Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Gmork: ahaaa, tak daj potom vedieť, aké sú nové stories
Ter: Jo, vydal to tu knižní klub, ale nejsou to povídky od Doyla, ale od současných autorů jako Neil Gaiman, Anthony Burgess, Stephen King... apod. Před pár dny to bylo na knižním klubu za pouhých 99,- kč. Však jsem to sem psal do topicu slevy, výprodeje. Teď už je to zpátky na 799,-
Gmork: ja mám takúto sériu, ktorá u nás aktuálne vychádza, má to byť spolu 10 kníh (už vyšlo 7)

Gmork: zaujal ma ten Sherlock... to je tunajšie vydanie?
Milo_Harwey, Alfi - Potvrzuji, že druhý díl je dlouhodobě vyprodán a dotisk se nechystá. Jediná možnost je tedy sehnat z druhé ruky. Taky jsem 100 nábojů delší dobu sháněl a nakonec jsem bral prvních pět dílu z druhé ruky za celkem příznivou cenu. Jinak je tuším druhý díl ke koupi momentálně v Arkhamu, ovšem za 2000 kč.
Milo: Druhá kniha série 100 náboju vyzerá byť vypredaná.
Dá se ještě někde sehnat/koupit 100 nábojů komplet? Nebo je to vyprodaný x případně nějakej díl vyprodanej?
Kdyby někdo sháněl "Šninklova veliká moc" v pevně vazbě, tak poslední kousky mají zde
https://www.komarovo.cz/p/sninklova-velika-moc-pevna-vazba/
Jinak všude už je to vyprodané
tak ono Malého Nema už kdysi slibovalo Argo, neaprílově... ale nevím nevím, jestli se tohohle někdy česky dočkáme...
Tohle je fakt ubohý, srandu si představuji jinak.
MazeCZ - Díval se někdo na FB Trystera? Sice je 1. duben a všude řádí apríl, ale zase co kdyby...

Malý Nemo v Říši snů

-------_--------------------------------------------- kdybyste to nedeveli, tak je to FAKE ;)

Maly Nemo nebude....
Ad Trystero - ty aprílové žertíky mi nikdy nepřišly vtipné .
Mám doma většinu Thorgalů, co tu vyšla, ale po koupi omnibusu od Egmontu, jsem si stejně musel opatřit kompletní sérii z "alternativních zdrojů", abych byl tak nějak v obraze. Zodpovědně můžu prohlásit, že za mě je to totální pecka, a kdyby to tu vyšlo znova a komplet, určitě jdu do toho.
To trystero bude urcite april. Tak brzy po vydani snad nikdy nic dalsiho neoznamili.
KJ - skvela zprava, mne psali v lednu pouze o tom Velvet. Ve Sleeper a Incognito jsem ani nedoufal. Scene of the Crime mi taky udela velkou radost. Doufam jen, ze vse vyjde ve velkych knihach. :-) Zpetne zamrzi Fatale v brozi, na druhou stranu aspon nejak.
KJ to vypadá na Brubaker hody...taky doufám že snad vydají i jeho Daredevila..
Já zás doufám, že to nebyl apríl tady...
Ptal jsem se BB/Artu, jaké další komiksy chystají od Eda Brubakera, kromě už dříve oznámené 2. knihy Zabij, nebo budeš zabit a Velvet.
Karolina Špičková mi za BB/Art odpověděla zhruba toto...

- Na podzim spolu s Velvet vyjde i výtečné krimi kreslené Michaelem Larkem - The Scene of the Crime
- Na příští rok jsou plánovány další dvě starší pecky - Incognito a Sleeper (na obojí ještě nemají práva, ale jedná se)

Takže za mě, jako pravověrného brubakerovce luxus a paráda!
Jsem rád, že se BB/Art s tímhle autorem zase rozjel, ač jsem tomu před pár lety už nevěřil. S radostí se omlouvám a sypu si popel na hlavu!

Doufám, že v budoucnu dojde na Reckless (aktuálně vyjde 4. díl, chystá se 5.), Cruel Summer a jednohubku Pulp.

A sakra hodně doufám, že tohle nebyl jen aprílový žert. :)
Pokud to není apríl tak fajn i když to jde mimo mě...
Díval se někdo na FB Trystera? Sice je 1. duben a všude řádí apríl, ale zase co kdyby...

