@Django:
A to mě právě přijde úsměvné.
Za mě je to teda prkotina,a pokud bych to nenašel na tom eshopu tak bych se právě podíval do toho edičáku.
Ale asi to každý bere jinak
@123peta:hele to je možný, já se bavím o eshopu prostě v parametrech popisu zboží nebyl uveden počet stran, ale je možný že už senilním, stojím si zatím na 99% je možný že kecám nesmysly ale pamatuji si že sem se kvůli tomu dost naštval.
@Django:
Tak ale edičák vyšel dřív než komiks samotný,schválně se pak doma podívám do tištěného jestli to tam je.
A mám za to že Dort říkal něco v tom smyslu že je to krátký komiks a že je tam vlastně 2x druhý je jen v těch skicách.
Ale že by nebyl uvedený počet stránek si nevybavuju
Je fakt, že já si pamatuju, jak jsem se na Ostrov Dr. Moreaua těšil a pak to bylo celkem zklamání kvůli rozsahu příběhu, ale o tom pozdním zveřejnění počtu stran vůbec nevím...
@123peta:říkám v minulosti když to vydali tak tam počet stránek nebyl ten tam přidali až po pár hodinách, vím to protože jsem to měl hozený v košíku ale nak semi nezdálo jak to Dort vychvaluje, tu informaci tam prostě přidali az později.
Walome: Lidi si nenechávají srát na hlavy, ale je vtipný že si takhle nebereš do huby Conan Centrum, ty mají na úctě taky pár nepěkných podrazu třeba Ostrov Dr. Moreaua.
@soulbringer: já se divím, že si lidi tak rádi nechávají srát na hlavu a u arga vůbec něco nakupují. Nedávno zase psali na fb, že na vině, že se něco neprodává, jsou kupující zákazníci, protože to málo doporučují ostatním.
@faster86: mně se to líbilo i po výtvarné stránce (byť dávám přednost jiným adaptacím - třeba ta od Matyáše mi vyprávěním i panely přijde přívětivější), ale ta rozkladačka je u limitky fajn bonus… ale sám jsem fakt nečekal, že se to bude prodávat skoro 2 roky. Ale těch faktorů tam bylo více a pro Argo je rozhodně dobře, že všechny našly už své majitele.
Dle vyjádření ARGA na sockách se zdá, že se jim po skoro dvou letech podařilo vyprodat limitku leporela - 1948 - a pokud mě oči a bibliografický web nešidí, tak je tam k dispozici už opravdu poslední kus s č. 215.
@Bonpar: komu to přijde moc, tak si to nekoupí, ízy pízy.
Já nevím no, na jednu stranu nechci mít neúplnou sérii, na stranu druhou mě Goon z ponožek úplně nevystřelil. Na třetí stranu to má parádní kresbu, na čtvrtou stranu mám doma párádní figurku, které by to vedle kompletní série slušelo. Těžkej život tohle.
@Bonpar No není to extra výhodné, ale tak lidi tady po tom brečí už roky, někteří snad i kvůli tomu CC zavrhli, že si to dovolili nevydat celé (i když ne jejich chybou) a teď přece nemůžeme čekat, že to budou lidem rozdávat a nebo na to rovnou nedají 50% slevu. Já to chápu tak, že bude poměrně málo kusů a tak to musí holt zákazník zaplatit. A čekat na Black Friday se asi nevyplatí, protože psali, že některých dílů už moc nemají.
Goon 0-9 komplet 'za zvýhodněnou předprodejní cenu' znamená, že knihy 0-2 a 4-9 jsou za 419 Kč (-30 % z 599 Kč, srovnej s Black Friday -50 %) a kniha 3 za plnou 'zvýhodněnou cenu' 599 Kč. To se mi moc výhodné nezdá.
