Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@SteveCZ: nějaká šance že půjde dolu?
@Nezbi: Bohužel. Omnibusy od Crwe jsou od Sandmana všude mimo jejich e-shop zhruba o 25% dražší, sám dělám u Dobrovského, a když jsem zjistil že Sandman je u nás za 4375, tak mě málem trefil šlak
Sakra dostal jsem poukazy do Dobrovskýho a chtěl konečně pořídit Preachera omnibus dvojku, ale 2700?! - jim jebe ne? Před měsícem o 1100 korun levnější a to nepočítám kupony do toho :O
Všechno důležité dělám v posteli
Občas tady padnou zajímavé tipy ohledně knihoven, tak zkusím dotaz i na jiný kus nábytku. Na čem si hovíte ve svém čtecím koutku? Nemyslím tím pokoutné louskání kreslených příběhů v "oné" místnosti sedě na keramické míse. Spíše mám na mysli nějaký ušák, kancelářskou židli nebo sedací vak... s čím máte zkušenosti (pozitivní nebo naopak negativní) pokud zrovna nevyužíváte ke četní kuchyňský stůl nebo gauč?
Technická poznámka. V Japonsku se mecha používá jako označení pro jakýkoliv příběh s roboty bez ohledu na jejich velikost. Například Astro Boy je u nich taky mecha.
Django: Ten poslední Eva film je výborný. Akorát to musíš mít nakoukané komplet včetně seriálu, spin-offů, naštudovanou filmografii Gainaxu (nebo aspoň minimálně to, co dělal sám Anno), tu mangu, co Annova manželka udělala o jejich společném životě a historii a kulturní odkaz otaku cca posledních 20-30 let. Vždyť říkám, nic složitého.

Jinak manga je takový mezistupeň mezi seriálem a filmem.
Eva je dobrý anime i když ten poslední film byl příšernej, ale tam bude asi problém že ani sám autor neví kam by to celé mělo směřovat. Jinak mangu sem nečetl přišel jsem o něco? Nebo je to přesněj opis anime.
Já pořád čekám jestli někdo nevydá Neon genesis evangelion, ale asi marně :(
@Matio: Ty ediční plány Arga jsou neúplné. Oni najisto nevědí, co kdy bude. V té třetí chystané knize budou povídky, které v těch předešlých nejsou. Tentokrát v Kantůrkově překladu. A tím se to uzavře.
jj, Full Metal Panic! nebo Gundam-cokoliv bych bral vsema deseti
@seneke: Ono začít vydávat mecha sérií, by bylo dost riskantní, protože na velké roboti se většina lidí kouká skrz prsty, i mezi komunitou otaku. Navíc ona ta mecha manga moc nefunguje lepší je anime.
Navíc v edičním plánu 2025 Argo Conana nemá...
Díky za info. O tom Conanovi od Arga vím, ale je to pro mě poněkud nepřehledné vydání. Začíná se knihou Král Conan (počítám jen překlad pana Kantůrka), kde je i Hodina draka. To jdou odzadu?
@Alfi: Když se to nedávno řešilo, psali, že se na tom stále pracuje, ale že myslím jednají s Mikulášem Podprockým o ilustracím (any zůstaly ve stejném formátu).
@Matio: Pokud myslíš beletrii, už se na tom dobu pracuje, u Arga vychází revidovaná Kantůrkova verze (revize R.Podaný) plus nový překlad R.Tilcera. Bohužel zatím vyšly jen dvě knihy. Dohromady by to mělo být 6 knih (3 revize, 3 nový překlad).
Trochu dotaz mimo komiksy, ale nevíte někdo, jestli se u nás nechystá kompletní revidované vydání Conana? V jednom rozhovoru u Comics Centra říkal pan Kantůrek, že by si to přál.
Želám všetkym pokojné Vianočné sviatky, aby ste boli zdraví, šťastní, obklopení milovanou rodinou. Aspoň na konci roka hoďte starosti za hlavu a doprajte si trochu oddychu, pretože je pred nami rok 2025 ????
Trip: Já to mám přesně na střed... díky bohu!
@Trip mám to dost podobně, prostě to je lajdácky vystředěný
@Trip: taky nemám ještě vybaleno, ale ty fotky mě trošku děsí
@Trip: ty jsi to snad nevybalil z folie, že ne!? já jsem nerozbaloval, takže věřím, že je v pořádku.
@Trip: mám jen základní verzi a nálepka není úplně uprostřed, ale to co ukazujes je na reklamaci.
