valon : Prokrindapána to snad bylo vždycky a vždycky bude , někdy víc , někdy míň .
Takovej Havel nebo Bohemian rapsody ( neviděl jsem ani jedno ) , to si snad jen moje matka myslí , že přesně takhle to bylo . Ale ta si myslí i že Příběh služebnice je dokument .
maco : Jinak co vím jsi říkal že je v pohodě říkat gayům buzerant . Můžu ti tedy říkat čobol ? Tady na Moravě je to normální pojmenování a mám kamaráda Slováka a tomu to nevadí ( kecám .)
A co je vlastně Ježíš - podle mě trochu pohádková postava , ale zase jsem se o něj nějak do hloubky nikdy nezajímal , takže mě lehce umlátíte argumenty .
maco: To je velmi zajímavá teorie, poslyš. Co takový Hitler v Jojo Rabbit? Co taková Helena Petrovna Blavatská v Lord Baltimorovi? Co černý Xerxes v komiksu a filmu 300? To taky nemůže být fikce? :)))
Pan Doppelganger. Ako moze byt niečo fikcia, ked sa jedna o konkrétnu postavu, meno, osobnost. Ked je ta postava pomenovaná podla historickej postavy, už to nemoze byt fikcia. Niektorý tu mame zmätok,...
Mě víc než blbosti z novinek děsí , že tyhle názory mají mladí kluci , tedy o proti mě mladí , Pro mě za mě ať jde ten starej dobrej svět k čertu , stejně nevím co to má být . Jestli je to něco o čem blábolí Saša Vondra a podobní myšlenkoví giganti , tak včera bylo pozdě . A v té kinematografii ? Gayové byli většinou úchylní padouši nebo legrační vykroucené buzny . Já pár gayů znám osobně , někteří jsou moji kamarádi , ale žádný není jako Bruno Ferrari . Nic proti Bebelovi .
soulbringer : No tak na ty lesby se každej " normální " chlap rád koukne žejo , popřípadě i kapku ... ale fuj . Ale musí to být ňáký čupr mladý buchty , žádný chlupatý tlustoprdky .
Jinak samozřejmě diskuse je vždy dobrá, pokud se dají na stůl nějaký dobrý argumenty, nejen prvoplánové emoce. A stejně tak je cajk, projevit klidně i na fóru či u jednotlivých komisků subjektivní pohled k jakémukoli uměleckému dílu (i proto to tu mám rád a většina komentářů u komiksů či ve fóru mi přijdou dost přínosných). Zároveň také neříkám, že vše je růžové a že tu neexistují snahy do veřejného prostoru cpát všelijaké narativy včetně věcí, které mi fakt nejsou milé. Ale problematika lidské sexuality fakt není "móda". A není to nic nového, vždy ve společnosti něco bylo tabu a něco se naopak cpalo. Taková společnost byla vždy a vždy se měnila.
Pokud ovšem někoho skutečně zajímá, co se vlastně děje v rámci nastolování témat, tlačení "správných" světonázorů či pokusů nějaké názory zase umlčovat v naši západní polokouli, tak doporučuji tuhle hutnou esej od Petra Koubského. Tam si najdete všichni to své a hlavně tam najdete dobré otázky:
Tak nějak jsem si myslel, že už jsme si tímhle prošli v jiném vláknu, ale vidím, že to téma komiksu (který ještě ani nevyšel a který je prostě "umělecké dílo", o němž tak jako tak rozhodne trh a čtenáři) nás jen tak neopustí.
Já jsem stará konzerva, co se týče rodiny, jakože vlastně dost. Ale čím více kolem sebe vidím, jak se někteří pohoršují nad touhle zvrácenou dobou, návratem "jedné skutečné pravdy", neomarxismem, woke nebo cancel culture, tak se musím smát, protože tady v ČR o tom víme ještě totální houby a hlavně mě irituje, jak si ti pohoršení hrají na strašný chudinky, jak nám někdo krade "normální" svět (kde samozřejmě chybí definice, co ten normální svět znamená - zvláště v komiksu). Neříkám že je nutné vše "nové" brát s nadšením, nebo že každý si musíme koupit další nový ikonický komiks, nebo, že by některý věci nebyly fakt přeplálený (ze všech stran), ale nikdy jsem tady na fóru nezažil tak vzrušenou diskusi u jednoho polibku. Ostatně, kde byly ty kritické hlasy, když nám cpali tohle:
jakože u holek se to smí? je to žádoucí? protože to konvenuje světonázoru nebo to tomu světonázoru prostě nevadí? Nebo je to OK, protože to jsou "padouši", protože to nejsou snad hlavní postavy... nebo protože, to nejsou děti nějaké "ikony"?
mě na tom nejvíc dostává to, že si stále někdo myslí že být příslušníkem jakékoliv menšiny je strašně moderní a propagandistické. Lidi, vytáhněte už pls hlavu z ... (vy víte odkud) a začněte se na svět dívat trochu méně skepticky. btw. my všichni jsme taky menšina, protože čteme komiksy, což je taky strašně moderní a propagandistický...
