Byl jsem moc rád, protože jsem jej sháněl dlouho a poprvé uviděl za přívětivou cenu. Antikvariát však poté dělal 4 dny mrtvého brouka a následně napsal, že knihu bohužel skladníci nenašli, tak objednávku musí zrušit. Přišlo mi to dost podezřelé - když zrovna naskladňují knihu, tak by ji fyzicky někde asi mít měli... Obávám se, že prostě zjistili, jak cenu podhodnotili a takto to "vyřešili".
Má někdo podobnou zkušenost a dá se vůči tomu nějak bránit z hlediska ochrany spotřebitele?
@Norri: Aha, proto jsem si říkal, proč jsme přeskočili do jiného vlákna :-). Nicméně rozpomněl jsme si díky tomu, že ten Blast má být v té sběratelské verzi včetně exlibris tisku s autorovo kresbou. Exlibris bývají podepsané, tak je možné, že třeba bude i podpis Manu Larceneta, ale to je jen moje domněnka / přání, nikde o tom ofiko nepadlo ani slovo. Bylo by to ale pěkné.
@Hawwwran: To už právě je, já bych brala nějaký komplet s něčím dalším. Nebo omnibus Baltimora. A když už jsme u něj, mohli by konečně vydat Joe Golema, když už vydali i Lady Baltimore, ať máme ten universe komplet.
@Yaromil: Tady asi vzniklo nedorozumění :-) Ten post s podpisem směřoval k tvému postu o původním vydání Lucifera. To mám podepsané od Careyho z Comic-Conu, asi jako spousta dalších :-)
@Norri: Fakt? To bych bral všema deseti! Jen jsem tuhle informaci nikde nezaznamenal. Vím, že to Argo zmiňovalo podpis u nové knihy Craiga Thompsona, na kterou se taky těším. Měla by mít pouzdro, plátěný hřbet a podpis autora na předsádce.
Knihy od CC jsou z hlediska místa absolutně nejhorší, desky jsou často skoro stejně tlusté, jako stránky komiksu. Takže nějaké kolosální UPVO bych já velmi uvítal, byť je to asi naprosto nereálné no.
@Walome: Jo, tam by CC museli udělat vlastní komplety, právě jsem se divila, že už jsou v originále jen ty library editions.
S tou chronologií je to vlastně taky fakt, to se mění pořád. Osobně mi ani stoprocentně nevyhovoval ten CC návod, jak to číst za sebou a nakonec jsem si dočítala něco na netu.
@BadBoy: Jo, myslela jsem ty kolosálky. Teď na to koukám a já doufala, že bude dostatek Hellboye na kolosálku, ale vidím, že ten "Hellboy v pekle" vyšel jen ve dvou knížkách a pak zas nic není, takže jedině že by do té knižnice nacpali kromě samotného Hellboye i ty svazky "Hellboy a Ú.P.V.O.", ale tam by to zas asi nedávalo moc smysl příběhově, dávat to dohromady.
@Poniczech: knižnice jsou komplet, ony žádné jiné nejsou. Pak je sice ještě jedna library edition, ale jelikož jsou library editions poloviční velikosti než knižnice, tak by tam CC museli ještě něco doplnit.
A co se omnibusů týče - ty bych bral :) ale na to tady asi není kupní síla. Plus mi přijde nešťastný vydávat cokoliv "chronologicky správně", když je Mignola ještě naživu a naseká dalších 20 prequelů s Hellboyem :D
@Poniczech: Omnibusama myslíš u CC kolosálky? V téhle edici střídají svět Artefaktů, což je vždy na konci roku s Conanem každý druhý rok (u Conana už zbývá podle původního plánu asi poslední kolosálka) a něčím "novým" a vzhledem k tomu, že Conan vyšel tento rok, tak příští asi bude něco nového. Jako jsou to pěkné knihy, ale já spíš doufám, že aspoň vyjde něco, co ještě nemám v nějakém jiném vydání...už pomalu dochází místo a musel jsem se kvůli tomu začít zbavovat komiksů. Navíc, tuším, že ÚPVO se zase tak dobře jako Hellboy neprodávalo a těch samostatných příběhů s Hellboyem zatím u nás tolik není, takže tam novou kolosálku s Hellboyem moc nevidím...
@Yaromil: hele, ono je to logické, ale střetává se tu dost různých aspektů:
1) celá série je vyprodaná, prostě už ji fakt nenajdeš a úplně nové čtenáře to bude hledat vlastně těžko (některé díly jsou, některé fakt neseženeš)
2) jak správně napsal @Walome: pro přeprodejce na sekundárním se ta série stala jednou z cest, jak tu a tam zaskorovat (byť se ta tržní hodnota pohyboval kolem 6k-8k). Ale ten sekundární trh indikuje, že tu poptávka může pořád být.
3) Crew vlastní práva a má s omnibusy teď dobrý zkušenosti (preacher, sandman, americký upír...) - limitky se vyrpdali takřka hned a klasika taky není žádný propadák. Takže zrovna o Luciášovi se tu spekulovalo minimálně 2 roky a za mě je to logický krok
4) moje místo v knihovně je taky omezené a byť souhlasím, že ta série je fajnově udělaná, tak pokud tím ušetřím místo, tak do toho půjdu taky - pro mě osobně to bude no brainer... navíc crew určitě udělá opět klasiku i limitku a tam očekávám, že to sběratelé opět vyluxují dost rychle
5) Omnibusy jsou normální tržní standard a jejich obliba nijak (na velkých trzích) neupadá, ba naopak.
