Slevy, výprodeje, bazary

@Gmork: ďakujem za odporučenie, dokúpil som pár kníh ;o)
U Dobrovského je výprodej horor románů. Fandům hororu můžu s klidným svědomím doporučit knihy: Tajemství červa, Ďáblův potok, Obětiny, Temné léto, Širá, masožravá obloha, Rybář, Ghúl, Klub monster, Děti noci, Smrt před úsvitem, Sirotčinec v údolí...

https://www.knihydobrovsky.cz/horor-2490
To by ty stránky enbooku musely fungovat. Děsnej web.
na enbook.cz mají do 7.7. slevu 10 % s kódem UPGRADE2024.
Na Albatros media eshopu je od 28. 6. do 14. 7. inventura, behem ktere je mozne s kodem INVENTURA nakoupit vsechny knihy s 25% slevou a postovnym zdarma. Odeslane ale budou samozrejme az po skonceni inventury.
faster86:

Kvalitou je to lepší "webkomiks" vydaný na papíře (a tímhle tvrzením hodně shazuji webkomiksy). Autor se ale chová, jako kdyby vynaleznul kolo. Za tu plnou cenu to fakt nestálo.

Vynechám. O víkend budu porcovat 50 kilovou zásilku od Comicspointu.

A to mám ještě na cestě zásilku s Británie.
Meander má do pátku 28.6. 30% slevu na všechny tituly z jejich produkce - v košíku jen zadejte kód VYSVEDCENI30 a sleva je vaše.
Akce platí i v kamenném knihkupectví – tam ani kód hlásit nemusíte, knihkupkyně Vám 30 % z nákupu odečtou automaticky.
@Scarface: Jasné, je to kousek větší, ale jen jsem zmínil to poslední, co jsem kupoval a je to v podobném formátu. Určitě to nechci zjednodušovat jen na cena děleno počet stran. Vím, že stačí rozdíl v papíru, náročnější práci na překladu, grafické vícepráci s FSX nebo letteringem, stužka, parciální lak, zlatotisk nebo slepotisk... spousta drobností, které cenu za (na první pohled) podobnou knihu může cenově posunout jinam.
U dobrovského dali startovní slevu u nového románu Odejít na jih od Roberta R. McCammona. Kniha vyjde 17. července. Objednáno.

https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/odejit-na-jih-677362982
MazeCZ: Malé upřesnění - Blacskad má větší velikost, což cenu přece jen dost mění. Ale jinak jo.
Dobrovský nechal lidem cenu 1 599,00 Kč, kteří předobjednali před zvýšením ceny. Je to logické, když Crew navrhne prodejci, aby nesl finanční riziko, tím, že jsi titul musí zakoupit a nelze ji vrátit a ještě k tomu se jedná o velmi malý počet kusů, tak to prodá lidem za nákupku, aniž by to měl vystavené na prodejně a hrozilo poškození. Nevydělá na tom, ovšem u lidí, kteří u nich nakupují a sledují eshop si udělá oko.
Preacher Omnibus v základní verzi šel u Dobrovského s cenou opět dolů na 1781,-. Pokud použijete slevový kupón TOPKODY2AFKD vyjde Vás na 1602,- a dopravné je zdarma. Levněji v tuto chvíli spíše nenajdete.
@Scarface: To samozřejmě ano, děláte to jinak a ty slevy jsou zajímavé - jen asi nejsem cílovka. Většinu knih koupím hned po vydání a tak nějaká pozdější akce na první díl mě už neosloví. To samé na prvních x-dílů v kompletu, když už mám celý komplet nějakou dobu. Tajemná krabice je taky super nápad, a takhle jsem vás třeba podpořil za covidu s tím, že jsem všechno rozdal po známých, protože tam prostě není nic, co bych ještě neměl. V Pevnosti jsou samozřejmě taky super kousky, ale taky většinou s křížkem po funuse.

