Čtenářský koutek Pro ty, co comicsy i čtou.

Příští březen se chystá pořádný návrat do Batmanových (vlastně Bat-Manových) začátků v podobě The Bat-Man: First Knight pod hlavičkou DC Black Label. Píše to legendární supermanovský Dan Jurgens a vypadá to, že Bat-Man se znovu utká s Monster Meny doktora Huga Strange. Se kterými se naposledy potkal v roce 2006 v podobně retro laděném příběhu Batman and the Monster Men pod taktovkou Matta Wagnera.

Betelgeuse přesunut na listopad :(...
Alfi: Mě to dorazilo už před 14 dny.
Neviete kedy sa planuje rozosielat Mezitah tym, co si to predplatili cez Donio? Vonku je uz dlho
Trip: Z Facebooku Argomiksu: "Žádný strach, po předchozích zkušenostech víme, že v případě 300 ks se přinejmenším v prvních dnech dostane opravdu na každého... Plátěný hřbet, stříbrná ražba na něm i na deskách, k tomu vysoký lak."

Jinak jsem na to dnes koukal v práci a právě jsem se vztekal, jak tam není vůbec nic napsaného, jak se to teda liší.
Viem čo je limitovaná verzia, ale neviem aký je tu rozdiel konkrétne pri tejto knihe. Ak to tam naozaj nemajú napísané, tak to vidím ako ich chybu.
To je snad jasné, že to není komiks, ne? A taky limitky u Arga? To jste je ještě nikdy neviděli? Očekávám plátěný hřbet, který v obybu nepraskne po pár otevřeních. A taky možná jiný obrázek na deskách.
Taky jsem nikde nezjistil rozdíl mezi tím. A je to vůbec komiks? Podle ukázky to vypadá na klasickou knihu
Trip: Ono někdy býva v limitovaných verzích něco navíc? Limitovaná verze = omezený náklad (někdy alternativní obálka, přebal nebo certifikát). Prosťe stejný obsah, jen lákadlo pro sběratele.
A čo je prosím extra v tej limitovanej verzii? Nikde to tam nevidím uvedené.
Připravuje se -Alan Moore Iluminace – limitovaná edice
Tak Lingea připravuje dalších pět frankofonních komiksů, tak snad ty prodeje nejsou zas tak špatné.

https://www.lingea.cz/shop/pro-deti
seneke: Kdepak, já jen citoval Jokera. :D
Baatcha: Ty se směješ? Penguin má špatný den a ty se tomu směješ?!
Komu se líbí western Go West Young Man, může se těšit na začátek příštího roku. U pana Vybírala vyjde další povídková kniha Indiáni.
No a myslím, že můžu prozradit, že v příštím roce vyjde i druhá závěrečná kniha Velký mrtvý s díly 5 - 8.

https://www.verneovky.cz/www-verneovky-cz/eshop/79-1-ZAJIMAVOSTI-Z-REDAKCE
nemá někdo info, jak dohledat autory příběhů v Kačerovi Donaldovi? Naivně jsem si myslel, že tam něco bude, ale jak jsem to asi 20 let nedržel v ruce, koukám, že to má jen příběhy a hry. Díky
baatcha: To neděláš dobře s tím dynamitem, Jaromíre! :D
Říkali, vem si dovolenou. Tak jsem jel do hor.

Dnes na knižním klubu naskladnili tolik oceňovaný komiks Svět bez konce. Objednáno. Jsem na tuhle knihu dost zvědavý. Když jsem byl loni v Bretani, bylo to v každé výloze BD speciálky.

https://www.knizniklub.cz/knihy/659669-svet-bez-konce.html

např. výloha ve Vitré
https://imgbox.com/Ja3hJBoP
nebo ve Vannes
https://imgbox.com/fY1d4lmU
Koukám, že Lingea řadu frankofonních komiksů nezařízla, čili se to asi slušně prodává. Na květen plánují Marco Polo a Čingischán a na překladu je Kleopatra. Další komiksy, které si odvezu ze Světa knihy.
https://www.knizniklub.cz/edice/3445-explora-historicke-osobnosti.html
Ter: To je přímo adaptace původního příběhu a velice zdařilá.
Pozná niekto V horách šílenství čo chystá Crew? To má byť nejaká pocta Lovecraftovi? Mám Lovecraftove Spisy súborné vydanie v boxe, a teda škoda, že tu tak nevyšiel aj Howard.
raimi: Jo, nebo v Legendě o Batmanovi, tedy DC kompletu.
baatcha: A právě tyhle absolutní mordy, jakou bezesporu je Batman: Gothic, jsem si představoval v Legendách DC.
Ještě jeden art z Batman: Gothic.

