Podle mě nemá cenu o tom debatovat, kazdymu se líbí něco jinýcho a nikdy nebudou mit vsichni stejnej názor, myslím že je duležitý že se věčině(skoro všem), Sin City líbí celkově a to je nejdulezitejsi..
Na stránkách "Lapiduchu" jsem narazil na informaci, že Netopejr chystá vydání Eisnerovy "Smlouvy s Bohem" - neví tu někdo, co je to na tom pravdy ? (Stejně tak by mě zajímalo, kam tam chodějí na názvy dalších chystaných "Lucky Lukeů" - v Egmontu jsem to nenašel... http://www.lapiduch.cz/klub.php?klub=comics
U nás v knihkupectví měli "armády" celej 15ti cm štůsek mezi jinýmy letáky zdarma u kassy :) ........ Měl jsem ho vzít celej a postupně prodat, pak bych mohl zapomenout na hypotéku.......
dík za odkaz.. dva časáky jsem tam našel asi je koupím... jinak jsem koukal na ty knižní verze a to je havárie.. to se do kvality se starými sešity nedá srovnat..
Financ: Řekl bych 100,- - 200,- za sešit (ale i míň) - záleží na čísle, kvalitě a hlavně štěstí. Soudím podle sebe: Zakoupil jsem na Aukru onehdá 2 chybějící kusy cca 150,- za jeden. Sám se už ale drahnou dobu marně snažím prodat číslo 8 z r. 1970 (bez udání ceny).
Pro představu - takhle se RŠ nabízej na Aukru:
(http://www.aukro.cz/8625_rychle_sipy.html?order=t&view=gtext)
FrAnK: Tak v počtu přečtení u hocha se zežloutlým rodným listem jako jsem já už asi nic nepředhoní "Rychlý šípy" - dvacet let jsem neměl nic jinýho k dispozici. :----)
Televizní program anoncuje v souvislosti s pořadem "Zoom", vysílaným ve středu 29.10. v 16.55 na ČT 2 toto:
"Aktuální pozvánka vás tentokrát naláká na festival Komiksfest, největší soustředění komiksových tvůrců a projektů u nás, který proběhne...."blablabla. I když čas tomu věnovaný odhaduju tak na minutu a půl, doufám, že většinu ho zabere osvědčený (leč stále nedoceněný) spíkr a odborník na komiksy v jedné osobě, pan K.B.. :-------)
Byl na mě vznesen dotaz od jednoho kamaráda, zda-li by se nedali koupit někde italské komiksy v originále, specielně ho zajímal Dylan dog a tímto dotaz přenáším zde. Nevíte někdo?
Woffce: no toho 8.11. minimálně, ty další akce budu zvažovat dle aktuálního rozpoložení: povinnosti v práci, povinnosti doma a v neposlední řadě dle financí. Neb se znám a přijít někam jenom na čumendu, není můj způsob přístupu. No a s tím zase souvisí, že jít někam sám je hloupost, ale problém pak bývá, že zase někdo jiný nemá čas. .... ufff to jsou věty:)
andre: No, já jsem teď víc kluk vykulená než ušatá - od září nová práce, a času tak málo, že i kapela kvůli mně už nějakej čas stojí (tudíž jsme - BTW - všechno hraní včetně "Balbínky" museli přesunout na příští rok). Proto jen velice výhledově jsem si naplánoval Komiksfest na sobotu 8.11., ale jelikož v mé nové profesi nevím, co bude zítra, je to zatím jen v kategorii snových představ. Každopádně: Protože bych rád dal (nejen) s květnovým "crweconským" stolem řeč (a nejen řeč - pokud bude opět v provozu bar), začnu už v říjnu výhružně mávat výpovědí, pokud mě do toho kapitálu nepustěj (a to voni si sakra rozmyslej - mít Woffci či nemít ji... :-----)) Případně: Kdy se tam chystáš ty ? Denně ?
Neutrino: Chápu to stejně - pro jistotu jsem ale zaslal Meanderu otaz (a čekám na odpověď - dám pak vědět).
Zack: Hm - děkuju.
Neutrino: no asi to tak bude, akorát proč je to ve čtvrtek?? Nemám problém být v pátek/o víkendu v Praze, tak ale to chce volno....nebo služebku;-) Každopádně to by chtělo si nechat podepsat Ovocňáky a za čerstva koupit Dobu ledovou;-)
Ještě jsem našel jeden detail ohledně knihy Doba ledová, který má Meandr v již vydaných titulech: v dubnu se uskuteční křest knihy a já jsem z toho vyrozuměl, že by měl přijet i autor. Co myslíte? http://www.meander.cz/php/page.php?IDPAGE=65&JAZYK=CZ
A ještě snad: "Egmontův" "Asterix" není leták Kauflandu, není důvod se durdit - takovej výzor by "Donžonu" zcela jistě neubral na vážnosti (?) - a já bych proti sešitům tohodle typu víc než nebrojil (umím si představit útulnou sbírku jich - snad jen, že ty 4 "Moťácký" by musely mít jinej regál, ale....).