Možná mi chybí na CREWním e-shopu sleva, která by byla i pro mě. Prostě dobrá cena na novinku, kterou chci mít v knihovně po vydání a ne kalkulovat s nějakým hypotetickým balíčkem. Spousta současných akcí mi přijde postavena na míru novému čtenáři nebo občasnému, ale tam se nenajdu. Ano, mohu za utracené peníze získat větší slevu, ale tu mám i jinde a hned. A třeba je to tak koncipované. Třeba ti (jako to mám já), jsou ta jistota, která koupí komiks tam či onde a není potřeba o takového čtenáře bojovat.

A i když nemám potřebu se zastávat CC a jejich cenové politiky nebo rýpat do případné "předraženosti" knih, tak pro obyčejného člověka se nabízí jednoduché srovnání. Pokud bych zůstal v rámci férovosti ve stejném formátu (velikost, pevná vazba a přebal) a vzal náhodně poslední dvě knihy, které jsem pořídil od CREW a CC tak je to Blacksad 2 se 176 stranami za 799,- (nebo podobně i u Marvel nebo DC Legend nebo Black Label) versus Hellboy a Ú.P.V.O.: 1953 se 160 stranami za 599,- (a další Hellboyové, Ú.P.V.O. aj.). No a pak jsme na +- stejné ceně.
Slevy jsou zásadní a jako cimprlich na stav většinou čekám, až udělá Dobrovský nějakou akci a nakoupím ve velkým (případně nakoupím na nějaké akci alá Animefest).
Mdek a další pevný vazby beru na Crew eshopu případně v prodejně. Mám tak větší jistotu, že nebudu řešit poškození při dopravě. CC kupuju v jejich "slevách", MB v předprodeji. Měkkou vazbu a mangu beru čistě podle ceny.
Konečně sem se dostal k přečtení odpovědí na dotaz od @scareface, souhlasím s tím, že CC až na pár vyjímek beru od nich za 50% originál ceny (která je přestřelená), MB v předprodeji, zbytek na knižním klubu s dodatečnou slevou. Co bych ale chtěl přihodit.... pokud to není komiks který nutně okamžitě potřebuju (např brubakerovony od mrtvého bbartu) tak jdu primárně po bazarech, až pak se dívám na eshopy. Třeba druhý díl Blacksada jsem potřeboval okamžitě, na KK byla akce, takže v broži za 360, pošta zadarmo..... pro mě nejlepší volba. Ale jak už tu bylo řečeno, asi dotaz na špatné lidi. Teď vás živí mangisti, dotaz měl asi padnout na animefestu. Protože celkový podíl příjmu crwe jen z mang je kolik? 70%??
Mě nešel dva dny internet, tak jen krátce.
mangu kupuji na webu u vydavatelů, tečka :)
Díky všem za reakce – rozhodně poučné a zajímavé.

Co se týče našich slev ve srovnání s jinými firmami… (zkušení čtenáři ať tohle přeskočí, jen budu v rychlosti rekapitulovat obvyklé argumenty) my máme ceny spíš sražené dolů a ani distribuce od nás nemají závratná procenta. Nechceme navíc používat ten obvyklý a i tady zmíněný postup, že nadsadíme cenu, abychom pak svým zákazníkům mohli dávat vysoké rabaty… s tím, že nikomu nedojde, že ty ceny po snížení jsou stejné, jako stojí jiné podobné komiksy bez slevy. Je to dobrý systém, ale funguje hlavně, pokud toho děláte spíše méně, a tudíž se snažíte veškerý prodej vést přes svůj shop. Což už fakt nemůžeme ani kdybychom chtěli – máme toho tolik, že prostě není reálné, aby všechno šlo přes náš obchod, navíc nějaké věci jsou i vyloženě určené pro jiné typy prodejen, čili je v našem zájmu s ostatními obchody spíš spolupracovat a nesnažit se jim házet klacky pod nohy. Čili – i když jsme samozřejmě rádi, když lidi kupují u Crwe (a já, když kupují i v Arkhamu či Krakatitu), tak nás nijak neničí, když si to koupíte jinde. Hlavně, když si nějaký komiks koupíte :-).

