Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Anglie hraje celou dobu doma. Mají v tomhle obrovskou výhodu. Dani nacestovali stovky km, zpátky z Baku letěli do Wembley snad 8 hodin. Pak už logicky byli víc unavení, když Angličani v klidu odpočívali v obýváku. Nastavení 6 min, prodlouženo téměř na 8 min, aby Anglie mohla útočit??? Dva míče = přerušení hry, tady nic???? Penalta, co neměla byt, ale byla???? Laser do očí brankáře před penaltou???? ( Tu i tak chytil, bohužel na dorazku už neměl)

Fanoušci svítili laserem na hráče i před tím, buceli u hymny , uráželi Dany.... Výsledek???? (SSP náhod minulost - Ukrajina a Španělsko a co bylo z chování fanoušků - další zápas bez lidí a trest, co bude tady???? Nic )

Italové simulanti, co s Belgii v závěru prolezeli 15 min - za celej život, co sleduju fotbal jsme nezažil nic nudnejsiho, hnusnjesiho , otravnyho a nechutnýho. Přál jsem belgii... Timhke ji Itálie sejmula. Přál jsem pak Španělům. Smůla...

Anglie x Dánsko, přál.jsem.danum, škoda.

Zbývá trapný finále.... Přeju Itálii. Vyhraje Anglie.
Já odjakživa fandil Anglii, Michael Owen byl můj vzor, ale tentokrát to tedy přeju Italům, nějak mě ten Albion poslední dobou štve, hlavně jejich fanoušci... :-)
SSP: Lineker je totiž takový anglický pokrytec. Nejlepší je to srovnání, kdy o krvavé penaltě na Schicka tvrdil, že absolutně ne. A o nepenaltě na Sterlinga, jak jsi psal, nepadlo ani slovo, ani reakce.
Míra znechucení z Anglie se vystupňovala; a začalo to už klasiky při hymně soupeře, kdy se ten vyspělý anglický národ chová jak banda buranů, když pískají a bučí jak smyslu zbavení. Nikdy bych neřekl, že budu ve finála Eura fandit Itálii, ale v neděli to je tutovka. Jak psal Killingjoke, FORZA ITALIA!
btw. Jak jsi psal, že pokud Italové nevyhrají jednoznačně, tak se půjde anglickému štěstíčku naproti; naznačují to i kurzy sázkovek; protože z hlediska výkonů by nemohla být Anglie favorit. Jenže domácí prostředí, divácká podpora, UEFA; vše hraje pro Anglii.
SSP: Já chvíli nevěřil svým očím, co se na té trávě během prodloužení událo. Ale jen chvíli, protože takto nastavený paskvil ME od počátku směřuje k vítězství chudáčků Angličanků, kteří si doposud za celou historii ME nekopli finále. Musím přiznat, že mě to snad štve víc, než naše vypadnutí s Dány. Co nezvládlo nastavení turnaje, dovedli rozhodčí včera k dokonalosti. :(

https://www.sport.cz/fotbal/euro2020/clanek/2542291-skandalni-moment-v-semifinale-euro-danskeho-brankare-v-kritickou-chvili-oslnili-laserem.html

https://www.sport.cz/fotbal/euro2020/clanek/2542111-postup-anglie-byla-lepsi-ale-je-citit-velka-pachut-sudi-domaci-tlacil-soudi-experti.html

K tomu už jen dodám, že pokud Anglie po tomhle vyhraje, nemá pro mě ten titul cenu ani pětníku! FORZA ITALIA!!!!
Tak machr přes penalty Lineker čile tweetuje, ale k té penaltě se nevyjádřil ani na dotazy lidí. Jindy s nima rád diskutuje a přesvědčuje je o tom, že má pravdu.

Když je ve vápně kontakt a rozhodčí pískne, tak VAR nemůže zvrátit rozhodnutí na place, to beru, protože VAR má měnit rozhodnutí jen u 100% jasných situací, což tam, kde kontakt, ač minimální, není. Ale zcela určitě může doporučit rozhodčímu se jít přesvědčit, zda penalta má opravdu být, ne? Proto tam mají tu obrazovku. Nebo rozhodčí sám se může jít ujistit. A ty dva míče, to jsem jenom čekal, kdy se přestane hrát a ono nic, prosvištěl to kolem druhého vesele do vápna a natáhl se tam :-D Tak jak jsem rozhodčí chválil, tak je tady tenhle nešvar zase. A zrovna v zápase domácích... Asi stejná náhoda jako na MS 2002. Dřív to bylo běžné, ale už to vypadalo, že fotbal je konečně dál a tyhle situace se nebudou opakovat. Tak bohužel není a některé věci se nemění a měnit asi nebudou. Jestli to Italové nevyhrají jasně, tak mají problém, protože se půjde anglickému štěstíčku naproti.