Udivuje mě, že přitom, kolik Batmanů u nás už česky vyšlo, nás zatím totálně míjel famózní Batman: Gothic. Scénář raný Grant Morrison (ano, ten), kresba neurotický Klaus Janson (inking Batman: The Dark Knight Returns), příběh je zasazený do doby Batmanových začátků někdy po Roce jedna, takže se tu například znovu "poprvé" objevuje Batgyro, helikoptéroidní předchůdce Batplánu, a děj zároveň skládá hold příběhům z doby, kdy Batman začal vycházet a bojoval s upíry, mluvil s květinami a potkával lidi bez tváře. Už tady vlastně Morrison dělal to, čím se později tak proslavil, tedy propojoval aktuální (tehdy devadesátkový) Batmanův svět s jeho bizarními prvky z netopýří historie. Název "Gothic" odkazuje k literárnímu žánru (anglického hororového) gotického románu, čemuž odpovídá i příběh, a vizuálně je to celé inspirované filmovým Batmanem Tima Burtona. Vyzkoušejte, neprohloupíte!

Marvel Origins mají v Brně ve Špalíčku v trafice naproti hlavnímu vchodu.
mineralk: zřejmě se zatím jedná jen o testovací prodej
https://www.ceskatrafika.com/marvel-origins-kniha-cislo-1-testovaci-prodej

Ale sehnal jsem v prodejně tisku Inmedio v Jungmannově ulici, Praha 1, tam mají vždy všechno.
Ahoj, viděl někdo na tu novou kolekci Marvel origins od Hachette. Nějak na to nemohu nikde narazit.
Dinik: to vypadá moc dobře.
Milí přátelé, už je to tady... První kniha našeho nového vydavatelství Knihy Veles - Dům na Strážném vrchu irského autora Grahama Plowmana.
Hororový gamebook ze světa H. P. Lovecrafta.
Veškeré info k předobjednávkám najdete na fb stránkách Knihy Veles. Je i číslovaná limitka ;)
Věřím, že se vám bude líbit.
Lidi, proti Argu a jeho produkci lze mít spoustu výhrad, ale kupujte prosím toho Corta Maltese, ať ten jeho český reparát vyjde, ju O:-).

Tuhle legendu by to fakt chtělo mít u nás vydanou...

(V Polsku jsou jako často dost napřed, mají vydáno 12 Prattových svazků a navázali už i svazky, které psal i u nás známý Canales, ale taky to nebylo napoprvé - pokud by někoho zajímalo nějaké povídání, tak zde...)
U Ságy by mi vůbec nevadilo, kdyby to byla nekonečná série. Nepotřebuju konec.
Jo, ale jak to ukončit a "vysvětlit" autor nyní netuší, takže si dal několika roční pauzu. Můj názor, dopadne to jak Y, nějaký debilní konec, aby zase mohl psát něco dalšího.
Alfi: Saga je šokující schválně. Autoři se podívali na to, co v televizi nebo ve filmu nemůžeš ukázat a nacpali to komiksu s výborným příběhem.
Y som prečítal a založil, vadilo mi, že sa snažia vysvetliť dej a vychádzajú z toho strašnè hovadiny. Sága je jedna z najlepších a najšokujúcejších sérií, čo som čítal. V zásade je to bizarné scifi - Romeo a Júlia vo svete á la Star Wars, ale 18+. Svet, kde čiňy majú následky.
@Denis: Y ti muzu komplet prodat. Cetl jsem to jen jednou, Vaughan me nejak nechytil.
Denis: Sebevražedný oddíl má koukám na Goodreads mezi 3 a 4 hvězdičkami, tady zatím schytává bídu. Pokud to je tak špatné, jsem rád, že jsem to sehnal "jen" za 300 u Booktooku:-)) Ale ještě jsem se k tomu nedostal, stále to je zabalené ve fólii:-)
Chcem sa spýtať dočítal som Paper Girls dávnejšie, strašne sa mi to páčilo. Nie že by som nemal čo čítať ale pokukávam po Y: Poslední z mužů a Sága. Len na Y ma odrádza kresba a od Ságy neviem absolútne čo mám čakať. vie mi to tu niekto stručne objasniť či áno alebo nie a či to má zmysle? ďakujem
Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera! to je to fakt taká srágora? :D
Nový díl už na Comic-Con Prague 2023.

