Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

@louza: normálního vydavatelství, tím myslíš koho?
@louza:
ja si naopak myslim ze to je dobre, ze to vyda prave MB. Maji krasny format a skvele provedeni za velmi priznive ceny, pokud clovek objednava vcas. Comics centrum by bylo drazsi. pote to bude mit i sberatelskou cenu. a ten argument, ze to pak nebude dostupne pozdeji, no v dnesni dobe internetu... kdo opravdu neco chce precist si stejne precte, ne?
Yaromil : The One Hand/The Six Fingers je totálně skvělá pecka, která mě vystřelila z bačkor. Pokud to nebude zase jen dárek k nějaký nesmyslný megalo knize, tak si to určitě koupím. Jen škoda, že to vychází v tomhle fun clubu. Tohle bych fanouškům dobrých komiksů přál v podání nějakýho normálního vydavatelství, co knihu na trhu udrží i déle než tři měsíce. Fakt to stojí za to.
@xintax: Neznal jsem, ale RIP...
jinými slovy vystupuješ oficiálně z klubu "sběratelů" - naprostá tragédie! (jinak dal bych tomu časový odstup, bude to stát úplně nesmyslný peníze, ale řekl bych, že se to na sekundárním trhu brzo objeví)
Za mne byla ještě zajímavější zmínka o tom ze by Filip rad dohnal nějaké resty co se tyce nedokončené série v ČR. Pokud by měl na mysli něco od BBART vůbec bych se nezlobil ;)
A také vydají Traveling to Mars do Vánoc, ještě před Outcastem, kde se vydání odkládá na příští rok do cca března. Jo a ještě mají mít merch v podobě tašek a triček.
Trochu se divím, že to tu ještě nezaznělo ;-), ale Mighty boys v sobotu ohlásili, že vydají The Six Fingers od Image: https://imagecomics.com/comics/series/the-six-fingers
Vzhledem k tomu, že se nepovedla "superlimitka" Sandmana" a tím pádem už nebudu mít z Crwe všechno (tak jako doposud - nepočítaje druhá identická vydání), tak u mě nastal zlom a nebudu už kupovat všechno. Takže jdu jen do základního "Sokola". Přestanu kupovat každou debilní mangu (stejně to nikdy nepřeču) a stejně tak kraviny pro děti. :-)
Mne staci bezna verze. Na kniznim klubu to vyjde asi na 450 Kc s tou 15% slevou, co tam ted maji.
Zítra končí předobjednávky sběratelské edice Vražedného Sokola. Kolik z Vás už objednalo a kdo stále váhá, jako já? ????
Oficiálne uvádzali, že to má byť vydané až 16.09. (ja som náhodou objednal ešte včera).
Gmork: objednáno, díky za upozornění, nějak mi informace o vydání unikla :)
Škorpion 7 - 8 a Orlové Říma 5 - 6 už je možné objednat.

https://www.verneovky.cz/
Norri: jistěže to není jen o metalu, ale kdyby byly na obálkách parafráze klasických dejme tomu postpunkových alb, stěží by to tu vzbudilo rozruch, možná by to Crew ani nevydala( myslím variantní obálky , ne komiks sám.)
Tak se mi konečně podařilo zkompletovat bažinače :)
Thorgal jsem rád že pokračuje :) všechno co vyšlo u nás mám - takže takhle to uvítám
A Lucifer se dotiskne nebo bude ten omnibus? d:D
@Fry: Jenže ono to není jenom o metalu. Zkus se podívat na moje hodnocení na goodreads.
Přemýšlel jsem, jaký omnibus bych chtěl v češtině já, Am. upíra, DMZ, Hellblazera určitě ne, to už všechno mám a dávno přečtené. Osobně bych neváhal u koupě starých vertigovek jako Madame Xanadu od Matt Wagnera, nebo House of Mystery od Matthewse Sturgese, případně deratizační The Exterminátors kreslené Tony Moorem. Nebo nějaký evropský historický vypalovák jako Les chemins de Malefosse, či napoleonské Ils étaient dix. Je mi ale jasné, že tohle všechno je tu nevydatelné, čili mám klid a nechci nic.:)
@yogi: já bych to neviděl tak černě... cover alba jsou navíc podružná věc. Jde přece o hudbu samotnou! ;)
tady Ludva by byl poměrně dobrej řízek a snad i Tonda by se nezalekl kdejaké příšery ;) ... ok, končím s plevelením fóra pro sběratele, ale musel jsem!