Tak jasně že to vím...teď jsem viděl film Last duel, hodně mě překvapilo že tam nebyl žádný černoch, přitom v té době ve Francii jich bylo požehnaně...
Fimi : Tak na to nekoukej , pořád se budou točit i filmy pro tebe . Nebo si pusť něco z archívu , pochybuji že jsi viděl vše za těch skoro 130let kinematografie .
Jen aby bylo jasno jsem - starý bílý tlustoch , ale to ty víš .
Ale Anna je historická postava, žádná fajn fikce...no, někomu to může přijít divné. Tak nic ..už aby Rebel Wilson hrála Mandelu nebo Luthera Kinga případně Kevin Hart je dle mě nejlepší volba na ztvárnění Hitlera...nebo čínského císaře nějaké dynastie případně by byl dobrej faraón...
No je, jen občas, všimni že k tomu Supermanovi jsem se vyjádřil jednou zatímco ostatní tu plevelili dost...ale věřím že přijde zdejší KGB a vyhrabe nějaký koment co jsem psal před 100+1roky.
Fimi : He he he , nemíchám , no dobře . Co na to říkám ? Seriál jsem neviděl , takže ho nemůžu soudit . Jinak je mi to šumafu . Ať hraje třeba gay Václave Klause , no to není úplně nejlepší případ . Nemám s tím žádný problém . Seriál je možná špatný , stejně jako je mizerných hromada jiných filmů a seriálů , které jsou genderově správně obsazené . Pravda je že v posledních letech je v kinech mnohem víc filmů , v nichž hlavní postavy nemají tu správnou - našu - sexuální orientaci . A víš co ? Ty filmy jsou sakra dobré . Namátkou jen co jsem viděl v bijáku a utkvělo mi v paměti srdíčku - Život Adele , Call me by your name , Titane , Single Man , Carol .
ť
Yogi jo to jsem jen prohodil, jinak se do tohoto moc nemíchám...no a co říkáš, když už se bavíme, na Jodie Turner-Smith, která hraje a ztvárnila Annu Boleynovou? https://www.csfd.cz/film/986335-anne-boleyn/recenze/
Koukám tady nahoře stojí - Pls bulvár omezit na minimum. To jen tak až zase bude údajně , ještě to není jistý , ale mohla by to být pravda - černá lesba hrát TŘEBA Wonder Woman , či jinou pohádkovou postavu .
z BBC: Burza Nasdaq stanoví pro kotované tituly povinný plán v oblasti pohlaví a rozmanitosti. Budou muset mít alespoň 1 ženu ředitelku a 1 ředitele z menšiny LGBTQ+, nebo vysvětlit, proč je nemají. Nové pravidlo reaguje na stížnosti na nedostatek diverzity v US korporacích.
Jo jinak je vše v pořádku, vysvětlovat proč tam není tenhle a tamten v řízení.
No pokud berete jako zdroj informací o světě články na novinkách , tak k tomu není co dodat . Mě nikdy nenapadlo si takovou nějakou blbost rozkliknout . Tihle kapisové ty ptákoviny cíleně vyhledávají , byli by nešťastní , kdyby si aspoň jednou denně nepřečetli , co zase kde ti leví progresivisté ( neplést s progmetalem ) vykoumali a jak to jde s tím starým dobrým světem z kopce .
Ale, aj ked sa to niekomu nepáči, trafil klinec po hlavičke. Z homosexuality sa stava móda, propaganda a v niektorých odvetviach nutnost k prezitiu alebo presadeniu...
Občas narazíme na zajímavé články či videa s comicsovou tématikou, tak se o ně podělme s ostatními. Z domova i ze světa.
* Bez paywallu, předplatných atd.
* Bulvar sem nepatří.
* Filmové novinky sem nepatří.