https://www.humblebundle.com/books/2000-ad-character-spotlight-rebellion-books
The Galaxy's Greatest Comics are back! The famed British science-fiction magazine 2000 AD has been entertaining readers for years, and given the world some of comics’ most beloved and celebrated authors and artists. This thrilling bundle highlights some of 2000 AD’s most iconic characters with books like Judge Dredd Day of Chaos: Endgame, Slaine: The Horned God, and Nikolai Dante: Sympathy for the Devil—among dozens of others.
květen - Inkognito - Ed Brubaker, Sean Phillips !
Ona ta hra k tomu fanouška v podstatě vybízí, obě vypravěčské linky, jak u Ellie, tak u Abby mají vlastně otevřené konce. Takže se člověk začne ptát, jak je to dál. Navíc ty postavy doslova buší z vnitřku hlavy, že chtějí ven. No a už z krátké ukázky je jasné, že není radno si postavy jako je Ellie nebo Abby nechávat uvnitř hlavy. Bude lepší, když je vypustím, na papíře budou víc v bezpečí, ony i já.:)
Gmork: skrytý maniacop :P
Tak jsem minulý týden zase dohrál The Last of Us part II. a moc se mi nechce ty hrdiny(nky) opouštět. Naughty Dog se s třetím dílem vytasí až za kvanta let, pokud vůbec někdy.
Tak jsem si řekl, že si part III. napíšu sám. Zde malá ukázka:

...Do levé ruky si vzala připravenou láhev a vystřelovací nůž, do pravé ruky kámen. Rozmáchla se a kámen neslyšně přehodila přes pahorek.
Muž se na krátký okamžik natáhl, aby se podíval dopředu. Ellie vyrazila přikrčená vpřed. Byla od něj šest, sedm metrů, když se otočil a uviděl ji.
Na místě se zastavila a v tentýž okamžik mu mrštila láhev do obličeje. Trénovala to snad tisíckrát, měla to pevně v ruce a ani teď neminula.
Láhev se roztříštila muži o hlavu. "Kurva, ty jedna malá svině!" zaklel. Ale to už byla Ellie u něj a rychle ho bodla do břicha. Ohnal se po ní,
ale čekala to, vyhnula se mu a bodla ho podruhé a znovu. Chlap se chytil za břicho, jak Ellie čekala, stačil jen procedit: "Chcípneš, ty děvko!"
Ale Ellie ho bleskurychle bodla do krku, vytřeštil oči, jako by nemohl pochopit, co se to děje. Ellie k němu zase přiskočila a znovu bodla,
teď už zepředu, z krku mu vytryskl proud krve. Chlap si pustil břicho, aby snad zastavil krev, co mu stříkala z hrdla. Ellie na nic nečekala
a znovu ho bodla do břicha, jednou, podruhé, potřetí. Chlap se po ní ještě snažil ohnat rukama zbrocenýma vlastní krví. Ale byl to chabý pokus,
a Ellie ho opět bodla do krku. Muž se konečně svalil do trávy, Ellie na něj skočila a pro jistotu ho ještě dvakrát bodla do krku zezadu.
Přestal se hýbat, ptáci se znovu rozezpívali, jako by to, čeho se právě stali svědky, viděli už mnohokrát. Začala mu prohledávat kapsy,
ale našla jen malou bibli a použitý prezervativ. Ani jedno jí nebylo k užitku...

Tak jasně, žádný Jirásek to není, ale zase si to zachovává ducha hry.:)