@soulbringer: tak Mysteru Pressu nepadaj weby ze zájmu, hádám, že si to tam Němec šudlá ručně po večerech, protože ten zájem je nula nula prd.
Hádám, že na ebook komiks jsou neskutečně drahá práva, takže by ta limitka musela stát dvakrát tolik (ale zase proč ne) plus by to ty nakladatelství musely umět udělat, takže práce navíc pro ně. Ale taky se mi to líbí, popravdě jsem čekal, že to bude standard :D že si koupíš knihu a dostaneš k tomu ebook zdarma, jsem byl tehdy naivní :)
Ty ilustrace vypadaj jak špatná ai, obálka je jak z 90´ to se ani nedivím, že o to není zájem. A pokud si někdo myslí, že lidi kupují knihy kvůli doslovům, tak je mimo realitu.
@S313: Je to klasika...
...což si sebou nese značná očekávání, ale i negativní konotace. Ta očekávání dnes asi navíc nenaplní. Ale já to beru v kontextu toho, kdy a kde to bylo prostě napsáno. Elrik je fakt starší kousek a Zaklínač je rozhodně za mě lepší a vydařenější v mnoha rovinách (on by se autor asi urazil, ale klidně bych to dnes dal do "young adult fantasy" a asi by to tam obstálo). I Zeměmoří nebo Tolkien mi přijdou rozhodně lepší nejen pro teeangery, ale u takhle starých fantasy to člověk musí brát fakt s odstupem, i když se to prodává jako "temná fantasy"... s věkem a načteným brakem ti holt u některých klasických děl klesaj hvězdičky. Já to zvažuju jen kvůli nostalgii - ale do tý limitky nejdu.
Spíše mi šlo o to uvažování a přehled + to, že dostatneš limitku včetně ebooku. Tohle kombo by mě bavilo tak nějak obecně.
@S313: Nestojí to za to. Autor psával Elrika ve velkém pro obživu - spolu s půl tuctem jiných podobných sérií - takže je hodně odbytý. A je to dost zastaralé. Snad by se to mohlo líbit nějakému dvanáctiletému klukovi, který ještě nedokáže kriticky uvažovat.
Zeměmoří (první tři knihy) je oproti Elrikovi výrazně lepší.
Otázka je, stojí ta kniha za to? Spousta lidí říká, že je to jako Zaklínač, podle popisu bych tipl spíš něco jako Kronika Zeměmoří, což za mě byla chujovina...
Soulbringer: U komiksov to nejde lebo 250 kusov sa vypredá za minútu kdežto tento Elrik Predal 50 kusov za 2 dni. To je dosť rozdiel technicky.
Inak, ja som si objednal tú lacnejšiu špeciálku Keďže to chcem čítať a tá čo má navyše podpis je naozaj naozaj drahá
Když jsme u toho prodeje limitek (ve vedlejším fóru) a jelikož tu nedávno vyšla i komiksová adaptace jedné fantasy klasiky v MC 27 a MC 28, tak bych znovu zabrousil do knižního světa s ukázkou dnešních možností prodeje limitek.
Mystery press se rozhodlo vydat novou limitovanou edici Elrika, jež obsahuje:
- nesmyslnou cenu (ale jako dycky odpovídající limitnímu množství - 99 kusů), speciální edice je o dost levnější a pořád moc hezká
- s podpisem autora (netuším jeslti je samostatná kartička dobrý nebo špatný nápad)
- preferenci čísla výtisku (negarantovaná)
- ebook v ceně
- na webu pak také vidíte přesně, kolik limitek ještě vůbec zbývá
Proč to podobně nejde u komiskových titulů, je mi poněkud záhadou. Ten ebook je docela gamechanger a pokud by některé vydavatelství zařadilo k limitkám i speciální digitální vydání pro (komiskové) čtečky, tak asi začnu ty limitky fakt kupovat ve vekým! :)
Vzhledem k tomu, že správný nerd fólii nerozbalí, tak je to v pořádku. Nehledě na to, že ta samolepka možná zakrývá třeba odhalené ňadro, kdoví. Známe věk princezny? Ještě sem vlítne zase nějaký moralizující influencer a vyrobí kauzu. Hlavně se neunáhlit.
