Badboy: tie “limitky” sú v mizernej kvalite, obálky sú ako z toaleťáku tak si o veľa neprišiel. Inak pôvodne u nich udávali náklad 3000, takže taká “limitka”
Klidně všechny, jestli jsem to správně pochopil. Jsem někde zahlídnul dlouho vyprodanýho Morta v limitce a divil se, že ta cena nějak šla dolu...podíval se na pár dalších míst a všude dostupnej, tak jsem se podíval na stránky Talpressu a našel jsem tam větičku:
"Dotisky k sérii Bouřné záře budou, ale stejně jak u titulů Magický prazdroj, Soudné sestry a Barva kouzel z limitované edice, se čeká na distributory. "
Hlavně, že když jsem to před lety kupoval, tak prohlašovali, že dotisk nikdy nebude :D Celkem prasárna.
@Papírový tuleň: Je to skvělé! Ale uznávám, že to není moc objektivní názor :-). Rozhodně kvalitní autor, výborná kresba a zajímavý temná fantasy s dobrým nápadem.
@House: jo souhlas. Jinak já odpovídal na ten druhý a poctivě psal, že mě zajímá jen ty nevydané (takže u mě to proběhlo dobře a už žádná výzva nedošla).
Jinak už kvůli samotný sérii, která mi přijde fajnová, nekonvenční, hravá prostě gooňácká, bych CC a všem fandům Goona přál, aby po všech těch peripetiích (a že těch kotrmelců i za velkou louží bylo docela dost) dovedli do zdárného konce a fakt vydali komplet i v češtině.
@soulbringer: ale to je právě ono. Ta startovací pozice neměla být 0 aby následně psali, že dosáhli 23% což je problem.. a tuším, že psali, že dotazníky byly dva, právě na první a druhou půlku.. souhlasím, že chleba se bude lámat až v tom létě, ale zatím to fakt nevypadá na úspěch..
Poniczech : To jsem měl i já v plánu, píšou ale na tom fcb:"Tato série už se pochopitelně v našich akčních dnech neobjeví, proto píšeme, že je nyní cena nejvýhodnější." Taky to moc nechápu, jestli hodlají zbytek nákladu prodávat za tzv. plnou cenu , asi moc na odbyt nepůjde, ale těžko budou moct jinak, to by jim lidi dali čočku.
Vidím to tak, že si počkám na Black Friday a pak se rozhodnu, jestli Goona koupím, nebo ne - a kdyby už nebyl, tak budu mít holt smůlu. Tu cenu sice asi chápu, ale mně se to prostě nevyplatí.
@House: ad Celá ta diskuse u Goona a FB post, který uvedl CC slovy "Goon je velký průšvih"... Já bych to zas tak neprožíval:
a) Nemyslím, že by Dort and company brečeli, ale spíš přiznávají realitu. A je to prostě klasický push před ukončením slevové akce. Konvertovat 20 % lidi z nějakého nezávazného dotazníku je v digitálních kanálech vlastně super číslo (pokud tedy děláte marketing nějaký ten pátek a nejste naivní).
b) Hlavně je to z jejich strany dvojsmysl. Ta nesehnatelná trojka, kvůli které možná vydali celou edici znovu, se přece jmenuje samej prusvih a toho bych se držel. :) Goon bez průšvihu není Goon. To si ve vydavatelství nejspíš říkají taky. :) (To, co si myslím o dotazníku a cenové politice, radši nechám stranou. Už to tu komentovali jiní a hlavně – každý vydavatel je strůjcem svého štěstí.)
c) Lidi, co si Goona i přes všechny peripetie a věčné sliby, že to možná někde bude, nikdy neprodali, řeší hlavně ten letní termín. Objednat čísla 10–15 bude možné až od 1. 7. a i v tom FB postu stálo, že se s tím stále počítá. Když už máš doma 0–9, tak proč bys to kupoval znovu, že jo.
d) Pro lidi výše i pro celý trh bude důležité, jestli opravdu dodrží plán a v červnu dají do předprodeje všech šest zbývajících kousků. Teprve tehdy se bude skutečně lámat chleba.
Lidi nemate nekdo srovnani Alias limitovane verze a te normalni od Arga? Cetl jsem, ze ta klasicka se rozpada, tak jestli koupit radeji limitovanou, ktera ma lepsi material.
@mcleek
Taky se mi čtou líp menší knížky. Bohužel to vypadá, že bude čím dál častější varianta jako u upíra -tzn. bichle nebo nic. Do budoucna nejen u Crwe nebo Mighty. Když vynechám Goona ( kde je formát jasný, vzhledem k tomu jak je většina knih dostupná), je v prvním pololetí po jednotlivých knihach jenom Conan nebo Mignola. V červnu je tam překvapení. 2 knihy v kolosálním formátu, každá přes 550 stran. To vypadá, jako kdyby Comicscentrum začalo také naráz vydávat celé série, pokud není jistý komerční úspěch. Stejné tak už vydali Předky.
