Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Kdysi právě v Crwi říkali, že Lone Wolf je moc dlouhej, a proto spíš vezmou něco kratšího. Myslím, že výslovně zmínili Samurai Executioner.
Bonpar: Na Showu jsem se ptal v komentářích na Facebooku. Chtěli by ji vydat, ale nejdřív musí začít Hitlerem.
Fort: Jo, Karla Diaz. Od té už vyšel Coffee Shop.

Ta starší manga taky to může být Lone Wolf and Cub. O tom se už taky dlouho spekuluje.
A není šance, že by to byla Showa od toho Mizukiho? To by mě Argo docela potěšilo. Ale one-shot to není no.
Na mikulášském streamu Crew naznačili starší mangu o né úplné samurajích. Nabízí se Rurouni Kenshin, nebo Afro Samurai určitě ne Vagabond a Gintama.
seneke: Ano ten, má jít ještě o druhou jeho knihu spekuluje se o jedno-volumovce Onward Towards Our Noble Deaths, ale to je pouze tip.

Nonnon:
Fort: Shigeru Mizuki je autor toho Hitlera. Nebo se jedná o jiného Mizukiho?

Jinak co je ten Nonnon? Akorát mi to hází nějaký videoklip a tohle: https://myanimelist.net/manga/22765/Nonnon_Plus_3

Record of Ragnarok a Way of the Househusband jsou výborné série, ale proč zrovna Gate?! No co, stejně už to čtu v angličtině.
Argo se pouští do mangy, první je Hitler, druhá manga má být od Mizuki, kterou ještě ale zatím tají.
Teď ještě koukám u Gate ohlásili The Way of the Househusband.
Zanir vydá NONNON.
Egmont vydá Takoví jsme byli (Bokura ga Ita)
Crew vydá Zaklínač: Rónin
Majitel hospody asi bude mít cíl generaci zisku, proto nemusí chlastat, žádný vztah k alkoholu. Tohle se tě netýká ...
Když už jsme u Gate, tak mají v plánu vydat taky Record of Ragnarok.
Nebo to nechame a Crwecon, tam to vyberem a nalozime, to by mohlo byt pro lidi nejsnadnejsi. Ale uz minule byl zajem do chvile, nez meli lidi zacit vytahovat ty comicsy, tak uvidime, neni spech, lidi budou lezet v nemocnicich porad.
Zack: Super nápad. Kdyžtak nabízím své auto i sebe jako řidiče, až to bude těžký.
Kdyz jsme u toho vyhazovani, co udelat zas nejakou sbirku comicsu pro nejakou knihovnicku v nemocnici? Posledne se pridalo i CC, jsem to nakonec malem do toho IKEMu nedones :) Asi bych to nehrotil ted jeste v prosinci, ale vyhledove, prida se nekdo?
Gmork: presne tak, trochu me sralo to vyhazovani, tak to ctu digitalne, ale jinak mi to dava vetsi smysl nez to hromadit a pridelavat praci tem chudakum, co po mne budou vyklizet byt.
Zack: Jestli jsou to knížky na jedno použití, které se pak hodí do popelnice, tak to potom jo.:)
Zack: To platí u manga časopisů a dělaj to schválně, aby byl časopis co nejlevnější a dostal se mezi co nejvíce lidí. Knížky pak tisknou na dražším papíru a navíc všechny mají i přebal podobně jako One-punch Man.
Milo: to je sokujici asi jako kdyz majitel hospody neni alkoholik, ty dojme.