Chcel som sa uistiť či vyzerá to rovnako ako anglický hardcover alebo použili nejaký iný dizajn :)
Rozhodujem sa práve či zobrať pevnú alebo stačí brož
@JORDY: ptal jsem se přímo několikrát loni a vždy jen mlžili ("až budeme znát data vydání nových titulů, tak je zveřejníme na webu...") - že by tímhle ty spekulace, co lítaj po trhu, úplně odpálili, se říct nedá :/
@soulbringer: Ten kdo píše polopatický, má potřebu mít jistotu, aby ho protistrana pochopila. Takový člověk neumí udržet základní myšlenku, chrlí zbytečné informace, které odvrací pozornost od nedostatku. Prostě, působíš jako samozvaný tiskový mluvčí, který si neuvědomuje, že tady není v práci.
@Fort: ten druhý odstavec jsem vůbec nepochopil, takže se tím nemusíme zatěžovat (nic ti nepodsouvám a právo na názor ti taky neberu). Zkusím to ale naposledy a polopaticky, ale abych ti ze začátku dal trochu za pravdu, tak takhle: Pokud vydavatel řeší životně třeba cash flow, tak mu nemusí být jedno, jestli se něco vyprodá během dne nebo za půl roku. A ano, může to být třeba indikace, jak moc populární může daný titul / série být. Ale já to komentoval z jiného úhlu - už jsem tady asi 2x vysvětloval, že pro prodej limitky je úplně jedno to, jestli se někomu líbí nebo nelíbí obálka (což byla zdejší hlavní výtka pro jeden titul Crwe) a nebo jestli se vyprodá během dne či týdne. U té rychlosti se spíše řeší férovost a hlavně, jak to udělat technicky - a tady bych řekl, že řada zdejších vydavatelů, včetně Crew, má na můj vkus až příliš mnoho případů, na které by raději zapomněli, ale to je na jinou debatu.
Nejsem tiskovej mluvčí nikoho, ale živí mě mimo jiné marketing. A v marketingu se už od nepaměti pracovalo s pojmem scarcity (nedostatkem). Je to osvědčený marketingový nástroj, který vychází z jednoduchého psychologického faktu: lidé si více cení věcí, které jsou vzácné, omezené nebo exkluzivní. Umí to kombinovat jak racionální tak i emocinální motivace (FOMO např.). Tento princip umožňuje vydavatelům nejen nasadit vyšší cenu, ale také lépe nastavit velikost nákladu a cílit na specifickou skupinu zákazníků – říkejme jim třeba sběratelé.
Nicméně je důležité chápat celý kontext. Vydavatelství neživí limitky, ale běžná vydání. Příkladem může být u Crwe a jejich pokus vydat Sandmana ve třech omnibusech. A tady jsou konzistentní od začátku. To, zda vyjde třetí Omnibus, totiž nezávisí na tom, jak se prodá limitovaný počet kusů podepsaných Neilem (ty se vždy prodají), ale na tom, jak se daří prodejům běžných vydání prvního a druhého dílu. Na konci dne je to zkrátka otázka čisté finanční matematiky.
Abych to shnrul: limitky jsou fajn jako doplněk a skvělý způsob, jak oslovit sběratele a dodat titulu třeba unikátnost či prestiž. Ale pokud má nějaký titul pokračovat, rozhodující jsou prodeje standardních verzí a to, jak na ně reaguje trh jako celek – nikoli jen těch pár nadšenců, kteří kupují limitky, natož aby je četli. Stejně tak nezáleží na tom, jestli tady čtyřem lidem na fóru přijde limitka ošklivější než běžná verze (to je zase třeba subjektivní důvod jiných lidí, proč podpořit čistě racionální podstatu a koupit si klasiku).
@soulbringer:
Tvůj výrok ohledně limitek "je úplně jedno, jestli se vyprodá během dne či během roku... či zda pár kusů někde zbude." Ne není to jedno.
Další tvůj výrok ohledně limitky "je úplně jedno, že nemá nic navíc" Nesouhlasím, pokud je očíslovaná, je pro sběratele atraktivnější. Ano souhlasím prodá se tak jako tak.
