@Fry: takže taky platíš poštovné? Já to zkusil dneska hodit do objednávky a normálně to poštovné odečetlo. Váhový limit mi moc nedává smysl. Když objednám za 3k několik různých knih, tak to logicky nebude lehké, ne? Nebo za 5k. Prostě nad poštovné zdarma.
A koukám, že ani poštovné zdarma nad 2500 se na to nevztahuje. U Dobrovského ale asi ano. Proč?
Edit: zkusil jsem to hodit do košíku na crwi a normálně se na to 100% sleva na poštovné aplikovala. Moje předobjednávka Sandmana má ale poštovné za 150kć normálně naúčtované. Máte to stejně?
Trochu vopruz, že i s nejvyšší slevou u Crwe mám Sandmana dražšího než u Dobrovského. Chápu že sleva není aplikovaná, ale tak nějak bych čekal, že u takového projektu to bude jinde stejné, nebo dražší. Zvlášť jako předobjednatele mne to mírně uráží.
@Fry: ono by bylo vtipny, kdyz by treba mesic pred vydanim druheho Sandmana oznamili, ze v tech sberatelkach je nekde na zacatku schovanej unikatni kod a ten kdyz zadas na eshopu, budes si moci zarezervovat druhou knizku toho sameho cisla.. Takze by vsichni preprodejci ostrouhali..
Taky bych se bál dělat sankce na zákazníky. To aby se pak člověk bál něco prodat na bazaru. Vim že překupník je něco jiného než sběratel, ale taky jsme všichni rádi když nám hodnota knih stoupá, kdybysme to jednou prodali. Jako realistický vidim snad jen omezení jeden kus na zákazníka a to na účty které mají nějakou historii. Jestli jeden nákup, nebo maximální slevu už si netroufám tvrdit. Proto mám nejradši styl CC kolosálek. Kdo chce koupí a už to takhle nevydaji. Omezenost tam je, ale lidi nemusí brečet že se na ně nedostalo. Teď jen utřít slzu že nemám prvního conana ani sin city :D
@Fry: fér je hrát dle pravidel a pokud si Crwáci nic takové nestanovili, pak to prostě nejde jakkoli vymáhat, natož pak jakékoli zákazníky diskriminovat... samozřejmě tě chápu a věřím, že to vadí i Crwákům, ale jak jsem řekl - po bitvě upravovat mapu taky není fér. Mě spíše zajímá, jaký mechanismus nastaví u toho přednostního prodeje toho druhého (a doufejme, že i třetího) omnibusu - myšleno u lidí, co to koupí mimo ten primární prodej přes jejich eshop... ale to asi brzo osvětlí @faster86.
@soulbringer: ale já neřeším to z jakého důvodu to koupil, přišlo by mi fér jen ho vyřadit z toho předprodeje na další knihu, protože knihu prodává prakticky v den vydání :)
@Fry: to fakt nejde - to bys musel mít v podmínkách PŘED prodejem. Nebo jak chceš zakázat někomu, kdo si koupí auto, aby ho pak prodal do autobazaru? :) to je jeden příklad z milionu. Nikdo nemá rád přeprodejce, ale ještě jsem neviděl systém, který by to úplně dokonale vymetl a hlavně, jak určíš, že ten člověk to koupil opravdu jen proto, aby to přeprodal - to dokazování bych chtěl fakt vidět :)
@Fry: to myslím že fakt nejde. Možná, kdyby to bylo avizováno dopředu (nebo tou formou jak to dělala filmarena) ale takhle zpětně asi ne.
(Samozřejmě "nejde" ani prodávat na bazarech, no :) )
Upřímně by mne zajímalo, co by měli s tím dělat? Budou mít černou listinu, nebo by dotyčnému měli bloknout účet, nebo jenom sekci předprodej? :-D Navíc tenhle nový systém, přiláká hromadu nových lidí, kteří se budou registrovat poprvé a kteří mohou v klidu vychytat první čísla a tím pádem získají, předkupní právo na další čísla.
@DonkeyKong : jak se tady řešilo to číslování, tak bych jenom poznamenal že to bude taky dobrý indikátor na to rozpoznat v průběhu přeprodejce... přece jen to číslo je vázané na jméno kupce, takže si Crew nakonec možná bude moci ohlídat kdo je a kdo není přeprodejce.
