Ale proč jsem šel vlastně do fora:
Předělal jsem trochu správu sbírky v detailu comicsu, aby bylo naprosto zjevný, co zaškrtáváte i na mobilu. Přijde mi to lepší, ale kdyby kolem toho zas byl nějaký shitstorm, tak to můžu kdykoliv přepnout zpátky :)
@Zack: Nešlo by pro takovýhle drobnosti udělat na profilu komiksu tlačítko "Navrhnout změnu" nebo "Našel jsem chybu" a nechat to uživatele posílat jako ticket do redakčního systému?
Zack: OK, myslel jsem, že bude existovat nějaký rychlý fix, který rozpozná, zda jsem na něco šipkami najel, nebo ne. Ale přiznávám se, že jsu se také vyhýbám, jak jen mohu, takže do toho vůbec nevidím. Tak si na to mezitím holt budu muse zvyknout.
@Zack: Najdu si svůj poslední příspěvek v bazaru, dám upravit, upravím text, kliknu na uložit inzerát, zavře se upravovací tabulka a vyhodí mě to nahoru v bazaru, příspěvek se ale nezedituje.
@Zack: jdu do Bazaru, vyfiltruju si podle nějakýho slova svůj inzerát, kliknu vpravo na tři tečky s šipkou, dám Upravit. K editaci textu mě to narozdíl od Lighta ani nepustí, rovnou mě to hodí zpátky na jakoby řetězec s tím filtrem (Najít: hledanej termín; Zrušit). Zkoušel jsem to v Chromu a Edgi, možnost Smazat jsem zatím nezkoušel.
EDIT: tady ve fóru mi přes stejnou cestu editovat text jde.
@rajot: 1) asi nechapu, co delas, protoze editace inzeratu funguje i po filtraci (predpokladam, ze tomu rikas vyhledavani). Muze presne popsat, co delas, co ocekavas, ze se stane a co se stane misto toho?
@Velkej šéf: na to aby fungoval enter ve vysledcich musi byt deactivovany na odesilani formulare. Kvuli tomu jste tu tyden hystercili, tak jsem to predelal. Muzu to dat na seznam a casem najit jine reseni naseptavani (psat to nebudu, chce se mi zvracet jen js vidim), ale moc se do toho nepozenu.
@rajot:
1) to zni jako chyba, kouknu na to
2) tohle bude s dotykem vzdycky voser, ale chci jeste zkusit, jak by to vypadalo, kdyby to aspon v detailu comicsu bylo i s textem, treba pod sebou.
Já se ještě zpětně vrátím k Enteru ve vyhledávání. Mám radost, že už funguje. Ale je tam malá chybka (nebo nějaká vymoženost, kterou nechápu). Pokud si dám něco vyhledat (např. moore), objeví se mi komiksy a já na nějaký najedu šipkami (např. Neonomicon), a dám Enter, nic se nestane. Čekal bych, že mě to hodí na kartu daného komiksu. Když pak dám Enter ještě jednou, hodí mě to na klasické enterové vyhledávání,, ale s prázdnými výsledky.
Pokud to už někdo řešil, tak se omlouvám, ale není v mých silách to procházet zpětně.
1) nejde upravit inzerát v bazaru. Když vyhledám svůj starší inzerát, kterej chci aktualizovat, po kliknutí na Upravit vyskočí zpět do vyhledávání
2) tohle platí pro web přes mobil: když otevřu "kartu" komiksu, jak jsou ty ikony Četl jsem, Mám, Chci, atd. - na PC po najetí kurzorem vyskočí nápověda co daná ikona znamená, na mobilu (android 14) nikoliv, takže pokaždý váhám, co která znamená, když chci nějakou zaškrtnout. Pokud to bude chtít řešit přes mobil někdo kdo není na webu kovaný :), nebude vědět.
Děkuji za vyslechnutí mých podnětů :) jinak skvělá práce, vypadá to super.
Přepsal jsem to raději celý stejně jako ty notifikace, takže teď se vám v noci u whitelistovaných autoru/nakladatelů/serii pridá automaticky do Chci ve Sbírce, pokud už ten comics v ní není (s čímkoliv, nechci aby vám systém automaticky něco přepisoval, bylo to tak i v minulé verzi). Teď jsem to pustil z ruky a dohnal poslední měsíc (očividně to nefungovalo dost často). Kdyby se vám objevovalo ve sbírce něco, co tam nečekáte, dejte vědět.
Do filtru ve Sbírce jsem přidal možnost vybrat konkrétního nakladatele (jen z těch, co od nich něco máte ve sbírce v jakékoliv kategorii).