S tvými výroky bych souhlasil, kdybych byl vydavatel a ty můj tiskový mluvčí, jenže ani jedno není pravda. Tvůj příspěvek na lidi zapůsobil a udělají si názor, třeba i nesprávný. O mě tady někdo napsal, že jsem propagátor mangy, je mi 20 a něco let, není to pravda, ale tomu člověku to nevymluvím.
Tvůj původní příspěvek je jako vygenerovaný od AI nebo Donalda Trumpa a přesvědčovacím, že nemám pravdu to nevylepšíš. Názor je to oč tu běží a reakce lidí na tvůj kontroverzní příspěvek, ne o pravdu.
@Fort: To by mě zajímalo v jakém vesmíru sis tohle všechno pospojoval a hlavně z čeho :) Navíc mi tam vkládáš věci, který jsem ani nikde nikdy neřekl. Já jsem hlavně připomněl tu trivialitu - po smršti komentářů "ta základní verze má daleko hezčí obálku" - že u limitek je fakt jedno, jak ty obálky vypadaj (nebo že se čtyřem uživatelů tohoto fora subjektivně nelíbí), pač se u nich počítá úplně jiné faktory, že jo. Nemluvě o tom, že to platí jak pro Crew, tak i pro další vydavatelství :)
A ten komentář k danému číslování - to jestli limitku nakladatel očísluje nebo prostě řekne, že je jich třeba jen 200, je taky jen na jeho rozhodnutí a nemusí to přece platit automaticky.
@Fort: vidíš, to je zajímavý, já se ptal právě proto, že třeba mě je jedno jaký číslo mám. Když už si jej mám možnost vybrat, tak si vyberu mě blízké číslo, ale že bych na tom lpěl nebo měl někde přeplácet výtisky s nízkým číslem by mě ani nehnulo, haha. Naopak v tom vidím problém např. při reklamacích číslovaných výtisků.
Já právě reagoval na tu větu: "Při očíslovaném počtu vyjde skutečně jen těch 200ks", kdy tomu ne úplně věřím kvůli nejrůznějším druhům výtisků mimo hlavní řadu a tak mi je ve finále jedno, jestli je něco číslovaného nebo ne, protože člověk ve finále může maximálně jen důvěřovat tomu, že to tak je. Tím ale nechci nikoho obviňovat, je to jen můj pohled na věc.
@Yaromil: Když se podíváš, jaké čísla mizí nejrychleji pokud dáš možnost lidem si vybrat u komiksů, tak mizí ty s nejnižším číslem, pak s číslem coby symbol. Stačilo sledovat limitku Winton nebyl sám.
Z dokumentované to je třeba u aut, kdy auto s nejnižším číslem má největší sběratelskou hodnotu. U komiksu dělá rozdíl mezi číslem jedna a posledním minimálně dvojnásobek ceny, tato informace se objevila v Mistři zastavárny.
printers proofs, tj samostatná kategorie, ta může být žádaná, ale taky nemusí, do toho bych se nepouštěl.
@Fort: Ale ono to s tím číslováním není úplně pravda. Ani Sandmanů v kůži není jen 30. Existují autorské tisky, pak si dovedu představit (a v jiných odvětvích to tak funguje), že jsou ještě např. printers proofs, apod. Je pak nějak podloženo, že číslovaný výtisk s nižším číslem má větší cenu?
@soulbringer: Protože se v tom jednom svým příspěvku chováš jako zaměstnanec vydavatelství (což nemusí být vůbec pravda) a vůbec ne jako sběratel, kterých tady určitě pár bude. Chybí ti empatie a jedeš si svůj byznys, který vydělává.
Z pohledu sběratele není jedno jestli něčeho vyjde 200 kusů a je nebo není daná věc očíslovaná. Při očíslovaném počtu vyjde skutečně jen těch 200ks navíc každé očíslovaní má jinou hodnotu. Při limitaci 200ks bez očíslovaní je cena stejná a rozhoduje pouze stav, navíc vyjde více kusu, protože co kdyby někdo reklamoval.
V tomhle se zkrátka mýlíš a když se pleteš v tomhle je možné že se mýlíš i v jiných věcech.