Rychla anketa: Ktera veta nejlepe vystihuje vas?
a) Ukazky u comicsu me vubec nezajimaji
b) Uplne mi staci 1-3 ukazky.
c) 6 ukazek je minimum, abych si dokazal udelat dostatecnou predstavu o comicsu.
d) Jaky ukazky?
Tagy predelany. Jediny rozdil, kteryho si muzete vsimnout je, ze se v comicsech uz hleda konkretni tag, ne v textu tagu. Napr jak jsme resili "postapon sci-fi" vs "sci-fi". Pokud chcete hledat v textu tagu, tak mate moznost v prehledu tagu, ale filtr z comicsu nebo z prehledu comicsu bere uz presne ten tag.
@Zack: ano filtrace neni razeni (ale ja na to sel takhle a rikal, si proc tam ty datumy jsou). Dik za dovysvetleni. Jinak filtr vcetne vydvatelu s dalsima kombinacema super. Moc mi to pomohlo. Diky za vysvetleni toho razeni.
ad RSS - psal jsem k cemu by to bylo asi dobry pro me osobne (ale pravda byly doby, kdy jsem mel v RSS toho tolik, ze jsem to postupem casu zacal ignorovat... ale lidi meho veku asi jeste pouzivaj :)
Soulbringer: RSS na nove comicsy je roky. Ad sbirka: pletes razeni a filtraci. Filtrace filtruje, razeni radi. Razeni Chci radi podle data aktualizace Chci. Kde je filtrace zjevne vis, tak bych asi poradil na filtraci pouzivat filtr a ne razeni :)
Nevím jestli je tohle feature nebo bug... ale když používám "fitlraci" tímhle způsobem:
- sbírka (CDB) -> ikonka přepnout na seznam -> subikonka CHCI
tak se mi zobrazí všechny tituly, u kterých jsem kdy v minulosti ikonku CHCI použil a které už nejsou aktuální (respektive už jsme je odklil, protože řadu titulů mám). To je schválně? To někdo takhle používá?
PS: ano vím, že přes hlavní ikonku filtru nebo přes sbírku v zobrazení profilu se dostanu jen na aktuální seznam CHCI, jen mě to výše popsané nejdříve zmátlo.
Používání RSS mě doposud míjelo a asi na tom nebudu nic měnit. Není problém pokaždé obnovit stránku a hned vidím v menu, jestli je ve fóru něco nového.
Fry:
1) Možná by to tak bylo lepší, bylo by zajímavé vědět, jakému procentu lidí to tady k něčemu je.
2) Ale napsal jsem to naopak, a vzhledem k tomu, co tam bylo uvedeno předtím, mě fakt nenapadlo citovat zdroje podle ISO 690... (A vím, že odvolávat se v dnešní době na Wikipedii je passé, ale zrovna tohle tam je popsané správně. Takže když se do diskuze připojí někdo s tím, co jde vyvrátit/potvrdit za 5 sekund, tak ho ani smajlík na konci nezachrání od idiotského faux pas).
@mike731: hele, hele, tak zaprvé bych si prosil nechat si od cesty ty blbé kecy okolo, protože příště by tam nemuselo být napsané v poznámce vůbec nic. A za druhé stačilo napsat že to co uvádíme zvlášť jsou defacto sešity 12-16, které ale nejsou označeny číslicí. Zítra upravím tak že rozdělím na sešity #1-11 od Image, Last Goodbye, Tales a #17-32 od Dark Horse.
Fry: The Last Goodbye jsou sešity 12 až 15, Tales of the Fear Agent: Twelve Steps in One je sešit 16...
Tak si mezi sebou rozmyslete, jestli tam má být Fear Agent 1-32, nebo Fear Agent 1-11, The Last Goodbye 1-4, Tales of the Fear Agent: Twelve Steps in One a Fear Agent 17-21.
První možnost jede podle čísla uvnitř sešitu, druhá podle toho co je na obálce. Ale uvádět oboje je blbost.