Ale není tak úplně pravda, že by CREW nedávala žádné slevy. Jen to děláme jiným způsobem. Když odhlédneme od Startovních slev, kdy se první díl delší řady nabízí za nižší cenu, tak tu máme ještě každoměsíční tematické slevové akce (teď třeba 36 % na marvelovské romány, ale každý měsíc je něco jiného), s Blindboxem občas provozujeme tajemné žánrové krabice, kdy za tisíc korun dostanete komiksy v hodnotě víc než dvou tisíc (a žádný šunt, fakt solidní komiksy)… a pak tu máme přílohy Pevnosti, kdy dostanete komiks v hodnotě nějakých tří set korun zhruba za čtyřicet (teď tam byl Petr Parker – Spider-Man, Immortal Hulk, One-Punch Man, Thor, Strážci galaxie atd.). Nejsou to samozřejmě nezištné akce – snažíme se tímhle způsobem nalákat nové čtenáře.
@Scarface:
Dobrej dotaz, ale položený na špatném místě :) Respektive, pokud ti jde o anekdotickou sondu mezi divnolidi a hardcore komunitu, pak je to zajímavá diskuse a díky za ní. Co je nutné vytknout úvodem, je vůbec nějaká velikost trhu a kategorie. Nejde o stavbu atomových elektráren, nebo prodej luxusních hodinek, a tedy ten hlavní axiom je stále platný - cena je jeden z klíčových faktorů a sleva je dnes její integrální součástí.

Na našem trhu, kde panuje stále jistá konkurence, jsou spotřebitele skutečně z 95 % cenově senzitivní. Do jisté míry za to může: a) konkurenční prostředí, b) lokální kontext a chování českých spotřebitelů, c) historické a nekončící slevové a prodejní akce retailerů... z tohodle kruhu se těžko vystupuje. Snažím se vzpomenout, kdy jsem knihu koupil skutečně se štítkem doporučená MO cena ... hledám dost marně.

Jistě, existují limitky, existují sběratelky, ale těch je omezený počet a pro omezenou cílovku, která díky nabídce "exkluzivity" nekouká na cenu, ale jde po jiném benefitu. Magie je v tom, nabíchat správně cenu i množství (ale na to jsou tu jiní odborníci). Co se týče mojí maličkosti, tak k tvým dotazům:

- sleva je klíčový indikátor, osobně mě zajímá hlavně finální cena za daný kus (pokud můžu, tak různé slevy a loyalty výhody mixuju... v ČR ovšem loyalty programy a péče o top kmen 5 % nebonitnějších & nejvěrnějších zákazníků neumí imho nikdo).
- výše slevy umí udělat jistý switch a motitovat ke koupi. Ta sleva musí být dvojciferná a začínat minimálně trojkou - časově omezit, atd. (retaileři by mohli vyprávět)
- chodit do kamenných obchodů je pro mě luxus, děláme to opravdu zřídka a často nakupuju v předprodeji (nejsem masový zákazník a taky si nepotřebuju popovídat s jistě erudovanou obsluhou... internet mě dostatečně zničil a zároveň mi přijde stále žinantní jít si knihy jen prohlédnout a koupit jinde. Prakticky to nedělám)
- protože mě internet dávno rozmazlil, je pro mě důležitá celková cena a kvalita - a tak poměřuju, jestli je třeba doprava v ceně nebo, jak kvalitně to prodejce balí, jak dodržuje termíny a kolik objednávek mi z nějakého důvodu prodejce zrušil, atd.)