A tohle je teda na pěst, i když to Schmeichel asi ani nezaregistroval.

Zítra se podívám na Kožené slunce, v pátek na Vyšehrad, v sobotu na Argentinu s Brazílií a v neděli na finále Eura.
Mikei: Bylo to fajn. Ohledně Anglie s Dánskem jsem si běhém té skoro minuty, kdy se hrálo nad rámec nastavení, říkal, že v prodloužení tam někdo padne a pískne se. No, stalo se. Jsem zvědav, co na to machr přes penalty pan Lineker.
Itálie se Španělskem je takové předčasné finále. Parádní fotbal.
To zní celkem i dobře
Jirka Pavlovský k tomu kompletu psal: Budou tam určité změny. Budou nahrazeny komiksy: Návrat temného rytíře, Muž, který se směje, Kameňák, Rok jedna a... ehm... Black Mirror (dedukce si můžete udělat jaké chcete :-)). Čím budou nahrazeny, to netušíme, ale rozhodně to bude znamenat víc zcela nových komiksů.
Jinak na samotné sérii je pěkný, že je tam hodně takových tě velkých a zásadních událostí... a naopak nám nechávají dost zásadních a uzavřenějších Batmanů.
Denis: Stejně jako u ostatních kompletů počkám na zdejší hodnocení, abych následně zjistil, že ty kousky s dobrým hodnocením už neseženu, takže na jednu stranu ušetřím (pokud nebudu chtít dát na Aukru několikanásobek běžné ceny), ale na druhou stranu budu vytočenej, že mi utekl kvalitní komiks :-D.
Denis: Jako u ostatních kompletů koupím první dva díly a pak budu náhodně kupovat další.
Denis: Jako z ostatních kompletů budu brát jen to, co mě zaujme.
Denis: Jo, plánuji. Bez znalosti angličtiny je to pro mě totiž jediný způsob, jak alespoň trochu nazobat historii a lépe se pak orientovat v dílčích odkazech.
Další komplet, opět Batman? Tam je určitě tak 60% co tu už vyšlo. To asi i trochu zařízne Crew pokud jsou tam věci jako Návrat, Mignola atd... A hlavně po vzoru všech kompletů bude jistě jedna skvělá kniha na osm sraček
Denis: ani jedno :)) kompletů už mám až po krk
Ten komplet prosím nie
To teraz mam zase zbierať kvôli obrázku knihy co už mám ach jaj
Plánujete to niekto kupovať? Či len budete zobať
yogi spoilerSchick a CR7 po pěti, nejblíž jsou Sterling a Dolberg, kteří mají po třech. Přál bych mu to. Jsem zvědav, kolik hráčů bude v ideálních sestavách Eura. Vaclík pro mě zatím mezi nejlepší trojkou brankářů.yogi spoiler
yogi spoilerTu akci měl nechat rozhodčí dokončit, zvlášť když během nastavení sám popoháněl Dány, aby nezdržovali a vhazovali. Škoda toho prvního rohu, kdo ví, jak by to jinak dopadlo. Vystoupení na ME více než dobré, výsledek nečekaný a jsem spokojen, ale škoda, podle mě to dneska šlo. Tři ze tří semifinalistů jsou celky, které hrály velkou část turnaje doma, Anglie tam má nakročeno taky. Fandím dvojici Vialli a Mancini, stejně jako v dětství.yogi spoiler
No nevím, tlak pominul. Snad aspoň srovnání....
Tak Grygeru Bořila ven a čekám obrat.
Tak když Čapoun nahodil tu zajímavost se 47. duelem ME a 47. duelem MS v hokeji (taky ČR-Dánsko), tak já ještě k tomu, co už jsem napsal ohledně těch podobností, dodám, že na ME byly zatím největšími úspěchy pro ČR (předtím pro Československo) turnaje, které se odehrávaly v Bělehradu a v Anglii, takže i ve Wembley. Na tomto ME od semifinále výš už jen ve Wembley. Dnes se hraje v Baku, předtím v Budapešti. Ta béčka plus Wembley jsou naprosto jasná. No a Glasgow je tam jako připomínka událostí z jara, kdy má ČR Evropě a hlavně Británii co oplácet. S Dány na ME ČR zatím 2:0 a 3:0. Takže hned dvakrát do třetice všeho dobrého.

Kvůli pověrčivosti: Věřím v další jedinečný výkon jako proti Anglii v kvaldě nebo proti Belgii v další kvaldě nebo proti Nizozemcům v osmifinále a v postup. Strašně to těm underdogům přeju.