Gmorku: No nevim, nevychazi manga v originalu na toaletaku a po docteni se bezne vyhazuje? Ja ti samozrejme nevymlouvam tve tuzby a potreby, jen ze mam pocit, ze pravidelne zapominate, ze vas podobne postizenych je hrstka, zbytek to tak neproziva, nejsou hoarderi, jde predevsim o obsah a tak.
To vic chapu ty neduverive pohledy na Dobrovskyho, ze jako vsichni tihle brute force podnikatele jede hlavne short game, ale vzhledem k tomu, ze comicsovy trh u nas prezil kobercovy nalet levnych shitu, co si lidi kupovali kvuli hrbetu, pak lock down, tak Dobrovsky je disruptor asi jako rajce na kolejich.
seneke: Tak to mám kliku, že ty horory často překládají profíci jako Milan Žáček nebo Petr Kotrle, např. Prokletí rodu Usherů a parádně přeložený Rybář. Tak snad budou podobné knihy příští rok následovat. Na příští rok se třeba plánuje Smrt před úsvitem od Roberta R. McCammona.
Gmork: Kvalitu fanoušci řeší, viz. ty dvě Youtube videa, co jsem sem dal o pár příspěvků níž. Problém je v tom, že ve vedení je pako, který na kvalitu totálně dlabe. Za mizerné překlady beletrie už sklidili několik anticen.
seneke: No, dobrý:) Docela chápu, že tu kvalitu knih hodně českých čtenářů neřeší, hlavně že je to levné a vychází toho kvanta. Ale mně je sympatičtější přístup nakladatele, který si s vydáním dává na čas a vydává tu mangu s láskou a respektem, když to mám říct takhle pateticky, ne že to chrlí jak Baťa cvičky. Už po léta jsou moji nejoblíbenější vydavatelé mangy Hanami, Studio JG, Kotori... , kteří vyznávají ten první přístup. Když vedle sebe položím Dívku ze země venku od Gate a od Studio JG, je to jako bys vedle sebe postavil trabanta a škodu Kodiaq. A to ty knížky mají v podstatě stejnou cenu.
Mars Red je trojdílná meziválečná upířina o speciálním vládním týmu.
https://myanimelist.net/manga/122191/Mars_Red?q=mars%20red&cat=manga

Brutal je o detektivovi, kterého štve, že ne všichni zločinci končí z katrem, tak se rozhodne vzít věci do vlastních rukou. Série furt jede.
https://myanimelist.net/manga/122936/Brutal__Satsujin_Keisatsukan_no_Kokuhaku?q=brutal&cat=manga
Gmork: Když už je řeč o těch komiksech na toaleťáku: https://www.youtube.com/watch?v=8fAtCfEncnw
Tu kvalitu mang Dobrovského fanoušci řeší viz video: https://www.youtube.com/watch?v=MwYNq77xyxM

Jinak to video má i pokračování, protože na to reagovalo vedení Dobrovského smrští nafrněných Tiktoků o tom, jak tomu autor původního videa nerozumí a jak na těch mangách tvrdě dře celý profesionální tým překladatelů a editorů. Rád bych se s těmi profesionálními redaktory seznámil, jelikož oko editora ten text nevidělo ani z vlaku.

https://www.youtube.com/watch?v=4ZGGsrdVyEg
Sorry, Zacku, ale vydávat komiks na toaletním papíru, tak hluboko jsme snad ještě neklesli. Ale v podstatě je mi to jedno, drtivou většinu mangy stejně nečtu, mrzí mě to jen u té Dívky ze země venku, tu mám hodně rád. A na druhou stranu musím Dobrovského pochválit, že tu oživili světový liter. horor, zrovna jsem si od nich objednal Chladný měsíc nad Babylonem od M. McDowella a dost se na to těším. Co se týče kvality knih, musím smeknout před Mighty Boys, ti (ten) si na tom dávají hodně záležet, zvlášť když člověk uváží, že to má všechno na povel jeden člověk. Úplný protipól oproti Gate. Taky se mi dost líbí nová evropská řada komiksů od Lingea, hlavně ta bonusová vzdělávací čast.
https://imgbox.com/FQyOXG7n
Je zvláštní, že s tímhle názorem/přístupem + mám dojem, tě jsi psal, tě ani nectes už, jsi kápo tyhle databáze ...
Čtenář bere čtivo jako spotřební zboží, zřejmě ho nezajímá kvalita čehokoliv nebo stav, možná ani nevnímá krásu kresby, zatímco sběratel je opak. Mně přijde hloupý urážet jakoukoliv stranu.
K tomu zpracování. Ano, v porovnání třeba s mangami od Crwe, tam ten rozdíl je, ale když si to porovnám s některými mangami, co mám v angličtině (třeba od Seven Seas nebo od Yen Pressu), tam už ten rozdíl takový zdaleka není.
Treba to normalni lidi jen ctou, musite si uvedomit, ze tady se schazi psychicky nemocny lidi, ktery maj pocit, ze nejlepsi knizka je ta jeste zatavena v igelitu, pevna vazba je best a pravidelne se skladaji na takovy zlociny proti lidskosti jako jsou kolosalky.
Ano, to si myslím taky, že na tom chtějí vydělat. Jen mám pocit, že s takovým přístupem a výběrem se nedostanou daleko, ale kdo ví? Sázet na inteligenci čtenářů nemá cenu - třeba na Databázi knih si nikdo na zpracování mangy nestěžuje. A pokud může Dobrovský vydávat tuny banálních románů ročně, možná svede totéž s mangou.
Vyzkoušel jsem od Gate dvě knížky série Dívka ze země venku, ale kvalita knih je natolik mizerná, že nic dalšího od nich neplánuji. Tahle série si určitě zaslouží lepší zpracování. Myslím, že k manze jako takové nemají žádný vztah. Všimli si, jak se manga dobře prodává, tak se taky chtějí svézt na vlně, je to jen o penězích.
Tak koukám, že Gate na příští rok chystá další manga série, Mars Red a Brutal. Nic mi to neříká a zase je to celkem mimo můj vkus. Vlastně ani nevím, podle čeho mangu vybírají, ale působí to na mě, jako kdyby vydávali jen ty okrajovky, na které dosáhnou. Docela by mě zajímalo, jaký má Gate ohlas v manga komunitě a jestli budoucnost té značky nakonec nevezme za své... Co myslíte vy?
GWB: jak bych to jenom vyjádřil…

