* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Čtyřlístek - chybky
38. Pozor, zlá myš! ->Pozor, zlá myš (ale příběh je s vykřičníkem)
57. Fantom stadiónu -> Fantóm stadiónu
102. Přízrak z černé věže -> Přízrak z Černé věže (tohle už není patrné i z obálky)
154. Akce Pěnkava -> Akce pěnkava (tohle už není patrné i z obálky)
189. Ať žije Mikuláš! -> Ať žije Mikuláš (ale příběh je s vykřičníkem)
375. Velká zmzlinová loupež -> Velká zmrzlinová loupež
452. Trosečník -> Trosečníci (včetně názvu příběhu)

je toho ještě víc, zatím jsem vypsal jen pár jestli to někdo vůbec bude brát vážně ;)
@Zack: nice! Ano to byla moje malickost a moc dekuju, jdu to checknout. Bude zajimave videt ta hodnocení samotna v korelaci s celkovým počtem hodnoceni.
Muchas gracias
Par mesicu slo zas vkladat do bazaru i bez pul roku na CDB, melo by to byt opraveny, ale kdybyste zahlidli v bazaru nejaky ukazkovy lejno jako ten dnesni prodej limitky, tak dejte vedet. Paradoxne jsem premyslel, ze ten pulrok vypnu (nevedouc, ze tam mam chybu), ale tohle mi dost vyresilo jakykoliv dilema.
Nekdo jste chtel, tusim soulbringer, filtr v Comicsech na pocet hodnoceni. Tak je tam.
Zack Tady je asi chyba https://comicsdb.cz/comics/8499/komiksovy-vyber-spider-man-034-tarantulovo-znameni
Když kliknu na odkaz aukro, hodí mně to na Aargh 10
Pochybují, že Spider-man by byl tak drahý. Na Aukru se neprodal ani za 200.-
Taky už jsem si za ty roky zvyknul z toho Nyxu a podobných
@xintax:
kdyby mely byt nejnovejsi prispevky na konci, tak by taky musely byt logicky uplne na posledni strance a ne na prvni.
ale nejvetsi problem bych mel s tim, kdyz se stranka nacte, tak je videt prvnich par nejnovejsich prispevku. takhle bys odsoudil vsechny uzivatele k dozivotnimu neustalemu skrolovani aby nasli nejnovejsi prispevek. fuj tajbl jen na to pomyslet
Jako pokecat muzete, ale jen aby bylo jasno, jsou veci, ktery fakt nebudu menit, i kdybych kvuli tomu tady mel byt sam :)
Nejdřív jsem tě chtěl zjebat, že mi nadáváš, ale pak jsem si všiml, že nemáš háčky a čárky nikde. :-)
Kolečko dobrý, ale ne u všech je dobře vidět. tady bych ještě přitlačil.
Ale to čtení proti směru klasického čtení je fakt vopruz.
Co na to ostatní?
@xintax: blbe, nikdy jsem se nad tim vubec nezamyslel, takhle z vrsku hlavy vidim hned nekolik mist, ktery by se museli komplet predelat, aby to fungovalo obecne a mohli si to lidi prepinat.
Neprectene prispevky jsou oznacene, cerveny kolecko vlevo nahore na ikonce.
@Zack: Nešlo by řadit příspěvky tak, aby byl nejnovější dole? Takhle dočtu nejstarší nový příspěvek a musím se očima vracet nahoru. A zároveň s tím by mohly být ty mnou "nepřečtené" příspěvky (v počtu co je v červeném čtverečku vedle FORUM) nějak označené. Poslední dobou to tady žije a není to moc komfortní.
Když se tady průběžně řeší chybky, tak zkusím i já, i když se mě to úplně netýká :) ... díval jsem se do rozpracovaných komiksů a když mrknu na sbírku (chci), tak je tam jeden uživatel 3x . Konkrétně třeba u Sandmana:

https://comicsdb.cz/comics/11051/sandman-omnibus-svazek-prvni
https://comicsdb.cz/comics/11052/sandman-omnibus-svazek-prvni-limitovana-cislovana-verze
https://comicsdb.cz/comics/11053/sandman-omnibus-svazek-prvni-superlimitovana-cislovana-verze

V komiksech, které jsou už vydané, jsem vícekrát jednoho usera zatím neviděl.