@sleepless: Vidím to úplně stejně jako ty. Navíc teď zrovna čtu toho Americkýho upíra v omnibusu a furt nadávám, proč to Crew nemohla vydat po knížkách, jako vyšly ty první dva díly, páč takovejhle megaomnibus se fakt číst nedá.
@sleepless: Já zase bych vzal raději kolosální řekněme komplet, neboť žádného nemám a navíc mám rád kolosálky a omnibusy. Nicméně možná by nás byla minorita.
@Jonathan Arbuckle:
Tak třeba já si rád koupím zbytek jednotlivých dílů (všechny dosud vyšlé mám historicky), abych to měl jako komplet v daném zaběhlém formátu. Kupovat to znovu v kolosální podobě, jen abych měl celého Goona v překladu, tak na to bych se asi vykašlal, když je těch dílů venku již tolik..
Pokud se nepletu psali něco o tom, že nechtějí rušit zaběhlý formát, dále pak že na takové vydání knih nemají prostor, tedy první půlrok Conan druhou na Svět Witchblade, atd. a ještě neco v tom stylu že by tom museli rozdělit na xxx kolosálních knih a že by to vydávali několik let (z čehož tedy lze vypozorovat, že očekávali tzv. easy money za jeden rok, kdy v první části Goona znovu vydali jenom 3 díl a zbytek stáhli z běžné distribuce, čili musejí tisknout jenom tu druhou nevydanou část). Zde se také nabízí otázka proč nechtějí jít do 3. kolosálky za rok, když se zde rozbujel trh s omnibusy a sebranými seriemi.
Já spíš přemýšlím, proč to nevydali jako Kolosálního Goona? Ta změna formátu by mohla nadchnout i lidi, co už ho jednou doma mají. Nebo taky možná ne, samozřejmě.
Tak ono dávat v předprodeji něco na dobírku se obecně moc nedělá. CC sice, tuším, nemá dobírku ani tak, ale mám pro to pochopení, protože s dobírkama je vždycky sraní. Lidí to kolikrát nevyzvedávaj a než máš peníze na účtě, tak to jsou třeba přes zásilkovnu klidně 3 týdny, takže pro cashflow nic moc...
Ale jinak ta cena Goona, i když je to 10 knih, je fakt přestřelená...proto to asi koupilo daleko míň lidí než to původně koupit chtělo. Já vlastně nevím, jestli ta cena byla vůbec v tom dotazníku, protože ty vydané díly už mám a jen čekám na zbytek. Kdyby dali místo dobírky třeba platbu přes Twisto, anebo něco podobného s tím, že to člověk zaplatí natřikrát, tak je to asi daleko lepší řešení a schůdnější pro více lidí.
@House: Jestli to nebylo bůhvíjak úspěšný tehdy, když s tím začli, pochybuji, že jim za to teď budou lidi trhat ruce. Přece jen se nabídka toho, co vychází, ještě zvětšila. Navíc lepších sérií, podle mě, je spoustu.
@mcleek: tohle je docela dvojsecne, treba transmetropolitan na tomhle pohorel, protoze docela brzy nesel koupit 1. dil, sam se za nej dal 2k, ale ostatni sem koupil na comicspointu za 100,-/kus, tak se to trosku kompenzovalo, obdobne bych to videl s preacherm, kdy byl docela problem s dilem lovci
@George Walker Bush: beriem aj a) aj b), ale zase nič nebráni redakcii tomu hromadne zmazať tag, ktorý o komikse v skutočnosti nič nehovorí. Napr. "Nedočteno" sa má odzrkadliť skôr na tvojom nízkom hodnotení, alebo.. čo mi povie tento tag pri komikse, ktorý má 50 hodnotení a celkovo 90%?
