Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Za me je to pro 3 skupiny kupujicich

1) nemam zajem o Pro a chci zkusit prvni 4 protoze nechci kupovat zajice v pytli

2)chci Pro

3)objednal jsem si jednicku solo, ale i tak chci Pro

pardon, ale je to pořád nechápu - může mi tohle třídění ještě někdo jednoduše vysvětlit a co je na tomhle UX friendly?
Modrou Crew odebírám s menšími přestávkami od začátku, nechávám si posílat přes Send a nikdy jsem neměl problém = nepřišlo poškozené, zabalené to chodí ve dvou kartonech ze stran a v igelitu, poštovní schránku bych řekl že máme standardní :)
Včera jsem zkoušel objednat předplatné Hvězdné Crwe s dalšími tituly nad částku 2500 Kč, kdy je sice poštovné zdarma i jinou formou zaslání (Balíkovna / Zásilkovna), ale Crew si v tu chvíli účtují servisní poplatek 300 / 400 Kč.
@123peta: a já říkám, že je, neshodli jsme se, nevadí :)
Je to podobná, forma propagace jako u prvního čísla Modrá Crew.
@sleepless:
Modrou Crew Send posílá tak, že z obou stran dává kartonovou destičku
Ještě by mě zajímalo, jak budou u Hvězdné Crwe řešený desky. Bylo by paráda, kdyby byly ve stylu třeba Lazaruse, tedy matný povrch a s chlopněmi.
@Fort:
Když jsi spočítáš cenu za jeden díl 239 (se slevou ) tak tě všech 8 vyjde na 1912 vychazi bonus za korunu :D
Modrá crew vyjde na stejné peníze a bonus k tomu nemáš.
Jasně je to o malinko menší formát,ale taky o cca 30 stran míň,takže bych neřekl že je tam to PRO nějak extra započítané
@sleepless: To by mě také zajímalo. Přemýšlím, že bych zkusil risknout poštu zdarma, ale pokud to hážou jenom v igelitu, tak asi nee... :D
@Yaromil:
Jo to máš pravdu že to se zasilkovnou vyjde paradoxně levněji
Jak to vlastně Send posílá třeba v případě té Modré Crwe? Předpokládám, že přinejlepším v bublinkové obálce, nebo prostě na prasáka jenom v takovém tom černém neprůhledném foliovém obalu? Ona i ta bublinková obálka je k ničemu, rohy to neochrání a potluče se to ...
@123peta: Máš tam bonus, ten platíš taky, jeho cenu už máš započítanou v těch 8 číslech.
Přijde ti 9 čísel, děl to devítí a vyjde ti cena za jedno číslo, které Pboro myslel, když psal 250.
@123peta:

Ale s Balíkovnou to paradoxně ve finále vychází draž než se Zásilkovnou.

Balíkovna 400+65
Zásilkovna 300+70
@Fort:
Proč devíti když máš 8 čísel ?
2378 to vychází s balikovnou (která je nejlevnější) děl 8 a máš to za 300
Ano máš k tomu bonusovou knihu která ti ale přijde s číslem 8
Se Zásilkovnou to vychází (300+70) / 8 = 46,25 Kč na jednu zásilku. Není to zadarmo jako u Sendu, ale v dnešní době je to víc jak rozumná cena za práci s balením zásilky a dopravu.
@123peta:
Bonus pak prodáš za litr a mas to zpet :)
213.- + poštovné, děl devíti.
@Pboro:
No spíš to vychází na 300 za kus,to už se prodraží
@123peta:
Jo, vychází to nějakých 250 na sešit. Bohužel nemůžu osobně, te distribuci ale nevěřím.
@Pboro:
Tam pak ale platíš za každé číslo to poštovné ne ?
@Spidey28:

Můj názor je, že si někdo koupí nejprve první díl, aby se ujistil, že ta série stojí za předplatné.
Proč to mají tak zvláštně nastavené? 1-8 a 2-9. Proč si nemohu předobjednat 1-9 + bonus? Co si o tom myslíte?
@123peta:
Já si vzal rovnou balikovnu, na tohle nemám nervy. Doprava zdarma není nikdy zdarma :)
@TonyT:
Modrá crew 190X260
Hvězdná crew 168x258
Rozdíl 2,2x2 není nic hrozného + teda samozřejmě větší rozsah stránek cca o 30 o proti MC