Lepsi nez kdyby fakt byla nekde chyba :)
Zack: OK, nevšiml jsem si, že má Djano neveřejné Chci. Beru zpět.
Pardon jsem debil na to sem zapomněl promiňte za ztrátu časů.
já už asi vím co @Django myslí... on má totiž Chci nastavené jako neveřejné a proto se mu nezobrazuje u konkrétního komiksu v přehledech že ho má ve Chci. Takhle to ale předpokládám má fungovat a v přehledech jsou zobrazeni jenom ti uživatelé kteří nemají tuto kategorii neveřejnou... nebo minimálně mi to tak taky funguje.
@Velkej šéf: to je v poradku. To by bylo asi hodne nahovno, kdyby mel sbirku neverejnou a zobrazovalo se to v detailu comicsu :)
@Django: no to nemuzu, treba tam je chyba, jen proste z tebe nejak nedokazu dostat ten link/url na tu stranku, kde nevidis chci :) Nekde byt videt nema, protoze ji mas nastavenou jako neverejnou, ale pokud Chci nevidis napr. v https://comicsdb.cz/sbirka/34107/django/prehled/1/1/ tak je to chyba.
Zack: Když já kouknut na ty dva tebou odkazované komiksy, tak nikde nevidím, že je Django chce.
@Django: Nebudeš mít zapnutý nějaký filtr, kvůli kterému se ti nezobrazuje ve sbírce to, co máš v "Chci"?
@Zack: asi jsem úplně nepochopil jak funguje, ve sbírce mám kolik sem četl kolik mám, nebo koupím ale chci prostě nevidím, možná jen nechápu jak to funguje takže se nato klidně vykašli.
@Django: Z ceho usuzujes, ze se ti to neulozilo? Ktery comics? Tu vidim, zes ukladal pred chvili https://comicsdb.cz/comics/11056/rychle-sipy-2-kompletni-vydani-dotisk a rano https://comicsdb.cz/comics/10941 a oboji je v pohode ulozeny ve Chci.
@Toe:jo jak je na obrázku ale když kliknu chci tak se mi to nepřidá do sbírky.
@Django: Kde přesně (v které sekci nebo přehledu) na to "Chci" prosím klikáš? Přímo na profilu karty viz obrázek? Tam nemusíš dávat ani uložit, stačí to zaškrtnout - to uložit je na poznámky a cenu co jsou pod tím. Každopádně jsem teď zkusil zaškrtnout bez uložení, zaškrtnout s uložením, zaškrtnout to v přehledu obálek, zaškrtnout to v listovacím seznamu u 2 různých komiksů a všude mi to funguje (Firefox).
Pokud kdekoliv na CDB klidnes na cokoliv se Sbirky, tak to staci, tim se to proste ulozi. Zadny tlacitko ulozit k tomu neni. Ulozit mas treba v detailu comicsu, ale to je k poznamce a cene.
Pokud nekdo chapete, co ma Django za problem a jste schopny to vysvetlit jinymi slovy, abych to pochopil i ja, tak pls :) Jsem ted zkousel jedno pres druhy a prijde mi, ze vsechno funguje.
Když chci přidat komiks do sbírky, kliknu třeba na koupím, kliknu na koupím a uložit nebo mám četl ale když kliknu na chci nic se nestane.
@Django: strankovani v Bazaru opraveno.
Druhou chybu nechapu. Na cele CDB zadny Chci nesouvisi s zadnym Ulozit. Zkus dat link a krok po kroku popsat, co delas, co ocekavas, ze se stane, a co se stalo.
Na bazaru nefunguje stránkování. Když sjedu dolů a kliknu na tlačítka (2, 3, 4, 5, >>), vždy mě to jen hodí nahoru na začátek první stránky, a ještě když kliknu u komiksu chci a dám uložit tak se nic nestane.