Na Facebooku u Crwe oznámena BL manga Given na duben 2025.
Lenny: Stejný problém. Ze tří výtisků nebyl omlácený jenom jeden.
Já spíš bojuju s tím, že je všude drblej (odřený hřbety atp.).
Yogi: Potvrzuji. Trafiky v Albertech mají Superkomiks pravidelně.
U nás to bývá vždy v Albertu.
Já to pár minut zpátky koupil v trafice u metra (zastávka Pražského povstání), ale to je pro tebe asi kapku z ruky.
@lantan1: Díky. Ještě zkusím pár trafik v Porubě a potom případně zaukoluju máti v Opavě.
Norri: Já sehnal v Opavě v trafice na Horním náměstí v podchodu (Papoušek).
Potřebuju poradit. Kde se dá koupit ten Super Komiks se Skrblíkem? Nikde to není...
@Toe: tak jsem ho našel jen ta ženská není černoška. Jde o komiks Slasher od Charlese Forsmana. Jenom si ve výsledku připadám že jsem promarnil celý den :)
@Django: Nevím o co jde, ale dle popisu mám chuť si to přečíst! :D
Ahoj mám problém před lety jsem na netu četl úžasný komiks, bohužel jsem si ho nestáhl a název jsem zapomněl. Žánr něco jako alternativní komiks o běžném životě a úchylech, v příběhu sledujeme jednu ženu která má sadistické a kanibalské choutky, její něco mezi 30 nebo 40 let a je to afroameričanka. Druhá postava je kluk který je týrán svou matkou, která je náboženská fanatická a trpí Münchhausenovym syndromem, takže tvrdí že syn trpí rakovinou a drží ho zamčeného ve svém domě. No a ty dva se seznámí přes internet a zamilují se do sebe, ona ho ve svých představách chce během sexu zabít a následně sníst, a on to více méně chce taky. Ale klukova matka zjistí že synáček se před web kamerou sebepoškozuje tak ho za pomoci dvou chlapku zabije. Nakonec to končí tak že ta kanibalká spáchá sebevraždu. Takže není to někomu povědomé? Nejedná se o lovesick, murder she writes, cannibal.
Vypadá to dobře. Sci fi úplně nepreferuju, ale když je dobrý...
louza: Teď ti vydají Renesance 1 a 2, to budeš spokojen.
MDEK v pevný kupuju od začátku, otvírám to, čtu to a občas jsou tam fakt pěkný kusy, ale taky docela děsný věci. Ta obsese Jodorovským je vysloveně zhoubná. Ale nějak to vždycky dám. Z portfolia Crwe potom co začali masově s mangou si toho bohužel vyberu málo, tak beru aspoň tohle. A to byly nultý ročníky, kdy jsem od nich kupoval všechno. Aktuální srdcovka je rozhodně Modrá Crew, tam vždycky vyhlížím den D. Čtivý, zábavný, skladný, levný a málokdy vysloveně zklamávací. Pro některý typ zákzníků to nebude asi to správný ryto, ale pro čtenáře komiksů je to fakt super. Na kompletní modrou jsem hrdější než na nějakým pofiderním způsobem určený mistrovský díla.
Když mi nemůžeme ani naznačovat, ona si to Crew slavnostně odtajní sama. Ale myslím, že spokojená bude většina zdejších čtenářů.

Trip: Tam je problém, že ty série jsou sice fakt dobré, ale taky bohužel moc dlouhé.
@Gmork: nebuďte slušnej, řekněte jméno!
Gmork: ja by som toho autora bral radšej v niektorej jeho dlhšej sérii.
MDEK si sice pravidelně nekupuji, ale příští rok si ho v pevné pořídím, bude v něm autor, kterého mám rád, resp. tři jeho kratší komiksy v jedné knize. A je to autor, který si zaslouží, aby se tu od něj konečně něco vydalo.
@lantan1: aha.. to mi nedoslo :) v krame si spis beru malej kosik :)
Mr.Plysh: v supermarketu do vozíku :)
ahoj.. mozna hloupy dotaz.. ale k cemu slouzi ta plastova vec, co davali MightyBoys k poslednimu comicsu? Privesek na klice? Nebo to ma i nejaky jiny ucel? :)
@seneke: Nečekal jsem, že by to u nás kdokoliv vydal, pro mě to nejspíš nebude.
Fort: Ten Lore Olympus fakt byl jenom otázka času, ale nečekal jsem, že se to toho pustí Host.