Ale s tou schránkou mám teda obavy i já
elektrikar47- s velikostí bych si moc starosti nedělal, jsem se díval a má to bohužel za mě klasický formát, (s A4 jsem pravda nepočítal, ale s menší než má Modrá Crew také ne.). A při tom malém rozsahu v broži by to neměl být problém, ovšem když bude trochu šikovný pošťák. Jestli bude prase tak ani obr schránka to nepomůže.
Má někdo zkušenost zasílání od sendu třeba u modré crwe když schránka není uzpůsobená na tak velký tvar a tvrdost ? Nerad bych aby mi tam tu hvězdnou crew třeba přehnuli . dík za rady
Hvězdná Crew - kdo jako já v dubnu aktivně objednal na stránkách Crwe předplatné 1.-4. dílu a má zájem o bonusový comics, tak musí svoji objednávku zrušit a udělat novou na předplatné 1.-8. dílu (nebo 2.-9. dílu) viz moje komunikace, jinak to udělat nejde.
Ode dneška je možné na stránkách Crwe udělat objednávky včetně bonusového comicsu, tak hurá do toho :)
No pokud to vezmeme analogicky k Modré Crwy, tak tam Slovensko jde zadat Zásilkovnou a náklady mi to ukazuje stejné jako v ČR. Tedy 150+70,- Kč na 4 čísla. Věřím, že stejně nebo obdobně bude i Hvězdná Crew.
@opytz: jj, promiň na to jsem nekoukl, nezkoušel.....
@Zero: Ved to, ze cez send.cz píše "Pro vybranou zemi není možné objednávku dokončit".
akorát nevím jak se Slovenskem, zde to asi úplně nepůjde, to bude muset Crew nějak doladit.
Kto vezme predplatne Hvezna Crew? Mna to zaujalo tak dufam ze nebude problem to posielat aj na SK.
"Říkal jsi jednou, jak ve Státech zblednou, když ozve se sekta tří K."

Docela odvážný název nové řady. :D
Tak co na Comic Conu v Praze? Co jste si nechali podepsat ze své sbírky a jak na vás působili Ennis, Larroca a spol.?
Mne též, tak jsem zvědav, zda to do pátku přijde.
Vypadá to že už mají v Krakatitu naskladněno Sedm na věčnost, právě přišel mail o vyřízení.
Předobjednávka Wasted Space u MightyBoys:
https://www.mightyboys.cz
Crew oznámila Superman Svět po vzoru Batmana a Jokera.
comicscentrum - predprodej noveho kolosalniho Conana
https://www.comicscentrum.cz/
@Fimi: Podle jejich popisu to vypadá na 4. díl.
Ta Kronika Warcraft, to je čtvrtý díl nebo něco jiného?
Na eshopu pana Vybírala už je možné zakoupit nového Škorpiona a druhou knihu Wild West https://www.verneovky.cz/www-verneovky-cz/eshop/42-1-ERB
No ne legenda co není Batman je to vůbec možný. Ale vážně ten superman potěšil sem zvědavý jestli to bude stejný úspěch jako v každé roční době.
Saria, hurá, konečně. Původně plánoval k vydání pan Vybíral, ale nějak se to tenkrát zaseklo - dle jeho slov byl problém v komunikaci s vlastníkem práv. No, nakonec se ale dočkáme. Z toho mám velkou radost. Jen škoda, že to nebude mít větší formát.
Crew má novou ohlašovačku: Nový MDEK, Wolverine vs Deadpool WWIII, Cyberpunk, Zaklínač, Kronika Warcraft, Minecraft, Clever a Smart, nějaká manga :-D a možná největší překvapení, výjde All star Superman od Morrisona.
@Zack:

Ano, s prodejem na Bazaru to asi neklapne. Zkusím tedy sbírky moc díky za info. :)