@komiksfan: Toho, čeho jsme si se Zackem vědomi, je to, že tagy nejlépe fungují tehdy, když se taguje opravdu hodně, když to lidé využívají, k čemuž se vás snažíme motivovat. Pak se totiž - a je to patrné z jiných databází, kde se to využívá - jakýmsi zajímavým davovým mechanismem a korektivem vygenerují podle množství označení celkem relevantní tagy, protože k Hercule Poirotovi dá prostě více lidí tag "detektivka" než dejme tomu "sci-fi", a možná více lidí tag "knír" než třeba "tvoje stará", jestli si rozumíme:)
A teď budu mluvit hlavně za sebe - ano, "nedočteno" v mém případě znamenalo, že jsem nebyl s to to dočíst. Moje obočí údivem vystřelilo nahoru, stejně tak dolní čelist dolů nudou, a řekl jsem si, že si jdu raději pinkat kuličky na pískoviště. Už je to určitý druh informace - hle, někdo to nebyl schopen dočíst (na Goodreads je tag "abandoned" celkem populární). Nikomu to nebrání otagovat tu samou knihu třeba "naprostá pecka" a "přečteno třikrát". Beru argument, že se někomu subjektivní popis komiksu třeba nelíbí, ale za a) tagy nejsou oficiální informací o komiksu, kterou redakce garantuje jako "pravdivou", b) je naprosto nemožné udělat a pak hlídat ostrou hranici mezi povolenými tagy a nepovolenými tagy z tohoto hlediska. Jedinou cestou je prostě tagovat a tím jiné tagy posouvat na chvost, přijdou-li vám nemístné.
Ten post na fb je slusnej cringe.. spoléhat se na nezávazný dotazník :D to mi přijde velmi velmi hloupé, nehledě na načasování, když teď vyšlo Hezký dům u jezera skoro za litr, za dva dny je další omnibus crwe a každým dnem očekávám ohlášení Vyvrhela.
A nějaký Goon, který se neprodával snad ani v minulých výprodejích má nyní zajímat či snad konkurovat..
Marketing CC je katastrofa a pokud vsadily karty na dobré slovo, tak si tu ztrátu zaslouží..
@jh666:
U mě to stejné. V dotazníku jsem o Goona neprojevil zájem, ale včera dorazil email, že jsem o Goona zájem projevil
a abych si ho rychlé koupil, protože končí tá sleva/nesleva.
No, k tomu jejich dotazníku, v tom mají pěknej bordel, jinak nevím, proč mi přišel email, že jsem o Goona měl zájem, i když jsem tam psal, že ho nemám. A pokud to má být obchodní taktika, tak dost zoufalá.
Upřímně 4370 Kč, z něj dělá pravděpodobně nejdražší jednotnou komiksovou objednávku, komplet za posledních pár let, když nebudeme počítat limitky. Jo zpracování knih od CC je více než fajn. Navíc v průběhu propagace se tahle částka moc neobjevila, narovinu nemám načteno ale jejich marketing ve stylu Goon je cool, Goon je best mne vlastně nepřesvědčila. Nechápu vzhledem k rizikovosti proč tohle nevyšlo ve stylu jejich šancemetru, co býval kdysi u Zámku a klíče.
Cena je vysoká ale je to komplet navic když to srovnám s americkým upírem a dalšími věcmi tak cena je odpovídající nakonec když to člověk chce tak koupi. Ale možná vtom hraje i to co se v současnosti děje ve světě lidí prostě šetří.
@Lachvos: No vidíš,dokonce mají menší slevu.
Ano prvních 14 dní mají slevu 40%,což by bylo cca 360.- , Ale mají cca 420.-.
No, ale zaklad je, že to dělají s té navýšené ceny MC doporučené ceny 599.-, ikdyž to jsou ležáky, které měly MC 499.-.
Tzn. pokud by to bylo jako vždy 40%, tak cena by měly být cca 300.- a ne jak teď 420.-.
A oni se diví, že lidí neobjednavají.
@josekan55: no on Goon to podle všeho u nás nikdy neměl jednoduchý ať cenou nebo propagaci, asi ne každý může vidláčký humor a odkazy na béčkove horrory stejně tak dvacátá leta. Jen doufám že ho teda vážně výdaj komplet.
Prvotní slevu má vždy CC 40%, proč nyní "jen" 30%?
Kromě druhého vydání 3.dílu, to jest bez slevy.
Vycházím z toho, že dlouhodobý model CC je postavený na slevách, sleva 30% mají na většinu svých titulů v eshopu po dobu kdy jsou k dostání, tuším kromě kolosálek. Za plnou cenu to snad nikdo nekoupí.
Navíc 2x ročně akce se slevou 50%...
Co říkate na Comics Centrum a Goona ?
CC si na FB stěžuje, že Goon je Velký průšvih. Prý si v předprodeji zatím objednalo jen 23% lidí,
co v tom jejich Goon dotazníku projevilo zájem.
No nevím, dle mého je to také cenou. Krom trojky všechny díly byly dostupné a stahovaly se zpět k nim.
Jenže cena tehdy byla 499.-, ale teď ty ležáky nabízejí za 599.-. Samozřejmě tam mají slevu, ale tu měli i
předtím jenže z menší doporučené ceny o 100.- nižší.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.