A ano, jsou i prodejci/nakladatelé, ke kterým zajdu raději rád a osobně, ale to je čistě moje osobní preference a taky proto, že bydlím v Praze, ale jinak bych to asi fakt nedával. Inu, jak jsem řekl, nejsem rozhodně měřítko, podle kterého by někdo měl cokoli usuzovat :)
@Scarface: Knihkupectví už jenom na dárky, když člověk hledá co by koupil. Vzhledek k internetovým přehledům, co kdy vyjde a pohodlí dodání domu, je eshop král.
Jinak objednávám pohromadě toho vždy víc (knihy i komiksy), rozhoduje cena a pak důvěryhodnost obchodu. Od vydavatelů napřímo pokud to dává smysl (MB, CC, Crew třeba Preacher :-)). Takže slevy ANO.
@Scarface: Jedu kompromis cena/kvalita. Jsem sberatel a knihy chci mit ve spickovem stavu a za co nejlepsi cenu... a vy crew to splnujete
Já toho kupuju hodně, takže mi vždy jde o cenu, protože to pak ve výsledku ušetří pár tisíc, respektive nic neušetřim a prostě si koupim víc knížek, komiksů a mangy :D Od Crwe toho kupuju dost, ale u Crwe skoro nic, protože se mi cenově vyplatí nakoupit jinde. Nejvíc objednávám přes Knižní Klub s nějakým slevovým kódem, případně sem tam někde jinde, když je třeba 20% sleva (Booktook, Luxor, Dobrovský), anebo něco podobného.

Obecně si ceny porovnávám vždy před nákupem (ne jenom u knih). Většinou přes Heureku, sem tam Zboží, anebo prostě googlim, když se něco nedá dost dobře sehnat. Poslední dobou zkoušim i různé cashbacky. Rád podpořím přímo vydavatele, ale ne zase na úkor svojí peněženky. U CC nakupuji přímo a záleží, jestli je to něco, na co nechci čekat a objednám to hned, jakmile to vyjde, anebo si nejsem jistý a tím pádem to nechám na Black Friday na 50% slevu. Už jsem i uvažoval, že to nechám všechno na BF a koukám, že nejsem jediný. Napřímo pak většinou objednávám třeba i od Vybírala ( i když tady se třeba jde dostat na nižší cenu u KK s nějakým slevovým kódem, ale ten cenový rozdíl není tak velký a tím pádem radši podpořím napřímo), z Epochy, FantomPrintu (když ještě fungovali...ale vypadá to, že se zase probrali) a samozřejmě od MB. Snažil jsem se třeba kupovat napřímo i u Planety9, ale prostě tam už je ten rozdíl v ceně napřímo a někde jinde na můj vkus moc velký.

Jsou situace, kdy si ale rád připlatim. Párkrát jsem šel přes slevové srovnávače po ceně, ta sice byla nejnižší, ale balení nestálo za nic. A když je pak probkém s reklamací, anebo se ten eshop ani nenamáhá odpovědět, tak to je pro mě konečná. Třeba taková Arada.cz, anebo jak se to jmenuje. Při nákupech tedy beru v potaz nejdříve cenu (s poštovným a dávám přednost větším objednávkám), pak kvalitu balení objednávky a až pak podporu vydavatele. Když jde o limitky, tak tam to prostě vezmu rovnou od vydavatele (protože se to jinde nedá). Tam mi ta vyšší cena nevadí, pokud je oprávněná - třeba od Arga byl dobrý limitně limitní Alias, ale o zbytku "limitek" nemá cenu mluvit.

Konkrétně u Knižního Klubu je i fajn, že si prostě nakoupím napříč celým trhem a ne jen od jednoho vydavatele, ale kdyby se přímo u Crew dalo nakoupit za srovnatelnou cenu jako u KK se slevovým kódem, klidně to vezmu radši napřímo (pro představu: objednal jsem 42 knih za posledních 5 objednávek u KK a z toho je 34 kousků od Crwe). Třeba mi pořád chybí docela dost vyhlídnuté mangy, i když už jsem toho hodně pořídil, a kdyby se dala koupit přímo u Crew za bezkonkurenční cenu než kdekoliv jinde, tak bych to určitě využil. Anebo by to třeba mohlo být udělané přes množstevní slevu - 10ks mangy z rozjetých velkých sérií, plácnu, za 50% běžné ceny a už bych mangu od Crew nenakupoval jinde :D
Farnhajt: súhlasím, prednost u limitek u pravidelných zákazníkov by bol naozaj super lákadlo. Nakupujem za veľké peniaze priamo od Crwe a zamrzí ak nedostanem knihu, lebo mám pomalší internet alebo v okamihu začiatku predaja neviem byť na internete.
Cenový dotaz spíš chápu jako upozornění před nějakou změnou. Nakladatel má vnitřní/interní přehled o trhu, protože dnes není problém pohrát si s daty v Excelu, ale spíš (samotná) data zajistit, popř. získat jinou zpětnou vazbu. Mainstreamové nakladatel (možná) nemůže vyhovět všem. Osobně cítím, že trh se (trochu) láme, jako např. při vstupu kompletů (UKK). Přijde mi, že upustili pozice (jiným) od určité formy prodeje a nyní testují co dál, popř. spojit určitou (knižní) řadu s trochu jinou formou distribuce. Osobně jim fandím.
A abych i odpověděl, tak já nakupuji všude možně, prostě podle nálady, nekoukám na cenu, ale preferuji „radost“ z koupě.