Jak to budu mít v ruce, tak to tam doplním do infa jako obvykle, případně i nafotím, sám jsem zvědavý - Fry kvůli těmto věcem chytá psotník, když to nebude nálepka, tak se musíme modlit ;)
A tady už lítají miliardy https://aukro.cz/kaja-saudek-modra-rokle-7072422616
Jinak provize z toho platit prodejce určitě nebude. Kupující si evidentně dělá srandu, popř. konkurence kazí aukce neověřenými profily.
Důvěryhodnost Aukra v takových případech roste raketově vzhůru :)
Možná někdo jen něco testuje a úplně do toho nevidím, ale stejně by mě zajímaly aktuální kontrolní mechanismy platformy, které by měly zabraňovat třeba těm virtuálním příhozům fake účtů či kooperujících osob apod. Osobně mi přijde, že podobný věci tam nejsou žádná výjimka, ale spíše do toho nevidím.
@sleepless: K reálnému prodeji zjevně vůbec nedošlo, protože po skončení dané aukce prodejce tu knihu hned vystavil znovu (stejná kniha, stejná fotka)... Vrhá to podezření i na reálnost toho prvního příhozu za 4200,-, když teď je kniha v "Kup teď" za 3500,-.
Slýp - když se koukneš na historii přihazování, tak tam jsou dva typci s nulou hodnocení, nové profily, jeden přihodil 3,333,333,-, druhej ho přehodil. Asi vtip. Snad ten týpek nebude odvádět Aukru procenta z prodeje, aniž by dostal zaplaceno. :)
@baatcha: ono na pohodu je opravdu moc široký pojem, současnosti je těch mang opravdu hodně, napadá mě starší titul tokijský ghúl ten je co vím, mezi holkama celkem oblíbený. Ale je dost velká šance že ho už četla nebo ho má.
Baatcha: Nějaký užší popis by nebyl možný? Třeba aspoň žánr, co má ráda, nebo tak.
Feel Good je hodně široký pojem, ale z hlavy mě napadá:
Holmes Z Kjóta
Láska ve střihu cosplaye
Pán a kocour
Nozaki, mistr romantiky
Josée, tygr a rybičky (mangu jsem nečetl, ale film byl výborný)
Magie svaté je všemocná
Muž v domácnosti
Zdravíčko, poradíte prosím? Sháním mangu jako dárek pro neteř, co teď slaví 23. narozky. Mangu má ráda, ale nikdy mě nenapadlo zeptat se, jakou. :D Vychází toho tolik, že vůbec nevím, co vybrat. Rád bych něco "feel good", ale napadá mě jen One Piece. Co byste doporučili?
Tak to jsem ani nečekal, když to není v edičácich, jenom si myslím že to stálo za připomínku :-D. Ale co si tak možná pamatuji tak na nějakém videu od Cc bylo řečeno že zvažují, jak bude ten Goon dovydán a možná tam padl i ten jiný formát, ale můžu se plést, pamatuji se že kolem Goona byla velká diskuze. :D
Jsem si tak vzpomenul na pár náznaků od vydavatelů, které padly před hodně dlouhou dobou a nějak zapadly. Co třeba taková série Goon ve velkém sebranem formátu, pak tam ještě padlo myslím něco o 30 dní dlouhé noci v sebranem velkém vydání, a Crew myslím taky naznačovala něco se souborným Parkrem ne? A ještě, jak vidíte to, jak chce teoreticky Crew vydávat, Ligu výjimečných v omnibusu (myslím že to padlo na Crweconu), s tím že chtějí vydat první dva díly v jednom a zbytek už teoreticky nechtějí vydat (ty zbylé dva díly). Vzpomene si ještě někdo na nějaké zajímavé sliby vydavatelů? :-D
Django: Transformers je gigantická 40 let stará (nedávno slavili výročí) frančíza a Transformers Prime je jeden z mnoha seriálů a filmů. Možná budeš znát ty hrané filmy co dělal Michael Bay.
@soulbringer: Za mě teda úspěch i to, že ti nebylo sděleno, že už definitivně končí. Tak snad se vzpamatují, ale dokud něco nevydají, tak jim moc nepomůžu no.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.