Za Kúdelu, za národ! (A do prdele.)
Na čt běžel, na ivysílání ještě běží, celkem slušný dokument o Goscinnym. Celkem slušná příležitost, jak se při večeři dozvědět něco o tvůrcích.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/12318915414-rene-goscinny/
Další komplet? No ty jo
Na FB stránce Nerdi.cz píší, že 23. srpna startuje další komplet v podobě DC Comics - Legenda o Batmanovi.
yogi: BB art vydal hodně knih o fotbalu. Třeba velmi známou Faul! od Jenningse a je to opravdu "veselé" čtení. Ti Hrdinové jsou přecpaní faktickými chybami, bohužel. Napsal bych, že je tam chyb jak nasráno, ale slušné vychování mi to nedovolí.
O Bergerovi začátkem 90. let vyšla útlá knížečka Hóóónza Berger. Ve stejné edici pak známá Pospíchalova kniha Fotbal nemá logiku. Z první si moc nepamatuju, druhá se mi hodně líbila. Štve mě, že u nás nevyšla jediná kniha o Zdeňkovi Zemanovi.
BB art kdysi vydal pár kousků beletrie o kopané či fotbalovém chuligánství , vybavuji si že jsem četl My proti nim , Anglie hraje venku a výbornou Fotbalovou fabriku , mnohem lepší než leckteré pozdní kousky Irvina Welshe . Singla jsem nečetl , z komiksů byly slušní čeští Hrdinově ( to ten Honza Berger ) a britská Ilustrovaná historie fotbalu .
Vedle Fotbalové horečky je slušnou knihou i Hlavně nespadnout! Je to trošku odvar, ale kdo chce nášup v podobném stylu, tak určitě nebude zklamán. A v tom, že se kniha týká klubu z nižších pater tabulky je o to víc zajímavější.
Jak si vůbec vede z pohledu fotbalových fanoušků komiks Singl? Je tam toho fotbalu dost, aby se to dalo brát jako fotbalový komiks, nebo je to jen doplněk?

Italové s Belgií paráda.
Co by asi museli rikat skalní fanoušci Bohemians…:)
Já tak nějak nefandím nikomu , tohle mám už víc jak 30 let za sebou . Někdy asi tak v roce 86 jsem se kodrcal vlakem do Bratislavy na zápas nejmenovaného týmu , v němž hrál sám Bůh Honza Berger a po ultranudné bezbrankové remíze jsem se zařekl , že tohle mi fakt nestojí za to a věnoval jsem raději svůj čas zábavnějším věcem , jako máchání plínek a pěstování kedluben . Přijde mi ale zábavnější fandit týmům co se tak nějak plácají nahoru dolů , než vyloženým favoritům , co jdou od výhry k výhře . Arsenal mám v plánu možná někdy navštívit , syn bydlí v Londýně kousek od stadionu , tam asi gunnerům nefandí jen místní muslimská komunita , nebo to aspon nedávají najevo , jinak tam vlajky visí snad i na hajzlíkách . Jen ten lupen je celkem drahý a každý den někde koncert , co musím vidět . Snad tedy po té covidové patálii .
Hehe, taky fandím Arsenalu a je to těžce frustrující...
yogi: Jako dlouholetý fanoušek Arsenalu přesně vím, o čem mluvíš. :)