A když, už jsme u tématu, tak trochu z obdobného soudku. Já osobně si dokáži představit ultra nadstavbové výstavní knižní kousky, avšak formou veřejné dražby. Výstavním kouskem míním to, že vítězí forma ZPRACOVÁNÍ nad obsahem. Obsah něco, co už zde vyšlo či souběžně vyjde. Zpracováním nepotřebuji velký a větší, ale něco co v sobě pojí ono slovo výstavní, tedy samostatně stojící, jenž odolá slunci, prachu, vlhku …, tedy nejlépe v „nějakém“ průhledném boxu, podepsané autorem, očíslované… Záměrně se vyhnu slovu limitní, ale zcela zřejmě drahé… Nedokáži odhadnout reakci trhu, nicméně neustále zaznívají i hlasy z hard zóny. Vyjde u nás titul v kůži / lidská byla dementována :) /, rozhodnutí o formě distribuce/prodeje bude tedy napínavé.
Když už jsme u těch jo pořádaných slev, mrkněte se na dnešní mail od CC. Comics Centrum Days a 50% sleva už příští týden. Tohle kdyby udělala Crew, tak mám u nich vybráno pár desítek knih :-), aspoň by se trochu uvolnily sklady.
Slevy - protože ročně za komiksy utratím přes 100 tisíc, tak slevy řeším. Každých pár procent je v té částce za rok poznat a můžu si koupit něco navíc. Pokud mám čas, tak je to pro mě i oblíbená zábava najít dobrou koupi. Většinou to byl Booktook a celkové slevy 40-50 %, ale v posledních měsících to již moc nejde. Na CC beru jednou ročně na Black Friday. Na Crewním obchodu jsem přestal nakupovat, protože 25 % je málo. Ano, jsem rád za to, co udělali pro komiks v ČR. Ano, stále kupuju velkou část jejich portfolia. Ale pokud se jinde dostanu na výrazně vyšší slevu, tak prostě Crew eshop nee. Ale alespoň sem tam beru novinky s poštovným zdarma přímo do schránky, typicky Berserk, FMA apod., kde se mi nechce čekat pak na velkou objednávku, ale vezmu to hned i za vyšší cenu.
Jelikož si s beletrií a komiksy kupuji i filmy a hudbu, hodí se každá kačka. Takže taky jedu slevy. Nejvíc vytěžuji eshopy megaknihy, knižní klub, gildia.pl, musicrecords.cz, FNAC, en-filmy.cz, film-game.cz V podstatě jinde už nenakupuji, viz. aktuální nákup z knižního klubu.
https://imgbox.com/KIlz7TzD
Scarface: Můj hlavní záběr jsou anglické a u českých beru většinu od Crwe, tak to beru z crewního shopu. Bylo by super, kdyby se tam taky zvedla sleva z 25 na 30 jako v Arkhamu. Ale v praxi už dávám v průměru max 2000 za měsíc za české a tak už si nedělám srovnávací tabulky, kde to zrovna vyjde nejlevněji, ale beru tam, kde to mám pohodlné a jsem zvyklý :)
scarface: za mě je 25% sleva u vydavatele dostatečná, pokud budu mít díky objemu nakoupeného zboží (tedy takové jakože věrnosti) třeba nějakou formu přednostni na limitky...
@Scarface: Asi bych nestavěl prodej knih na paradigmatu, že jsou Češi "národem slev". Jiný pohled mám na potraviny, jiný na elektroniku a jiný na knihy (komiksy), které ale sbírám. Pokud například nejsem sběratelem deskových her, tak u mě nebude hrát sleva tak velký rozdíl při rozhodování - při jedné nebo dvou deskovkách je úspora v řádu stokorun za rok. U komiksů je to ale jinde. Z mého pohledu by si měl vydavatel držet co nejblíž právě sběratele, kteří mohou tvořit objem financí, který se vrací v relativně krátkém čase po vydání nové knihy. Ale nedělám pro žádné vydavatelství marketing, takže si nedovolím tvrdit, kdo je pro ně "key account". Podle všeho bych dokonce řekl, že tím "klíčovým" může být nějaká další entita, které je jedno, jaký komiks dostane do ruky, jak kvalitně bude zpracovaný a ve výsledku i za kolik.