Malý Nemo v Říši snů
MaF - super, díky.. myslel jsem si to.
Milo_Harwey: nové projekty organizované firmou Krejčí, reprint byla jen ta Válka s mloky

Bílou nemoc jsem ještě neviděl, ale předchozí Krakatit byl překreslený Vávrův film
Prosím Vás, komiksy Jana Štěpánka - Pes baskervillský a teď vyšlá Bilá nemoc... už někde někdy v minulosti vyšly ajsou tedy starší nebo jsou aktuální vyšlé knihy prostě nově napsané komiksy?

např. Válka s mloky takhle vyšla také nově knižně, ale jedná se o starý počin.... (abc, kometa).
Ten mix všelijakých vydání Thorgala, který jsem doma měl, jsem už dávno prodal. Ale kdyby byla pravda, co sem postnul Nezbi, tak by to byla paráda a šel bych do toho a rád. Jenomže tomu už moc nevěřím. Hrozně rád bych se pletl.
Jsem velký fanoušek Thorgala a celé jeho rodiny. A v tom bude nejspíš můj problém.:) Nejvíc mi vadí, že série už nějakou dobu vykrádá sebe sama, opakující se motivy a podobné zápletky. Je to stejné, jako když jsem dočetl Asterixe 38, po dočtení jsem si říkal: "vždyť je to pořád dokola, opakování opakovaného. Je mi jasné, že tohle je neduh většiny dlouhotrvajících (nekonečných) sérií, a Thorgal bude vycházet dalších alespoň 50 let, ale už moc nevidím důvod si zarovnat knihovnu stále stejnými příběhy. Každý příběh by měl mít svůj začátek, prostředek a konec. Takže nějakých 50 dílů přeskočím a u Thorgala 89 se vnoučat zeptám: "Tak co Thorgal, co furt kluk dělá?" :)
Thorgal:
Já si dovolím s Gmorkem nesouhlasit, respektive ho trochu poupravit. 36. a spolu s ním i předchozí 35. díl (Anjel a Šarlatový oheň) jsou dle mého soudu kvalitou skutečně slabší. Je to podle mne způsobeno těsnou provázaností s vedlejšími sériemi, zejména s Kriss de Valnor, kdy se v základní řadě čekalo, až všichni hrdinové doputují do stejných míst a příběh se spojí zase v jednu jedinou dějovou linku. Takže zatímco hlavní řada zoufale přešlapuje na místě a v podstatě se nic moc neděje, mnohem zajímavější jsou poslední dva díly Kriss, tedy Hora času a Strážce spravedlnosti. 36. díl znamenal zároveň konec autorského týmu a rozloučení dlouholetého kreslíře Rosinského. Od 37. dílu tvoří Thorgala zbrusu nová autorská dvojice Yann/Vignaux, kteří se rozhodli vrátit se ke kořenům série. První dva jejich společné díly (Poustevník ze Skellingaru a Selkie) tvoří samostatně stojící alba, která se dají přirovnat ke klasickým albům ze začátků, jako je třeba Pád Brek Zarithu - a určitě to je klasická dobrodružná četba nepostrádající řemeslnou kvalitu - v kontextu celé série nijak nevybočující průměr. A v zatím posledním díle se rozhodli navázat na Thorgalovy úplné začátky, opět se vrací po delší době sci-fi motiv a evidentně jde o začátek příběhu, který se potáhne přes několik alb. Stojí za přečtení, mně osobně na něm ale hodně vadí skutečnost, že autoři zcela zahodili složitě budovaný psychologický profil Kriss de Valnor (viz její vedlejší série) a udělali z ní najednou vcelku omezenou, primitivní ženskou. Nějak mi to nejde pod vousy. Takže abych to shrnul - Thorgal stále stojí za přečtení, i když vrchol má série někde mezi alby č. 9 až 17.
Ještěže mám Thorgala komplet včetně těch vedlejších sérií i spešl čísla a nemusím to dnes už řešit. Vlastně to komplet nemám, základní řadu jsem opustil u 36. dílu, protože tam šla kvalita strmě dolů a dnes už v podstatě nemá série co říct.
https://www.imgup.cz/images/2019/08/14/P1010012.jpg
tohle je z diskuze na databazi knih...
15.06.2021
Napísal som mail do vydavateľstva ohľadom ďalších plánov s Thorgalom. A hle, co jsem obdržel:
V této době vyjednáváme o právech a měli bychom vydat šest svazků cyklu Barbar (24-29) jako omnibus v prvním čtvrtletí 2022.
Albatros Media navíc vyjednává také o vydání předchozích cyklů a solitérních alb 1-18 ve třech omnibusech.