@George Walker Bush: Lucien má samozřejmě pravdu, ale jsou knihovníci a knihovníci a stejně tak jsou knihovny a knihovny - a pak je tu argument, který se prostě nedá vyhrát, pač v mých očích je ta moje knihovna s příběhy, které jsem napsal (ve své hlavě), samozřejmě větší a epičtější než ta tvoje! ;)
...čili jsme pořád u toho, že stále netuším, čím bys mě do tý svý knihovny nalákal! :)
Neberu to nijak osobně, jen jsem při dlouhé cestě vlakem upozornil ve vazbě na diskusi níže, že Asgard se při druhém vydání dočkal revize textu, a není tak úplně identický s prvním vydáním. Není to dotisk jedna k jedné, ale došlo k mírným změnám. Nikdo se ale kvůli tomu nebil v prsa, že je to nějaké vylepšené must have vydání. S ohledem na poptávku pan Vybíral prostě vydal knihu ještě jednou, a i opětovnému vydání věnoval péči v podobě redakční práce. A je tam asi 8 stran grafických příloh navíc. Toť vše. Mimochodem, na základě tohoto pokusu je ale nyní jasné, že dotisk dalších knih z ERB v dohledné době skutečně nebude, nevyplatí se to. Jak už psal Gmork, kdo zaváhá, bude mít se sháněním u některých titulů potíže.
@cikolb: neber me ted nijak osobne, ale tohle je pro me nesmysl, a mozna slovickovani.... pridam jednu obalku do galerie navic a hned se budu mlatit v prsa ze sem vydal super novou verzi?
Tak jsem dal řeč s panem Vybíralem, Murena a Orlové se opravdu v nejbližších letech dotiskovat nebudou. Dále jsem se ho zeptal na tituly, u kterých má už jen zbytky. Takže u pana Vybírala je skladem: Sykes - 7 kusů, Petr Pan - 7 kusů, Murena 1 - 3 kusy, Murena 2 - 6 kusů, Orlové 3-4 poslední kus. Samozřejmě jsou některé výtisky rozfrcané různě po eshopech. Tohle je momentální stav u pana Vybírala.
Je dotisk a dotisk, u titulu, který je na trhu pět let (Murena) a prodá se ho už jen pár kusů ročně, dotisk nedává moc smysl. To vám řekne každý vydavatel. Záleží jakým tempem se daný titul prodával.
ad Vybiral a dotisk, myslim, ze jsem take zaslechl , ze nebude dotiskovat Rahan 1 a uz je tu mame. takze ja ty informace o nedotisku u Vybirala beru malinko s rezervou. Jen u limitek si je clovek jisty ze to dotiskovat nebude. To by ho lidi ukamenovali
Gmork: hele když se Vybíral profiluje jako někdo kdo nedotiskuje, tak proč se dotisknul Asgard? tam se taky křičelo že se nebude dotiskovat až se to dotisklo
@Milo_Harwey: on zvládla (zatím) obojí… na druhou stranu, kdybych byl na jeho místě a měl skvělý jižní kopce, partu levných vinohradníků, nulovou daň na tichý víno, tak bych neváhal! :) Dost chápu nejen jeho nechuť k internetovým diskusím, ale i to zvažování změny v podnikání… nicméně jsem rád, že to rozhodně nevypadá, že by to zabalil ;)
S velkou pravděpodobností vyjde příští rok třetí cyklus Mureny. Pokud ještě někdo nemá první dva cykly, tak u pana Vybírala je první cyklus - 6 kusů a ten druhý 8 kusů. A dotiskovat se to nebude. Tak jako se nebudou dotiskovat Orlové Říma.
Mcleek, 123peta - jo, to asi bude ono. Zajímalo mě, jestli v tom nebylo něco víc a jaká je situace teď. Mám dojem, že pak snad gmork zmiňoval, že komiksy omezí nebo úplně skončí?
@Milo_Harwey: To byla asi reakce na rekapitulaci minulého roku (https://comicsdb.cz/clanek/495/cr-comics-2023-a-23-let-predtim), kde na otázku "Sledujete sociální sítě či diskuzní servery? Jak výrazný vliv mají jako zpětná vazba, podílí se na rozhodování?" odpověděl pan Vybíral "Už nesleduji. Diskuze sklouzávají k hádkám a osočování, už mě nebaví trávit nad tím čas, a to zvláště nyní, kdy jsem se začal věnovat vinohradnictví."
@radek: protoze knihkupectvi nema zadnou pridanou hodnotu. Jdu a knizku koupim u nakladatele.
Zack: vysavac neni knizka, navic lux si nekoupim u vyrobce. A teda ja si i ten lux koupim pres net.
Ostatni: diky za duvody. Socialni aspekt me nenapadl a to, ze lidi nevi co chteji nebo chteji vernostni program taky ne. Divim se, ze se ten byznys udrzi na tehlech skupinach.
Ja byl v knihkupectvi letos po mnoha letech (dostal jsem voucher) a tam bylo 5 prodavacek a 3 zakaznici. Zaprve jsem si rikal, ze tady by slusela samoobsluzna pobocka/pokladna a zadruhe jsem koukal na ty tuny papiru narvanych v regalech a divil se proc tohle vlastne existuje.
A mluvim samozrejme o Luxoru apod, ne o malych knihkupcich.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.