Model, který má CC během prvních dvou týdnů prodeje nebo na Black Friday, je podle mě super. Jejich knihy nikdy nekupuju jinde než u nich. To samé platí u Mighty Boys, jen s tím rozdílem, že externí prodejní kanály nepoužívají a nedá se asi mluvit o "klasickém" vydavatelství. Je to opravdu počin, který uspokojí hlavně sběratelskou základnu a z jejich modelu se mi líbí způsob, jak si vybrat vydání se speciální obálkou.

Jinak konkrétně k otázkám:
- ano, výše slevy je důležitá.
- ano, zjišťuji, kde mohu nakoupit levněji.
- ne, nechodím do kamenného obchodu, abych obhlédl knihu a koupil ji jinde levněji. Za tu dobu už znám formáty vydávaných knih, kvalitu papíru, vazby a další parametry, tak mi stačí ukázka od vydavatele. Nemluvě o tom, že bych mohl případně knihu vrátit do e-shopu. Pokud chci knihu v kamenném obchodu, tak si ji tam koupím.
- rozdíl slev se dá hezky porovnat třeba na sériích, které (aspoň předpokládám) lidé chtějí dokončit - třeba takové Mýty. Je to 22 knih, které budou v plné částce stát přes 11k. Při dvaceti procentech slevy to bude necelých 9k a třiceti, pod 8k. To znamená, že můžu mít za stejné peníze více knih (částku jsem konkrétně nepočítal, tak se omlouvám lidem s kalkulačkou). Ale asi si každý dokáže spočítat, jak by cena za Mýty vypadala v režimu, který má CC.
Takže nákupama u vydavatele je podpoříte víc než nákupem se slevou jinde. Ty s kamennou prodejnou ještě ok, ty bez prodejen je čistý parazit co slevy dává cíleně a profituje hlavně kvůli množství prodejů jako KK. Takže najednou ten přehmat s precherem dává smysl, proste okamžitě napálí slevu :)
@sleepless:
Ano, viz třeba některé z knih od
https://www.gorgona.eu/knihy/?c=5df2b16b8a00

Zřejmě skutečná cena stlačená až na dřeň ve smyslu nevydělám, ale udělám místo na skladě.
@Pboro: Tak pokud distribuce sežere 50% ceny a cenu si vydavatel stanovuje tak, aby stále něco vydělal i z té půlky celé ceny, tak je pak jednoduché vysvětlení, proč si může CC dovolit dát na Black Friday 50% slevu. Každopádně pokud by bylo možné na eshopu Crwe nakupovat jejich tituly s alespoň 40% slevou, budu nakupovat samozřejmě u nich napřímo. A vlastně by ta sleva mohla být i vyšší, pokud platí, že se těch 50% "ztratí" v distribuci, tak by to pro ně stále mělo být výhodnější, když to zákazník vezme u nich třeba i s 45% slevou..
@Scarface: Mám to jako yogi, nakupuji převážně na KK, když jednou za čas mají ty slevové kupony, při již tak zajímavých cenách to pak udělá v podstatě bezkonkurenční cenovku a pokud člověk bere dost titulů, tak jsou to opravdu tisícikorunové úspory ročně. Co si budeme povídat, v dnešní době se každá koruna počítá, navíc pokud jde o zbytné věci. Od CC také již řadu let jen na Black Friday, pokud se nejedná o kolosálky s předprodejem. Dobrovského mangy také na jejich eshopu ideálně s využitím slevového kuponu, který také občas pouští do světa. MB také samozřejmě napřímo, vlastně to nově ani jinak nepůjde. U Vybírala jsem dosud bral také napřímo, vlatně ani nevím proč, když to vyjde na KK levněji i bez kupónu. Takže to budoucna u něj napřímo asi jen limitky.
@Scarface: díky za dotaz. Slevy využívám hlavně v předprodejích, nicméně dost často beru knihy tam, kde berou benefity mého zaměstnavatele. Pak akceptuji i to, že cena je obvykle výrazně vyšší, stejně nevím za co ty benefity utratit. Jeden nejmenovaný (d)obrovský obchod dokonce za benefity i zasílá.
Nějaká šance to zavést u vás?