A ano, do postele jsou omnibusy k ničemu, ale existuje něco, čemu se říká stůl a daj se ty bichle taky číst. Nicméně pro lidi, co tu sérií dávno četli, maj ji rádi, je omnibus imho logická věc a myslím, že s tím crew nestřelí vedle.
Dotaz trochu mimo, jen mi to připomněla ta zmínka Hellboye: Neříkali někdy v Comics Centrum, jestli v budoucnu plánují nějaké omnibusy z Hellboy univerza? Chápu, že Ú.P.V.O. asi takhle vydané nebude (přiznám se, že nevím, jak dobře se vlastně prodává), ale bylo by zajímavé vidět další knižnici alespoň z dalších Hellboyů. Přece jen ta poslední vyšla už v roce 2017.
Knihy magie od Riebera mám skoro komplet, chybí mi jen knihy č. 3 a 6. House of Mystery jsem si taky chtěl zkompletovat, ale ty už jsou dneska nesehnatelné.
Yaromil: Je to strašně dlouhá série (50 sešitů) a je to old school Vertigo ještě z dob, kdy tomu šéfovala Karen Bergerová. Zázrak bude, pokud to vydá ten polský Egmont. Tady u nás pro to už nejsou čtenáři.
Yaromil: Jop, Lucifer je z celého Sandman Univerza určitě nejlepší, Hellblazer od Spurriera je taky hodně dobrý. Snění je spíš takový lehčí průměr. Knihy magie je spíš taková variace na jeden z příběhů ze série od Riebera ze starých Knih magie. Mrtví detektivové jsou taky fajn, ale tady měl polský Egmont před tím vydat dvojdílku od Tobyho Litta (snad k tomu ještě dojde). Nejvíc bych teď uvítal, aby polský Egmont vydal House of Mystery od M. Sturgese a nebyly by marné ani celkové Books of Magic v omnibusech. Ty jsou tady u nás zcela neprůchozí.
@Yaromil: já se třeba zbavil Hellboye, protože jsem měl jednu dobu mánii nemít nic dvakrát (a mám ho v knižnicích) a taky kvůli místu. A tuhle praxi vlastně držím dodnes (třeba i se Zámkem a klíčem i když tam jsme si nechali limitovanou dvojku). Ale hádám, že týpci to spíš hážou do prodeje než všichni zjistí, že bude nové vydání :)
Light: jo přesně, zabere to pak ve výsledku méně místa.
@Light Jo, tohle beru, každý podle chuti. Jen v mých očích právě u Lucifera není ten skok k omnibusům adekvátní srovnání oktávka vs porsche :-), ale uvidíme, jak to vyjde a třeba taky rozbiju prasátko.
Já budu Lucifera též prodávat a důvod mám prostý - mám rád omnibusy :) Líbí se mi, čtu stejně jen doma a zabírají méně místa v knihovně. Původní knihy jsem vlastnit chtěl a četl jsem je, ale rád vyměním oktávku za porsche :D
@Walome Jo, vidíš, to je dost dobře možný, takhle jsem nad tím neuvažoval. Mě jen nešlo do hlavy, že když už má někdo takhle pěkné vydání, že ty knihy chce vyměnit za omnibus, ale asi v tom bude hrát zmíněná ztráta hodnoty nebo touha po opravdu velkých knihách :-). Když si vzpomenu, jak jsem některé série (Preacher, Lucifer, Sandman, Punisher, Transmetropolitan... ) pracně a draze kompletoval a teď vše vychází nebo bude vycházet v omnibusech,... Holt to sběratelství :-D
@Gmork: Tyjo, takhle to vypadá parádně. Jednotná vizuální identita napříč sériemi ze stejného univerza je moc povedená. Do nedávna jsem žil v domnění, že Knihy magie jsou jen jedny a to v rozsahu jak je u nás vydala Crew, tak se cítím trochu ošizený, hahaha, ale třeba se jednou dočkáme omnibusu ;-).
ono ty omnibusy, jasně že by lidi byli rádi za to že tu vyjdou nové věci které v čr nikdo nedělá, ale zase to proste crew dělá stejně jak to dělají v americe, napřed uděláš tpb popřípade hc a pak to jdeš do omnibusu, takže pořád ještě věřím, že třeba 3 roky tu crew bude v omnibusu dělat veci které už tu máme
@Yaromil: potože jsou to lidi, kteří to nikdy nechtěli vlastnit/číst a mají to jen proto, že je to vyprodané a tudíž to teď postrádá hodnotu (pro SEKUNDÁRNÍ TRH).
Yaromil: Souhlas, mám Lucifera komplet a nevidím žádný důvod do těch omnibusů jít. A to jsem velký fanda této série. Ale je fakt, že některé díly jsou vyprodané, takhle zabijí víc much jednou ranou. Ale myslím, že by více lidem udělali větší radost, kdyby se spíš zaměřili tímhle směrem:
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.