Filmový a hudební klub Diskuze o hudbě, filmech, TV.

Gmork zkusí nové album Francouzů Atlantis chronicles nebo poslední Exocrine též z Francie,
Kůstek anim. Seriál nebude... Netflix ruší i další anim. Projekty ...
baatcha + fimi - tak už jsem četl váš spoiler rozhovor a souhlasím.

Já bych nejvíc bral horor z arkhamu. ;)

A určit jokera taky jako vedlejší postavu v pozadí. Mně se líbilo, že j zas jinak vykreslenélej, pokud jste četli jeho popis a co říkáte na vystřiženou scénu??

Btw. Ten web už je bloklej Gothamskou policii :D
Na nového Batmana jsme šli hned, co byl nasazen do kin, a vzpomínám si, že jsem se u toho nenudil. Takhle zpětně si uvědomuji, že filmu by neuškodilo, kdyby se "trochu" prostříhal. Poměrně jednoduchá zápletka je zbytečně natahovaná a ty tři hodiny neutáhne. Na druhou stranu oceňuji odvahu tvůrců pojmout Batmana jinak, než byl kdy prezentován. Ale konečný verdikt u mně probíhá tak, že si potom daný film koupím na Blu-ray disku. To u nového Batmana moc nehrozí, Jokera jsem si pořídil hned a už jsem se k němu dvakrát vrátil. Batmana stačí vidět jen jednou, kultovní status si u mne nezískal a místo v mojí filmotéce si neobhájil, Temný rytíř povstal od Ch. Nolana tam třeba je.
SSP: Že jo. Holt nemůže být každý filmový Batman dokonalý. :D
DR: no... já napsal tu reakci v rychlosti, čímž teda neomlouvám svou gramatickou chybu, protože tuhle výmluvu neberu ani u ostatních, tu jsem udělal, protože jsem fakt lehce dementní, tak to bohužel je :D

co se týče Batmana, mně se líbilo, jak je stylizovanej, ať už přímo on, nebo ostatní postavy, nebo celej gotham, líbila se mi muzika, líbil se mi novej "příchod/chůze" prvek :D, líbilo se mi, jak je drsnej, detektivní linka/riddler, mně osobně se film celkově líbil, ale mám určitě výhrady, čímž bych mu místo 5ti hvězd dal jen 4*, a to, co se týče logiky, jak jsem psal: např. scéna v kostele, kde teda týpek drží celej den telefon do večera a čeká na batmana, zatímco telefon pořád vyzvání :D nebo hned první bitka, kde batman někoho brutálně sejme, ale protože se nejedná o "R", tak není rozsekanej a není tam krev... třeba ;) a posleední 1/4, nevím, jestli přesně čtvrtina, ale od té potopy je to takové zvláštní a batman/hero zachránce, přes den, kde na něj všichni čumí je takový divný, přeslazený, což mi s původním konceptem neladí, i to jak se stává trochu přepáleným (palba, elektřina, atd.), což ale v konečném součtu zcela jistě neshazuje film do odpadu, ani průměru v mých očích...