SSP: Škoda nakonec Německa. Proti nabubřelým Anglánům jsem jim přál, ale ta výkonnost nic moc. Letos se ukazuje, jak rozhodují klíčové momenty ve stylu "nedáš, dostaneš"; viz právě solo pro Müllera. Tam to měl dávat.
Souhlas s rozhodováním zápasů. Čím méně se o rozhodčích během nějakého turnaje mluví, tím lépe a v tomto případě, vyjma pochval, o nich neslyšíš. Prakticky je člověk neregistruje při hře, díky čemuž je hra plynulejší. A práce s VARem je ukázkou toho, jak by to mělo fungovat. Doufám, že to bedlivě sleduje komise rozhodčích u nás…
Ale to bylo vždycky a vždycky bude , v každý hospodě z deseti chlapů je deset fotbalových trenérů , kteří ví mnohem líp s jakou taktikou a sestavou vyrukovat na soupeře , než ten jouda co je za to placený . A ani nemyslím , že je to nějaká česká specialita , v anglickém pubu či italské nevím kde tam koukají na zápasy to bude stejné . Tohle k fandění patří , stejně jako hromada nudy a frustrace z věčnách proher , pokud se váš tým věčně motá někde u dna tabulky . Skvělá kniha o fotbalovém fanouškovství je Hornbyho Fotbalová horečka , tu myslím zná každý fanda .
Yohi já to myslím spíš tak, že vždycky ti nejchytřejší experti, jsou většinou ti z křesla u TV.. Ne všichni samozřejmě... Ale občas to poslouchat v práci ty řeči jak by to udělali oni, to je fakt legrační
Darker : Já bych si šel rád zakopat , ale to můžu jen s lidmi , kteří mě znají a tolerují , že jsem totální kopyto , nikoho takového ale ve svém okolí nemám . Jinak koukáním na bednu se nikdo sport nenaučí . A co https://www.youtube.com/watch?v=B4v6aNjGFFk&ab_channel=ThePoguesOfficial ?
Fimi : No je to děs a někteří koukají na formule 1 a nemají ani řidičák . Možná proto , že jsem nikdy neudělal kličku s balonem o to víc obdivuji , co někteří s míčem dovedou . Ale křeslo doma nemám .
Darker téhle rozumů a expertů z obýváku z křesla je hromada, ale neumí ani kopnout do míče nebo hrát cokoliv s hokejkou
tak nasazení varu je už tak trochu esport, ne?
Většinou žádné sporty ani esporty nesleduji, jen když není jiná zábava. Vždycky jsem si raději hru zahrál, než sledovat, jak ji hraje někdo jiný. Proto mě vždycky mrzí, když někdo si odmítne jít zahrát (ať už cokoliv) se slovy že se jde dívat na zápas. Prostě než aktivně něco dělat, tak raději lapět na prdeli a čučet. Obzlášť, když někdo sleduje nějakou hru pravidelně, bych si řekl, že se tím sledováním něco naučil a pak když dojde na hru, tak to hraje jak totální amatér.
Valon: ono se dá koukat na cokoliv kdyz jsi v tom zainteresovaný. Ale zatim jsem se na zadny mtg zapas nedival, protoze bych to potreboval pauzovat. Takze zatim jsem nenasel zalibeni ce sledovani jakohokoliv sportu. Mozna casem. Ale asi mi to dost znechutil tata ktery v televizi nikdy nemel zapnute nic jineho nez sport. A to i kdyz se nedival.
Hawwwran: A to zrovna MtG má oproti jiným e-sportům obrovskou výhodu při sledování, že komentátoři věnují (aspoň teda většinou u těch velkých turnajů) slušnou část času vysvětlování, co se právě stalo a proč to (asi) ten hráč zahrál tak, jak to zahrál. Takže se člověk i přiučí. Co jsem zkoušel jsem sledovat LOL nebo DOTU kvůli kamarádům, co mi pouštěli náhodné videa, tak jsem se nechytal naprosto ani trochu krom té nejzákladnější znalosti. Prostě jenom barevný maglajz a někdo nadšeně řve, že se něco stalo :D
Btw, byly to zrovna MtG streamy, co mě naučily nerýpat do lidí, co sledují sport. Za mlada jsem si pořád dělal legraci, jak někdo může sledovat jakýkoliv sport a pak mi časem došlo, že se v ničem neliším, když koukám na dva lidi, jak akčně pokládají karty na stůl a někdo to komentuje. Ba dokonce jsem pro ostatní lidi mnohem větší exot než jakýkoliv sportovní fanoušek.
Kdyz si odpustim hyperboly, ktery nektery zbycne urazi, tak je proste holy fakt, ze sport je vetsinou prehledny. Je opravdu hodne malo sportu, u kterych neni na prvni pohled zjevny, o co se sportovci snazi, jestli se jim to povedlo nebo ne. Naopak esport ma problem (a je to problem, je to vnimano jako problem a zatim ten problem nikdo nedokazal vyresit) ze nejsou prehledne. Neni to o genialite, o narocnosti divaka, nakonec casto ani o znalostech pravidel. Problem je spis v rychlosti, mnozstvi vnemu, konfliktu visualni atraktivnosti a citelnosti, to ze se odehrava vetsinou nekolik malych zapasu zaroven, rapidnich zmenach pravidel. Nikde jsem nerekl, ze na fotbal koukaj jen primitivove a ze na esport jen geniove, jen ze sport je prehlednejsi a tim padem i pristupnejsi sirsi verejnosti.
Tech problemu kolem esportu je samozrejme more dalsich, od absolutni nevyzralosti akteru (jsou to decka), toxicita komunity, a protoze jsou v tom prachy, tak se mu nevyhybaji ani stary problemy ze sportu jako je treba korupce.