soulbringer: Tyhleti nemají žádná alba s ikonickým obalem, takže by nebylo se čím inspirovat.
Obálka s Dvořákem, Rachmaninovem, Bachem, Beethovenem nebude? Přeci jen tyhle ty kapely pro děti... :)
(věčná škoda, že Johnson se držel pouze podružného výběžku a že šlo jen o záchranu nějaký planety kdesi u zapadlé zákruty. Kdyby šlo o všechny vesmíry, pak by to jistě nebyl sokolík, ale minimálně orel z Classicu. Třeba se jednou taky dočkáme)
@Fry: to se nedivím, já je znám jen ze seriálů, kde se o nich často mluví. Celkově to jde taky mimo mě, ale obálka mě zaujala. Teď čtu od něj to o wrestlingu a zatím to má fajn tempo.
Paseka zveřejnila ediční plán na druhé pololetí a příjemně mě tam překvapila nová Hilda, konkrétně Hilda a Větvík.
https://issuu.com/knihypaseka/docs/paseka_-_edi_n_pl_n_2024-2_-_issuu
me se to nepovedlo..
a kdyz by se mi to povedlo, asi bych to rozbalil :)
Zdar lidi, komu všemu se podařilo sehnat superlimit Sandmana? Čísla uvádět nemusíte, jen mě zajímá, kolika místním sběratelům se to podařilo.
A budete superlimit rozbalovat/číst, obratem prodáte nebo to necháte ležet na poličce? :-)
Po shlédnutí cca 5-10 úvodních minut Wonder Woman (2017) jsem si říkal, že WW nikdy nebude pro mě, ale dal jsem šanci komiksu Wonder Woman: Mrtvá země právě od Daniela Warrena Johnsona a to jeho podání se mi ve finále líbilo hodně, tak se těším i na Vražedného sokola. Zrovna tady ale nějak neprahnu po limitové obálce,... nemám k nim žádný vztah.
To je mozna trochu nestastny na tech obalkach, ze to vede k temhle predsudkum, pritom je to hodne dospely comics o emocich, vzteku, beznadeji a o tom, jak se vsechno tohle da ventilovat umenim (tady konkretne muzikou). Pritom to porad zustava zabavny akcni comics, snadno citelny pro kohokoliv.
@deefha: nejsem metalista ani rocker, takže to jde úplně mimo mě :) ... jo kdyby tady vyšel nějaký R&B komiks, to bych vzal!
@Mr.Plysh: Mě by také lákalo vzít vše, kdyby vyšlo všech 8. Přeci jen, je to počin, který se moc často nevidí. Takto jsem vzal jednu nejoblíbenější. Ona základní cena je vlastně u variantních obálek jen o stovku dražší, ale nesměli bychom počítat žádné slevy.
@Mr.Plysh: Kdyby u nás vyšly úplně všechny varianty a nestály by o tolik víc, tak bych to vzal komplet. Ale takhle nevezmu asi ani jednu.
Thorgal Saga je vedlejší řada, kde mají volnější ruce jiní autoři, protože není tak svázána se základní řadou. Příběhy Sbohem, Aaricio a Wendigo se mi líbily právě možná proto, že to tito autoři můžou vyprávět trochu jinak. Teď jsem si ve Fnacu listoval třetím dílem Shaigan a nevypadalo to vůbec zle. Příští měsíc to polský Egmont vydává, takže do toho jdu. Těm, kdo předchozí příběhy ještě nečetli, knihu doporučuji, i když ta cena je trochu brutus.
@Norri Koukal jsem na to.. a to jsou uplne novy povidky.. z roku 2023 a 2024... viz tady
https://en.wikipedia.org/wiki/Thorgal
Podľa mňa tu takí zberatelia sú, ale nikto sa neprizná. Ako keď Sandmana v koži nikto nechcel a potom sa už len ozvali tí, ktorým to nevyšlo :)
btw. budete nekdo kupovat vsechny ty obalky u Vražedného Sokola? :)
Thorgal to fakt nemá u nás lehký.
Thorgal pokračuje ve své české tradici - chaotickém vydávání. Proč bychom měli pokračovat tam, kde jsme skončili, anebo doplnit začátek, který lidem chybí, když můžeme vzít něco z konce.
Krátký hororový komiks je i v antologii V královských zahradách, má 12 stran, jmenuje se Prolog + Epilog, autor Murin Wolf.
https://imgbox.com/RyAAHX2C
@Scarface: je vidět že ste o tom už přemýšleli, je šance že do budoucna podobným způsobem pojedou i omnibusy?
Django: Je to celkem zajímavý pokus, protože to limitky sice nejsou, ale budou. Lidi si můžou objednat, co budou chtít, ale pokud si objedná nějakou verzi třeba 10 lidí, tak se to vytiskne v deseti kusech, bude to tam napsáno, že je to v deseti kusech a víc se toho dělat nebude.
mě mrzí že nedělají všechny varianty, takhle mi to přijde poněkud waste... nejsem cílovka, ale např, o Mötley Crüe slyším úplně poprvé.
No nejmíň prodávaná bude obálka asi megadeth, já chtěl obálku s motivem Dio ale ta není v nabídce škoda, jinak se to tady už hodně řešilo ale Podle mě to nejsou žádní limítky ale jen alternativní obálky.