MazeCZ: Pokud budeš brát Billi-ho, ze zkušenosti doporučuji kombinaci a na komiksy určitě užší. Mám 4x2.4m a delší regály se mi po 5 letech začínají prohýbat, zejména u brožovaných titulů (jsou paradoxně, díky počtu, těžší).
Za mě spíš ten tenčí (40cm) než ten dvojitý Billy. Ten dvojitý se mi prohýbal, když jsem tam naskládal komiksový komplet svého času, tak získal novou roli a komiksy šly do tenčích :)
@Draco: A jak drží police na Billy knihovně? Široké nebo úzké skříňky? Dělám rekonstrukci domu a přemýšlím, že místo kreativity dám na pěti metrech přednost instantnímu řešení.
2scha: jednoznačně nejhezčí knihovna, co jsem tu viděla! Palec hore!
Já sem nezvládnu nahrát fotku, tak mě to buď jednoduše naučíte nebo vám bude stačit, že mám dohromady přes 4 metry Billy polic. Dřív jsem měla knihovnu i nápaditější, ale účelné zabrání prostoru je účelné zabrání prostoru.
Moravská zemská knihovna má v pravidlech doporučeno knihy skladovat kolmo, volněji od sebe,aby při vytahování nedocházelo k porušení vazby. Velkoformátové knihy se ukládají přednostně horizontálně,maximálně 3. ...jde primárně o ten tlak a následné poškození vazby zřejmě.
@Hawwwran Police byly do minulého týdne úplně plné a nenašel jsem ani prasklinku.Nejdříve to bylo přes jednu zeď, ale už 2x jsem přistavoval. Vymyslel jsem si to sám, věřím, že profi kartonář by to vymyslel lépěji. Vše je dělané z Ud profilů, kotvení do zdi(Ytong), svislé části jsem dělal podle citu.Natíral jsem to omyvatelnou barvou a vypil u toho spoustu ginu s tonicem
Ja mám Ivar z Ikey. Police 40 a 80 dľžka, 30 cm hĺbka (majú aj 50 ale to je moc), majú rohové police, skrinky, nastaviteľné šírky a police sa neohýbajú ani po rokoch - tie tmavšie už mám 15 rokov https://i.imgur.com/Gmo7vm7.jpg
Draco: od devítky pokrok. Chybí dočíst desítku
Ter: jj, tam mají prostor sešitovky a podobné formáty.
Soulbringer: občas to přeskládávám. Když se třeba další komiks nevejde kam bych ho chtěl. Pak přesouvám celé logické celky. Teď tam mám několik knih na zařazení. Tak až je zařadím, kdoví jak to budu muset přeskládat. NHM jsou třeba ve dvou řadách. Těch se chci stejně zbavit. Ještě máš dost místa hlavně vlevo u stropu :-)
@toe to je záměr samozřejmě. Celý jsem to předělával a na začátku měl z původního nábytku jen stolek pod TV, na který jsem postavil ten zbytek. Ten výklenek (tak, aby to lícovalo s výklenkem pro TV) je prostě můj čtecí koutek. Zvažoval jsem nějaké pohodlné křeslo, ale ušáka má každej, mě to úplně nevyhovuje, byt taky není nafukovací a já při čtení rád ležím, takže jsem si ten off-line prostor zakomponoval takhle na úkor místa... čili je tam polstrovaná podložka, polštář, deka a fajn se tam čte.
Každopádně nebudu zastírat, že to má 2 nevýhody:
- dost často tam při čtení usínám
- knihovna je defacto plná a ty vidíš jak to řve: "tolik místa! tolik místa pro knihy a ty dáš přednost ležení v knihovně, místo abys ustoupil knihám." ... ale učím se s tím žít :)
@hawwran> moc dobře poskládané a jde vidět, že nad tím někdo přemýšlel. Paráda. Super využitý prostor a hlavně cením, žes investoval do těch pořádných polic - jako 2m bez přepážky, to chce fakt slušný materiál. Sem si vzpomněl, jak jsem usedl ke kalkulačce a k excelu a začal sám čmárat... jo tu svou knihovnu jsem si fakt v excelu namaloval a stačilo (všechny 3D programy a vizualizační věci byly pro mě de facto k nepoužití, ztráta času a rychleji jsem si to udělal fakt v tabulce - ale je evidentní, že tam žádný zkosení nemám :) každopádně stavět bych už to nechtěl... ale zase si můžu číst přímo ve své vlastní knihovně :)
Doufám, že tu nebudeme jediní, kteří se zapojí do řeťězovky Moje Knihovna
Tyfus: tohle mi zrovna nijak husty neprijde :-)
SomeOne: sehnal jsem ho za 700,- ;-)
Norri: kvůli velikosti
Darker: záložky mezi knihami značí kde jsem v rozečtené serii
Wasseg10: ono moc neni kam dat dalsi, takze spis musim zhustit sbirku, odstranit postradatelne kusy. Pozadavek byl, ze se police na cele delce nesmi prohnout ani trochu, takze jsou z masivu a v kazde polici je 5 tyci upevnujici police do zdi. Jde tak vlastne o police na zdi ktere obaluje ram ktery je drzi aby se neklopily. To i proto ze jsem se bal te hmotnosti na podlaze. Tak to vlastne visi na zdi.
Hawwwran: To máš velkou a prostornou, ale jak uz tady kinak zminil, za chvíli budeš volat znova :) Taky jsem mu říkal, že to musí unést docela velkou vahu. Díky za foto. Aspoň nasbírám inspiraci...
Wasseg10: Úplně nejlepší je si najít nějakého dobrého a levného truhláře (existují, žádný strach) a nechat pracovat svou fantazii, sám si vybereš ten nejlepší odstín, který ti pasuje ke zbytku místnosti. Rozměry poliček si navrhneš podle toho, jaké komiksy v budoucnu budou nejvíce přibývat. Taky tím ušetříš spoustu místa. Já mám nejvíce evropských komiksů, takže jsem nejvíc preferoval rozměr 32cm + 1cm na prstík bohatě stačí. A pak na mangu, rozměr 22cm, té bude v budoucnu taky dost přibývat. Knihovna na fotce mě loni stála nějakých 7500,- Letos už to bude určitě dražší. Celkové rozměry 260cm x 130cm x hloubka 35cm, aby se tam případně vešly dvě řady knížek. https://www.imgup.cz/images/2022/01/31/150.jpg https://www.imgup.cz/images/2022/01/31/151.jpg
Fry: To fakt nevím, asi to tam dávám cikcak jak to čtu.:D Ještě větší bordel mám v CDčkách, mám něco přes tisíc originál CD a nemám v tom řádný řád, to je vždycky martýrium než najdu nějakou konkrétní desku.:)
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.