..... já začal číst a kupovat starší díly před 14 dny a už mi chybí jenom 5 dílů...P a FR fakt neumím tak nezbývá než jen doufat jak se to v českém rybníčku vyvrbí :)
Thorgala si vezmu v polstine nakonec, protoze ty nejednotne edice v prubehu 30 let, spatna sehnatelnost starsich dilu a vydavatelske prodlevy, me uz fakt ubiji.
Co se týče Thorgala, na Albatros bych rozhodně nespoléhal. Tempem, kterým se to rozhodli vydávat, nemají nikdy šanci dohonit originál. Ve Francii je v tuto chvíli venku 39. díl základní řady (mimochodem dějově to tvoří oblouk k prvním dvěma dílům celé série) a pokud přičtu 4 vedlejší série, které jsou ovšem s dějem hlavní řady občas silně propojené a je třeba je číst rovněž, dostanu se na číslo 63. To už je slušná porce čtení. Takže je potřeba vzít zavděk originálem, či v našich končinách třeba polskou verzí, která je komplet.
Tak jsem zkusil napsat do albatrosu jak to vypadá s pokračováním Thorgala a odepsali "v nadcházejícím čtvrtletí prozatím není v plánu" :( ...
Tak argo už má hotové leporeloidní 1984, budou to pouštět po 20ti kusech.

https://www.argo-bibliofilie.cz/knihy/79-1984-komiks-s-3d-mestem
Poradí někdo kde nejlíp koupit starší díly Thorgala? Někde kde mají víc dílu naráz ať to neobjednávám po číslech...přečtenej mam jenom poslední Omnibus a fakt bavilo, tak si chci doplnit vzdělání....v nějakém antiku jsem už sehnal 5 dílů za 90 vočí kus :)...
filosh: Tímhle směrem ať se to posouvá, to je jedině dobře. :)
Hold už od crwe nebudem mít pololetní náhled na začátku února jak bylo zvykem.... ale aspoň se z čekání na edičák stalo velké haló jak na čekání na trailer
Mikei, Fry: U Alias už se změnilo datum vydání na 31.5. :)
Fry: Za to se omlouváme. Nějak jsme nestihli všechno ohlásit. Bylo toho hodně, spousta lítání kolem tiskáren a dohadování cen, takže šel katalog trochu stranou. Ale už máme natočenou ohlašovačku a zítra by měla být vypuštěná a i ten katalog už je ve finální fázi.
Fry skryli to jo? Aha...
Fimi: Jsi to tady rozhlašoval a už to zase pro jistotu skryli... :( ale jako oznamovat novinky cca 14 dní dopředu je docela bída, na to že jde o Crew...
Mikei: Já bych toho 30.6. bral značně orientačně, Argo často píše u svých věcí např. 31.3., 30.4., 30.6. a termín se pak mnohdy ještě posouvá o měsíc/dva sem/tam. :)
Já vím. Ale slanina taky přináší řadu výhod, mohlo by se to například prodávat v řeznictvích. No, ale slinivka zase zaboduje u biabetiků... necháme Crew, ať rozhodnou oni.:)
Gmork: Překlad je přesný. V angličtině se to jmenuje I want to eat your pancreas.
Alias vychází 30. 6., cena 1998,-
Těším se. :)
Chci sníst tvoji slinivku? Je ten název určitě správně? Proč by to někdo dělal, vždyť na tom není žádné maso. Nemá se to spíš jmenovat Chci sníst tvoji slaninu?
Tak na crew e-shopu přibyl nový Doctor Strange a manga Chci sníst tvojí slinivku... dnes možná ohlásí novinky videem na YT a tohle je tedy asi nějaká náhoda, že dali dvě věci rovnou na shop
Jo, vychází spousta zajímavých manga knížek. Je škoda, že se u Poláků víc neprosadil hororový Tetsuya Tsutsui, pořád tam jeho Noise nikdo nechce vydat. Budu do toho muset jít ve francouzštině. Tohoto autora mám hodně rád.
https://livre.fnac.com/a12118908/Noise-Tome-01-Noise-Tetsuya-Tsutsui
Gmork jo Bride's story mám taky osm dílů...já teď kupoval Frieren 3, Orochi, poslední díl Hells Paradise, Tomie od Junjiho Ita, Asadora!, Land of lustrous, poslední díl Dorohedoro, Phantom Tales of the night 8, Beyond the Clouds 4...taky mám co číst...