btw. jedinej, kdo přehrával je Bale v Temným rytíři :D

tohle píšu taky narychlo (jako většinu mýho textu), nemám čas, možná tam budou chyby ...
Aniž bych přiléval benzín do ohně, rád bych se taky pozastavil a zeptal se DR ohledně toho "vůbec se nepracovalo s komiksovou látkou". A nemyslím to nijak zle, vážně mě to zajímá čistě jako výměna názorů. Všechny ostatní věci jako hraní herců a záživnost filmu ti rozmlouvat nechci, bylo by to zbytečný, protože když se někdo nudil, tak se prostě nudil. Tbh já osobně si ten film plně užil až při druhém domácím zhlédnutí, takže tě v mnohém chápu. Ten Batman ne-detektiv je i docela trefný, s nadsázkou se dá říct, že co se nejvíc řeší jsou Riddlerovy hádanky a zbytek mu pak prostě sám Riddler prozradí... ale furt má k Batmanovi vyšetřovali zdaleka nejblíž ze všech filmových adaptací.
Ale že se nepracovalo s komiksovou látkou? První věc je ta, že točení se kolem mafiánských rodin je z Dlouhého Halloweenu a Riddlerovo závěrečné "přebudování" Gothamu je ze Snyderova Roku nula, takže tu máš minimálně dvě inspirace v konkrétních příbězích. Ale co mě zajímá víc, tak co přesně očekáváš od superhrdinského filmu? Není to adaptace jednoho konkrétního příběhu, vezmou se postavy (ale to jsi popsal pouze jako "ovonění") a nějaké inspirace (viz. již řečené) a na tom se vystaví samostatný filmový příběh. Snad žádný Marvel/DC film neudělal přímou adaptaci konkrétního příběhu, vždy se vzaly jenom nějaké ty inspirace a pak se šlo vlastní cestou... a ty inspirace v The Batman jsou.
Mi teda takhle z postranni cary prijdes jako jedinej, kdo neni hozenej do klidu.
Buš - jo, máš recht, jsem dement :)
Jinak, píše se to scestný, když už máváte složitějšími termíny.

A film je to skvělej.
Muhehe, sice má nový Batman brutálně komiksový vizuál díky kameře a záběrování, je to návrat ke kořenům postavy, protože Batman jako detektiv začínal a v 70. a 90. letech to byla zásadní část postavy, dostaneme tam zdaleka nejvíc batmanovských záporáků pohromadě... ale "komiksové to moc není". Ok, kluci. :D
Od zatím poslední skvělé desky L´Ankou uplynulo dlouhých šest let, ale nakonec se fandové francouzské punkerky Melissmell dočkali. Nová deska Les Enfants de Maldonne konečně vychází 22. dubna.
https://www.youtube.com/watch?v=lmKFjd5Rji8

https://www.fnac.com/a16866866/Melissmell-Les-Enfants-de-Maldonne-Vinyle-album
Novej Batman je výbornej film, pomineme-li nějaký (ne)logicky blbůstky, které jsou poslední dobou všude a trochu slabší závěr, nebo tak poslední 1/4 filmu.

DR - ten tvůj koment je úplně zcestnej :D ale ok, nelíbilo se ti to, může se stát. Se slabým spidermanem s tebou souhlasím, toho taky většina lidí vyzdvihuje, ale Batman je o několik tříd výš než trapnej ubulenej pubertální spiderman, kde jsem se první snad hodinu fakt nudil... nástup Goblina a Oktopuse to táhl nahoru...
Jasně, hodně tomu pomáhaly Riddlerovy psaníčka, ale pořád je to ten nejvíc Batman detektiv, kterýho jsme ve filmech dostali. Začíná od nuly, chytá se vodítek a převážně díky svému myšlení a činům se posouvá dál a k vrahovi se přibližuje. V ostatních filmech převážně využíval prostředky, aby se k někomu dostal a ideálně to stihnout než umře někdo další. Ale souhlasím, že komiksové to moc není, ale to byl myslím účel DC.. prostě nastavit filmový protipól Marvelu a udělat temnej táhlej až noir. A seriózně si myslím, že je to ten nejlíp vykreslenej Gotham ze všech filmů. Prostě prohnilej až sám vytváří další monstra a Batmanova největší motivace je dělat z něj lepší místo.. Nebo minimálně takhle silnou motivaci dostal na konci filmu
Vyšehrad super, moc jsem od toho nečekal, ale překvapil.
Norri: Taky jsem byl. Líbilo se mi to. Ale byl jsem bohužel hodně unavený a chvílemi jsem klimbal. Teď mám pocit, že bych na to měl jít znovu. :D
Tak jsem byl v kině na Seveřanovi a je to pecka. Syrové, kruté a se skvělou hudbou. Jak z komiksu The Northlanders :-)
Vikingové Manegarm se hlásí s novou deskou Ynglingaättens Öde.