Samozrejme to neplati obecne, jsou sporty, ktery jsou komplikovany, stejne tak EVO je takovy svatek alkoholiku ve Vegas, protoze na Street Fightera muze clovek koukat i po flasce vodky a asi chape, co se deje.
Mkw: dík. Já se právě zatím setkal spíš jen s neuznáváním. Ale zase žádné zarité fanoušky esportu taky neznám.

Já myslím, že nemyslel že ehry jsou nezajímavé, že to řídí programátor. To přece nemůže myslet vážně nikdo kdo hrál alespoň jednu, jakoukoliv digihru.. tetris třeba. Kdyby hru hráči neovlivňovaly, nebyly by to hry. To je jak říct že karetní hry nejsou hry, protože karty už jsou vytištěné. Myslím že to byla spíš urážka Zacka.
Já třeba hraju Magic: the gathering. Kdo nezná, tak je to karetní hra kde se (v základu) hraje s 60 kartami (každý hráč). Těch 60 karet se vybírá z více než 20000 existujících karet. Pravidla v pdf mají 250 stran.

Je těžké někoho nového pro tu hru nadchnout. Ne proto že musí být člověk genius, ale prostě proto že vniknout do té hry stojí nemalé úsilí, které spousta lidí pro neznámý druh zábavy není ochotno vynaložit.

Na druhou stranu naučit někoho prší je rychlé a tak je pravděpodobnější že se tím budou lidi bavit.

Proto jsou složité hry pro užší spektum fanoušků.
Tady Hawwwranovi rozbiju teorii, ze lidi, co sleduji sport, neuznavaji esport - prilezitostne koukam jak na sport, tak na esport. Ted mi bezi ME, jindy koukam na turnaje ve Street Fighteru.
A podle implikace nize jsem narocny primitiv :D

Argumenty ve smyslu, ze hru ridi programator taky neberu - vytvori mantinely/pravidla a esportovec(!!) doda skill a taktiku.
Milo: ale to je prece fakt. To ze nekdo sleduje hru s jednoduchymi pravidly z te hry nedela spatnou hru a z divaka idiota. Slozita pravidla zase ze hry automaticky nedelaji skvelou hru a z divaka genia.

Zack jen rekl fakt, ze kdyz nekomu ukazu fotbal, tak hned na zacatku mu reknu ze mic musis dostat do protivnikovy brany a zbyle detaily vysvetlim za chodu. Kdyz mu ukazu dotu (sam to neznam), tak jako u zackovych mnoha hrist a dokupovani bonusu pri hre atd. Je to proste tak komplexni, ze se do toho tezko nekomu vstupuje. Uz na zacatku musi mit divak silnou motivaci chtit to cele pochopit. Neni treba hned premyslet o esportu. Ja mam tohle u sachu. Nedokazu ty tahy ocenit, nemohl bych to sledovat pro zabavu. Jednoduchost pri sledovani i pri hrani (i ja uz s kamaradama hral fotbal s PETkou) dela z fotbalu naopak genialni hru pro masy.

Tuhle potrebu se urazet kvuli kravinam moc nechapu. Vzdyt je to jinak docela zajimava diskuze.
Milo: Podle mě to rozhodně nevyznívá tak, jak píšeš, ale tak, že sledování sportu je méně náročné než sledování esportu, tudíž je přístupné i lidem s půlkou mozku, na rozdíl od esportu. Ale i kdyby tomu tak bylo a opravdu to vyznívalo tak, jak píšeš, tak i potom je to pořád na hony vzdálené tomu, co SoK napsal a na co pak Zack reagoval. Tedy "musíš být zákonitě primitiv, který se na to dívá jen proto, že by nedokázal sledovat hraní počítačových her."
Zack a hawran : SoK reagoval na tohle :
"Drtiva vetsina klasickeho sportu ma naprosto trivialni pravidla, ktery je schopny sledovat i clovek s pulkou mozku. Kdyby se fotbal hral na trech hristich zaroven, kazdy hrac mel specialni schopnosti a mohli si behem hry podle bodovani dokupovat lepsi gear, tak to taky nebude sledovat kazdy Franta :)" , což vyznívá , že Zack tvrdí, že na sledování sportu můžeš bejt i kreten, ale pokud chceš sledovat esport, musíš být geniální...:)
Chtěl bych vidět a číst reakce Angličanů, kdyby jim někdo bučel při hymně, co všechno by v tom byli schopni vidět.
Fotbal nic moc, Jogi jako obvykle pobavil, i když to bylo z jeho strany takové polovičaté ;-) Anglie hraje dost hnusně, ale vyhrává, takže by se mohla dostat daleko. Koukat na tohle mě ale vůbec nebaví, vyloženě mě ty jeho pracky iritujou.