České vydání konkrétně obsahuje Fear Agent 1-32, příběh Není se čeho bát z MySpace Dark Horse Presents #3-4 (viz můj předchozí příspěvek), V útrobách vesmíru (poprvé se objevil až sebraných vydání u Image) (viz můj předchozí příspěvek) a chybí R&R (sebrané vydání od Dark Horse, úplně původně součást Fear Agent 16 aka Fear Agent: Twelve Steps in One) (viz můj předchozí příspěvek).
Jako sorry, ale jestli vaše kolektivní rešerše přišla s tím, co psal předtím Toe (který správně trefil jenom obsah Final Edition), tak to tam bude ještě několik let uvedeno špatně. Čímž asi chci říct, že se omlouvám za to, že chci zdejším moderátorům pomoci s tím, aby v databázi byly uvedeny správné informace. Příště už budu vědět líp.
@mike731: no ale Fear Agent: The Last Goodbye (červen 2007 - říjen 2007) a Tales of the Fear Agent (říjen 2007) tohle jsou taky původní sešity které vyšly samostatně. My potřebujeme vědět co konkrétně obsahuje to české vydání, jestli to tam je taky nebo ne, případně co je tam navíc atp. Já jsem v posledních týdech procházel všechny ty autory těch side příběhů, tak ať se případně upraví i ten seznam :)
Toe: Beru to přímo z původních sešitů. Většina těch "okolních Tales" vyšla jako back-up hlavního komiksu, tj. na konci kapitoly byl jako přídavek jeden z těchhle krátkých příběhů. Jediný výjimky jsou Není se čeho bát (antologie Dark Horse Presents) a V útrobách vesmíru (nedohledal jsem zdroj, možná je to náhrada za chybějící R&R, které bylo jen ve vydání od Dark Horse?).
Zkusil sem nahazet tuny rozmeru, za sebou, na preskacku, funguje. Zkusil sem nesmysly jako "2.3" nebo "4,5", projde (se to proste orizne na cely cislo), tak fakt netusim, co se neuklada.
Jen tak pro zajímavost jsem se podíval do knihovny, která kniha je největší špalek. Je to Dopis 44 od MB - 6cm. Z beletrie asi Jméno větru od Patricka Rothfusse - 7cm.
Update:
Kdybyste chteli pomoct s pridavanim tloustky publikaci, ktere mate ve sbirce, podobne jako u hmotnosti mate nove moznost zde: https://comicsdb.cz/chybejici-tloustka
mike731: Dík, rád upravím, ale odkud je prosím tohle info? Pořád se to snažíme rozklíčovat a nejsem si jistý, z čeho je vlastně české vydání poskládané? Ty jsi srovnával třeba s originálem? Co vím, tak když nepočítám úvodní TPB, tak Fear Agent vyšel souborně jako Library edition 1 a 2 (2012-2014), kde chybí číslo 16 (ten samostatný příběh právě od Nguyena), pak jako Final Edition 1-4 (2018), kde ta čtvrtá kniha jsou právě ty "Tales" a nejnověji 2023 jako Anniversary Deluxe Edition 1-2, kde opět chybí číslo 16 a okolní Tales...
Takže to české je nějaká speciální mutace, kde jsou opravdu jen sešity 1-32 včetně šestnáctky, ale bez okolních Tales? V češtině uváděná zdrojová verze "compendium" netuším co je, nedohledal jsem nic ani na internetu.
Prosím opravit popisek u Agenta strachu:
Obsahuje sešity série Fear Agent #1-32 (říjen 2005 - listopad 2011), [s]Fear Agent: The Last Goodbye (červen 2007 - říjen 2007) a Tales of the Fear Agent (říjen 2007)[/s]
A doplnit kreslíře Erica Nguyena, který má na svědomí příběh '12 kroků v jednom'.
Mimochodem, proč nefunguje BBcode pro přeškrtnutí?
V sekci Připomínky a návrhy to nevadí, zbytečně bychom ji pak rušili :) Každopádně určitě lepší do Připomínky a návrhy než v komentářích přímo u titulu jako teď u Preachera - páč tam to vidí míň lidí a nikdo mi pak nic nepošle (smutný smajlík :)