Kapis: Krzevá "Donžon" - já byl jen línej to napsat; no samozřejmě, že ta částka je směšná v úměře ku kvalitě (a radosti, kterou LECKOMU způsobí), každá debata o tom jde mimo moji hranice mý animální žádostivosti - a proto mi přijde zbytečná. :-----) Přesněs to vystih´. :--------)
"Doba ledová" - dyk já už sem dlouho samej hořečnatej; potřál bych zchladit (to tím, že "Pán Ovocňák" mě onehdá tak rozpálil - asi...)
Andre: Kdo chce, tak je pozitivníma referencema dávno zavalen (= sežene si, zkrátka, informaci ňákou, veřejnou, nijak nezaM A S Kovanou).
Zack: Na který série se BB/art vykašlal ? Bez krve :----) - vážně mě to zajímá.
vasek: na druhou stranu, BB Art na tom je taky financne dobre, precejen jeden z nejvetsich hracu na domacim literarnim trhu a svete div se, na spoustu serii se proste vykaslali.
btw ja bych to v sesit bral, aspon by se to lip skladovalo, lip cetlo v mhd atd.
FrAnK: jo a s Krumlem se to nedá srovnávat. Toto je velice inteligentní komiks o komiksu. Žádný suchý fakta. ... Sám uvažuji, že jich koupím několik a budu tím "obšťastňovat" své milé a známé, kteří nechtějí o komiksu ani slyšet:)
No výborně pátý Donžon!! Myslím, že tři kila není liqidační částka za takovou parádu. Když by měly vycházet 4 za rok, je to na 6 roků - s tím, že v comicsech už mám řádově desítky tisíc, mě už dalších deset v tak dlouhém časovém horizontu rozhodně nezruinuje;-) a budu kupovat každý díl hned po vydání, ještě vonící tiskárnou!!! Hlavně ať to vychází a aspoň jedna francouzská série se dočká kompletace. K tomuto Argu držím všechny údy palcovitého tvaru.
Woffce: ohó, doba ledová od tvůrce pana Ovocňáka, tak to si dám teda líbit. Já se těšit;-)
FrAnK: za koupi to rozhodně stojí. Člověk se dozví spoustu informací a pochopí nějaké souvislosti. To by nebylo ještě nic zvláštního na teoretickej spis, ale hlavně se to dozví srozumitelnou, nenásilnou a čtivou formou (pokud se podařil překlad - jetšě jsem cz verzi nečetl)
Ad Donžon: Trochu mi to vrtalo hlavou, takže jsem doma zběžně projel produkci Arga. Oni mají exkluzivní edice, knížky, které vyšly třeba před 8 ale i 10 lety - v relativně(!) malým nákladu cca 2000 kusů...už v době vydání stály 300,-, což je na rok 98 celkem pálka. Fór je v tom, že i po té době jsou tyhle knihy pořád ještě k dostání. Čili to je myslím jasný ukazatel, že u malonákladovek jim na prodejnosti relativně nezáleží. Vysokou cenou si nahrazujou nižší prodejnost a asi je ani moc nezajímá, jestli mají návratnost 2 nebo 8 let. Fakt, že si můžou dovolit drahou a špatně prodejnou edici značí, že je na tom Argo finančně asi dobře.
Takže uvidíme, jak se to celý vyvrbí :-) Třeba neskončej u páty knihy ale až u sedmý ;-)
Neutrino: Jo jenže všechny tyhle věci se vydávali, pro komiks, v trochu jiné době, bez žádné propagace atd... Teď by to bylo jinak, ale stejnak si myslím, že to za tolik asi neprojde, ale i 5 dalších dílů dobrejch :-) Jinak jako Asterixe fakt ne to je velká zmršenina :-)
Jak rozumět komiksu jsem si koupil včera (dnes je neděle 19. října 2008). Zatím jsem přečetl Úvod a 1. kapitolu a líbí se mi to. Když jsem to četl v Crwi, tak dobrý to nebylo.
No, třicet knih po třech stovkách, to si asi těžko dovede někdo z nás představit :) Myslím, že už by se mohli vydavatelé poučit, že s touto strategií se u nás prostě uspět nedá (Světla Amalu - 2 díly, Thorgal - 4 díly, Gipsy . 4 díly... a všechno to krachlo). Já osobně považuju za zázrak, že se Donžon stále ještě drží, ale to asi bude taky tím, že vycházel přibližně jednou za dva roky, takže to nebyla taková finanční bomba. Myslím, že tahle krize by se dala obejít jedině tak, že by se to hodilo normálně to paperbackovýho sešítku třeba max. za 150,-, stejně jako třeba Asterix (který je též v mnoha zemích vydáván v pevných deskách).
neutrino: jojo, zavání to trošku osudem Thorgala. Za 250 imho neprodejnej. Jenže to je zase problém ceny a nákladu na malým trhu, a v tom aby se prase vyznalo. Počítám, že Stable vydával Donžon tak napůl partyzánsky, kdežto Argo snad má plný povědomí, do čeho jde. Tím myslím, že snad mají nějakej maketingovej plán nebo sofistikovanou strategii... Prostě že plánujou dopředu, páč na tak mohutný sérii čítající přes 30 knih by taky mohli během pár let krutě vykrvácet. No a u pátý knihy jim dojde, že ta promakaná sofistikovaná strategie stála za hovno :-D Takže můj oficiální tip je pět vydanejch svazků... :-)
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.