soulbringer: Tož, já si ten žebříček, podobně jako na ČSFD, tvořím ve stylu přečteno/viděno v roce 2022, nikoli vydáno v roce 2022. Takže tam může klidně být i věc z roku 1968, proč ne:))))
Muhaha! mám před sebou obdobnou výzvu, ale nejsem tak naivní - takže doufám, že tuhle anketu TOP TEN 2022 rozjedeme nejdříve tak koncem března :)
V lednu určitě zase udělám svoje TOP TEN roku 2022, teď ještě naivně doufám, že do Silvestra dočtu těch 30 komiksů, potenciálních "best-ofů", co bych ještě chtěl... :)
Toho prvého som si vedomý... Dnes mi došiel newsletter od crwe ani som nepozrel na kalendár...,tak až na týžden
Jen fakticka: Alias vydalo Argo a Crew ma naplanovany comicsy jeste na pristi tyden :)
Crew vydala posledné komiksy na rok 2022 a tým by som sa chcel opýtať, aké sú vaše favority za tento rok. Ja som mal veľkú radosť z Aliasu, že konečne vyšiel marvel omnibus, ktorý nemá omnibus len v mene. Dúfam, že takýchto vydaní bude viac.
soulbringer: Jojo, takový hashtag jsem použil, všechny odpovědi jsou relevantní (kromě těch, které nejsou, že) :)))
GWB: který svět není do jisté míry snový nebo v jiném gardu třeba surrealistický (tady těch kreslířů je docela dost, ne?) - když ta hranice nebude tvrdá, tak skoro každý dílko Gaimena, výplody Burnse, erotické Ztracené dívky Moora, nebo trochu z jiného soudku Krajina půlnočních stínů a taky třeba Kingovská Temná věž... atd.
(já to všechno víceméně četl, jen mám paměť vyhulené akvarijní rybičky s alzheimerem po ráně palicí ve tři ráno po prohýřené noci s absintem)
Já bych řekl, že to je tak polovina všech komiksů :-D Ale tak třeba Snění, Storm, Velké dobrodružství Pepíka Střechy, Růžový a černý, Azimut, Oskar Ed: Můj největší sen, Vodní had, ...
bezimena, providence, krásná temnota, nějakej sandovall, cromwell stone, naposled, myšlenky smyšlenky, andělské drápky, mýtus cthulhu, eh to bolí....
Hellboy: Půlnoční cirkus
Alt-Life, Zenit, Arzach, Dravec, Klece, samozřejmě Sandman... (první moje nápady)
Malá výzva k zamyšlení a brainstromingu, při které ocením vaše odpovědi! Hledám veškeré v ČR vydané komiksy, které vás napadnou, když se řekne "snové světy", po výtvarné i obsahové stránce. #surrealismus #imaginace

Díky!
Massilia Wuyi Shui Xian
Nezapomínat na Pu Erh!