Já jsemkdysi byl hodně příjemně překvapený, když jsem si na Amazonu objednal bazarovou Alice in Sunderland za asi 300 Kč,- a po otevření zjistil, že je s Talbotovým podpisem …
Super sociálny experiment by bol vydať superlimitku prázdnu, vnútri len biele papiere a zavarenú v nejakej potlačenej fólii, nech je znovunezavariteľná - kedy a či vôbec by niekto jeden kus otvoril a zistil to. Scarface - nezamyslíte sa nad tým?
Inak ja mám limitku č. 4 v zásielkovni.
@soulbringer: :-) je to samozřejmě o lidech, považuji se za sběratele, některé knihy čtu i v rukavicích (záleží na období, nesnáším opocené otisky prstů na listech a deskách knih) a byl jsem zvědavý zda-li jsem si připlatil 50$ za list s podpisem a skutečně tam je. Jednalo se o Spawna a podpis T. McFarlana, takže jsem DeLuxe edition rozbalil a otevřel.......
...........a byl tam :-D
@Nezbi: tzv. Schrödingerova superlimitka s podpisem
Jak už jsem tu dříve psal - můj plán byl koupit superlimitku i normální omnibus a byť nejsem žádný sběratel, natož spekulant, tak si stejně říkám, kolika těm šťastným majitelům superlimitky se může teď honit v hlavě třeba podobná myšlenka: "jak moc a o kolik přesně se může změnit budoucí hodnota/cena, když tu knihu fakt otevřu a nenechám ji v tom obalu?... Neochudím své potomky, když si ověřím, že ten podpis tam fakt je a otevřu to?" :) (o tom, že by to někdo dokonce i četl z tohodle vydání se asi bavit nemusíme, ale lidé jsou samozřejmě různí).
Omnibus Sandman sice ofiko vychází až 1. října, ale limitky začali Crwáci odesílat už včera... čili, najde se někdo, kdo tady nahraje fotku ty superlimitky? :)
Pro me naprosto nezajimavy...mam to v DCKK a pak samostatne a neprijde mi to jako zas tak super, abych to mel potreti. Maximalne tak na imvestici, anebo rovnou preprodej :D
No jsem zvědavý kolik z Vás si zrovna tuhle věc koupí po předchozí diskuzi na téma “potřebuji, nebo nepotřebuji bonusy, to je oč tu běží”, když i předchozí verze byla celkem slušně vybavená … jako sto a něco stran navíc je fajn, ale nechtělo by to už fakt něco nového? (Nemyslím datem vydání)
Preacher omnibus 2 coming soon. Aby se nám idea předkupního práva na limitku ještě více zkomplikovala, tak jsem se s nutnou dávkou nadsázky zamýšlel nad následující situací:
Předpokládejme, že ze 180 lidí, kteří si koupili první díl, neprojeví část zájem o ten následující. Má jim pak automaticky propadat předkupní právo na třetí díl limitky? Dalo by se přesunout na zákazníka, jenž zakoupí druhý díl se stejným číslem, ale dává v tomto případě vůbec smysl předkupní právo na trojku? Stejně už komplet daného čísla nikdo mít nemůže. Ale asi by to bylo férové vůči tomu, kdo stihl koupit alespoň dvojku, či co myslíte? :)
To, že jde kniha do prodeje a velmi rychle se prodá vidím jako obrovské plus. Dělám ve skladu a vidím kolem sebe spoustu zboží, co tam roky leží.
Asi bychom se měli přesunout do pinďárny, než nás přesunou.
@louza: To je asi úplný nepochopení toho, jak jsou na trhu rozdaný karty a na jakou cílovku míří Crew a na jakou MB. Ruku na srdce - oba víme, že velký prodeje u tohodle titulu asi člověk nečeká... nebo ty snad jo? A na čem bys tenhle předpoklad postavil?
Já jsem naopak rád, že ten českej rybníček Filip rozčísl a že i vydavatelství tohoto typu v ČR máme. Čím větším konkurence a čím více modelů, tím nakonec pro zákazníky lépe. Zároveň faktická - není pravda, že by MB klasickou distribuci úplně ignorovalo. Filip tuším zmiňoval, že s pár tituly experimentoval, ale:
- podmínky jsou tvrdý (pro MB nevýhodný - s jejich cenovou politikou)
- tituly MB nejsou a nebudou masovka (fakt to není manga)
- protože je to pořád one-man-show, tak ten prodej přes objednávky předem je přeci jen jistější a životaschopnější.
Každý vydavatelství si holt kupuje práva na tituly, u kterých věří, že na nich vydělá nejvíce... a ne vždy to dopadne (viz právě DMZ). Takže já třeba chápu, že se podobné kousky nechá Crew ležet ladem a že naopak si MB může pro pár kusu klidně urvat zajímavou věc. Problém je samozřejmě dotisk - ale i tady chápu, proč by to bylo pro MB děsná sázka do loterie.... takže abychom to okořenili:
- fakt sázíš na to, že třeba Matku dotisknou? Nebo, že práva koupí někdo jinej? ... a kdy? :)
10 sešitů se nově počítá jako špalek? Crew vydává právě přesně tyhle věci, mohlo to normálně do paperbacku a nebylo to za přepálenou cenu skrz malý náklad. Jenom to prostě není dostatečně zajímavé pro masy, tak to nechali MB :)
@louza: Kdyby to vydalo CC, prodávalo by se to 1x, vyjímečně 2x za rok. Crew Image špalky nevydána. Kdyby to měl vydat kdokoliv jiný byl by to zázrak a navíc za mnohem vyšší cenu, tohle je pro MB jako dělané, ale děkuji za tvůj názor.
@kinak: Bylo to i mé zbožné přání. Takže jsem koupil a dočetl skoro vše co tu nedovyšlo a jen tři věci mi přišlo nutné fakt dokončit. Fables a Lucifera dotáhla Crew. A Amerického Upíra bohužel nikdo. Pokud by tohle MB udělali, koupím klidně i magaknihu, protože to je fakt špičkový. Dodnes nechápu že se to nechytlo. Naopak Woodovo DMZ bylo ve finále neskutečné zklamání. Tam ten cut skoro prospěl :-)
@komiksfan: Hm. Je fakt, že technicky dělá MB knihy pěkný a tohle crowfundingové mikro vydání asi trh nenasytí tolik, aby to pak nemohl s odstupem klidně vydat někdo jiný. Třeba crew takhle znovu vydala ty nejlepší svazky z těch jednorázových kompletů. Což mě přivádí na myšlenku, že bude zajímavé sledovat co všechno z produkce MB se osvědčí natolik, že bude dotištěno jimi, nebo někým jiným. Tipuju že takovou Matku nevidíme naposledy.
@Fort: Kohokoli, kdo používá tradiční vydavatelskou strukturu trhu. Což jsou kromě MB v podsatě všichni. I to CC dodává své knihy do řetězce, byť za podmínek, které jsou pro finálního konzumenta nevýhodné. Ale pořád má na výběr.
@faster86 2:32:00 nějak lehce po tomto case. Určitě tam nezmiňuje BBart to je moje zbožné prani;) ale zmiňuje ze vidí u nás jeden rest o kterém přemýšlí a je to v kontextu diskuze o nedovydanych sériích…