* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Zack: Tleskám. Je to skvělý první krok. Jak všichni (včetně tebe) říkáte, nějakou vypovídající hodnotu to bude mít až s více daty a s nějakým mediánem atd., ale tahle spolupráce se mi líbí a mám radost.
vy mate k dispozici zatim jen 2 posledni mesice. tak to bude chvilku trvat nez se to ustali. ale kazdopadne ten cenovy interval by byl dobry. nekoho by mohlo zajimat i za kolik se to uz neprodalo. mnohdy by to prave byla i cena nizsi nez ta rekordni. budu drzet palce, tohle je zajimava funkcionalita, ktera je slibnejsi nez koukat na prodeje z trh knih, protoze tam je to minimalne prepalene uz o tu 25% provizi
@Yaromil: jasne, rekord je v tuhle chvili nejsnadnejsi, dalsi pohledy budou vyzadovat nejakou praci s daty a systemem a lip se to bude delat na dvou letech dat nez na dvou mesicich.
@komiksfan: ano, bere to rekord. Ted je priorita to nakrmit, pocitam, ze na to budou do budoucna ruzne pohledy, rekord, median, trendova krivka atd. Ale stav nas z logiky veci vubec nezajima, pokud by nekoho zajimal, tak ma link primo na tu aukci.
@Zack: Paráda. Jen bych se taky přidal s prosbou, o které se zmiňuje @komiksfan a to aby se případně ceny držely napříč časem, protože ta nejvyšší cena ještě nemusí znamenat aktuální tržní,... vyjde dotisk, někdo se s přihazováním na Aukru rozvášnil více, než mu schválila manželka, apod. Z jiného sběratelského odvětví znám ještě systém, kdy se zaznamenávaly ceny prodejů v bazaru, kdy to uživatele nahlašovali jako prodané za tolik a tolik, ale to pak ve finále sklouzlo k tomu, že pár jedinců tím ohýbalo "tržní" ceny dle jejich potřeby,...
@Zack:
zajimava funkcionalita, jen mi pripada, ze ty ceny jsou nejvyssi za ktery se kdy to dilo prodalo. ale neni to aktualni trzni cena. treba nedavno se neprodal Vetrelec 1 omnibus ani za 2500 a v seznamu je za 4000. mozna by to chtelo mit nejaky interval.
to ze to nezohlednuje stav knihy je dalsi vec, ktera by se automatizovane tezko posuzovala
CDB update
Díky spolupráci s Aukrem a jejich datům jsme mohli oprášit tržní ceny a nahodit úplně nový přehled comicsů, tentokrát podle Tržní ceny: https://comicsdb.cz/comicsy-podle-trzni-ceny
Jeste nas ceka mesice a mesic propojovani nasich dat a samotnych aukci, ale uz ted je to myslim hodne zajimavy.
tak jsme konečně v 21. století :))
Krása, teď sem budu chodit ještě častěji
Zmena ikon usera z obdelniku na ctverec:
a) klidne hned, nemam problem si zmenit ikonku
b) v pohode, ale dejte mi aspon mesic
c) zmente si co chcete, ale ja znova nic nahravat nebudu
d) no, nebudeme si lhat, nasralo by me to
To byl fofr. :) Potvrzuji opravu.
Ahoj,
ve fórech nefunguje stránkování, zdá se. Když sjedu dolů a kliknu na tlačítka (2, 3, 4, 5, >>), vždy mě to jen hodí nahoru na začátek první stránky.
Jasne :) rovnou to i zmer a zvaz, dik.
Ve sbírce to špatně řadí podle ROK/MĚSÍC. Ve všech komiksech to vypadá správně.
Kdyz pridam do "mam" tak se u tlacitka naloaduje homepage :)
https://postimg.cc/KKbcZKv6
a neprida se
Ahoj, nejde mi teď nějak mazat komiksy ve sbírce. Nejde to odmazat ani v řádkovém přehledu, ani když přímo na kartě komiksu chci "odbarvit červený čudlík" pod ukázkami. Když na to kliknu, ta se celá stránka tak trošku rozsype... Snad je to trošku srozumitelné :)
Tak hotovo, byl to trochu obtiznejsi porod, ale dite vypada ok. Klasicky, pokud narazite na neco divnyho, dejte vedet, jsme komplet na novy hardwaru, o 20 let novejsim php, o 20 let novejsi db a po zhruba stejny dobe na apachi, takze je klidne mozny, ze nekde neco neni spravne upraveny.
Muzete mi drzet palce, to je asi tak jediny.
Zack: K akci kulový blesk: máme třeba sbírat krabice od banánů, aby to stěhování proběhlo rychleji?
@Ter: Je v tom hokej. V podstatě je možný oboje - buď jde o vydání knihy celkově nebo o vydání knihy v rámci nakladatelství. Jak to bude si určuje nakladatel. Upřímně ale s tím prvním jsem se už dlouho nesetkal, protože nakladatel má (marketingově) za to, že spíš prodá první vydání než druhé.
Ter: V knihách bývá často např.: ".....vydání šesté, v nakladatelství Práce třetí....." Máme tu více titulů, kde číslování vydání jde napříč vydavatelstvími. Takže tohle si troufám tvrdit bude ten případ - 2 různá vydavatelství, jedno vydalo první a jiné zas druhé vydání totožné knihy.
@Ter: Loba jsem propojil, na to druhé nedokážu odpovědět, to spíše @Toe, ale předpokládám že by mělo být v poznámce doplněno že se jedná o druhé vydání, ale první u nového vydavatele.
Muriel a andele rok 2014 - v tiráži je uvedene "2. vydáni" - vyšlo to teda v roku 2014 2x? Áno, viem o vydani z roku 1991, ale to vydalo Comet, teda nemalo by to mat suvis s vydanim v roku 2014 od PLUS. A ešte dotaz - LOBO Bullikuv pripad 2. vydani nemalo byt prepojene s prvym vydanim z roku 2014?

Akce kulovy blesk zacne v sobotu. Z ty posledni reakce jsem pochopil, ze cajk, ze to vic nemusime resit, az zas pojedem, tak zas pojedem (ale v pondeli jdu zas do prace, tak bych to teda rad mel hotovy do nedele nejpozdejc :)
@Walome: existuje nadeje, ze jednou vsichni zemreme a budeme mit uplnej klid! Drz se ji a vydrz!
Tuto otazku si pokladam kazdy rano. Zatim bez odpovedi.
@Zack: co máme v té chvíli dělat s našimi prázdnými životy?
Hlášení národního výboru:
Během srpna budeme stěhovat CDB na nový hosting, takže budeme nějaký čas offline. Možná den, možná dva, možná hodinu. Asi to bude spíš dřív než později, protože bych rád doladil nějaký technický trouble ještě mimo sezonu (proto taky srpen, kdy je internet prostě dead).
Přesný termín dám vědět aspoň pár dní dopředu, zatím si myslim na 9.-11.
@soulbringer: jsk pises, vetsinou jen zkousim teplotu vody.