(fyi @Norri)
komiksfan:
1) Duplicity nas netrapi. Stejne jako nas netrapi, ze lidi pisou podobne komenty. Z toho plyne i implementace, tagy jsou prote text, nejsou nijak sensitive, jen zalezi na tom, jak se v tom textu hleda. Je pravdepodobny, ze ta data budu chtit casem normalizovat, pak bude tag entita se vsim vsudy, do te doby je napriklad zminovany autocomplete zbytecna zatez.
2) cisilka u tagu v detailu comicsu je pocet vyskytu u toho comicsu. V prehledu tagu pocet vyskytu celkem.
3) kazdy muze mazat jen to, co pridal. Pokud nekdo prida tag ke comicsu, nekdo se k tomu prida (cislo bude 2), tak i kdyz ten prvni ho smaze, porad tam zbyde jeden vyskyt. Pokud si nekdo neco nechtic smaze, tak si to proste napise znovu. Pokud by s tim realne nekdy byl problem, pridam potvrzeni mazani.
4) U vyhledavani to byla chyba, tady je to dany implementaci, link jen aplikuje filtr a filtry se drzi ne v url, ale v sessions. Odkazovat na to samozrejme jde, jak muzes na neco kliknout, tak k tomu existuje link, ale souhlasim, ze to neni idealni. Neni to neco, co bych ted povazoval za zasadni, ale casem to asi budu chtit resit nejspis nejakou formou ikony s permalinke. V url to nebude urcite.
Tagy - je to hezke a zajimave nechat uzivatele pospojovat knihy i jinym zpusobem. mam k nim ale nekolik dotazu/vytek.
1. kdyz jsme implementovali tagy v nasem firemnim systemu, tak jsme pri psani navrhovali automaticky ty jiz vytvorene, ktere se shodovaly s tim co je napsano + uzivatel samozrejme mohl pokracovat v psani a vytvorit novy. to me tu hodne chybi, protoze to povede k vytvareni duplicit, ktere se budou lisit napriklad ve velikosti pismen, diakritice ci napriklad jednom znaku. Co jsem zkousel, tak jsou tagy case insensitive, takze se ve vysledku zobrazi pri vypsani vsech knih vsechny kombinace velkych a malych pismen stejnych tagu. diakritiku to bere jako jiny tag. Ten muj navrhovany autocomplete by mohl spoustu takovych veci vyresit a mozna kdyby fungoval i na navrhovani shodnych tagu i bez diakritiky tak by to bylo uplne top. asi by to vedlo k vyssi zatezi nebo by u tagu v databazi musel byt i tvar bez diakritiky a shodnost by to muselo pocitat z tohoto sloupce
2. nepochopil jsem ta cisilka u tagu co znamenaji. intuitivne bych cekal, ze to je pocet vyskytu tagu, ale vzhledem k tomu, ze jsem cvicne nasazel nejake stejne tagy na komiksy jedne serie a stale se tam u vsech objevovala jednicka, tak si nejsem jisty co to cislo zanmena, nebo jestli to neni jen bug. pokud by to bylo cisilko s poctem vyskytu, tak skloubeno s mym navrhem na autocomplete, tak by to mohlo v autocmplete navrhovat tagy serazene podle nejvetsiho vyskytu/pouziti.
3. mazani tagu. nevim jestli dany tag muze smazat kdokoliv (nejspis ano) nebo jen autor tagu. ale navrhuje mi to vcelku velke tlacitko Smazat, ktere kdyz se zmackne tak je tag nenavratne pryc. chapu ze to asi neni problem, protoze pujde zase zpetne dopsat kymkoliv. Tagy asi nejsou to stezeni na tomto webu, ale myslim, ze v budoucnu lidi oceni tuto vec a jejich dulezitost poroste. Jen myslim, ze bude dochazet ke spouste nehod s nechtenym smazanim s ohledem na velikost a polohu tlacitka smazat tag. Mozna by do budoucna bylo dobre mit moznost do nejakeho casu smazany tag vratit.
4. pokud kliknu na tag, tak se mi spravne zobrazi seznam knih, ktere dany tag obsahuji. ale v URL o tom neni ani zminka. coz samozrejme znamena, ze se na danou stranku nejlze vratit, nejde na takovy seznam ani odkazovat a jine veci z toho plynouci. myslim ze jsem toto vycital uz u samotneho hledani, kde uz to bylo implementovano i do url. V budoucnu by mohlo byt dobre i udelat seznam knih jako prunik/sjednoceni vice tagu najednou
To vyhledávání by mělo na hlavní záložce zobrazovat výsledky i z bibliografických údajů, nejenom z popisků. Tzn. že pokud není např. autor explicitně zmíněný v popisku, tak musí člověk ještě kliknout na záložku s autory a pak na konkrétního autora, jinak to žádné výsledky od něj nezobrazí. Zcela zbytečné dva kroky navíc.