https://www.youtube.com/watch?v=_E0hu6Y6jG4
Kolegyně došla nadšená, že byla v Olympii na Morbiusovy na 4D, ale že neví, co byl ten hrdina, co tam přiletěl na konci, prý vypadal jako včelka Mája. Chudák Vulture :(
Asi to už většina lidí tady ví, ale kdyby někdo ne, tak od 14. června bude v Česku dostupné Disney+. Předplatné bude 199 Kč za měsíc nebo 1990 Kč za rok.
Doporučuju film No Exit, komorní krimi o 5ti postavách, které počasí zavře na jednom místě, kde se nikdo neocitl náhodně, ale všichni mají své motivace a cíle, proč se na tomto místě ocitli.
Na batmanovském webu https://www.rataalada.com/ se objevila vystřižená scéna s Jokerem. :)

Ja bych se spis divil, kdyby to bylo jinak :)
GWB: Aha, no jo. Tak do ní mrkni. :D Lehce neintuitivní, ehm, ale hlavně, že bude fungovat. :)
baatcha: Samozřejmě, že tu máme poštu... se Zack zase bude divit, jaktože to nevíte, když to vyrobil! :)))
GWB: Ale teď koukám, že i když se člověk propracuje přes správné odpovědi k výsledku, tak ten web běží a reaguje dál. Teď tam běží další odpočítávání... Má to celé hodně nepříjemný Riddlerovský vibe...
GWB: Neboj. :) Kdyžtak ti to můžu pošeptat. :D Ale tady se asi sz posílat nedají, co?
baatcha: To bylo to první, co kamarád doma udělal poté, co jsme to viděli v kině, že si našel tyhle stránky. Já se toho bojím:D
(BATMAN SPOILER!!!!!) Pánové a dámy, pokud jste viděli nového Batmana a vydrželi jste do potitulkové scény, můžete si zážitek okořenit Riddlerovým webem, na který tam odkáže. Jak jinak než rataalada.com.
Pro mě naprosto neprůstřelný. :D
Šprýmař a Rébus je těžkej styl. Stejně jako batsprej proti žralokům... ;)
Hele je fajn, že Riddlerovi každý říká česky Hádankář, ale copak si nikdo nepamatuje, že když na TV Nova v 90. letech běžel film Batman z roku 1966, byl tam Riddler přeložený jako Rébus? Přijde mi to jako mnohem lepší překlad, intuitivnější, přirozenější, akorát ho neznají masy. :(
Jasně, Joker tam byl přeložený jako Šprýmař, ale tím si nebudeme kazit tento nostalgický příspěvek.

Darker byl, bude to opět jen další agitka...jako vše nové v Holém údu. HBO max v tomto jede bomby... stačil Peacemaker
Nebyl v DMZ náhodou hlavní hrdina novinář? To mě jako docela děsí, co s tím chtějí provádět :(
Draco: Vystřižený jak z komiksu
Ach, tohle je ten Batman, do kterýho jsem se zamilovala díky devadesátkovým komiksům...
Tak tady máme první trailer na Kenobiho! Vypadá to hodně dobře, až na jisté kostýmy, které nevypadají úplně nejlépe, ale uvidíme, jak to nakonec bude. A ta hudba! Ta je fakt skvělá!
Tak konečně je u nás HBO Max a legálně se dá sledovat Peacemaker.
Fimi - Yes! Já jen doufám, že budou pokračovat v tomhle stylu, tedy do každého filmu narvat co nejvíc protivníků. Protože tady se jich sešlo požehnaně a každý měl navíc dost vlastního prostoru.
Baatcha tak on je hlavně výborný psycholog ne? Prostě může Batmana deptat touto cestou, je nesmírně inteligentní. Ovšem co bych opravdu chtěl je hororová jízda se Scarecrowem a Madhatterem a Pygem akční řežba s Lady shivou Deathstrokem a nakonec Soví tribunál ...Hugo by byl jen třešnička
Milo_Harwey - Dobře děláš. Ale až budeš v kině, zůstaň po titulcích. ;)
Bača - od prvního fimiho "spoiler" jsem už na nic nekoukal :D