Z FB Arga: Do léta je třeba prodat alespoň 250 výtisků Činžáku, aby se pokračovalo dál v universu Bone Orchard Mythos. Tak kdo ještě komiks nemá a chce, aby se pokračovalo, ať se do léta rozhodne. Některé komiksy to holt nemají lehké. Ale chápu, že Činžák není zrovna mainstream. Jak tu potom má vyjít Gideon Falls, což je hodně podobná věc.
Má ovšem ZACK dostatečně silnej hosting? Abychom to tady utáhli, že jo. Jakmile se tady začne psát více (a hlavně dobře) o manze, musí se přece počítat s tím, že ta návštěvnost se tady bude najednou násobit! :)
@Zack: Povedlo se mi oživit hardisk ve starém notebooku, takže do článků přihodím i starší věci, co jsem dával do fóra. Akorát ty texty budou chtít brutální korekci.
Jinak menší rychloprůzkum. Kolik z vás je tu fanoušků Jurského parku?
Cikolb: No, nevím, zda můžu takhle brzy zveřejňovat. Každopádně žádný strach, chystá se toho hodně: bude historický komiks, bude western, budou indiánky, scifíčko, detektivka, pořádná fantasy kniha. Co můžu zveřejnit, že určitě nebude žádná manga. :) A co jsem koukal, tak pro Českou republiku někdo koupil práva na Hvězdný zámek a Indické šejdíře. Takže nejen pan Vybíral vydá kvalitní Evropu.
Django: Starší tituly mají co říct, ale je to kolotoč. Vydavatelství má omezené zdroje a když se má rozhodnout mezi starou klasikou (vzpomeň si, kolik práce dalo vydat například Akiru) nebo nějakou horkou novinkou, co zrovna dostala anime a cony jsou zaplavené cosplayema a stánky z arty podle té horké novinky... no, je jasné, po čem vydavatelství šáhne.
Edičák pana Vybírala jistě odhalí průběžně Gmork :) Každopádně se na první pololetí chystá odhadem 6 komiksových knih, když vše klapne, a ve druhém pololetí to bude snad ještě mnohem našlapanější.
Prosím nemáte někdo informace o Jménu růže od Eca a Manary? Myslel jsem, že to Argo vydá už loni, a nejenže to nevyšlo, ale nemají to v plánu ani na letošní první pololetí... :-(
Django: Těžko říct, ne vždy jde o prodeje. Tebou zmíněné tituly jsou dobrý skutek, radost kterou si vydavatel udělá, než se pustí do své každodenní práce.
Asi sem špatně vyjádřil myšlenku, já měl na mysli jestli by se stejně dobře prodávali i starší tituly. Např: sailor moon, inuyasha, urusei yatsura a podobně.
Čtenáři chtějí více mangy, tak jim je Crew dáva. Šogunův popravčí vyšel s ročním zpoždění, bylo na tom spousta práce navíc. Pokračování dle mého nevyjde, protože je lepší čas a prostředky investovat třeba do Seaside Stranger.
Tak mě tak napadlo, jestli v dnešní době může Tezukova práce ještě někoho zajmut. Jasně že jo, ale mám na mysli dnešní dečka. U nich mám dojem že je spíš zajma, prostě jen manga která zrovna jede na vlně anime které je zrovna v kurzu. A manga jako médium, je už nezajímá. A není to jen Tezuka. Vycházím s toho ze když Crew vydali Akiru tak sem čekál že to bude okamžitě vyprodání a ono nic. Váš názor?
Dobro: Vydavatelství, která vydávají komiksy.
Zlo: vydavatelství, která nevydávají komiksy.
Superzlo: Příliš dlouhé příspěvky v diskuzích o komiksech :)
Walome: Dobro = lidi, co čtou komiksy
Zlo = lidi, co nečtou komiksy
Superzlo = lidi, co komiksy nečtou, čučej jenom na komiksové seriály a filmy a myslej si, že ví o postavách víc, než čtenáři komiksů
@seneke: To se zachraňováním civilů myslím nakonec tak výjimečné nebude, jinak oblíkání kostýmu - z hlavy si asi nevzpomenu, ale tak ono taky záleží, jestli je to v tom narativu důležité, protože Marvel má sice občas magii a nanoboty, ale spíš to oblékání jen není na kameře. A jako jasně, když je to origin film, tak to první obléknutí kostýmu může být super, ale jinak mi to jako výtka přijde na úrovni "vadí mi, že nevidím ve filmech častěji, jak si lidé čistí zuby" - prostě to nemusí být pro ten film podstatné.
Soulbringer: Brouzdal jsem sociální média a část fanoušků naštvaně mávala ručičkou, že superhrdinové nezachraňují lidi na kameře (sejmutí záporáka "nepřímé" zachránění světa nepočítali). Pak si ještě stěžovali, že už seriálech/filmech nejsou scény, kdy si hrdina oblíká kostým. Vadí, že se to odbyde magií nebo sci-fi nanobotama.
@seneke: takový pořád jsou, ale i takové, kde se zachraňuje celý lidstvo (čili v konečném důsledku i pomoc obyčejného civila)... spíše mě zajímá, co tě k tomu dotazu vede? :)
@seneke: Samozřejmě. Namátkou všichni Batmani, Superman, Liga spravedlnosti, každý Spider-man, Avengers, ... Poslední superhrdinský seriál, který jsem sledoval, byla první řada Daredevila a tam taky :-)
Dotaz. Vzpomene si někdo na superhrdinský film/seriál z posledních let, kde je scéna, jak superhrdina zachraňuje nějakého civilistu? Nepočítám rodinné příbuzné a blízké.
@Yaromil: jelikož vlastním Sandmana komplet, tak do toho omnibusu nejdu, stejně tak to budu mít s Transmetropolitanem a popřípadě Sto náboji... Ty obálky jednotlivých dílů jsou hezčí :)
@yogi: já myslím, že Matio myslí spíš ostatní zatím nevydané doplňky jako Fairest, Jack of Fables, Cinderella: From Fabletown with Live, Cinderella: Fables Are Forever, Werewolves of Heartland nebo Batman vs. Bigby
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.