@sleepless: takhle podle ukazek urcite, mrknem na to
@Velkej šéf: ten system na prodejni/trzni ceny je napsany obecne, Aukro je ted jediny zdroj, ale klidne muzou byt dalsi. Jen bude potreba mit ten zdroj nejak validovany, tema oficialnima datama z Aukra jsme to posunuli trochu do jinyho levelu naroku na kvalitu dat. Ten file porad mam, ale aktualne s nim zadny plany nemam.
@komiksfan: mame rok a pul, jen pri 500 aukcich na mesic nejakou chvili zabere zpracovat. Co se neprodalo nemame vubec , ale ani to nijak neni zajimavy. Jestli nekdo neco neprodal v cervenci nebo orazitkovy z knihovny, tak to vypovida spis o nem nez o trhu.
A počítám, že ten seznámek, který se držel na disku a který jsem tak s jedním nebo dvěma lidmi sem tam vyplňoval, když jsem něco zaregistroval, už asi trochu postrádá smysl, že? (dával jsem tam sice ceny z knihobotu a nějakých dalších zdrojů, ale počítám, že tenhle aukroprojekt o tom vypoví víc)
Zack: Tleskám. Je to skvělý první krok. Jak všichni (včetně tebe) říkáte, nějakou vypovídající hodnotu to bude mít až s více daty a s nějakým mediánem atd., ale tahle spolupráce se mi líbí a mám radost.
vy mate k dispozici zatim jen 2 posledni mesice. tak to bude chvilku trvat nez se to ustali. ale kazdopadne ten cenovy interval by byl dobry. nekoho by mohlo zajimat i za kolik se to uz neprodalo. mnohdy by to prave byla i cena nizsi nez ta rekordni. budu drzet palce, tohle je zajimava funkcionalita, ktera je slibnejsi nez koukat na prodeje z trh knih, protoze tam je to minimalne prepalene uz o tu 25% provizi
@Yaromil: jasne, rekord je v tuhle chvili nejsnadnejsi, dalsi pohledy budou vyzadovat nejakou praci s daty a systemem a lip se to bude delat na dvou letech dat nez na dvou mesicich.
@komiksfan: ano, bere to rekord. Ted je priorita to nakrmit, pocitam, ze na to budou do budoucna ruzne pohledy, rekord, median, trendova krivka atd. Ale stav nas z logiky veci vubec nezajima, pokud by nekoho zajimal, tak ma link primo na tu aukci.
@Zack: Paráda. Jen bych se taky přidal s prosbou, o které se zmiňuje @komiksfan a to aby se případně ceny držely napříč časem, protože ta nejvyšší cena ještě nemusí znamenat aktuální tržní,... vyjde dotisk, někdo se s přihazováním na Aukru rozvášnil více, než mu schválila manželka, apod. Z jiného sběratelského odvětví znám ještě systém, kdy se zaznamenávaly ceny prodejů v bazaru, kdy to uživatele nahlašovali jako prodané za tolik a tolik, ale to pak ve finále sklouzlo k tomu, že pár jedinců tím ohýbalo "tržní" ceny dle jejich potřeby,...
@Zack:
zajimava funkcionalita, jen mi pripada, ze ty ceny jsou nejvyssi za ktery se kdy to dilo prodalo. ale neni to aktualni trzni cena. treba nedavno se neprodal Vetrelec 1 omnibus ani za 2500 a v seznamu je za 4000. mozna by to chtelo mit nejaky interval.
to ze to nezohlednuje stav knihy je dalsi vec, ktera by se automatizovane tezko posuzovala
CDB update
Díky spolupráci s Aukrem a jejich datům jsme mohli oprášit tržní ceny a nahodit úplně nový přehled comicsů, tentokrát podle Tržní ceny: https://comicsdb.cz/comicsy-podle-trzni-ceny
Jeste nas ceka mesice a mesic propojovani nasich dat a samotnych aukci, ale uz ted je to myslim hodne zajimavy.
tak jsme konečně v 21. století :))
Krása, teď sem budu chodit ještě častěji