Jinak pro zbytek lidí doporučuju přečíst nebo si poslechnout např Jakuba Němečka, např bod 11 tady:
https://gnom.name/z/faq.jsp#10
@Scarface: Praha naštěstí daleko, takže většinou přes e-shopy. Poslední cca rok si vždycky na Arkhamu naplním košík a při čekání než naskladní to, co už jinde mají (aby bylo poštovné zdarma), srovnám ceny a objednám jinde. Takže, když mohu mít za stejnou cenu víc a dřív, není co řešit. Pecky, co vydává MB, Vybíral, nebo CC kupuji přímo na jejich e-shopu. Kdyby byly ceny pevné, ušetřilo by mi to spoustu času ;-)
Scarface: Dnes dorazil Zásilkovnou balíček od KK, takže kromě jiného třeba Batman a Joker: Destruktivní duo za 479, tedy sleva 40 %, pokud člověk koupí komiks jednou za půl roku , tak je mu to třeba jedno, ale ve větším množství je to úspora několik tisíc ročně . Komiksy od CC pak kupuju jen na Black friday, mangy od Dobrovského na jejich e- shopu.
@Scarface: Já nakupuji hlavně přímo u vydavatelů. Většinu zbylých objednávek dělám převážně na obchodu Crew a Knižním klubu. Slevy jsou samozřejmě fajn, ale rozhodně to pro mě není to nejdůležitější. Ke změně by mě asi dotáhly slevy nad 50%.
@Pboro: děkuji za typ na CP, využil jsem.
@sleepless: Kamarádka na KK nakupuje pravidelně, ale info o slevách, které pouštíš ty, jí nechodí. Takže také děkuji.
Čím častejšie nakupujem, tým viacej riešim zľavy. Keď kúpim raz mesačne niečo, kúpim cez crew shop kvôli podpore a kvalitnému baleniu. Nejake extra % hore dole neriešim,ale pri napr 40-50% uz zmením eshop.
@Scarface - pro mě jsou slevy take důležité. Pokud něco můžu sehnat levněji nez primo u CRWE, beru to prostě levněji jinde. V dnešní době je pro mne nižší cena důležitější než oblíbenost eshopu/vydavatele.
@Scarface: No jak píšu, knižní klub dává docela často ještě možnost např. při nákupu nad 1500,- použít slevový poukaz na - 300,- Kč, takže slevu až dalších 20 % z částky nákupu (podobnou akci dělá třeba i booktook, tam mi ale přijde, že se před tou akcí záhadně zvednou ceny :). Z dlouhodobého hlediska se to ale nastřádá, za rok v rámci tisíců.
Scarface: knihy sa snažím kupovať v lokálnom kníhkupectve. Komiksy sú žiaľ pridrahè tak ich beriem z Arkhamu.
Light: Takže pokud vám Crew dá 20 % a Knižní klub 25 % - tak koupíte u Knižního klubu. Čili rozdíl 5% je už dost velký. (Jinak, třeba Arkham a Krakatit dávají na Crew 20 % a dalších 5 % za registraci.)